Inlägg

Inlägg som jaws68 har skrivit i forumet
Av jaws68

Onödig lösning på ett problem som inte finns. Kanske snarare skapa nya problem för moderkort som inte har den lösningen.

Av jaws68

Borde finnas en marknad att ta fram chip enbart för mining istället för att nyttja grafikkort.
Tror inte heller drivrutiner som stryper mining-prestanda hjälper. En duktig hacker fixar nog nya drivisar.

Av jaws68
Skrivet av yusuke40:

Det är så att jag har en vhs kamera hemma som jag tänkt använda till att skapa minnen och jag har för ett par veckor sen köpt en pack med 4st VHSband av TDK där det står TV då det verkar som att den används till att rippa filmer från tvn via bandspelaren men ändå så klarade den av att spelas in med min kamera utan problem. När jag tänkte köpa mig lite nyare kassettband så såg ja ännu en annan VHSband feån TDK men skillnaden melland dessa och dem andra som jag köpte är att dessa VHSband har helt annorlunda omslag än dem andra och istället för TV så står det XQ.

Kan någon förklara mig vad som skiljer dessa VHSband åt och vad menas med XQ?

Här är tydligare bild på dem jag köpte och en annan som jag är fundersam på
https://ssli.ebayimg.com/00/s/NzY4WDEwMjQ=/z/EWQAAOSw4SlV71hd/$_72.JPG

När det står "Daily use" så är det ett allroundband som är tänkt till att spela in tv-program ofta.
Det fanns dyrare band förr som var gjorda för att spelas in ett par gånger och behålla bildkvalitén flera år framöver. Det är såna band man använder till videokameror. Det stod oftast Pro eller nåt.
Eftersom det är magnetiska partiklar på bandet så ändras sig strukturen efter många år då jordens magnetfält påverkar. Sen är det plast som åldras och bandet går av.
Sen spelar det stor roll var du lagrar banden. Förr blev banden förstörda om den låg nära en tjock-TV (CRT) som alstrade rätt mycket magnetstrålning från bildröret.

Har du en väl fungerande videokamera, var rädd om den. Det kommer finnas folk som vill digitalisera sina gamla minnen.
Jag har sett att de begagnade som finns kvar är dyra på blocket. Det beror på efterfrågan och att en del lägger en slant på service för att rädda sina minnen.

Av jaws68

Skribofont. Köpte deras aktier som blev värdelösa efter konkursen. Från varit en källarfirma växte de för fort och IT-bubblan som sprack.
Väldigt bra support.

DataCorner i Västerås som finns kvar än idag efter 30år. Där har C64, Amiga 500 och A1200 och PC delar köpts.