Inlägg

Inlägg som Startgas har skrivit i forumet
Av Startgas

Tack för svar, jag gick in och raderade en partition och formaterade SSDn.

Av Startgas

Ny systemdisk, ska använda gamla till lagring, hur rensa?

Har köpt en ny SSD, installerat windows på den, och vill nu rensa min gamla SSD och ha den till lagring/installera spel på.
Har försökt söka efter lösning på hur jag ska gå till väga men ingen verkar ha gjort likadant.
Jag vill alltså få bort windows från den, så den blir som när jag köpte den, men jag förstår inte hur jag ska gå till väga?

Nån som kan tipsa mig om en lösning?

Av Startgas
Skrivet av Trebsor:

Min allra första tanke är att det låter som att du inte klickat i ett av RAM-minnena ordentligt, eller att något fysiskt skadats där.

Så länge du inte överskridit moderkortets max-mängd men det är väl tveksamt.

Så var det nog, var väl lite för rädd att jag skulle knäcka moderkortet

Av Startgas

Installerat en till SSD och bytt RAM-minnen, datorn startar ej

Jag har just installerat nya RAM-minnen i datorn, tog ur de två stickorna jag hade och satte i de nya. Samma spec på de förutom dubbla storleken på minnet.
Borde ju inte vara något problem?

Sen så har datorn haft lite problem att den fastnat vid Windows-symbolen under uppstart senaste veckorna, så jag köpte en ny SSD i tron att den var på väg att ge upp.
Den nya SSDn satte jag i samma SATA-kontakt som den gamla SSDn.
Den gamla SSDn flyttade jag till en annan kontakt på moderkortet men den finns alltså fortfarande inkopplad.

Min tanke var att jag skulle lägga i Windows -skivan och dels installera windows på Nya disken, och dels formatera den gamla, att kunna installera spel på så länge den är i livet.

Men när jag drar igång datorn nu så tänds inte skärmarna, datorn känner alltså inte igen de och man hör på ljudet att den inte kommer in i Windows utan bara står och tuggar på samma varvtal som under en normal uppstart.

Någon som har en idé om vad som kan fela?
Annars får jag öppna den igen och prova byta tillbaka till de gamla RAM-minnena och prova med gamla disken.
Kanske borde formaterat den först?

Av Startgas

https://support.microsoft.com/sv-se/kb/3020369
Gick inte att installera

Steg 1. Installera Explorer 11 https://www.microsoft.com/sv-se/download/internet-explorer-11...
Krävdes ytterligare nån uppdatering av IE11 innan övriga steg fungerade.

Steg 2. Ladda ner Convenience rollup update for Windows 7 SP1. Bundlade uppdateringar för Windows 7, som även uppdaterar Windows Update agenten på din maskin.
http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/Search.aspx?q=KB3... ( måste startas med Internet Explorer ) April
http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/Search.aspx?q=KB3... ( måste startas med Internet Explorer ) Juni

Knepig sida, välj produkt, i mitt fall W7 x64, lägg i kundvagn, öppna kundvagn, tryck på hämta.

Denna kan behövas läggas på också, dock inte alltid.
https://support.microsoft.com/sv-se/kb/3102810

Verkar inte ha behövts än iaf.

Om det endå inte fungerar rensa Software updates mappen i Windows.
Gå till C:Windows\SoftwareDistribution och ta bort allt i mappen. Starta sedan om Windows och kör Windows Update.

När filen bakom första länken inte funkade gick jag direkt på detta steg, startade om 2 gånger och det gick väldigt snabbt att starta om. Sen fortsatte jag med IE11-steget.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Startgas

Man kan väl även ställa hur snabbt grödorna ska växa? Kör du på x15 och snabbaste på grödan så kan det ju bli riktigt stressigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Startgas
Skrivet av HickeHiskelig:

Jo jag klagar inte direkt men multiplayer har en hel del problem med att det desynkar osv. Att spela med folk som har låg ping är viktigt för att slippa det. Singleplayer har inte det minsta problem tycker jag. Kör du steam versionen? Kanske är din pc?

Okey, jo, jag kör steamversionen. Nja, min dator borde klara det utan problem, 3x2GB GPU, 8GB RAM, i7 2600 CPU, SSD osv. Borde klara det med god marginal, spelet är ju ett fornminne.

Av Startgas
Skrivet av TimBod:

2T är kul i teorin men kräver extremt mycket mekande och har man inte det intresset så kommer man tappa suget efter ungefär 2v...

För en hoj som nämnda KTM kanske. Men inte för hojar som är byggda för gatåka likt nsr125, rs125, Mito. Dessutom körs en gathoj inte lika hårt som en tävlingshoj.
Serviceintervallerna på dessa hojar vet jag inte, minns inte vad Miton hade, men kolla på tex snöskotrar som är tvåtaktare, där kan det vara 500 mil mellan rekommenderade kolvbyten, de har dock lägre hp/liter, och inte lika högvarviga.
Min Mito var det iaf väldigt lite meka med. Några oljebyten, byte av flottör i förgasaren och ett drevbyte, under kanske 300 mils ägande.

Av Startgas

Ja, det är väl en motocross/enduro? = bortåt 40hk, så med lite glädjemätare och ligga klistrad på tanken kan man kanske uppnå något sånt.
Porta, plana, big bore? Till Miton finns det 180cc-cylindrar, finns kanske till ktm också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Startgas
Skrivet av HickeHiskelig:

hallå swec, finns det någon som lirar det klassiska spelet age of empires 2 nuförtiden? själv har jag runt 400 timmar på steam versionen. det vore kul att hitta någon svensk att lira med. spelet är ju ändå relativt stort med tanke på att originalet släpptes 1999, spelet har ju runt 6-7k spelare online samtidigt.

