Inlägg

Inlägg som MinscS2 har skrivit i forumet
Av MinscS2

Den där ursäktsvideon känns väl sådär;
- Extremt scriptad, vilket gör att den inte känns genuin.
- Starka "vi ska bli bättre, trust me bro"-vibbar
- Kanske mindre lämpliga skämt och ...reklam för sin merch, really?

Upp till bevis nu LTT, men jag är väl inte jätteoptimistisk.

Videon känns väldigt mycket som en typisk damagecontroll-video nått större företag skulle lägga upp, så jag förstår GNs tidigare kommentar att dom inte längre ser LTT som en "fellow techtuber" utan som ett stort företag och bör behandlas därefter.

Skrivet av ackwell:

Lite så jag tänker när människor skriver "varför kontaktade dom inte LTT privat först?"... videon börjar ju med att LTT ger en känga till GN av någon konstig anledning. Och som GN förklarar har dom behövt gå på äggskal runt de misstag som LTT begått med sina tester. Så det var nog droppen som fick bägaren att rinna över det där!

Två kängor till och med, först av nån LTT-anställd under nån rundvandring, och sen Linus själv under en WAN-show, och först efter detta så fick GN nog och gick "two can play that game".

(Och ändå så påstår vissa att det är Steve och GN som "försöker skapa drama"... )

Av MinscS2

Så kort summering om dom senaste dragarnas techtuber drama:
(Rätta mig gärna om jag har fel.)

- LTT: *Dissar GN och HUs metodik*
- HU: "Dafuq, why shots fired?"
- GN: *Förvånad tystnad*
- Linus själv: *Dissar GN och HUW ytterliggare*
- GN: "Wtf...nä nu jävlar! Här är en 45 minuters video med (mestadels) konstruktiv kritik."
- LTT: *Tar på sig offerkoftan*
- BLabs: "LTT sålde vår prototyp och ljög om att vi skulle få ersättning. :("

Och folk säger att GN orsakar drama när dom satt still i båten tills Linus själv under en WAN Show kritiserade dom - helt oprovocerat.

Skrivet av Hellscreame:

I denna soppa verkar det som alla har fallerat i olika grader så klart.

Varken Billet LABS

Gamers Nexus

eller LMG/LTT
kommer helskinnaned ur detta,

- Billet Labs har inte gjort något som helst fel och om något så lär dom tjäna på det då detta är en massiv PR-boost som dom inte ens hade kunnat drömma om. Om 10 personer visste vem dom var för två veckor sedan så vet tusentals det idag.
Skulle säga dom går rejält plus.

- GN kommer få kritik av folk som ändå inte gillar dom/LTT fans av förklarliga anledningar, och beröm av folk som ogillar LTT/gillar GN av förklarliga anledningar.
Skulle säga dom går plus/minus 0, kanske lite plus i egenskap av underdog.

- LTT har blivit tagna med byxorna nere. Även om vi ignorerar att mycket av GNs kritik mot LTT är berättigad OCH hur extremt illa hela deras interaktion med Billet Labs ser ut på alla sätt och vis, så har Linus själv kort och gott ljugit folk i ansiktet och blivit påkommen.
LTT kommer gå minus på detta.

Av MinscS2

Vad är det man säger, "tala är silver, men tiga är guld"?

Gick precis in på Youtube för att avsubba till LTT bara för att inse att jag redan har avsubbat vid något tidigare tillfälle, haha.

Av MinscS2

Som en stor BG-fan (vilket man kan gissa av mitt nick) så ser jag fram emot detta och det lär skaffas för eller senare.

Dock är intrycket jag fått att BG3 är mer av ett "DoS 3, fast i DnD-världen" än en uppföljare till BG-serien.
(Inget större fel med det dock, DoS:2 är ett bra spel.)

Ni som spelat det, ligger det lite sanning i det?

Av MinscS2

Twitter.
Att twittra.
To tweet.

