Inlägg

Inlägg som goopile har skrivit i forumet
Av goopile
Skrivet av nilsrock:

Den nya XPS 12, som artikeln handlar om, har Intel Dual Band Wireless-AC 7260.

Så sant som det var sagt, missade det i artikeln. Får hoppas att intel gjort ett bättre jobb med den kretsen.

Av goopile

Trevlig, men...

Äger en XPS12 av förra generationen och kan säga att det överlag är en mycket trevlig hybrid. Vid lättare förtäring av underhållning och som Mahjongg-platta är det kanon att kunna snurra runt på skärmen och bara sitta och fingra på skärmen (som f.ö. är riktigt trevlig) i tablet-läge.

Jag kan skriva under på recensentens klagomål angående pekplattan; mjukvaran är undermålig och det kan stundtals bli irriterande när det missas klick och man måste överdriva för att få pekplattan att reagera.

Edit: Nedanstående klagomål är förhoppningsvis irrelevant för den nya versionen då en annan krets används för det trådlösa nätverket.

Men jag vill även höja ett varningens finger för det trådlösa nätverket, tyvärr så används det problembehäftade Intel® Centrino® Advanced-N 6235. Så se till att uppdatera drivrutiner etc, då det ser ut att äntligen ge med sig något.

Det andra fingret är egentligen en näve... WiDi. Är du ute efter WiDi så ta en annan laptop/hybrid. Det fungerar inte alls/uselt. Det följer inte med några program för det och det är ett helskotta att försöka få till, vilket är riktigt irriterande då det var en av de utmärkande funktionerna enligt mig. Men jag gissar att även detta har med intels chip att göra. Vi får se om det blir bättre framöver och kanske framförallt med Windows 8.1. Men i dagsläget är det mest bekymmer med XPS12 och t.ex en Netgear PTV 3000, det fungerar ibland, ibland inte.

OT: Saknar genomstrykning av text så man kan visa att informationen inte gäller men ändå låta det stå kvar så folk kan följa citerade bitar...

Av goopile

Trevligt, mycket trevligt! Men nu vill jag se lite passiva bundlingar tack!
Eller åtminstone att Akasa ska släppa sitt Newton-chassi.

Och det där med digitalt ljud ut vore ju också trevligt, även om det går att fixa via USB->S/PDIF.

Av goopile

För det priset hade jag nog förväntat mig en bluray-läsare i stationen åtminstone...

Av goopile
Skrivet av Sisyfos:

Faktiskt inte så hemskt dyrt med tanke på att det är de första (?) 4K-apparaterna, kan ju bli ett rimligt köp om 2 år! Någon som kommer ihåg vad de första "Full-HD/1080p"-TV:erna kostade? Skulle vara roligt om någon kommer ihåg

Minns inte vad de första 1080p skärmarna gick på, men jag minns att jag såg en plasma på SIBA för ett antal år sedan för 92 000;- precis innan platt-tv-boomen, tror den var runt 40", så de där priserna kommer förhoppningsvis sjunka ganska fort. Jisses vad tiden går fort. Men men, med tanke på det här borde ju snart BD-filmer kosta som DVD-filmer gör idag i rea-bingen, kanoners!

Av goopile
Skrivet av wer:

Hade det funnits plats för minst 10st 3.5" diskar hade detta varit intressant. Jag får nog fortsätta med tower chassin..

Om du får tag i det här så kanske det kan vara något?
Lian Li PC-343 (Svart)

Av goopile
Skrivet av Dinin:

Har någon koll på nya mini-itx mobos med 6+ sata platser eller finns det bara den från zotac? Något med ion och passiv kylning skulle vara väldigt trevligt. Gillar Asus AT3IonT-I Deluxe men känns lite trisst att inte kunna ha mer än 3-4 diskar.

Jorå! Finns ett som är MINI-DTX som ska platsa i Array från Zotac med 6 SATA-platser. Dock intel atom D510 (1.66GHz) och inte ett ION!
Zotac NM10-DTX WiFi

För övrigt kan jag tillägga att jag precis beställt en NAS med just det här chassit som bas, men med ett intel atom 1.66-moderkort istället, vilket borde bli bra mycket bättre ur ljud- och värmesynpunkt. Ska inte göra någon transcoding av film el.dyl. så en atom och en linux-installation borde fixa biffen utan problem.

Av goopile
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shaglord
Kommer denna stödja 8 kanalers LPCM på HDMI då?

