Inlägg

Inlägg som Krokarn har skrivit i forumet
Av Krokarn

Vad jag vet finns det inte att beställa, men det går ju att skapa en ticket på Corsairs supportsida och se vad de säger.
https://www.corsair.com/eu/en/support

Taggar @Corsair Johan så får vi se om han kan fixa något.

Av Krokarn

Skapa en ticket på Corsairs supportsida så skickar de en ny åt dig om du har garanti kvar på tangentbordet vill säga.

https://www.corsair.com/eu/en/support

Annars kan nog @Corsair Johan hjälpa dig.

Av Krokarn

Taggar @Corsair Johan

Det Johan sagt åt mig så har han helt enkelt för mycket att göra så han inte riktigt hinner med detta forum, alla pm och även Facebook.
Kan tänka mig att det inte är bara du som är frustrerade över att inte få svar när man ställer frågor, ofta vill man ju ha svar innan man ens ställer frågan.
Konstigt att supporten inte ens svarat, de få gånger jag kontaktat dem i olika ärenden har jag fått svar inom 24timmar.

Av Krokarn

@Corsair Johan kanske kan hjälpa dig eller så skapar du en ticket på Corsairs support sida!

https://www.corsair.com/eu/en/support

Av Krokarn

Vet inte om detta kan orsaka just dina problem men ominstallerade du Operativsystemet efter du bytte hårdvaran? Ibland räcker det inte med att byta drivrutiner utan det finns en massa andra konflikter som kan ställa till problem.

Av Krokarn

Precis som du skriver är kabeln från pumpen som skall kopplas till cpu_fan endast för varvtalsmätningen samt för varningen i bios. AiO_pump på moderkortet finns för de modeller av AiO som inte får sin ström via sata/psu utan får sin ström från AiO-pump på moderkortet.
Vad jag läst på Corsairs egna forum och även här på SweC att just Platinum modellerna har problem med usb-kopplingen till moderkortet och endast solid färg fungerar hyfsat bra. Nu kom det en ny version av iCUE för bara någon dag sedan och vet ej om den buggen är åtgärdad.
Tror knappast att din rgb blivit förstörd bara för du kopplat kabeln till AiO-pump på moderkortet.

Av Krokarn

Någonstans(minns ej vart) har jag hört eller läst att den nya generationens sleevade kablar har lite tjockare hölje så de nya kammarna inte passar de gamla kablarna.

Av Krokarn

Nu skriver du inte vilket tangentbord du har, men med de modeller som inbyggt minne borde klara av dina krav. Annars är det nog kört, för profilerna laddas ju inte in förrän iCUE startat.

Av Krokarn

Nu är väl "Dual" modellerna en lite billigare kylarlösning jämfört med de mer påkostade modellerna som Asus tillhandahåller. Är väl bara "Turbo" modellerna som är ännu sämre.

Av Krokarn
Skrivet av oal1974:

@Krokarn: Har installerat Corsair Link 4 men inte Icue. Kör med Noctua 140mm PWM-fläktar. Lyckades nyss sänka hastigheten på pumpen så det ska vara lugnt nu. Men den låter väldigt mycket mer än H90i jag hade innan.

Ibland är Corsairs produkter känsliga för andra fabrikats fläktar, det läser man på Corsairs egna forum. Själv har jag bara använt Corsairs egna fläktar om jag bytt så jag har ingen egen erfarenhet.
Min H150i PRO så låter inte pumpen mycket alls på, hör mer av mina LL-fläktar som i sin tur är tysta. Kör med custom fläktkurva i iCUE.

Av Krokarn
Skrivet av employed:

Kan ju vara så att han har monterat den i fronten vilket kan göra att luftbubblorna som kan finnas i den gör att den låter mer om man inte skakar ur dem eller har den i högläge ett tag.

Min pump jag har nu och de jag haft tidigare har ett lågt zummande ljud inte högre än fläktljudet.

Ska även tillägga att jag lämnade in min Platinum och gick tillbaka till PRO pga av ljudet. Enligt Corsair själva så låter konstig nog Platinum mer än PRO, samt att den har en högre RPM på pumpen.

Platinum modellerna är gjorda för att kunna kyla bättre, därför går pumpen på dessa modeller på ett högre varvtal.

Av Krokarn
Skrivet av oal1974:

Har just köpt en Hydro 115 pro rgb. Pumpen går på fullt hela tiden och låter en hel del. Hur får jag ner varvet på pumpen?

Har du installerat mjukvaran iCUE?

Av Krokarn

Skönt att det löste sig

Av Krokarn

Hade problem med att uppdatera firmware i mitt gamla headset Corsair Void, gick inte alls. Fick andra problem med datorn så jag beslutade helt enkelt att göra en ominstallation med formatering av ssd´n. Och då efter jag installerade CUE(innan iCUE kom) igen fungerade det att uppgradera firmware.
Så ibland kan det vara konflikter i windows som gör att det inte fungerar som det ska.
En annan sak du kan testa är att göra en reparation av iCUE, löste vissa problem för mig en gång.

Av Krokarn

Har du helt enkelt provat att ta bort den gamla mjukvaran LINK och endast använda nya iCUE? Du har ingen som helst anledning att ha bådas installerade.

Av Krokarn

Under Settings i iCUE har du en "knapp" som det står "Restart iCUE Service", prova det så får vi se.
Ytterligare en sak du kan testa är att stänga ner iCUE i aktivitetsfältet, alltså högerklicka på ikonen och välja "quit" och sen starta om iCUE.
Funkar inte det kan du prova att köra en Cold reboot, stäng av datorn och stänga av nätaggregatet med knappen, vänta ca 30sek och starta nätagg och sen starta datorn.

Av Krokarn
Skrivet av Hinkan:

Frågade faktiskt Corsair om detta för någon dag sedan, svaret var:

"for the H115i PRO:

- connect the pump power cable to an available SATA power plug
- connect pump tach cable to the AIO_fan header on the motherboard
- connect each of the two fans to the shrouded 4-pin connectors on the pump. Do not connect fans to the motherboard!

AIO header on the motherboard is made specifically for the AIO pumps, so you don't get errors for low fan RPM."

Nackdelen med att koppla varvtalskabeln på AiO_fan uttaget är att Bios kommer varna att du inte har en cpu-kylare ansluten.
Går ju visserligen att ändra det i bios, men det är ju lättare att koppla in den på cpu_fan för att slippa den inställningen.

Av Krokarn

Corsair har livstdis garanti på sin minnen om du köpte minnena nya, har du kvitto så kontakta butken där du köpte dem.

Av Krokarn

Fläktarna på din H100i PRO är ML120, enklast är att helt enkelt skapa en custom fläktprofil i iCUE så slipper du köpa nya. Kör mina på runt 600-700 rpm på min H150i PRO och de är riktigt tysta.

Av Krokarn

Fick mitt besked redan igår, blev lite förvånad då det var idag som de börjar skicka ut dem till de digitala brevlådorna. Får som vanligt tillbaka då jag betalar 50% skatt på min lön från kommun som deltidsbrandman. 16440kr tillbaka.