X.
Att ... xa?
To ... ex?

data:image/jpeg;base64,/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wCEAAkGBxMUE...

Av MinscS2

Att betala för att slippa reklam är något jag (motvilligt) kan tänka mig göra.

Att betala för att "få" reklam kommer jag aldrig göra.

Skrivet av Krönika:

Jag är väldigt intresserad av filmer och serier. Hittar jag något intressant dröjer det inte lång tid innan jag plöjt igenom allt tillgängligt material. Men har jag njutit av det? Har jag tagit mig tid att reflektera över det jag sett på ett djupare plan? Tok heller. Next episode-knappen klickas på innan tredje noten i eftertexterna spelas upp. Det har blivit som en tävling för att effektivisera tittandet. Det är kanske 15 år sedan jag tog del av min senaste reklampaus, men den kanske är mer viktig nu än tidigare.

Inget illa menat André, men om du ser reklampauser som något positivt ur denna synvinkeln så är det nog väldigt mycket en "du"/användar-grej och inte något allmänt relaterat till reklam. Du kanske inte är den enda som känner så om reklampauser, men detta känns rent av som ett potentiellt problem relaterat till stress och utbrändhet - att inte själv kunna ta paus på kommando (och ev. reflektera/fundera) och att istället se en påtvingad paus som något positivt, det låter problematiskt.

För min egen del ser det ut så här:
1) Vissa serier kan jag plöja igenom en hel säsong i en sittning.
2) Andra serier ser jag max ett avsnitt sen tar jag paus och vill reflektera, kanske se några reacts på det, etc.
I dessa fallen kanske jag ser 1-2 avsnitt i veckan.

Jag bestämmer när jag vill reflektera över vad jag precis tittat på, inte reklampausen. Hade jag börjat känna minsta antydan till att "Ah tur det är reklampaus så jag kan ta en faktiskt paus" så hade jag genuint börjat oroa mig.

Av MinscS2

Youtube: "Vi måste höja priset på grund av... prishöjningar i distributionsleden!"

Användare:

https://www.ft.com/__origami/service/image/v2/images/raw/https%3...

Av MinscS2
Skrivet av Nozomi:

‘There’s some really great new features but at the same time it feels far too similar to [Breath Of The Wild],’ reads a 6/10 review. ‘The story also gets old quick, after you’ve experienced one of the four objectives you’ve seen them all because they just keep recycling the same plot for each area.

Inte bara Plot utan även dialogen.

Plus att det är exakt 5 saker som ska göras, i varje tempel. De känns så korta och same-same. Säg inte att 6 år inte är tillräckligt att komma fram med något vettigt i form av tempel

Dold text

Verkar inte vara ensam gällande detta. Lite skumt att inte en enda Professionell recension av spelet nämnt detta.

Räknar man med "resan" man måste göra till templet som en del av templet sig så är ju TotK's tempel betydligt mer intressanta än Divine Beasts i BotW tycker jag. Sen är dom en extremt liten del av spelet så även om jag inte hade haft något emot större tempel så är det inget som jag bryr mig nämnvärt om.

Sen tror jag folk har lite rosafärgade glasögon på sig när det kommer till Zelda-tempel.
Jag spelade igenom både OoT och Skyward Sword nyligen (mindre än ett år sedan), och visst är templena större i benämningen "där är fler rum + nycklar", men inte tusan tar dom lång tid att göra. Resan från marken upp till Wind Temple i TotK tog betydligt längre tid än valfritt OoT-tempel t.ex.

Skrivet av Pirum:

Känns som att det finns en marknad för ett riktigt svettigt DLC med mer hårdkokta problem och kanske med (mycket) mindre inventory så man inte kan använda alla stridsvagnar och attackhelikoptrar man har i ryggsäcken.

Tycker man spelet är för enkelt när man (ut)nyttjar zoanite-skapelser i form av tanks och bombflyg så är det väl bara att låta bli?

