Inlägg

Inlägg som Lunna har skrivit i forumet
Av Lunna

Det där är lätt fixat för valfri fibertekniker och kommer inte behöva blåsa in någon ny kabel. Räkna med runt tusenlappen plus eventuell reskostnad.

Om du bor i Linköping så kan jag svänga förbi.

Av Lunna

Även min C1 65" har fått byta panel.
Dog helt plötsligt när den var igång, sedan gick den inte att starta mer utan endast en snabbt flimmer ibland.

Anmälde till LG 3 Juni och tekniker bytte panelen den 19e.

Av Lunna

100Mbit = 12,5 MByte

Av Lunna
Skrivet av Izenoz:

Jag har varit sugen på att testa spelet länge. Jag tar gärna kontot och fastnar jag inte för det kan jag skänka vidare det här igen

Av Lunna
Skrivet av the squonk:

Du kanske skall vänta tills laddstolparna finns på plats innan du säger att dom "finns", man köper knappast bilen innan laddningen är löst och NEJ det är inte "många" bostads- och hyresrätter som har laddning. Snarare extremt få. Och det finns inte särskilt många offentliga laddplatser heller.

Jag har bara bott i 3st olika lägenheter alla med laddning till min elbil. Kanske har tur? Eller så förhandlar man bara med sin fastighetsägare och hjälper till att hitta en lösning.

Av Lunna
Skrivet av Mikaelmannen:

Om vi räknar bort eventuell miljövinst är de väl skattesubventionerade bilar med sämre räckvidd, dyrare i inköp och tveksam långsiktig hållbarhet?

Ser absolut en vits med elbilen men det är lång väg kvar tills de ersätter vanliga bilar i många användningsområden. I norra Norrland är det inte ovanligt med Teslor, men det ställer ju helt andra krav på ägaren vad gäller körmönster och planering.

Om 10 år då verkstäder finns i stor utsträckning, laddstationer etc och bilarna blivit billigare. Då hoppas jag vi är där att det funkar lika bra.

Vilket som är det bra att såna som Musk finns. Även om de är halvmytomaner så driver dom utvecklingen framåt.

Oj, mycket FUD.

För mig är det bättre räckvidd med elbil till vardags och helg då jag aldrig behöver ta någon omväg till en mack. Pris är som med allt annat jag köper, tycker jag det är värt det och passar mig så köper jag.

Du kan nog omformulera stycke två och istället skriva att elbil passar flesta människor alldeles utmärkt rent tekniskt idag men självklart finns det specialfall där det idag inte fungerar och då oftast när bilar används inom tjänsten. Vad exakt är det som måste ändras med körmönster och planering i Norrland? Jag upplevade inte några hinder under min tid i Kiruna.

10år?! Jag har redan kört elbil i 5år och inte ens då var det ett problem. Och då har jag också gjort flera resor i Europa.

Istället för att sprida myter så kan man se till varje persons behov och möjligheter. Allt som oftast verkar det ändå vara priset som skaver i skon och man gärna drar med massa andra myter till att elbil är omöjligt istället.

Av Lunna
Skrivet av SweMerlin:

"Elbilsrevolutionen" (som svensk media älskar att kalla den) är nog första gången i världshistorien där stater har gått in och tokbeskattat alternativen och subventionerat denna tekniken. Vad som händer i praktiken är att dessa åtgärder totalt nermonterar det Europeiska försprånget inom biltillverkning och dessa glada liberaler skänker bort våra framsteg till Kina. Något som allvarligt kommer påverka levnadsstandarden för inte bara denna generation utan även framtida.

Det är inte precis en teknik som folk köper för att de vill ha den, utan snarare för att de tvingas till den. Det är ingen teknikrevolution utan bara statlig inblandning. Teknikrevolution är det när konsumenterna själva villigt går över från en teknik till en annan. Det är det knappast frågan om här.

