Inlägg

Inlägg som Snövit har skrivit i forumet
Av Snövit
Skrivet av Brasarn:

Jag har precis beställt en dator från inet och denna gång blev det ett mATX moderkort, körde på Noctua NH-L9i också. Är du nöjd med din eller har du några synpunkter som kan vara bra att veta om?

Jag är jättenöjd med min. Det enda som var lite sisådär var väl bara när jag monterade den. Det enda som stod om hur hårt man skulle skruva fast den var "Tills du känner motstånd" !? Liten tolkningsgrej
Jag kör min på full kareta hela vägen och störs inte av ljudet av fläkten, men jag är inte heller så himla känslig Testade ej den medföljande kylpastan, utan jag körde med lite Mx-2 pasta jag hade liggandes hemma.

Den håller bra temp, så inga konstigheter där

Av Snövit

Hjälp med felsökning.

Tjena alla clockers, något hände igår när jag satt och spelade. Helt plötsligt dog datorn! Jag startade om den direkt och fick upp "missing bootgmr" eller vad det nu heter, ordnade detta med en recovery skiva. Det som hade hänt var att min c: disk hade fått betäckningen x: istället. För att kunna stänga av datorn för att komma åt boot listen var jag tvungen att göra en hard reset. Detta är den enda gången jag hafått göra det någonsin på detta system.

Jag har 5 st dioder i kopplade till molex, men när jag stängde av datorn så fortsätter en av dem att lysa? Inte ens när jag stänger av strömbrytaren på agget slocknar lampan, utan endast när jag drar ut den från väggen.
För att kunna starta datorn måste jag göra följande:
1. Dra ut kontakten från väggen.
2. Stoppa in kontakten i väggen.
3. Stånga av nätaggregatet på strömbrytaren.
4. Trycka på startknappen för att "tömma laddning" som finns kvar i komponenter. (en led diod lyser fortfarande)
5. Starta nätaggregatet.
6. Trycka på startknappen och hoppas på det bästa.

Vad kan vara felet? Jag gissar på nätaggregatet håller på ge sig (med tanke på dioden som inte slocknar) men även moderkortet med tanke på startproblemen? Eller är jag helt ute och cyklar?
Jag har tyvärr inga delar att byta med eftersom jag har sålt av allt :/ agget är ett ms-tech 550w (budget bygge). Det har fungerat fint och jag har haft det ca ett år.
Moderkortet är av MSI med stock bios. Behövs modellbeteckning fixar jag det senare.

Av Snövit

3dje parts program för mus (Win7)

Hajhaj!

Jag har ett litet problem. Min mus gick sönder, så jag sprang över till en kompis och tog en av hans reserver. Det är en "kinamus" som heter K8-Heise. Thats it!
Musen är en 9knappars, och det medför att den har extra knappar som är bundna. Jag hittar inga drivrutiner någonstans på nätet, inte ens hos tillverkarna.
Det tråkiga är att tre av dessa extra knapparna är bunda till:
1. Visa skrivbord
2. Öppna webbläsaren
3. Öppna en DLL-fil.

Så min fråga är, finns det något tredjeparts program som man kan använda och binda om dessa knappar? Eftersom Windows inte har något stöd för extraknappar i sin Mus app så att säga.

Lite jobbigt när man råkar komma åt knapparna i spel^^,

Musen är väldigt skön att spela med, så fixar jag bara knapparna så behåller jag den nog

Har ni några tips?

Av Snövit

Användare: @DKsam
Typ av affär: Byte
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Grafikkort

Positivt:
Trevlig

Negativt:
Allt.
Jag skickade mitt grafikkort till han så han kunde plocka ur sitt och posta till mig. Det dröjde över 10 dagar innan jag fick hans gamla grafikkort. Jag skulle även få en summa pengar i samband med bytet. När jag kontaktade DKsam och sa att grafikkortet är mottaget och jag inväntar pengar försvann han upp i rök. Vägrar svara.

Slutbetyg: 1/5

Av Snövit
Skrivet av copperrobber:

så ett class 10 30mb/s borde duga ?

Absolut!

Av Snövit

Jag hade nog personligen inte köpt ett kort under class 6. Just hastighetsmässigt.

Av Snövit

Jag har reparerat ett antal iPhones och stötte ofta på detta. Folk använda fel mejslar etc. Det är bara att ta fram dremmeln och vara riktigt stabil på näven! Än så länge så har det fungerat fint för mig bara att borra sönder hela skruven. Visserligen får du nog leta rätt länge efter en passande borr. Kommer inte ihåg vart jag beställde mina ifrån :/ Tyskland vet jag bara att det var ifrån xD

Av Snövit

Jag har haft samma problem med mängder av telefoner när jag hade Halebop/Telia. Det visade sig att jag bodde för nära både en 3G mast & en 4G mast. på något sätt "krockade" allting? Fråga mig inte hur Men jag bytte operatör och alla dessa problemen försvann. Sist jag hade problemet var med min LG Optimus G som jag hade vid tillfället när jag bytte operatör. så fort jag tryckte i mitt nya simkort så fick jag full täckning och alla problem upphörde.