Av MinscS2
Skrivet av Dinoman:

Är BOTW och TOK ens officiellt i kronologisk ordning med någon av de andra titlarna? Åldern är nog högst svårbedömd eller har jag missat någon officiell info i sammanhanget?

Zelda och Link är båda 17 (eller ja, tekniskt sett 117) i BotW, kanske något år äldre i TotK.

Gällande kronologisk följ med dom andra titlarna så är Zelda-tidslinjen lite av en röra med diverse "om och men", och f.n. är det inte helt säkert i vilken "branch" som BotW och TotK följer:

Skrivet av ZeldaWiki:

[...]"Breath of the Wild takes place at the end of a timeline branch, but which timeline branch the events regarding Calamity Ganon take place in is up to the player's interpretation."

Av MinscS2

Är ju samma engelska VA för Zelda i ToTK som i BotW (Patricia Summerset, 40.)

Kan förstå kritiken (är ingen fan rösten hon gett Zelda, är alldeles för "gnällig" imo - bytte till japansk VA nästan direkt) men inte att folk är förvånade.

Skrivet av anders190:

Enda jag inte gillar är att Link som troligen enda varelse världen råkar ut för att vapnen förstörs för minsta lilla.

Fun fact, flera NPC:erna i spelet (f.a. första gången man kommer till slottet och pratar med "search team") nämner att alla vapnena runt om i Hyrule har blivit dåliga och att dom har problem att få dom att hålla. Går inte att laga, bara förstärka, i.e. fuse.

Av MinscS2
Skrivet av WebbkodsLärlingen:

Fråga: Är det "The Great Sky" som är "Tutorial"-zonen? Alltså där man börjar? Ser en tredje Shrine nu. Vet du hur många som finns där innan man kan hoppa ned därifrån utan att ha missat något?

Japp, fyller samma funktion som Great Plateau i BotW; startområde med 3 shrines där du lär dig hantera skills innan du kan gå vidare till det "riktiga" spelet - och du måste bli klar där (med shrines iaf) innan du kan gå vidare, hoppar du ner så dör du bara.

Av MinscS2

Spelat i några timmar nu och precis kommit ur "tutorial"-zonen.

Har haft jättekul med dom nya mekanikerna, f.a. att klistra ihop trädstammar och dylikt för att ta mig till obskyra ställen. "If it works it works" känns lite som spelets motto - Om jag vill någonstans och där finns träd i närheten, då kommer jag komma dit!
Att slå ihop vapen känns lite mer som en gimmick men drar ändå på smilbanden av att se Link springa runt med vad som ser ut som ett svärd fasttejpat på en lång pinne. (Eller varför inte ett svärd fasttejpat på ett annat svärd?)

Känns väldigt mycket som BotW +1 med ny spelmekanik inlagt för att det inte ska kännas repetivt, vilket var ungefär vad jag hoppades på. Ser fram emot vad mer spelet har att bjuda på.

Två än så länge.

Enda minuset är märkbara FPS-drops när man använder sina abilities utomhus, men samtidigt så spelade jag igenom BotW på en Wii U första gången så man är rätt härdad.

Av MinscS2

Inte undra på att dom va tvungna att dra in på säkerheten (tågvärdarna) på Pendeln om det är så här regionen (fel)hanterar pengar.

Av MinscS2
Skrivet av Dinkefing:

Hur kan CD Project misslyckats så fatalt jämfört med Rockstar? När det kommer till levande världar?

Det är svårt att jämföra mellan utvecklare på detta sättet och säga "varför kan X men inte Y?".

Nu är det ju knappast bara därför, men en av anledningarna kan vara att Rockstar är värt 70% mer än CDPR och har mer än dubbelt så många anställda. Tittar man sen på Witcher 3 så ser man ju att CDPR definitivt kan bygga en levande värld, så frågan är snarare "varför misslyckades dom med CP2077 när dom lyckades med Witcher 3?".

Skulle gissa på bl.a. dåliga designval, misstag under utvecklingen och att man tog sig vatten över huvudet med hela projektet. Med Witcher 3 hade man dessutom en grund att stå på från tidigare spel och litteratur, något som saknades med CP2077.

CP2077 kommer nog aldrig bli vad det hypades om inför launch, men jag skulle inte längre kalla det ett dåligt spel. Det är "bra" nu, dock inte så bra som jag hoppades. Vi får se vad nästa ("den sista stora") DLC:n kan göra för spelet.

Av MinscS2

Tänker inte skriva jättemycket då @krEJZi och @medbor redan sagt det mesta, men eftersom det var jag som blev citerad tänke inflika följande:

Skrivet av Edin:

Om Calle fick välja skulle han tillgodose varenda person här - men det är inte bara hans beslut utan han gör sitt yttersta under förutsättningarna som råder. Det innebär också att han inte kan visa hela sitt register av kunskap och kompetens utan man måste faktiskt lita på att människan vet vad han pratar om nu.

Jag tror (och hoppas innerligen) inte att kritiken i denna tråden är riktad mot Calle specifikt. Ingen ifrågasätter hans kompetens och kunskap. Kritiken är riktad mot recensionen specifikt.

Skrivet av Edin:

Och det är enkelt att ställa krav bakom en skärm, men kom och hälsa på och se hur redaktionen jobbar istället, vilka utmaningar man tampas med så kommer du själva förstå kapaciteten som behövs.

Problemet här är att det är inte som så att vi "ställer krav bakom en skärm" - vi vet att ni kan skriva riktigt bra recensioner och har gjort det under lång tid - så därför blir vi negativt förvånade när vi ser något i denna kvalitén, och därmed kommer kritiken.

Det är som att vara van att bli serverad oxfilé på daglig basis, och plötsligt så kommer kocken ut med McDonalds-burgare och säger att vi är välkomna in i köket om vi har några klagomål.

Skrivet av Edin:

Många pekar på att andra lyckas, men se gärna även hur många hårdvarusajter det finns kvar idag i Sverige och i världen. Alla har sina unika styrkor / utmaningar och SweClockers står starkt efter 24 år

Jag tillhör inte den skaran kritiker i denna tråden som pekar på andra (som t.ex. HUB) och säger "dom kan ju, varför kan inte ni" - jag pekar på er och säger "jag vet från erfarenhet att ni kan göra så mycket bättre ifrån er".

Nu har jag ingen som helst insyn i Sweclockers som företag, men att som du säger "Sweclockers står starkt efter 24 år" är ju ett bevis på att ni gör rätt, så varför ändra ett vinnande koncept?

Skrivet av Edin:

Finns det några fördelar med denna kortare recension - vad skulle det kunna vara på sikt om du funderar ett varv?

Tanken som kommer direkt är att genom att skära ner på tiden ni lägger på en recension så kan ni recensera och skriva artiklar om fler produkter. Det känns dock bara ett finare sätt att säga att man fokuserar på kvantitet över kvalitét?

Siffrorna tagna ur luften, men jag ser hellre att Sweclockers skriver t.ex. 10 djupgående, välskrivna recensioner som inkluderar allt man behöver veta om produkt X (med fokus på hårdvara) än 50 korta, ytliga recensioner där fokuset spretar lite hit och dit och man känner sig tvingad att kolla recensioner på andra sidor om samma produkt, för man fick inte alls all den info man ville här.

Nu kanske det tillvägagångssättet inte är hållbart ekonomiskt längre, och isåfall är jag en av dom första att beklaga och reminiscera över en svunnen tid på Sweclockers.

Edit:

Skrivet av Saagaa:

Hmm har en stark känsla av att dessa youtubers med väldigt expansiva förstadags recensioner jobbar extremt många timmar precis innan release. Man kan klaga på Sweclockers (maybe) om man tycker att 8-timmars dagar är på tok för lite för att räknas som en riktig arbetsdag.

