Inlägg

Inlägg som akaLuckyEye har skrivit i forumet
Av akaLuckyEye

Komma upp i stabil FPS

Hej!

Jag har varit en gamer hela mitt liv (är 31 nu) men helt ärligt så saknar jag väldigt mycket kunskap om hur teknik fungerar.
Jag kan köpa delar som passar och sätta ihop en dator utan problem, det är bara en nivå svårare än lego.
Men det spelar ingen roll hur mycket jag läser om hur saker fungerar det sätter sig inte och mitt förtroende går rätt ner i återvinningen. Jag är också den typiska killen som inte frågar tillräckligt med frågor om jag är osäker på saker utan försöker googla mig fram, till mitt förvar så lider jag av en personlighets störning som gör att jag inte gillar att kommunicera med människor.

Men to the point. Detta är min nuvarande dator, prisjakt lista.
Operativsystem: Microsoft Windows 10 Home
Processor: AMD Ryzen 5 2600X 3,6GHz
Processorkylare: Noctua NH-D15
Moderkort: ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4
Minne: 1x16 G.Skill Aegis DDR4 2666MHz 16GB
Grafikkort: Asus Geforce GTX 1080
Hårddisk:Intenso 2.5 SSD 120GB (Windows), Samsung 860 500GB (Spel), Seagate Backup Plus Desktop Hub 4TB (Övrigt)
Nätaggregat: EVGA SuperNOVA G2 650W
Övrig kylning: 4x120mm Be Quiet! Shadow Wings
Skärm: AOC CQ32G1 (main), Benq GL2450 (Secondary)

Problemet med datorn är att jag inte lyckas utnyttja min 144Hz AOC CQ32G1 skärm. Folk pratar alltid om hur "lent" 144Hz är jämfört med 60Hz & jag kan märka det om jag rör runt en webbläsare på skärmen även om det inte är super lent så är det lenare än på min 60Hz men i spel märker jag ingen större skillnad.

Om jag förstått det rätt så är inte FPS och skärmens Hz samma sak, skärmens Hz är hur ofta en skärm ritar upp en bild på en sekund & FPS är hur många bilder grafikkortet lyckas rita upp per sekund. Dock så måste min FPS vara lika med eller högre än min skärms Hz för att jag ska kunna utnyttja min 144Hz skärm.

De spel jag spelar regelbundet är Hunt: Showdown, Vermintide 2 & Total War Warhammer 2 men spelar andra titlar när det släpps, t.ex Cyberpunk som släpps senare i år. I Vermintide 2 kommer jag upp i ca 60-80 FPS när inte så mycket händer och när skärmen är fylld med råttor 30-40 FPS. I Hunt ligger jag på mellan 40-80 FPS. Brukar köra på medium eller high settings och sätter skuggor och ljus på lägre settings för att få bättre FPS. Jag har provat med vermintide 2 lite och om jag sätter grafiken på lägsta så har jag 80-120 FPS & när hordes kommer 50-60 FPS.

Drömen skulle vara att kunna utnyttja min 144Hz skärm till fullo & komma upp i stadigare FPS. Vet dock inte vart jag ska börja.

  • Kan jag inte nå det målet med komponenterna jag har? I så fall måste jag skaffa en värsting GPU som 2000 series ti eller titan & Ryzen 9 Gen 3 CPU?

  • Borde jag utöka mina kunskaper om överklockning & inställningarna på Nvida kontrollpanelen och leka runt där? Något tips på en bra guide i så fall? Engelska eller Svenska går bra.

  • Har en 32 tum 1440p 144Hz skärm, borde jag gå ner till 27 tum 1080p 144Hz eller 24 tum 1080p 144Hz? Skulle det göra någon skillnad?

  • Eller är det bara så att mitt mål är orimligt och om jag vill spela med snygg grafik så får jag leva med att FPSen kan gå ner till 30-40 FPS när mycket händer?

Av akaLuckyEye

@MrWhizeguy: Förstår precis vad du menar. Jag kan vara väldigt känslig när det kommer till backgrundsljud, har svårt och koncentrera mig och blir lätt irriterad. Jag använder OBS som filter i Discord med hjälp av Virtual Cable just för att få bort så mycket backgrunds ljud som möjligt, Discord har tyvärr inga egna filter man kan justera själv.

Tack för tipsen.

Använder du något speciellt program som filtrerar bort ljud?

Av akaLuckyEye

@mrqaffe: Okej tack för informationen, då hade jag missuppfattat det hela. Tusen tack!

