Inlägg

Inlägg som alexman har skrivit i forumet
Av alexman

köper någon kortet för 6000? när mrsp var 3000?
känns som ett skämt att vara white medlem med över 200k och 10 år hos webhallen o inte få någon bonus.

Av alexman
Skrivet av cyklonen:

Folk har accepterat grossister i alla tider, så varför gnälla över scalpers? I stort sett samma sak. Ett onödigt, fördyrande mellanled.

jag har alltid varit emot det. bara byrokratiskt ryggkliande att förbjuda direktköp från kina. varför måste jag betala 200kr för en hdmi kabel när fabriken kan sälja till mig direkt för 20kr utan alla mellan händer som vill ha sin del.
ist för att gnälla om att det är för mycket jobb för postnord. uppdatera och automatisera det. om amazon har robotar i varuhus som kan dela ut prylar till 300 miljoner amerikaner borde postnord klara 100k köp.
helt sjukt att man bara kan förbjuda det med straff skatter ist för att låta riktig kapitalism lösa det med mera leveransföretag.
NEJ grossist scalping är inte kapitalism utan cronyism när det gått fel och oligarker förtrycker fria marknaden.

Av alexman

en industri bidrar med att skapa eller tillgodose en produk. parasit är vad som tar av vad som finns och skapar mer problem för att vinna pa det. scalpers bidrar inte eller hjälper om dom inte fanns skulle priser vara lägre o folk köpa normalt i butik. ockerpriser brukade vara illegalt tills globalister köpte politiker. scalpers kan liknas med heroin pundare som vinners pa folks lidande.

Av alexman

av1 0.9.0

https://github.com/AOMediaCodec/SVT-AV1

hur är 0.9 vs 0.8.8? börjar det bli realistiskt att köra allt i av1 nu? med en 6/12t kärnig cpu klarar det att decoda ok?
borde jag börja ladda ner av1 4k film nu?
hoppas alla nästa generation apu har av1 decode i sig hoppas bara apus säljs

Av alexman

galenskapen tar aldrig slut dom vill ha 4000kr för skiten som inte har någon framtid. det går inte ens att minea med 4gb kort.

Av alexman

bumpar för intresse

Av alexman
Skrivet av Bosse78:

Bara att förbjuda mining så sjunker priset med 200%

scalping har blivit en grunddel i ekonomin nu. finns folk med bottar som bara massköper allt inventarie och vägrar sälja till förlust. har sett bilder på staplar med 40 gpus från dom som säljer för 14000kr på ebay. även om inventarie ökar är scalping en artificiell bottenlöst hål. då 1 person köpter för 4000% mer än en person.
för företagen kvittar det då dom går i vinst oavsett även om dom bara samlar damm.

Av alexman

om det här ska hålla sig 2 år är risken att det normaliseras och folk bara accepterar nya prislappen på 7000kr och anser det är midrange. folk gnäller seriöst att man är bortskämd med 300% mrsp och anser det är en bra deal för dom varit fanboys av märket i något år. skilnaden mellan nazister och fanboys är 0 då dom kan rättfärdiga allt.

Av alexman

asså fan nu räcker det med dessa jävla kretsbrist problem!

Av alexman

största nackdelen är att det tar ca 15 år att bygga med förseningar så energikrisen kommer inte lösas under vår livstid med det.
sen vill inget bolag investera om dom inte har garanti med 40års kontrakt av staten då det tar ca 10år efter byggnad att gå i vinst.

det bästa sverige kan göra nu är att bygga geotermisk bergvärme.

Av alexman

hur uppdaterar man mjukvaran på l2 routern?

Av alexman

Tele2 WiFi Hub L2 hur jämförs den routern mot diverse på marknaden? är det billigt skräp eller inte?
är det bättre att köpa något för 500 på webhallen?

Av alexman
Skrivet av PeanutPants:

Har två 3070.
Zotac 3070
Asus rog strix 3070
Har majnats med i 2 månader på 55 grader.
Ger 62-63.5 mh/s med 110 Watt (locked core clock).
Kommer inte sälja mycket billigare än tradera. Kan dock gå lite lägre.

vill du sälja det för 6000?

Av alexman
Skrivet av Humper:

Har de 8gb minne? Annars funkar de tyvärr inte för ether mining längre.

nej bara 4gb funkar att mina andra shitcoins som raven eller diverse nicehash

Av alexman

jag har 2 gamla amd 480 om du vill ha för 2000kr

Av alexman
Skrivet av KAD:

Otroligt tråkigt.

Min far fick en lätt stroke 2008 och fick bra hjälp av sjukvården med diverse träning. Det fysiska gick att träna upp i hög grad (det var dock aldrig en omfattande förlamning), men språkligt har han aldrig blivit sig riktigt lik, även om det inte är något fel på det kognitiva. Hur bra man kan bli igen beror nog både på hur allvarlig stroke man fått och hur envis man är på att öva upp sina förmågor.

Jag har tyvärr inga bättre tips än att det är värt att anstränga sig för att få specialisthjälp och att försöka hitta hobbies som trots allt fungerar under förutsättningarna. Det är ingen ovanlig sjukdom tyvärr, så det gäller ”bara” att navigera sjukvården och lyckas hitta dem som verkligen är proffs på rätt sorts träning och hjälpmedel. Hela processen kommer att kräva en hel del tålamod från alla inblandade. Men det blir bättre!

ja det är en total hjärnblödning anyrism men folk vet mer vardagligt vad en stroke är. han kan inte tala eller är kognitivt där. han är helt förlamad på ena sidan så kan bara använda en hand. testade ta med en dator men han verkar inte kunna förstå hur tangentbord eller touch skärm fungerar. tror inte någon tech är relevant längre

Av alexman
Skrivet av mrqaffe:

Designen ssäger generiskt kinamärke och de publicerar ju inte ens data på produkterna så det är i vart fall inget särskilt påkostat.

har ett gammalt abit 5.1 från runt år 2000 vet inte om det är en uppgradering eller sämre. problemet med kinaprylar man vet aldrig vad man får

Av alexman

AUNA märke någon som har erfarenthet?

https://www.auna-multimedia.co.uk/Hifi-Speakers/5-1-Speaker-S...
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2822335
hittade snuskigt billiga 5.1 system men vet inte om det är kinaskräp någon som har efarenhet av dessa?

Av alexman

så farsan gick o fick stroke o nu är förlamad

finns det några bra stroke rehab appar eller användar tillgänglighet för folk med bara en hand.

Av alexman

https://www.bbc.com/news/business-34052147
heinz hade lägst innehall av tomatbara socker