Inlägg

Inlägg som Krokarn har skrivit i forumet
Av Krokarn

Telia öppen fiber, har Telia 500/500 för 379kr/mån. Binder mig på 12mån varje gång, måste ringa och prata med någon annan än kundtjänst för att få ner priset. Brukar säga att jag kan byta leverantör om jag måste bara priset blir billigare, men vill gärna stanna hos Telia då jag har TV och mobil där också och då får jag ett hyfsat bra pris jämfört med ordinarie pris i varje fall.

Av Krokarn

Som vanligt, precis som innan pandemin...i fabriken bland alla andra i fabriken...nu utan restriktionerna med munskydd och visir om man jobbade med en kollega inom 2 meter.

Av Krokarn

Har ett par SE och är mycket nöjd, sitter mycket bättre än de äldre Void som jag haft ett par av också. Det enda som stör är räckvidden då de inte räcker ut i köket när man skall hämta något. Jag är nöjd med ljudkvaliteten och ingen har klagat på miccen i Teamspeak/Discord. Belysningen behöver man ju inte ha på om man retar sig på den, man ser det ju inte ändå när de sitter på huvudet.

Av Krokarn
Av Krokarn

Har en H150i i min dator och kör Intel, skall kolla imorrn om jag har AM4 fästen.

Av Krokarn
Skrivet av Molinho:

Hej, har samma problem med HS70. Vet någon vart man beställer en ny?

Finns att köpa hos Corsair, annars borde vilken återförsäljare kunna ta hem!

Länk: https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Accessories...

Av Krokarn

Taggar @Corsair Johan så får vi se vad han kan lösa, det är ett gammalt tangentbord så det är ju inte säkert att det finns reservdelar.

Av Krokarn

Du har kopplat in ström via Sata till Commander Core? Även kopplat in kabeln till internt usb 2.0 uttag på moderkortet samt varvtalskabeln till cpu_fan? Fläktarna kopplade till Commander Core(alla 4)?

Av Krokarn

Norge
Sovjetunionen(precis över gränsen uppe vid norska gränsen, ja det var tillåtet)
Danmark
Åland
Finland
England(inkl. Skottland och Shetlandsöarna)
Frankrike
Belgien
Holland
Tyskland(inkl. forna Östtyskland precis efter de öppnade gränsen)
Spanien(Mallorca)

Av Krokarn
Skrivet av edberg24:

Det är så enkelt med andra ord, får koppla in den andra hubben och koll om det funkar då.

Du har inte möjligtvis någon lösning för boot time?
Jag får inte kläm på det, stängde av csm i bios och så men det löste inget.

Just bios och sådana saker är jag inte en hejjare på direkt, det enda jag kan tänka på är att man skall stänga av rapid boot eller vad nu det kallas på olika fabrikats bios. Sen på H115i skall ju den klena kabeln till cpu_fan så inte bios får fnatt för att du inte har någon cpu-kylare, men det står ju tydligt i monteringsanvisningen. Den är även till varvtalsmätningen till pumpen.

Av Krokarn
Skrivet av edberg24:

Flikar in här, bytte chassi för ett par dagar sedan och slängde in 3 QL120 och två ML140 fläktar. Har problem med 140mm fläktarna där RGB fungerade i några timmar för att senare lägga av helt. Tempsen på CPUn har blivit helgalna, ligger på 45-55 i Idle (H115i pro) och kan inte justera rpm på dom. Allt är kopplat enligt kopplingsschema som finns lite överallt.

Har även fått sinnessjukt slow boot-shutdown sen installationen, inget annat är bytt förutom fläktar,commander pro, node samt chassi. Runda slängar har det gått från att boota på 10 sek till ett par minuter.
Inget i bios är ändrat överhuvudtaget.

Någon som stött på liknande problem? Datorn fungerade klockrent fram tills Icue och delarna byttes.

Systemet är följande;
Z270 Prime
i7 7700k @basklock (4,2ghz)
H115i PRO
1080 ti strix
980 PRO nvme
RM1000w

Angående RGB så har jag en fråga, hur har du kopplat dem? För olika sorters Corsair RGB-fläktar kan man inte koppla in till samma RGB-hub utan måste ha en RGB-hub till varje typ av fläktsort.
Angående fläkt-hastigheter så kan jag rekommendera att göra egna fläkt-kurvor istället för de färdiga som finns i iCUE, fungerar hur bra som helst för mig.

Av Krokarn

Kan börja att rekommendera att avinstallera Link som är en gammal programvara, utan det är iCUE som gäller.
Jag kör min pump i läget balanced enligt rekommendationer på Corsairs forum.
Sen tycker jag du skall göra custom fläktkurvor istället, jag kör mina Corsair LL120 fläktar ganska lågt men de kyler fantastiskt bra ändå.
Vätsketempen är ca 26-27 grader i idle, CPU är straxt över 30. Under belastning går självklart fläktarna upp i fart, har också min H150i i fronten och mitt RTX2080Ti FE sitter vertikalt och jag vill gärna dra på fläktarna under belastning då GPU'n gärna sticker iväg upp mot 80 grader.

Av Krokarn

Finns ett vitt K70 M.K.2 som har PBT keycaps med nordiska layouten, borde ju gå att få som reservdel men det finns inte på hemsidan.
Taggar @Corsair Johan så får vi se om han kan göra något.

Av Krokarn
Skrivet av superegg:

Taggar @Corsair Johan istället för din tagg är inte rätt.

Av Krokarn
Skrivet av Timmy Fox:

Mjo, men vid det priset så känns det som ett måste ändå. Många alla andra märken har det i betydligt lägre prisklasser. Razer, Ducky, Logitech, Cooler Master osv. har alla modeller med löstagbar sladd.

Själv så är det något jag använder ganska ofta, inte för att mitt tangentbord nånsin lämnar hemmet utan snarare för att jag ibland även använder mitt skrivbord inte bara till datorn utan även till saker som plugg. Extremt smidigt att bara koppla loss TB't och lägga den åt sidan för stunden för att göra plats åt saker som böcker och anteckningsblock och liknande, utan att behöva brottas med en jobbig sladd som bara kommer i vägen hela tiden.

Sedan så är det ju inte vara längd och utseende utan även livslängd. I hörlursvärlden är det i princip givet att sladden är utbytbar på de mer påkostade modellerna (utom kanske 1 eller 2 specifika märken) inte bara för att det är smidigt utan även för att den ofta är det första som går sönder från slitage och därför kan behöva bytas. Visst så slits inte sladden till ett tangentbord ut på samma vis men ändå är det det ju bra mycket enklare och billigare att byta en enstaka sladd än att byta ut hela tangentbordet. Går ju även att dra, möjligtvis även bättre, jämförelser med modulära kontra icke-modulära nätagg.

Sen, IMO, så finns ju inte så många anledningar att inte inkludera det med tanke på att det är deras mest påkostade modell hittils. Kostar som mest bara några ören extra att lägga dit en port för det och jag kan inte se någon direkt nackdel för konsumenten, är ju inte precis som att det skadar att ha det även om du inte drar nytta av det själv.

Förhoppningsvis lyssnar tillverkarna på konsumenterna också när de skall ta fram nya produkter så det kanske kommer i framtiden.
Passar på att tagga @Corsair Johan så får han prata med produktutvecklarnna om detta.

Av Krokarn
Skrivet av Timmy Fox:

Förutom att det är skönt att kunna snabbt koppla loss och lägga undan tangentbordet för att göra plats till annat .. underlättar också om du skulle vilja ta med TB't till ett LAN eller arbetsplats eller något.

Sen så kan du ju lätt byta kabeln om du vill ha något kortare, eller längre, eller om den går sönder, eller om du helt enkelt bara vill byta till något snyggare som inte är i vägen lika mycket.

Många tangentbord i hobby- och entusiastklassen har ofta USB-C portar för sina sladdar just av dessa anledningar. Bara att koppla in med första bästa kabel och inte behöva bry sig om att röra dig bakom datorn för att koppla bort och dra loss och allt det där jobbiga.

Självklart låter det ju riktigt smidigt och trevligt att byta kabel för längd och utseende, men samtidigt är det väldigt få på marknaden(även om det blir fler och fler) som har detta behovet. Kan ju bara titta på mig själv, enda gången jag flyttar tangentbordet är vid rengöring, jag har ett annat på LAN och har ingen behov att ta med tangentbordet till jobbet.

Av Krokarn
Skrivet av Timmy Fox:

- Fortfarande ingen löstagbar sladd???????

Måste bara fråga, vad är det som är så viktigt med löstagbar sladd?

Av Krokarn

Eftersom det inte finns några återförsäljare i Sverige som har Nvidias Founders Edition så misstänker jag att de inte heller kommer ha denna kabel på lager, utan du får nog höra med någon återförsäljare om de kan beställa hem.

Av Krokarn
Skrivet av jorgen69:

Vad är skillnaden på dessa 2 olika modeller?

Det är olika brytare på dem, antingen Corsairs nya egna OPX eller Cherry MX Speed.

Av Krokarn

Jag byggde en dator till särbons grabb med AMD för att det var bra grejer till bra pris, valde dock ett Asus B450 moderkort och en Ryzen 5 3600. Hade inte exakt samma problem som du utan att denna frös eller blåskärmade konstant, kunde knappt installera Windows. Hejdlöst mycke felsökning med test av RAM, PSU, SSD, HDD, GPU och diverse Bios, drivrutiner och till slut även moderkort. Till slut testades annan CPU och då löste sig allt. Nu har datorn gått prima sedan processorn byttes mot en ny.