Inlägg

Inlägg som KillerX har skrivit i forumet
Av KillerX

Som HallonsyltarN sa, ta och ladda ner nya bioset och lägg in på ett tomt USB minne och plugga dit minnet och tryck på USB BIOS Flashback knappen, svårare än så är det inte läs i manualen om hur man använder USB BIOS flashen.

Av KillerX

Grymt att MSI också tar hänsyn till folk som har vattenkylning genom att ge en combo heatsink som kan kylas antingen med vatten eller luft på sina Mpower moderkort

http://game-static.msi.com/themes/msigaming/templates/page-z97xp...

Sen ser den här generationens Mpower grymt mycket snyggare och stilrenare ut än förra gen, dvs. Z87 korten.
Om dom kör med samma kombo design på sina Skylake moderkorten så blire troligen ett MSI Mpower vid nästa uppgradering

Av KillerX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kribol01

Hur mycket garanti har du kvar på ett p67 mobo?? Annars kan jag rekommendera drulleförsäkring, fick nypris för mina 680 när jag råkade modda sönder dem. Värt att kolla upp!

Edit: dagspris för nya kort ska väl tilläggas..

Är ca 2,5år garanti kvar på kortet då det är ett TUF moderkort som har 5års garanti Inköpt i slutet av September 2011.
Drulle försäkring har vi, dock har man en självrisk på allt från 500-1500kr.
Blir istället att köpa ett till likadant kort begagnat här på Sweclockers, dom går för ca 300-400kr här och då har man också en i reserv om något skulle hända i övrigt med moderkortet och den måste in på garanti

Av KillerX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ASUS_Caroline

Hej,

Även om det är ett plastskal så ses kapning av armor:et som en modifikation, och då har fabriksgarantin förverkats. Så bäst är om du skruvar av ditt armor. Om det ser för tråkigt ut utan armor är alternativet att köpa ett likadant armor och modifierar det. Sedan om något skulle hända med moderkortet så byter du tillbaka till ditt original-armor. Var även noga med att montera tillbaka alla original-kylflänsar så som det var innan moddningen

Hmm verkar vara som jag befarade eftersom Thermal Armor:n är en del av moderkortet vid leverans så bryts garantin om man går och sågar i den.
Blir väl att försöka hitta om någon säljer Thermal Armor:n eller helt enkelt att köra utan Armor:n isåfall (dock synd då den ser mycket snygg ut med Armor:n )

Av KillerX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrqaffe

Är det inte bara att skruva bort den plåten ?

Kör just nu utan plåten men har märkt att Sabertooth P67 ser löjligt tråkig ut utan Thermal Armor:n och därför undrar jag att om det är ok att modda Armor:n utan att garantin bryts för jag vill ha tillbaks den då det såg fett stilrent och snyggt ut med den innan jag tog bort den

Citat:

Urspurngligen inskrivet av occe94

Jag kan nästan lova att garantin bryts om du går lös på dina komponenter med såg. Om du däremot kan skruva loss delen som ovanstående nämner kommer du nog undan med det.

Är egentligen ingen komponent i sig då det enbart är ett plastskal som är fast med ca 10 skruvar men eftersom den är en del av moderkortet och fast skruvat vid leverans så kan det helt väl vara att garantin bryts om man går och moddar och det är just därför jag frågar Asus om garantin bryts innan jag går lös med sågen.

Av KillerX

MODDA Thermal Armor på Asus Sabertooth P67? Bryts garnatin då?

Hej Asus

Det är så att jag sitter och håller på med ett bygge i vilket jag skulle behöva modda Thermal Armor:n på Sabertooth genom att såga av en bit för att få plats med EK Mosfet kylfläns.
Är det tillåtet eller bryts garantin direkt om man sågar i Thermal Armor:n?, för jag vill gärna modda skalet så jag får plats med mosfet kylflänsen men jag vill inte heller bryta garantin på kortet pga att jag sågat i skalet :(.
Biforgar en bild nedan som visar hur jag tänkt mig, Området som kommer sågas är inringat i rött.

http://i.imgur.com/xlXLHIP.jpg?1

Bilden ovan är inte min men jag skulle behöva modda skalet på samma sätt ungefär.

