Inlägg

Inlägg som Zyrale har skrivit i forumet
Av Zyrale

Ny dator runt 10-15k

Hej

Då både gpu och cpu börjat strula på min 8 år gamla burk så funderar jag på att köpa något nytt. Är rätt okunnig vad gäller byggande men söker något som går att användas för lättare gaming så som League och CS (vilket jag antar det mesta borde klara?). Jag har i dagsläget två skärmar varav den primära är 1440p och det hade varit fint att kunna ligga på 200fps samtidigt som det är någon video/stream igång på den andra skärmen.

Optimalt vore att landa nånstans runt 12k men tar emot dyrare förslag också. Lägger även med en bild på nuvarande specs ifall det är något som kan användas till den nya. Ram eller nätaggregat kanske?

Tack på förhand!

Av Zyrale
Skrivet av Hagge84:

Bara du har koll på temp. Jag kör mina på steg 2 av 3 fläktkontroll chassi hela tiden (7volt). Hörs inte och maxar 60c

Ajjemen, det låter bra! Tack

Av Zyrale
Skrivet av SCORPIUS:

Det spelar inte jättestor roll faktiskt vilka du väljer så länge dom är avsedda för cpu och inte chassi.
Det skiljer hur dom centrerar luftströmmen.

Med två st fläktar avsedda för cpu kylning kommer du inte behöva ha dom på höga varv för att få bra kylning.
Fläktarna på mitt 1080ti, två 120mm, går på 20% i idle och ökar till 21% vid full last.
Det är allt.

Aa okej, tack så mycket för den infon. Det låter tryggt!

Spelar det någon större roll om man kopplar fläktarna till grafikkortet kontra till moderkortet för den delen?

Av Zyrale
Skrivet av Augusts:

Hur mycket plats har du i chassit? Några noctua-fläktar är väl att rekommendera ifall du vill ha en låg ljudnivå och bra kylning

https://i.imgur.com/pxGqOoJ.png

här är en bild på utrymmet, antar att det finns rätt mycket plats

Av Zyrale
Skrivet av Augusts:

Hur mycket plats har du i chassit? Några noctua-fläktar är väl att rekommendera ifall du vill ha en låg ljudnivå och bra kylning

Jag har nog inget exakt mått såhär i huvudet men skulle ändå säga att det är rätt rymligt. Kan kika mer exakt när jag kommer hemåt. Är det några specifika noctua du rekommenderar?

Av Zyrale

Fläktar till grafikkort

Hej

Fläktarna på mitt 980 ti har börjat strula så jag har bestämt mig för att testa ta bort befintliga och med buntband fästa några nya. Min fråga egentligen är viöka fläktar ni rekommenderar som de bästa? Har läst lite recenssioner men är rätt novis på datorer generellt. Likt alla andra antar jag, så vill man såklart ha tysta men såklart de som ger prestation.

Detta är exakta grafikkortet för referens: https://www.inet.se/produkt/5410120/gigabyte-geforce-gtx-980-...

Tack på förhand!

Av Zyrale

@anon2110: Intelligenta uttalanden från dig, verkligen schysst. Men ja de har gett mig mycket tips. Det jobbiga är bara att faktiskt ta klivet åt den aktuella riktningen man vill färdas i.

Av Zyrale

@anon2110: Har pratat mycket med dem. Egentligen vet jag att de vill att jag ska plugga något riktigt teoretiskt, men det vill i slutändan att jag ska vara lycklig. Så om jag vill göra något annat så tycker dem det är bra. Det älskar jag dem för.

Av Zyrale

@Yorg: Tack så mycket killar. Respekt till er som lägger tid på att hjälpa mig

Av Zyrale

@Toivo83: tror det du säger är sant. Att ha något som gör att jag mår bra är nog prio 1

Av Zyrale

@El1min4tor: Tack så mycket, värmer att det faktiskt finns folk som er som lägger tid att skriva hjälpande kommentarer till främlingar med problem som mig. Ni är bra människor!

Av Zyrale

@MrOrsh: bra idé tycker jag. Grejen är att det bästa jag vet är att träna, styrketräning mest dårå. Annars ås är jag lite av den klassiska nörden som gillar att spela lite då jag inte har nåt annat för mig typ. Det är väl mina intressen typ ^^

Av Zyrale

@El1min4tor: tack så mycket för svaret. Gör att det redan känns lite bättre. Jag tror jag måste göra det. Testa på lite innan jag väljer. Blivit lite stressad av att köra igång direkt för att många vänner gör det, men det verkar inte passa mig.

Av Zyrale

@GiveMeLibertyOrDeath1337: tror det måste bli så tills jag fått en bättre insikt i vad jag vill

Av Zyrale

@GiveMeLibertyOrDeath1337: Inte så mycket för programmering tyvärr. I helhet så har jag liksom ingen pluggvilja kvar känns det som, men jag vet inte heller vad jag i slutändan skulle vilja jobba med

Av Zyrale

Vet inte vad jag ska göra med framtiden

Hej, jag har hamnat i ett extremt jobbigt läge. För två vårar sedan tog jag studenten från ett naturvetenskapsprogram. Nästa höst började jag plugga en civilingenjörsutbildning men märkte snabbt att jag inte trivdes eller mådde bra där. Jag tog då ett sabbatsår för att tänka efter. Började nu nyligen på ett ekonomprogram men känner redan exakt samma känsla och stress. Alltså överväger jag att hoppa av igen. Grejen är att jag aldrig vetat bad jag velat bli i framtiden eller jobba med. Men jag har alltid presterat bra i skolan och legat på de högsta betygen. Nu står det helt still. Har ingen vidare lust att plugga alls egentligen. Men hat alltid haft nån typ av drag till att testa på bradmansyrket. Lite tråkigt att det ska vara så kasst betalt. Planen är att om jag hoppar av så kanske jag försöker testa deltidsbrandman och sedan läser vidare till heltid om jag trivs. Men jag vet ej.

Iallafall så vet jag inte vad jag ska göra eller vill göra med mitt liv just nu. Är det någon som har nå tips eller varit med om liknande ?

Av Zyrale

Corsair Link

Har sett att Corsair har en ny version av deras Corsair Link. Om jag nu väljer att skaffa den, då måste jag ju först avinstallera min nuvarande version och sedan installera den nya. Men efter det, är det bara att köra då? Eller är det massor med inställningar man måste göra för att programmet ska funka med tex min kylare?

Tack på förhand!

Av Zyrale

Tycker du det är bättre för något, har sett att de kan prestera bättre i vissa spel och så@Peppar2014:

Av Zyrale

men om det är som du säger. Att det är samma sak fast fler kärnor. Men varför skulle då 6700k vara bättre till något?@Peppar2014:

Av Zyrale

Vet dock inte om de blivit låsta :P@SUMITOMO: