Inlägg

Inlägg som alexman har skrivit i forumet
Av alexman

https://i.4cdn.org/vst/1697464479542753.png

folk bannas nu för att fraga varför det inte finns mod support köp inte spelet

https://i.4cdn.org/vst/1697554067928465.png

Av alexman
Skrivet av napahlm:

Vad i? Det låter som att det knappt kommer att rulla i 1440p med mitt 5700. Mitt kort är ju ca hälften av ett 3080. Sen ytterligare ett prestandatapp i och med den högre upplösningen.
Så medium och 24 bilder per sekund att vänta...

Fungerar det med FSR i spelet? Får kanske ut nån bildruta till där?

vi vet inte om det är 1080p i fsr performance som var normen för starfield da det är 480p rejält samma skit med 15fps drops större delen av tiden var i ksp2 det verkar vara en industri norm nu att inte kunna spela spelen. det är bara för streamers med 4090

Av alexman
Skrivet av Callezzon:

Ja jag kommer nog börja med en alternativt två städer att bygga. Sen hoppas jag att det kommer mer contents i form av mods o assets som gör det bättre med tiden. Men ja, risken är att min bärbara kommer svettas

Av videoklippen jag sett så har dem byggt in en del ”mods” redan i spelet som man inte kunde vara utan i CS1, så det är ju bra. Men problemet med CS1 var att alla mods och assets käkade upp RAM-minnet. Så jag uppgraderade till 64GB av just den anledningen.

grunddesignen för spelet är skit. dom kan inte streama saker fran hardisk. utan alla dlc laddas in till ram. om du har dlc med flac radio dumpas 4gb ram bara för saker som inte används. med dlcs behöver du 32gb ram vilket är helt sjukt.

Av alexman
Skrivet av medbor:

Framförallt blir det inget Steam Workshop för moddar, men paradox egna plattform istället. Oklart vad det betyder i verkligheten, men känns som att workshop var en stor del i varför ettan lyckades

flertal moddar grupper säger det är skit. workshop är sa mkt bättre pa alla vis. massa krangel att ladda upp till pdx. alla saker flaggas konstant för hatbrott av ai o tas bort.

Av alexman
Skrivet av Varg:

Ska vi hylla spelföretag som släpper spel trots att de är medvetna om att det har prestandaproblem som med största sannolikhet hade kunnat fixats om det hade fått mer tid? Vore betydligt bättre om de bara flyttade fram lanseringen tills spelet var redo.

pdx har som regel att alltid släppa halvkokta titlar och sen patcha dom i 8 år så spelet går bra tills nästa titel kommer.

Av alexman

precis som stellaris som banna alla som klaga om prestanda i 5 år tills en moddare fixade det kommer det ske igen.
bara mer dlc mer prestandaproblem o bara attakera communityn.
pdxfanboys är helt frånkopplade från verkligheten med "köp en ny 20k dator varje år"

Av alexman

meta hierarki av kylare?

finns det nagon bra sida som visar en bra hierarki av prestanda o pris av samtliga som finns?

https://images.anandtech.com/graphs/graph6830/53634.png

typ liknande fast uppdaterad

Av alexman

AVORION

någon som vill MP o kan hosta en server på en bra cpu?
eller MP på publik

Av alexman

jag tror alla skulle välja integritet om det fanns som val. dock är det nära omöjligt att leva i vardagen om man inte skriver bort sina rättigheter. det är nog inte sa att folk inte brur sig utan att dom inte har ett val. folk vill bara att saker ska fungera. dom lömska lagskrivarna gör det enklare att klicka ja för att bli av med rättigheter än att göra att användarna gar in i inställningarna o optar in i vad som ska ges bort.
sen gör utvecklarna det lömska att tvinga aktivering av funktioner för att ens använda appen. din temperaturmätare ska inte behöva tillgang till microfon o kontakter för exempel.

jag har själv aldrig läst en eula man bara klickar vidare. eulas borde vara olagliga.

beroende hur du formulerar fragan blir det som att jag inte brur mig bara för att jag vill använda en app.