Av akaLuckyEye

Dynamisk Mikrofon ljudupptagning av mekaniska tangentbord

Hej!

Jag sitter och planerar att köpa en dynamisk mikrofon med en studioarm, är inte super kunnig när det kommer till mikrofoner men om jag har förstått det rätt så är dynamiska mikrofoner riktade och tar bara upp ljud från ett håll. Därför tänkte jag satsa på en dynamisk då jag spelar spel 80% av min fritid och vill minska backgrund ljud som kommer med när jag pratar.
Jag gillar också mekaniska tangentbord som låter så hade tänkt köpa en Logitech G815.

Jag är dock lite orolig över att de jag spelar med kommer höra tangentbordet när jag pratar. Så undrar om någon har erfarenhet av dynamiska mikrofoner och vet om de plockar upp ljud från tangentbord eller om de är så pass riktade så de inte tar upp t.ex tangentbord.
Eller bör jag skaffa ett tangentbord som är tystare?

Tips på dynamisk mikrofoner eller andra mikrofoner som passar mitt mål att inte skapa störande backgrundsljud för andra uppskattas.

Av akaLuckyEye

Datorn tror att SHIFT är intryckt

Hej

har ett problem jag aldrig har haft förut: tangentbordet har helt tappat det: det är som om jag håller inne shift hela tiden: har i caps så jag inte skriver med stora bokstäver och det är därför jag skriver : istället för punkt:

har provat två tangentbord ett usb och ett gammalt från nittiotalet så använder ett ps/två uttag; om det nu heter så kommer inte riktigt ihåg:
har aldrig stött på det här problemet innan så om någon vet vad felet kan vara snälla hjälp mig: xD

tänkte att det var något virus så formaterade om datorn men hjälpte inte: eftersom det är samma sak med två olika tangentbord gissar jag på att det har med moderkortet att göra kanske?

edit: Har ett Logitech G19 tangentbord

Av akaLuckyEye

@anon42512: Har provat att source och auto men har inte hjälpt.
Har letat efter andra inställningar också men jag hittade inget.

Har kollat på flera streamers som streama i 1440p och ingen som fungerade.
Mobilen har några år bakom sig så kan vara så att den är för gammal.

Av akaLuckyEye

@anon42512: Finns ingen inställning som jag kan hitta. Kan endast se det i 1440p eller klicka i auto men får fortfarande en svart skärm. Har testat att installera om appen men det hjälpte inte.

Det är inte hela världen, är mest nyfiken på varför.
Ska kontakta twitch om det och höra om det finns en lösning.

Av akaLuckyEye

Fråga om mobiler och upplösning

Hej!

Klickade runt på twitch i mobilappen här om dagen och några streams hade bara en svart bild men jag hörde ljud.
Trodde först att det va något fel på deras stream men märkte sedan att det va för att de streama i 1440p och min lilla skit mobil har 720p upplösning.

Borde inte upplösningen konvertera till en upplösning som mobilen kan använda? Av någon anledning så kunde jag inte välja en lägre upplösning.
Vad beror detta på? Är det bara så att vissa mobiler inte kan konvertera 1440p till en upplösning som den kan använda eller har det med twitch att göra?

Av akaLuckyEye

Lågt ljud när jag använder "Lyssna på den här enheten".

Hej!

EDIT: Idag när jag satte på datorn fungerade det som vanligt igen. Teknik works in mysterious ways.

Under en tid så försökte jag komma på ett sätt så att jag kunde få ljud från både mina högtalare och mitt headset så jag slapp ändra uppspelningsenhet varje gång.
Lösningen jag hitta va att gå in på Inställningar/Ljud på kontrollpanelen/Inspelning/Stereo Mix/Egenskaper/Lyssna, kryssa i "Lyssna på den här enheten" och välja mitt headset i "Spela upp med den här enheten". Det har fungerat bra i några månader fram tills nu, en dag så va ljudet väldigt lågt när jag använde mitt headset.
Huvudvolym, headset volym och spelvolymen är på max och då är ljudet som om allt är på hälften typ.
Byter jag uppspelningsenhet till headsetet så är ljudet normalt.

Det känns som jag har provat allt förutom att formatera om datorn och skulle helst vilja slippa detta. =P

Windows 10 Home, har senaste uppdateringar.
Har ett Logitech G533 headset. Har senaste drivrutiner.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4094310
Har Realtek(R) Audio drivers. Har senaste drivrutiner.

Någon som har en idé på vad det kan vara?
Eller som har en annan lösning på att få ljud från högtalare och headset samtidigt?