Inlägg

Inlägg som Krokarn har skrivit i forumet
Skrivet av B3rt:

Okej, ja jag kör HWinfo64.
Burken är nybyggd i början av maj så det borde inte vara några bekymmer med OS.
Det skumma är att just RGB på cpu-kylaren dör oftast, tvåa är RGBn på tangentbordet (corsair k65) och i tredje läget så går fläktar och kylpump banans. Ibland ett av felen, ibland 2 eller alla fel.

Kan ju förvisso vara värt att avinstallera hwinfo och testa några dagar, vet att temp och övriga parametrar ligger på stabil nivå och kan låta det vara så ett tag.
Vad tror Du om den idén?

Annars stänger du bara av det som krävs i inställningarna i HWinfo64, har ej programmet själv så vet inte vad du skall leta efter men det är något med Corsair tror jag.

Skrivet av ali1997:

Hittade länk här på en av mina gamla ordrar https://www.inet.se/produkt/5322283/corsair-hydro-h60-v2 och ser att den verkar passa AM4 så det borde inte vara konstigheter med att montera den på sen när jag inskaffat nytt moderkort?

Dett var alltså en Corsair och inte en Cooler Master...precis som ovanstående svarat så borde AMD-fästena ligga kvar i kartongen den kom levererad i. Men, det är en gammal kylare som du kanske borde ändå byta ut då de blir sämre med åren.

Skrivet av B3rt:

Några dagar senare så är det väl dags att sammanfatta...

Problemen kom tillbaks inatt, precis som förut med fullvarv på pump och fläktar trots att burken var idle.
Utöver det så har iCUE inte gått felfritt mer än max 2-3 timmar i sträck sedan jag postade inlägget ovan.
Det som strular mest är RGB på pumphuvudet. tappar färgschema och hänger sig eller börjar blinka på typ 2-4 dioder i godtyckligt mönster och färg. Vad gäller RGB så startar iCUE om sig självt efter nån timme med fel så då blir det återställt.

När fläkt och pump skenar så räcker som sagt ingen omstart..

Jag har en kundkorg med ett chassie fullt av RGB samt 6 fläktar från samma tillverkare, tänkt åt ungarna.
Kommer jag ha samma bekymmer så är det ingen idé att jag handlar mer grejer.

Finns det någon lösning på detta eller är iCUE inte bättre? ligger felet hos mig?
Tacksam för all input..

/Daniel

Jag har en hel del Corsair produkter som styrs och övervakas med hjälp av iCUE, upplever inte alls dessa problem som du har.
Har du något övervakningsprogram du kör? Typ HWMonitor? De kan störa varandra och det finns en inställning i HWM som stänger av så bägge programmen inte läser samma saker. Annars är det inte rekommenderat att ominstallera iCUE utan att du istället gör en reparation istället. Var det länge sedan du ominstallerade Windows, har man inte gjort det på några år så kan det finnas en hel del i bakgrunden som kan bråka.

Det är inte samma fästen så det passar ej, däremot brukar det medfölja fästen till både Intel och AMD men frågan är ju om din kylare har fästen till AM4, vet du vad din kylare heter så kan du kolla på Cooler Masters hemsida vilka fästen som medföljer.

Skapa en custom fläktkurva istället, då kan du få den hastighet som du vill ha.

Här är en video som förklarar enkelt hur du gör!

https://www.youtube.com/watch?v=Bxu3o-DsJ-A

Skrivet av KeewiDood:

Inget monster direkt till kylare men framförallt är den full av damm. Skaffa tryckluft på sprayburk och blås bort allt damm! Misstänker att du behöver städa ur datorn helt och hållet.

Får en känsla av att cpu-kylaren inte sitter som den skall, men om processorn verkligen kommer upp i 100C så borde den stänga av sig själv för att inte ta skada. Är det en standard Intel kylare eller någon eftermarknads?

Skrivet av nedrans:

Har en asus PG279Q 1440p, tänkte köpa en till 27" skärm att ha på sidan för att surfa och kolla video. Ser det skevt ut om man köper en 27" 1080p och har bredvid eller? Det är lite prisskillnad mellan upplösningarna och jag har ju inte så höga krav i övrigt.

Var ett tag sedan jag läste i denna tråd och fick se ditt inlägg nu. Jag har också en PG279Q och ville ha något annat än den 24" BenQ skärm jag hade bredvid och då en 27" med samma upplösning som min Asus. Valde en Asus PB277Q som har samma upplösning och en liknande fot, dock inte IPS och hög Hz men det har ingen betydelse för mig då jag endast har Discord samt iCUE uppe på den skärmen.

Har moderkortet 4-pins fläkt-uttag så borde det vara PWM-styrning. Annars kollar du i handboken till moderkortet eller läser på tillverkarens hemsida, tom google brukar finna det man söker om man bara vet vilket moderkort man har!

Skrivet av Kilroy:

När jag bodde i Bäckefors var kebabsåsen mer rosa och riktigt svensk kebabsås, inte vit mild sås. Och en riktigt bra sådan!

Men det var också över 20 år sedan.

Ja, det kan nog stämma. Jag flyttade hit hösten 2000 så det är snart 20år sedan...

Taggar @Corsair Johan så får se om han kan hjälpa dig.

Annars kan du testa att köra en reparation av iCUE ifall det kan hjälpa.

Klart intressant tråd detta!! Jag har bott på tre ställen i mitt liv och det är lite olika hur kebaben är och vilka såser som erbjuds. Hemma i Surahammar fanns det bara kebab av nötkött när jag växte upp, såserna var mild yoghurt-baserad(tror jag) sås och stark tomatbaserad. Självklart valde man bägge två. När jag gjorde lumpen uppe i Sollefteå på T3 åt jag för första gången kebabpizza, fanns också bara med nötkött och såsen där var bara mild om jag minns rätt. Låg inne 90/91 så det har nog hänt en del sen sist, pizzerian som hette LaBetola hade utkörning till kasernvakten...ganska ofta fick de köra ut särskilt efter vi kommit "hem" efter övning som varat en vecka eller mer. Till slut hade de hyrt en lokal 50meter utanför kasernvakten som gick väldigt bra minns jag, till en början hade de köp 10 pizzor och få den 11e på köpet...när vi hämtat pizza och alla ätit färdigt låg en pizza kvar och ingen fatta vems den var...haha
Sen när jag flyttade ner till Dalsland och Bäckefors så hade den enda lokala pizzerian nötkebab och även gyros. En gyrostallrik var riktigt god, smakade inte alls som kebabköttet. Endast den milda vita såsen var aktuell här. Ofta runtomkring här(Mellerud, Bengtsfors, Dals-Ed) är det kebab på fläskkarré, personligen vill jag inte ha den för den har för ojämn kvalitet...man vill inte chansa när det gäller en kebab. Föredrar nötkebab eller kycklingkebab men det är inte så vanligt.
När jag åker hem till Sura så brukar vi nuförtiden åka till Hallstahammar och Lustigkullagrillen och köpa kebabtallrik, trots ägarbyte så är den riktigt god.

Skrivet av Überklass:

Det avhjälpte tyvärr inte, fel kvarstår.

Det var ju inte vad vi hoppades på.

Skrivet av Überklass:

Hallå @Corsair Johan

Sedan jag införskaffade en Corsair Gaming Ironclaw RGB Gamingmus och började använda iCUE så får jag felmeddelanden som hindrar nedstängningsprocessen varje gång jag försöker stänga av Windows (10). Jag verkar inte heller vara ensam om felet.

"The instruction at 0x000000000045D268 used adress memory 0x000000000045D268. The memory could not be written. Click on OK to terminate the program".

Jag har under årens lopp fått kontinuerliga uppdateringar av iCUE men felet kvarstår. Är det något man jobbar med?

Tog mig friheten att svara innan Johan hinner...