För att göra en liknelse så är det som om staten gick in och hårdbeskattade allt som var baserat på sockel AM4 och gav subventioner till de som köper sockel LGA 1200 och när folk sedan inte hade råd att köpa annat än LGA 1200 så skriker staten och media ut att "där ser ni, LGA 1200 är bäst".

.

Jag känner massvis med folk inklusive mig själv som ser elbilen som det helt klart överlägsna alternativet. Och då är inte någon eventuell miljövinst inräknad i åsikten.

Av Lunna

Årets produkt: RTX3080
Årets datorbutik: Inet
Årets galleri:
Årets delismörgås: ARM
Årets bajsmacka:

Av Lunna

Ute i sista sekund men ändå bra speed på GOG
Köpte nyckeln på Kinguin och levererad direkt.

https://forumbilder.com/images/2020/12/10/Capture2.png

Av Lunna
Skrivet av ClintBeastwood:

Såg någon annons som körde fulingen att sälja till "inköpspris" med budgivning..

En av dom bättre affärerna jag gjort i närtid

Av Lunna

Nu känns mitt Nano S bygge helt plötsligt luftigt.

https://forumbilder.com/images/2020/10/23/C44D063D-F0CD-4D1F-8B7...

Av Lunna
Skrivet av tvelander:

Seriöst bästa hobbyn jag har efter hårdvara.
Helt bästa köpet jag gjort i form av transport någonsin, smidgare blir det inte.

Håller verkligen med. Även sambon fastnade efter att ha lärt sig köra på min EUC, perfekt att rulla in till stan för en bit mat eller ut ur stan till någon sjö för ett bad på sommaren tex.

Vi har dessa hjul:
Gotway MSX 84V
Inmotion V10F.

Av Lunna
Skrivet av Mawux:

Nyfiken om någon verkligen har fullföljt köpet?

Ja det är klart, varför skulle han inte?

Av Lunna
Skrivet av Shiprat:

@Lunna sålde väl just ett och @RekiN har ett till salu vad jag sett, och lär väl inte vara supermånga här som vill sälja vidare så antar att det finns en hel del därute bland användarna.

För mig var det lätt värt att vänta lite längre och nu få ett 3080 för 5300kr totalt istället

Av Lunna

Sådär ja, ser ut som Hartner_X tog hem det tätt följt av Wedberg. Skickat PM till Hartner_X.

Av Lunna

Budgivningen avslutas 13:00.

Av Lunna

Nu har kortet dykt upp. Kartongen helt oskadd och plomberad.

https://forumbilder.com/images/2020/09/21/E040DC0F-9E47-439D-884...

Av Lunna
Skrivet av Grusburk:

Jätte intresserad så detta är det enda jag faktiskt ville ha till min ncase.

9200 kr

När avslutas budgivning?

Har inte något exakt slut då jag först vill se att kartong mm ser hel och bra ut. Sen vet jag att ni som budar vill ha kortet så snart som möjligt så jag vill försöka få med kortet i postgången redan på tisdagen med leverans på onsdag. Så räkna med avslutad budgivning runt lunch/eftermiddag på tisdag.

Av Lunna

Nvidia GeForce RTX 3080 Founders Edition

Då trycket är stort efter 3080-kort och speciellt FE så tänkte jag att jag lika gärna kan kränga mitt kort som har beräknad leverans nu på måndag. Och själv istället invänta dom senare leveranserna.

Vill du ha något bevis innan så kan jag ta några bilder så fort jag fått paketet innan betalning sker. Alternativt avhämtning hos mig. Tänkte försöka skicka det så fort det går så troligtvis tisdag eftermiddag.

Jag tänker budgivning med start 7825kr (+150kr frakt) och förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill.
Endast inlägg från intresserade köpare tack

Läs hela annonsen här

Av Lunna

Gjorde det samma på min gamla 7700K nu i somras efter att ha haft höga temperaturer i flera år, mycket imponerad av resultatet, runt 20C lägre temps.

Jag har delid-verktyg om någon vill låna, Linköping.