MVH KillerX

Av KillerX

Äntligen

Har längtat efter dessa drivers sen jag läste om optimeringarna som Nvdia gjort. Får se om man vågar testa dessa då optimeringarna är nytt, och allt nytt har sina buggar

Av KillerX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Seksi

Går det att kolla vilken BCCode jag fick i efterhand?

mvh Jocke!

Vad jag vet så kan man inte kolla en BCCode efter att datorn startats om efter att man fått Bluescreen.

Du kan dock ladda ner Bluescreen view http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html och kolla om datorn skapat någon Minidump som kanske innehåller information om varför din dator fick Bluescreen.

Orsaken till en Bluescreen kan vara allt från Drivrutin fel till mjukvaru/hårdvaru fel osv. Därför brukar första steget vara att kolla vad för BCCode du får när datorn får Bluesceen och om du inte kan se bluescreenen pga blackscreen som du beskriver så får man hoppas på att datorn skapat en minidump som innehåller info om varför den bluescreenade.

EDIT: Du kan också stänga av Automatisk omstart vid systemfel (aka. BSOD) Beskriver nedan hur du gör det.

1. Högerklicka på "Dator"
2. Välj "Egenskaper"
3. Sen klickar du på "Avancerade Systeminställningar"
4. Sen går du till "Avancerat" fliken och väljer "Inställningar" inom "Start och Återställning" rutan.
5. Sen bockar du ur "Starta om automatiskt".

MVH KillerX

Av KillerX

Tja

Att du får en Black Bluescreen kan vara både grafikkort eller nåt med moderkortet (tror dock det har att göra med Grafikkortet eller dess drivrutin dock).
Och för att kunna hjälpa vidare så måste vi veta vilken BCCode du fick på din bluescreen imorse

Mvh KillerX

Av KillerX

Bara nice att priserna går neråt, speciellt 250GB-500GB vilket är där man får mest valuta för pengarna, speciellt nu när priserna går ner ;).
Sen så är en SSD ett måste till den som vill ha en rapp och snabb dator

Av KillerX

Enda viktiga i denna Release är att V-Sync nu funkar om man har FPS limiter aktiverad i nvidia inspector, Ser detta som enda skäl att uppdatera från 334.89 Whql (om allt funkar som det ska med 334.89) om man nu inte lirar Titalfall elr har något av dom andra problemen som nämns i Release Notes:n

Av KillerX

Hmm, undra om man ska gå över till AMD när man ska uppgradera nästa gång efter att man såg denna. Blått tema, Ursnygg backplate och 8GB Vram som grädde på moset. Mumma säger jag bara

Av KillerX

Skulle rekommendera att du tar bort dina Corsair Dominator GT minnen då de bara körs i 1600mhz och Platinum körs i 2133mhz (dock körs dom bara i 1600mhz pga Dominator GT minnena) vilket är stor skillnad på hastigheten.
Visst funkar en dator med olika typer av minnen men det fungerar inte optimalt och sen så räcker 16GB Corsair Platinum 2133mhz minnen en bra tid framöver.

Skapligt bygge iövrigt får 4 stjärnor

Av KillerX

Hah, säger bara "come at me bro". Har alla mina enheter rootade och då sägs det att man är mer utsatt än vanligt men ändå så har jag inte haft ett enda virus på ca 1-2 år under den tiden har jag haft Avast installerat hela tiden.

Sen gäller det ju att kunna lita på vart man laddar ner sina appar osv. ifrån. Dom som laddar appar här o där får skylla sig själva när dom blir infekterade.

Av KillerX

Har själv en massa problem med en nedrans thompson tg789vn som är från telia, funkar någorlunda på fabrikinställningar men funkar skit om man går och fixar nåt i modemet, har provat allt men kan inte ens ändra lösenord till wifi:t utan att skiten ballar ur

Får ha tålamod till imorrn då mitt nya Asus DSL-N55U modem kommer fram i posten. Är kanske dyrt men flera gånger bättre än Telias egna skit dom säljer till sina kunder.

Rekommenderar att du byter till ett nytt modem som funkar istället för att bråka med telias egna modem, man blir bara galen.