Av Snövit
Skrivet av YamahaDGX630:

Om du vill ha lite valmöjligheter inom Low-profile-kylare så kan jag även rekommendera följande

http://www.inet.se/produkt/5331076/scythe-big-shuriken-ii-rev...

Jag lade en beställning på Noctua NH-L9i. Får hoppas att jag blir nöjd med den

Av Snövit
Skrivet av HallonsyltarN:

Fast du skulle väll inte behöva ta bort en frontfläkt. Radiatorn sätter du ju på fläkten så den trycker luften genom radiatorn.

Jo, men det blir nog alldeles för tight i chassit med en radiator i fronten.

Av Snövit

Klart det är den svarta jag har Haha.
Mm. Har kollat runt lite på LP-kylare, och det verkar bli det. Använder ändå LP minnen, så det ska nog inte vara några problem alls

Av Snövit

Något att tänka på haha.
Det är otroligt litet men "klumpigt" att pilla med. ska du byta ram minnen i chassit så får du nästan strippa ner allting känns det som

http://www.lian-li.com/en/dt_portfolio/pc-v352/

Men köpte det för jag tyckte det va snyggt^^

Av Snövit
Skrivet av YamahaDGX630:

Då kylaren jag länkade är just 125mm så kan det ju kanske vara gränsfall även om tillverkarna alltid lägger på några mm extra för att just vara säkra på att deras kylare faktiskt passar om man som i ditt fall kan montera upp till max 125mm.

Men känner du dig osäker kan du ju alltid gå på en sådan http://www.inet.se/produkt/6308801/noctua-nh-l9i-low-profile-...

Jag är väldigt säker på att den kyler lika bra vid vanligt användande, men såklart presterar något sämre om du ger dig på överklockning eller väldigt tunga spel

Ja, jag ska inte överklocka, utan använder cpun till lättare spel (wow etc), surf och film bara.

Av Snövit

Den ser rätt så lovande ut! Tack för det snabba svaret!

Skrivet av biorrith:

En sluten radiatorkylare hade kanske varit något?

Nja... Jag hade Antecs Kühler H2O 620 eller vad den heter direkt när den kom och blev grymt missnöjd med kylningsförmågan, sen är jag otroligt tveksam ifall jag ens får in en 120mm radiator i chassit. Har plats för 2st 120mm fläktar i fronten som blåser in kallluft, samt en 80mm i baken som drar ut allt igen. Skulle inte kännas rätt att ta bort en av frontfläktarna

Av Snövit

Val av ny CPU-fläkt?

Hajjhajj o'Clockers!

Jag sitter på en i5-3570 som jag köpte utan originalkylare. i snabbt behov av något så sprang jag och köpte CM Xdream i 117. Det är nog världens värsta kylare, och till råga på allt så börjar den nu att ge sig, efter bara 5 veckor!!!
Så nu behöver jag en ny. Problemet är dock att jag sitter med ett Lian-Li PC-V352 chassi, där cpu-fläkten max får vara 125mm. Har ni några tips någon bra kylning?
Vattenkylning är uteslutet, då det inte får plats i burken.

Mvh.

Av Snövit

Microsoft har en 30 dagars test version inbakad på deras sida av win7 ultimate som är gratis att ladda ner. (har själv testat den). Hittar inte länken dit, och det var ett h*lvete att hitta dit, men den ska vara där någonstans då har du ju 30 dagar på dig att fixa ett nytt OS iaf

Av Snövit

Gå in på din webbläsare och ändra nedladdningsplatsen.

Av Snövit

Det låter fint Limstift!

Av Snövit

Fungerar D-link dir-636L till 100/10 lina?

Som titeln lyder så undrar jag om denna routern är tillräcklig för mig? Får jag en bra hastighet med kabel? Ska endast köra mobil o plattor över wifi så det spelar ingen roll hur hastigheten blir där. Jag pallar inte köpa en Asus router för flera hundra. Vill bara ha något enkelt till en överkomlig prislapp.
Nätverk är inte min starka sida. Sitter just nu med Telia ADSL, men ska flytta och skaffa bahnhoff 100/10. Kommer routern duga till detta?

http://www.netonnet.se/art/dator/natverk/d-link-dir-636l/1800...

Mvh

Av Snövit

Jag tror dem har uppgraderat de ja.
Om du aktiverar den battlechesten så tror jag att cdkeyn i den på något sätt är använd automatiskt? Men du kan nog ta och använda keyn i chestet till ditt gamla acc, utan att aktivera den du vann.