Inlägg

Inlägg som Brekan har skrivit i forumet
Av Brekan

Problem med överhettning efter reparation

Hej, har precis fått tillbaka datorn från en felanmälan hos er (den startade inte). Den fungerar att starta nu och jag kommer in i windows men problemet uppstår när jag startade ett spel och spelade i ca 30 minuter.

Får upp en DrMOS-varning angående att MOSFET kan vara överhettat. Kollar man på moderkortet så är mycket riktigt en av doktorns led-lampor ilsket röd, den längst till vänster på MSI Z77 MPOWER. Felet har aldrig uppstått tidigare. Den är ej överklockad.

Tog en screen på HW-monitor när jag fick fel-meddelandet och CPU VCORE ser ju skum ut. CPU Vcore ser annars stabilt ut.
http://imgur.com/W6hdDBi

Är detta något man kan lösa själv enkelt eller har jag återigen 2-3 veckor av datorlöshet framför mig? Ska iväg och köpa lite tryckluft för att rengöra radiator mm men moderkortet ser ju rent ut redan nu.

Tidigare felanmälan: 147201
Åtgärd: Fel verifierat. Nätaggregat defekt och utbytt.

Av Brekan

Testa NAD hp 50, i mitt tycke de bästa slutna hörlurarna i prisklassen. Dessa är betydligt bekvämare samt att jag föredrar ljudet på hp50 framför både momentum och B&W. Skadar inte att testa om du ändå befinner dig på hifi-klubben.

Av Brekan

NAD VISO HP50 är antagligen de bästa slutna du kan köpa just nu för en "billig" peng. Finns på din lokala hifi-klubb.

Har själv köpt ett par för tillfällen när de öppna inte fungerar. Borde räcka med en extern dac för dessa. Väldigt lättdrivna.

http://www.innerfidelity.com/content/i-love-these-headphonest...

Av Brekan

Skärmen tappar kontakten efter avslutat spel

Hej, har fått ett problem med min dator. När jag spelat t.ex. planetside 2 eller Metro: Last light och stänger ner spelet tappar skärmen kontakten med datorn och blir svart eller vit efter ett litet tag. Det spelar ingen roll om jag snabbt startar om datorn utan problemet kommer ändå. Det enda sättet att lösa det på är att hård-resetta datorn och sedan fungerar det felfritt tills jag stänger ner spelet nästa gång. Så länge jag spelar fungerar allt frid och fröjd bortsett från enstaka crashar ibland (fpsen går ner till 0 och sedan crashar det) men det är nog planetside 2 som är dåligt optimerat i de fallen. Har inte hänt i metro.

Specs: Asus gtx 680 dcII, msi mpower, i5 3570k, dark power pro 650 watt, samsung basic ssd 250 gb. Skärmen är en foris 2333-bk

Problemen uppkommer både vid klock och vid oklockat. Temperaturerna ser inte konstiga ut. Har testat äldre drivrutiner vilka gjorde det ännu sämre, samt installerat om senaste ett par gånger.

tack på förhand

Av Brekan

Komplett har 400 kr rabatt på 144hz. Skriv in koden i denna länk.
http://www.komplett.se/k/kcf.aspx?id=10392

Av Brekan

AOC G2460P

Hej, tänkte kolla om någon testat denna tidigare eller vet något om den? Börjar väl säljas om ett par dagar i Sverige.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1610949

Verkar som en rätt billig 144hz med 1 ms respons och bra ergonomi. Det är antagligen samma panel som asusen och benquen?

Av Brekan

Samma men billigare och med kylare till processor:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3347724/2013-05-17

Skaffa en kylare till processorn. Du kan inte använda orginal. Denna är billig men finns bättre för några hundralappar mer.
750 w är overkill. 500 räcker för 670.

Av Brekan

Hej. Tack för svar. Så ser det bra ut om jag byter grafikkortet mot ett Asus dc2? Och kylaren mot corsair 100. Fungerar originalfläktarna på den? Vill gärna att den inte låter så mycket. Tror att den processorn 3570k räcker för mina ändamål. Kan tyvärr inte länka då jag skriver från mobilen från en konferens.

Av Brekan

Speldator - 13500 - Hjälp med kylning och moderkort

Hej behöver lite feedback. Första egna bygget på ett bra tag. Sitter just nu på en gammal stackars athlon 64 med ett gtx 460.

Primära syftet är spel. Den ska orka driva tunga spel med stabila 60 fps (1920x1080, helst 2560x1440 då jag funderar på att köpa en 27" senare.) Kommer inte skaffa en 120hz innan det finns ett bra segment med ipser där. Och om den dagen någonsin kommer får det väl bli ett titan för att fira. Budget är väl ungefär vad som är inlagt. Om det verkligen gör systemet mycket bättre kan jag sträcka lite på den.

Chassi, processor, minnen, hårddiskar: Inte så mycket att orda om. Jag ska spela och har många spel som jag vill ha på ssdn.

Grafikkort: Vill inte ha ett Radeon. Detta 670 verkade ha ett bra price/performance.

PSU: Tänker inte snåla in här och inet har inte så mycket val av kvalitativa nätagg. Har gjort misstaget att köpa för dålig kvalitet tidigare och det kommer inte ske igen.

Moderkort: Här är jag osäker. Har ingen erfarenhet av ASRock och tänkte först på ett P8Z77-V då asus aldrig gjort mig besviken. Men denna verkar likvärdig men mycket billigare. Jag behöver inget lull, den ska bara inte hämma klockning. Synpunkter?

Kylning - chassi: Ska köpa till en 120 mm till fram. Är originalfläktarna bra? Räcker det?

Kylning - processor: Hyper 212 EVO med 2 stycken GT:s. Kollade lite på corsairs vatten och höga torn men denna verkar prisvärd. Den skall klara av att kyla en 3570k @ 4,2-4,5. Är temperaturerna rimliga vid 4,2 med denna och jag slipper vattnet och ett otroligt högt torn räcker det för mig.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3239423/brekan

Av Brekan
Skrivet av Rosenknopp:

Samma för mig, man måste uppnå eller göra något som gör att man får dessa paragon/renegade alternativ, jag undrar vad, om det är något från ME2 vilket det verkar vara så suger det, vem orkar installera om ME2 och köra igenom det.

Dold text

Du får bara två val. Låt legion göra sin grej och starta getterna. Under sekvensen kan du "rally the fleet" och med lite paragon poäng fixa så att dom drar tillbaka flottan och slutar skjuta.

Dold text
Av Brekan
Skrivet av Ignostic:

Måste bara ventilera lite:

Sista jävla uppdraget/banan/skiten så bestämmer sig förbannade jävla skit windows för att starta om datorjäveln för update och givetvis försvinner 4-5 timmar gametime så jag får börja om förbannat jävla långt bak och göra samma skit igen "#%¤&%/()=?/&=%/¤&#%"¤/(/)(=)?=&%¤# Autosave, jovisst men inte när windows har kört sin jävla skit och stängt spelet...molndata, ja det funkade ju JÄVLIGT BRA..näe
förbannade jävla windows och jävla skit origin GAAAAAAAH#¤&%/R()=?

HELVETEEEEEEE

Klicka på molnsymbolen under dina spel på orign. Då kan du välja vilken save (local eller cloud) som du ska laddar ifrån. Klantade mig också och råkade slå av spelet och detta löste mitt problem. Så inte origin det är fel på, bara ditt tålamod :).