Har du testat att helt enkelt reparera installationen av iCUE? Alltså inte ominstallera utan bara reparera. Har använt iCUE sedan beta-versionen och har fått köra reparation en gång, visst har det funnits buggar genom åren men har aldrig haft detta problem som du har.
Läser en del på Corsairs forum och visst finns det en del folk som har problem med iCUE, men tror i många fall har de ej ominstallerat datorn på några år vilken kan ställa till med en del bekymmer. Sen vet jag att vissa andra övervakningsprogram, typ HWmonitor/aida64 kan ställa till det då alla program läser från samma ställe.

Bakplattan är lös tills du dragit muttrarna då skall den sitta, annars är det något felmonterat.
Har haft ett flertal modeller av Corsairs AiO-kylare och alla är i princip lika vid montering och har alltid fungerat utan någon form av distanser eller brickor.

Skrivet av Bengt-Arne:

Gott
Då är grabben glad nu! Å även du misstänker jag

Är nog första gången som jag hört om en trasig CPU, hur som så måste det gå på garantin.

Ja det känns skönt att det äntligen löste sig. Självklart så skall det gå på garantin, den är redan inskickad till NetonNet.
Hoppas de är tillmötesgående att jag redan köpt processor och att de kan betala tillbaka pengarna.

Datorn har fungerat helt utan problem sedan i onsdags eftermiddag så jag hoppas att den kommer fortsätta så denna historia kan avslutas.

Hade 3st gamla HDD's liggandes som jag testade att lägga in Windows på men det fungerade inte på någon av dem, m.2 ssd'n hade jag plockat ur. Då betydde det att m.2 ssd'n är det inte fel på.
Jag drog åter ner till NetonNet och återlämnade de nyinköpta moderkortet och köpte en ny processor.
Nu mina kära vänner händer det, det verkar som allt börjar fungera. Jag kunde nu slutföra installationen av W10 och installerat drivrutiner utan bekymmer. Nu skall jag köra datorn till ägaren och så får han installera spel och spela så får vi se om det fungerar. Håll tummarna nu!

Skrivet av Viita:

Om jag minns rätt, så har du nu bytt bode RAM och Moderkort, Jag kommer inte ihåg om du provat ett annat nätagg, Du har provat ett annat grafikkort.
Det som återstår är som du säger CPU eller SSD. Om möjligt så kan du prova en annan SSD/HDD, men min gissning ligger på CPU:n.

För att försöka utesluta vilket som är mest troligt.
Ladda hem någon Linux LiveCD distribution och lägg på ett USB-mine. Starta från denna utan att SSD:n är inkopplad.
På endel av dessa distributioner finns även möjlighet att köra memtest om man vill köra det.
Om datorn fungerar utmärkt med "LiveCD:n" så är det mer troligt att problemet kan ligga i SSD:n. Om datorn fortsätter haka upp sig så är det mest troligt CPU:n.
Om du råkar ha en mekanisk disk liggandes, så kan du alltid prova installera windows på denna, och dra samma slutsatser från resultatet.

Detta var ju faktiskt bra tips, har några HDD´s liggandes som jag kan testa, även det där med Linux live-cd...frågan är ju bara vart jag hittar sådant jag som aldrig pysslat något med Linux. Linux hemsida?
Skall plocka ur min PSU ur min dator och testa hur det fungerar.

Beslutade att göra en ominstallation av W10 efter en längre tid med problem med blåskärmar.
Det som är märkligt är om grabben hinner starta spelet Fortnite så fungerar datorn.
Men åter till ominstallationen, denna gång går det bara inte. Efter formatering och installation så ska man fixa några konfigureringar men kommer inte ens till slutet förrän den blåskärmar.
Så då tog vi beslutet att sticka en snabb vända till NetonNet och köpte ett annat moderkort och testade med, men snarare ännu värre problem nu. Så då kunde vi konstatera att det inte är moderkortet som det är fel på. Kan det vara processor eller m.2 ssd disken som felar, eller hur går jag vidare nu?