Vi klagar inte för att Sweclockers nödvändigtvis inte kan konkurrera med andra recensenter som har betydligt större ekonomi och arbetskraft att tillgå. (Det är bara logiskt, och är en extremt orättvis jämförelse.)

Vi klagar för att vi vet att Sweclockers kan göra bättre ifrån sig än så här.

Av MinscS2
Skrivet av CrispVanDahl:

Hur många mantimmar annan media lägger på sina tester och hur de arbetar kan jag som sagt inte svara på.

I slutändan faller ansvaret på mig hur ett test ser ut vid publicering. Känner du dig missnöjd med hur det här testet blev är det givetvis tråkigt och jag får fortsatt ta till mig av feedback och ta det i beaktning framgent.

Calle, låt mig fråga dig detta: Är DU själv nöjd med denna recensionen eller är där något du hade gjort annorlunda med facit i hand? (Förstår om det kan vara en känslig fråga som du kanske inte vill svara helt sanningsenligt på.)

Gällande feedback så finns det en hel del i kommentarerna redan, mycket är sådant som vi är vana att se i recensioner sedan tidigare: överklockning, frekvens över tid, prestanda vid samma frekvens, förbrukning, effektivitet, prestanda i annat än spel m.m.

Om jag ska vara brutalt ärlig: Hade jag haft en bekant som var intresserad av denna CPUn hade jag inte ens tipsat om denna recensionen, utan jag hade sagt åt vederbörande att titta på andra recensioner - så pass intetsägande är den. (Den är bokstavligt talat "Här är AMDs nya CPU. Den slår 13900k i spel och kostar så här mycket. Hejdå.")

Nu låter jag jättetaskig och jag hoppas du inte tar det personligt för det är inte menat så. SweC har länge varit min go-to sida för att läsa recensioner samt referera till och det är så jag vill det ska fortsätta vara, men är detta den nya nivån som redaktionen lägger sig på så är det nog snart slut med både läsning och källhänvisning för min del - MEN det vill jag inte! Jag vill att SweC ska vara min go-to kanal vid recensioner och nyheter.

Jag vet inte om denna recensionen blev så... kort pga. tidsbrist, dålig planering, bristande intresse eller helt enkelt gamla goda "vet-inte-vad-som-hände-men-det-sket-sig-visst", men jag håller tummarna för att det var en tillfällig fluke och hoppas på nya tag och bättring inför framtid recensioner! 🙂

Av MinscS2

Och om jag vill läsa om överklockning, temperatur, förbrukning och prestanda utanför spel?

Känns märkligt att ha med "Inte ett självklart val för produktivitet" som nackdel utan att visa upp hur processorn presterar i denna kategorin.

Känns som halva recensionen saknas.

Av MinscS2

Funderar på hur man ska beställa/köpa spelet för att vara säker på att ha det i hand den 12:e.
Att boka på nätet känns tyvärr inte som en garanti på att ha något på release-dagen idag...

Skrivet av Enviro:

"nya" världen som blivit nedlusad av öar som flyter runt i skyarna.

Uff, får Skyward Sword-vibbar av detta. Hoppas likheterna mellan BotW 2 och Skyward Sword är minimala...

Av MinscS2

Är för tidigt att döma redan egentligen, men mina första intryck av spelet har nästan dödat av intresset redan.

- Gillar inte att man tvingas spela med andra ute i öppna världen (trodde det var ett Diablo-spel, inte ett MMORPG).
- Har redan märkt av en del FoMo (Worldboss kl 19, skynda skynda!)
- Spelet är inte speciellt snyggt, varken grafiken och framför allt inte UI:t.
- Känns mer som en Path of Exile-klon än ett nytt Diablospel.
- 800 kr för ett spel är mycket - f.a. för D4 i sitt nuvarande skick.

Får se om intresset vaknar till liv när jag sett mer av spelet, men just nu är jag totalt otaggad.

Av MinscS2
Skrivet av danskung:

Lisa Sus farfar är Jen-Hsun Huangs farbror.

Så Lisas far och Jensen är kusiner mao?