Fan vilken miss med 780G att detta inte stödjes. Annars är den ju vassast.

/s

Verkar tyvärr inte så...

http://www.homemedia.fr/actualites/4795-AMD-785G.html

Översättning (google):

"Unfortunately, the audio decoder does not change compared to the 780G, it is still a version 5.1 taking into account only format stereo LPCM via HDMI. Decoder LPCM 7.1 on this Radeon HD 4000 should however be implemented in future 880g chipset, also available at year end."

Så det blir till att fortsätta vänta om man vill ha AMD/ATI.

Av goopile

"flashbaserade diskar kanske kan bli nått iframtiden om de utvecklas, men idag har de inge prestanda att komma med. jag har en SANdisk CF , snabbaste modellen, till min kamera. man inte sjutton kommer det snabbaste flashminnet inärheten av en hårddisk idagsläget inte .."

Och så skiljer vi på flash och flash...

http://www.bitmicro.com/products_edisk_altima_25_sata.php

Det snabbaste flashminnet kommer med lätthet upp i en "vanlig" hårddisks prestanda redan i dagsläget... men Kr/MB är ju en helt annan historia dock.

Lite siffror för den som är intresserad...
http://www.bitmicro.com/public_docs/products_edisk_altima_E2A...

Av goopile

Liknande problem...

Mja, jag har också ett Creative Audigy och upplever också brus, fast jag använder hörlurar.
Ett svagt brus, men det lustiga är att om jag går in i mixern i windows, stänger av nån valfri kanal så försvinner bruset.
Jag kan aktivera kanalen igen utan att bruset kommer tillbaka. Du kan ju testa om det gör någon skillnad...

Kör Windows 2000 för övrigt, kan inte minnas att jag hade något liknande problem i XP...

Av goopile

Neuros!

Är det någon som vet om den här godbiten har släppts i europa/sverige än? =D

http://www.neurosaudio.com/

För en spelare som har 20GB disk, stöd för OGG (!) och dessutom har synkroniseringsprogrammet tillgängligt för Linux (!!) kan jag bara inte låta passera obemärkt!

Dessutom har den andra funktioner som är minst sagt ovanliga...
Iallafall... 399$ (för 20GB versionen), då borde den kosta runt 3200 kronor i Sverige vilket inte alls skulle vara fy skam... please, någon som har hört något!?

Av goopile

Ah på oneshop var det ju lite billigare iallafall (tack [!])...
men störigt att dom envisas med att skeppa med en mus hela tiden...
speciellt när dom har storsäljare som mx500 och mx700... eller så är det medvetet för att tjäna pengar...
eller så är det min ständiga otur... vad vet jag...
Men man får väl se det från den ljusa sidan... då har jag två möss... *kliar sig på huvet*

Men åhå en rekomendation på det bordet också!
Mmm det såg onekligen ganska härligt ut... men men vi får väl se hur generösa CSN är den här månaden
och hur hutlösa priserna är på studentlitteraturen inför nästa block... heh...

Av goopile

Åhå...

Okejs jo har hört att batterierna räcker ett tag, men jag ska fortfarande inte ut o jogga med tangentbordet, nä skämt åsidå, jag har hittat ett trådlöst som jag funderat på men jag är fortfarande lite skeptisk till trådlösa ting... så om det finns ett icke trådlöst alternativ så tar jag det... men som sagt... det verkar döfött att försöka hitta t.ex det här tangentbordet med sladd:

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=LOGCDCOM

Iallafall hos svenska återförsäljare... men det är ganska dyrt det här bordet dock...

[edit] Aah... såg att det följde med en mus till det där också... därför priset var så högt... nåja.. det kanske får bli ett trådlöst ändå dårå när jag hittar ett sånt...

Av goopile

Svart Ergonomiskt Tangentbord... HÄLP!

Är det någon vänlig själ som råkat stöta på ett svart ergonomiskt (böjt alltså) tangentbord som INTE är trådlöst? För jag har inte planerat att ta någon joggingtur med tangentbordet så jag ser inte riktigt vitsen med ett trådlöst tangentbord, sen vill jag gärna slippa batterififflet... och gärna utan multimediaknappar också men dom spelar väl ingen större roll egentligen...

Har letat som en gnu letar efter gräs på tundran... men ingen jaktlycka... hjälp skulle vara ytterst tacksamt...