Av alexman

framegen är fantastiskt dock värdelös idag. latensen är för hög, vill inte ha 3 olika sorter gör en open standard under vulkan

Av alexman

4060 o 4070 går upp med 1% tillsammans tror många 3060 sålde av o folk köpte begagnat man ser en ökning av 2080 också mycket trickle down om man kollar meta

Av alexman

hur mkt av ett meme är dvärg filer?

https://github.com/mhx/dwarfs

kan det verkligen skära ner spel till 80% av deras storlek o ladda snabbare?
jag är trött pa 150gb spel o 100 000 filer

Av alexman

inflationen har varit ca 40% sen 2009 dom sparar snuskiga summor på muteri o filibustering

Av alexman

hur går jag till väga för att skriva av mina NFT som förluster på skattedeklarationen?

Av alexman
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag känner Déjà vu från runt år 2003 när folk diskuterade övervakningskameror, IPRED år 2004, FRA 2008.
Exakt samma argument används för båda sidorna då som idag emot massövervakning..
Vissa motståndare till övervakningskameror drog till med skräckexempel att nästan varenda buss skulle ha en övervakningskamera i sig i framtiden.

men varenda bus o butik har kameror nu hela planen var 15min städer där du nekas mänskliga rättigheter för du inte följer statens vilja. alla domedags profeter hade rätt om allt. om någon hade en tidsmaskin o åkte tillbaka bara 10 år o sa hur vardagen var skulle man bara avfärdas som galen.

Av alexman

körde dom inte samma argument med ipred lagen att det var för att stoppa gängen o kriminalitet. men ist har kriminaliteten ökat o hela lagen var bara penningtvätt för antipiratbyrån

Av alexman
Skrivet av krEJZi:

Förstår inte ens hur det är tänkt att fungera i praktiken. Ska de sitta och anmäla varenda unge som sitter och sextar på snapchat? Det är ju tusentals säkert bara i Sverige. Hur ska de se skillnad på grooming där en vuxen skriver till en minderårig vs en unge som sextar med en annan unge?

Det måste ju vara en människa som sitter går igenom allt sånt som blir flaggat. Förstår inte ens hur föräldrar till barn kan tycka detta är okej. Någon vuxen gubbe kommer sitta på något EU departement och kolla på alla bilder era ungar skickar till varandra. Eller är det helt okej att vuxna tittar på barnporr så länge de får betalt för att göra det? xD

Alla vet ju att pedofiler sitter på darkweb och de som inte gör det kommer ju ändra sitt beteende om laget träder i kraft. De som blir kvar är ju vanligt folk som blir massövervakade.

det hela är en red herring var aldrig om att skydda barn. alla uppklarade brott kommer vara någon säger något rasistiskt i en privat chatt o anmäls för HMF det kommer bara användas som extra skatt genom böter för feltänk.
sverige har inte resurser för att anlita 1 miljon per att läsa alla sms. om du skriver köp en svart klänning flaggas det nog av ai för svart är rasistiskt o så få du en böter på 1000kr folk kommer betala för att det är ett kafkaesk mardröm att göra en överklagan över felet. på samma sätt som folk bara betalar en pböter fast dom stod rätt

Av alexman

barnsexbrott är inte vad folk tror. diverse riktiga monster gömmer sig på dark web o har tor o krypteringar som inte knäcks.
detta kommer bara missbrukas för att gå efter folk som kollar starwars serier utan abonumang.
detta kommer sen missbrukas extremt då folk som sitter o kollar loggar sparar o delar privat detta har redan skett på NSA
99% av "cp" idag är själv delat där tjejer tar bilder själva på snapchat.
med hur feminismen funkar idag med falska anklagelser kan jag tänka mig någon bitter tjej skickar bild till kille som inte ville dejta o sen anmäler honom för innehav av hennes egna bild. dettar har redan hänt i usa.
lagarna i usa blev bakvänt när detta testades o tonårgingar imellan varanda åker dit för att dom sexchattar med varandra.
med tanke på hur fel allt annat går här kommer det gå åt helvete.

Av alexman

om jag förstår det rätt går ray reconstruction bara att använda med path tracing som tar så mycket fps att det inte går att spela med något än 4090. så 4070 är värdelöst.
vanlig ray tracing medium är allt avstängt på sen är FR så hög latency vid 30fps att det inte ens går att spela

Av alexman

https://www.youtube.com/watch?v=ZOCTSp_U-KI
Verkar som det går djupare att det är en direkt pump n dump rugpull genom aktier inside trading medvetet sabotage.