Av KillerX

Tja, Uppgraderade själv för ca 1,5 år sedan från ett GTX 560Ti till ett GTX 670 och fick ca 80-90% prestanda och sen uppgraderade jag från ett GTX 670 till ett GTX 770 och fick runt 25% mer prestanda igen. Så du kan nog räkna med att du får mellan ca 90-120% mer prestanda över GTX 560Ti 448core om du köper ett GTX 770 eller Radeon R9 280X kan dock varmt rekommedera MSI GTX 770 Lightning eller Asus GTX 770

Du blir troligen nöjd oavsett ditt val, Och pcie 3.0 vs 2.0 är knappt ingen skilllnad om du inte kör SLI eller X-fire. Kör själv med Pcie 2.0 och har inte märkt av några prestanda problem.

Av KillerX

Kan säga att jag varmt rekommederar Qpad QH-90 lurarna om du vill ha grym komfort och bra ljud.
Kör mina lurar med ett SoundBlaster ZxR (Hade innan ett Audigy 2 ZS Platinum pro som också hade grymt ljud) och ljudet är gudomligt enligt mig.

Hade innan ett par Siberia V2 (som micken gick sönder på, därav ny köp) som sög balle rakt ut sagt jämfört med QH-90, hade bara bass som överröstade alla andra områden på ljudet och fick ont i huvudet efter bara en halvtimme, men qh-90:n kan jag ha på mig 24/7 i streck utan att få ont det lilla minsta och då lyssnar jag på musik med mycket bass (Trance, Techno, EDM, Dubstep osv.) hela tiden ;).

Så köp ett par QH-90 om du inte vill betala multum för bra ljud och grym komfort, Om du däremot vill ha grymt bra ljud och komfort och har pengar att spendera skaffa då som andra säger DT770, DT990 eller QH-1339 men då behöver du också ett ljudkort som kan driva dessa t.ex. Xonar STX eller SoundBlaster ZxR osv.

Valet är som sagt ditt men du får vad du betalar för, kan dock inte säga samma om Siberia V2 där typ bara märket kostar i det fallet

Av KillerX

Tja, att processorn aka 2600k belastas upp mot 90% är inte konstigt om du har 2st GTX 780Ti då dessa kräver sjukt mycket cpu kraft för att kunna prestera fullt ut.
Testa tipset UnkeN och lås din FPS till max 120fps med kommandot han skrev, om inte annat så kan du ladda ner Nvidia Inspector och aktivera frame limiter till 120fps.

Om du mot förmodan vill spendera pengar på nytt så är det sockel 2011 och i7 4930k som gäller (elr 4960x om du gillar spendera cash) då dessa är starkaste processorena för hemmabruk iaf.

// KillerX

Av KillerX

Tja, Kan själv varmt rekommendera QH-90 om du gillar bra ljudisolering och snärtig bass. Om du tvärtemot gillar mer naturellt ljud och vill ha lite mjukare bass så kan jag rekommendera QH-85 då dessa är mer av öppentyp precis som siberia v2 är.
Ljudbilden är helt superb enligt mig, diskanten hörs tydligt, mellan registret hörs och överröstar inte bassen elr diskanten och bassen är sjukt stark men inte så stark att man får ont i öronen. Inte alls likt som siberia v2:an där allt bara var bass, bass och återigen bass, utan med QH-90:na hör man allt klart och tydligt och inget område överröstar varandra.

Så i slutändan kan jag ge slutsatsen så här:

* Köp QH-90 om du gillar mer snärtig bass och vill ha bra ljudisolering så folk runt omkring inte hör vad du gör.

* Köp QH-85 om du gillar mer naturtroget ljud och vill ha mer mjuk bass då dessa är som sagt mer utav öppna lurar än vad QH-90 är.

Valet är upp till dig, men oavsett valet av dom lurar som du nämnt så kommer du troligen bli nöjd med ditt val

// KillerX

Av KillerX

Nja, eftersom priserna på ramminnen är så pass höga idag så är det inte värt att köpa 8GB mer minne idag om man redan har 8GB och om man inte photoshopar stora bilder eller redigerar stora videos så ser jag inget skäl till att köpa sig upp till 16GB just nu, vet att jag själv har 16GB men det var så att jag skaffade 8GB extra för ca 1,5år sedan (sommaren 2012 ) då priserna fortfarande var låga, fick 8GB för runt 350 spänn då och det är mycket mer värt än vad 7-800 spänn är idag

Men om du känner att du behöver 16GB minne så är det helt upp till dig om du vill köpa 8GB mer men om du mest bara ska spela så räcker 8GB ett tag till innan man behöver 16GB.

// KillerX