Flyter det på bra? Jag kör bara singleplayer och brukar köra med någon av de större kartstorlekarna och max antal AI, men det laggar för bedrövligt allt som oftast...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Startgas

Sen måste jag ju flika in att ingen 125 med 11kw gör 160, inte ens mätarfart. Speciellt inte en yamaha yzf r125.
Min Cagiva Mito som var ostrypt(ca 36hk) gick 160 mätarfart, med drevning som skulle gett en toppfart på 180 kmh så blev resultatet att den bara orkade upp till strax under 140. Just för att även med 36 hästar så var det för lite effekt.
Rimlig effekt för en ostrypt 125 2takt är 32-40 hk. För en 125 4takt är det 8-18 hk. = det finns inga strypningar att plocka bort.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Startgas

Länsförsäkringar Östgöta hade iaf för 3 år sedan försäkring där en person står som ägare och en annan person I SAMMA HUSHÅLL får använda den hur mycket den vill.
När jag hade min Cbr1000rr bodde jag fortfarande hemma, och det var OK att den stod på min pappa men jag fock köra den. Då ökade premien med ca 15%, men fortfarande bara en tredjedel mot vad den kostat med mig som ägare. Jag pratade själv i telefon med han på LF, och frågade om jag inte lika gärna kunde regga den på mig själv och få samma fördelaktiga pris, men det gick inte. Men köra den det fick jag så mycket jag ville.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Startgas
Skrivet av Zenon88:

Finns en egen tråd nästan längst ner på sida ett, alltså nuvarande . I samma kategori på forumet som denna tråden ligger i

Skickades från m.sweclockers.com

Fint, såg den nu

Av Startgas
Skrivet av ClintBeastwood:

Ja, det där såg ju lovande ut.

Av Startgas
Skrivet av SvanteP:

Jag har insett lite vad jag har saknat i FS spelen.

Chans att uppgradera byggnader, typ att man börjar med en gammal gård och gamla maskiner. Hög maintenance på allt, men med tiden som man får in pengar så kan man fixa till byggnader. Lägga till nya byggnader så att man kan torka farmade grödor etc, för hög fukthalt i grödorna ger lägre betalt.

Ha en permanent anställd medhjälpare, så när man inte jobbar på fälten så går han runt och hamrar på husen. På det sättet så sitter man fast med en lön men man har ingen maintenance på byggnader osv.

Ja, har också tänkt på det. Tycker ens farm är alldeles för låst, det känns lite tråkigt att byggnader inte följer utvecklingen.
Jag tycker det var ett mycket stort lyft för realismen att fält man inte äger brukas i FS17. I FS15 så kändes det som att man ägde all mark på kartan, en gigantisk anläggning alltså, men samtidigt har man bara några ynkliga traktorer från långt innan millennieskiftet. Alltså när man börjar. Äger man alla fält ser det ju rimligare ut.
Det där med anställd tycker jag också, känns orealistiskt att man när som helst teleporterar fram en person som får köra några timmar och sen när den är klar så försvinner den igen.
Annars skulle det också kunna vara kul om man bara får börja med en karta utan åkrar, får börja med att fälla skog och göra åkermark, och sedan expandera genom mer trädfällning osv.
Det känns lite för uppstyrt när man börjar och åkrarna är nyplöjda och raka och fina och man har hus och Silos osv uppbyggt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Startgas

Skulle fanatecs handbroms, eller någon annan analog modell fungera i Dirt Rally? Handbromsen är digital där. Man jag vill inte köpa en handbroms som inte är analog, vill kunna använda den i tex LFS också(LFS har sån jävla dålig handbroms när man inte har någon analog axel.)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Startgas
Skrivet av Raphaei:

Om jag inte minns fel fanns det ett NFS: Porche (Unleashed?) jag har riktigt goda minnen av med ett fantastiskt karriärsläge. Man börjar back in the good ol' days, tävlar, köper nya modeller i takt med att dom blir upplåsta med åren, samma med uppgraderingar, reparera skador osv. Riktigt djupt spel för att vara NFS. Har inte stött på ett liknande spel sen dess, men har inte riktigt sökt efter en heller.

Ja, NFS Porsche är en riktig höjdare. Brukar köra igenom det med något års mellanrum, nu senast i höstas.
Påminner inte alls om övriga NFS-spel. Tråkigt att det inte görs fler spel likt det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Startgas

Slängde skivan till backpacker för något år sedan, tänkte att det bara är att ladda hem om jag vill spela det igen. Men det var inte så lätt.
Minns dock inte om det var backpacker 1 eller 2 jag hade.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Startgas
Skrivet av Zenon88:

Jag kör logitech g27, fördelen där är att den har 4st inprogramerade rotationslägen, som nås med en knapp kombi. Vilket jag tycker är en fördel om man bjuder över folk, samt beroende på bil och spel läge vill jag ibland ha olika.
Är ni medlemmar i dom svenska facebook grupperna med inriktning bil spel?

Lust att skriva namnen på de facebooksidorna?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Startgas

Som sagt, några lektioner är bra. Även om man själv tycker man är bra på att köra så är det alltid nånting man inte tänkt på, som ens förälder inte heller tänkt på. Tex lyfta blicken, placering osv. Ta sig runt konbanorna kan bli enklare med lite tips från körskolelärare.
Räkna även med att inte klara uppkörningen på första försöket, jag gjorde det inte, fastän jag kört moppe innan och övningskört säkert 100mil med min pappa(övningskörde sommaren när jag var 16, körde upp först våren när jag var 17).
Jag tror även att bilkortet blev lättare att ta efter att ha tagit MC-kort, det är ju samma teori om man räknar bort det MC-specifika.

Skickades från m.sweclockers.com