Inlägg

Inlägg som Swetorch har skrivit i forumet
Av Swetorch

Jag är också intresserad av en Plasma för gaming. Är inne på att köpa en 50" Plasma och köra den för episka singler player spel på PCn (då får jag så klart sitta en BRA bit ifrån skärmen).

Vad tror ni om 1080p utsmetat över 50" ? Blir inte pixlarna enorma, eller funkar det om man sitter en bit bort?

Av Swetorch
Skrivet av landahl:

Ja du 1080 pixlar på en 50 tums plasma det blir stoooora pixlar helt enkelt om du sitter 2 meter från den. Du måste sitta ca 5-6 meter från för att det ska se bra ut. Du förstår nog inte hur underbart det är att spela på en 30 tums datorskärm i 2560x1600? Jag har en 55 tums tv som jag har testat koppla in datorn och spela på, upplevelsen att spela på den är inte i närheten av att vara så underbar som att spela på Dell U3011. Upplösningen gör för det första att bilden blir tusen ggr bättre. Jag har även en 27 tums datorskärm med upplösningen 2560x1440, skillnaden att spela på 30 jämfört med 27 är enorm även där. Det är ett he**ete att spela på en 27 (2560x1440) om man är van vid en 30 tummare (2560x1600). Du verkar ha mycket funderingar.

Japp, jag har mycket funderingar helt klart Jag har en dålig ovana sedan tidigare att slå till ibland utan att ha tänkt tillräckligt långt (som när jag köpte min 27" Samsung) och den här gången vill jag verkligen slå till på en dunderskärm som jag kommer vara nöjd med i tio år (nu tar jag i kanske).

Som sagt, vad tror du om prestandan på en 2560x1600 med Radeon 6870 med 1 gig ram? Jag kommer iof mest köra äldre spel som WoW, SC2, LoL, Deus Ex (1) osv.

Av Swetorch
Skrivet av landahl:

Jag spelar en hel del quake live dueller på dellen och jag märker ingen input lag.

Okej Vad nice!

Nu är jag riktigt taggad på att testa den skärmen.

Mitt grafikkort är ett Radeon 6870 med 1 gig GDDR5-minne. Kommer detta kort verkligen klara av en sådan hög upplösning som Dell erbjuder, i nyare spel? Jag spelar mest League of legends, Starcraft 2, HoN, Skyrim, Deus Ex:Human revolution samt en hel drös gamla shooters (som jag hoppas har stöd för denna höga upplösning). Vad tror ni?

En annan sak jag funderat över är om jag skulle köpa en riktigt bra plasma-TV istället (ungefär samma funderingar som TS). Går det verkligen att gejma på en plamsa-TV, riskerar man inte inbränningar då? Hur blir det med upplösningen 1080p uppförstorat på en säg, 50" plasma?

Av Swetorch

Fixar ett enskilt Radeon 6870 att driva upplösningen 2560 x 1600?

Jag är inne på att köpa en 30" skärm med upplösningen 2560 x 1600.

Saken är den att jag bara har ett Radeon 6870. Min processor är inte den vassaste heller, det är Core Duo har jag för mig, och mitt ram minne uppgår till 4 gig. Jag känner på mig att det kommer bli svårt att lira de flesta spel i 2560 x 1600 med en sådan dator, men vad tror ni?
Jag spelar mest League of legends, Crysis (1), World of Warcraft, Heroes of Newerth samt Deus Ex: Human revolution.

Av Swetorch
Citat:

Har själv en U2711, vilken t.o.m har något mer input lag än U3011 (http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u3011.htm).
Jag kan inte påstå att jag märker av eller stör mig på input lag. Nu använder jag inte skärmen för att köra prof. Quake eller så , men spelar mycket MW och BF och märker inget där.

Okej Det känns betryggande!

Jag har iof spelat på en 37" LCD-TV som säkert har hur mycket input lag som helst, och det funkade rätt bra.
Dell skärmen ska ha mellan 20-30 ms input lag medan HP-skärmen ska ha under 10 ms, men den saknar då en del andra funktioner som Dell har.

Är dessa siffror något att noja över tycker ni? Tänkte egentligen mest köra single player shooters på den skärmen, jag har ju en 120hz TN brevid som man kan använda till twitch spel.

Av Swetorch

Blev nojig när jag läste på en del forum om folk som bytt till HP-skärmen pga. påstådd input lag på 3011. Sådant är så klart subjektivt, men hur tycker du skärmen står sig mot andra skärmar när det gäller snabba FPS-spel? Känner du av någon lag?

Av Swetorch

Har läst en del på forum (hardforum mest) och många klagar på Input lag på U3011

Det går inte att ta bort min order på Inet, och HP ZR30W, som många säger ska vara som U3011 fast utan input lag, finns inte att köpa någonstans förutom på Dustin (där jag inte kan handla) och Webhallen. Vetisjutton hur man ska göra nu..

Är inputlagen så farlig som folk säger den är på Dell u3011?

Av Swetorch
Skrivet av Svensktiger:

Dustin är väldigt snabba och har aldrig krånglat det minsta när jag reklamerat eller returnerat.

Vad gäller anti-glare så anser jag att det är ett måste, och varianten som sitter på u3011 är helt OK.

Så, nu har jag lagt min beställning. Det funkade inte att göra på Dustin av någon anledning, så jag körde på Inet istället.

Jag blev först lite orolig (detta är egentligen lite off topic) för det stod på Dustin att min kreditprövning var misslyckad, att klarna inte godkände mig.

Sedan gick jag in på Inet, där gick det hur smidigt som helst. Valde att betala av i 12 månader och det funkade. Jag blir dock lite orolig - tänk om själva kreditchecken görs senare med Inet, så att jag inte kan betala månadsvis senare? Finns det någon maxgräns på hur mycket man får handla på kredit? Jag har en annan grej för 5000kr som jag har köpt på avbetalning hos Klarna, vilket gör att jag är skyldig dom 15 000 kr nu. Det borde väl vara ok och inte för mycket? (Jag har jobb, är tillräckligt gammal och folkbokförd i sverige).

Av Swetorch
Skrivet av landahl:

Jag köpte den via postorder (Dustin).

OK. Jag kommer nog beställa från Dustin jag med. Skärmen fanns tyvärr inte på komplett

Hur är Dustin annars? Går det snabbt med dem? Jag bor i Stockholmsområdet

Av Swetorch
Skrivet av Chimo:

Försök testa skärmen innan du köper den, då anti-glare filtret förstör hela skärmen enligt mig, riktigt störande.

Alright. Men har inte alla 30" skärmar med den höga upplösningen sådant filter?

Av Swetorch
Skrivet av sirnicke:

Är du inte nöjd kan du returnera den inom 14 dagar och få pengarna tillbaks, även om du själv står för frakten.

Citat:

Är du inte nöjd kan du returnera den inom 14 dagar och få pengarna tillbaks, även om du själv står för frakten.

Jo jag vet, så är det ju när man beställer på postorder. Jag är dock inne på att köpa den i butik, och tänker att det borde vara "säkrare" med den skärmen vad gäller döda pixlar/backlight bleeding, men jag vet ej :S kanske ska beställa på postorder ändå för att kunna ångra köpet.

Av Swetorch
Citat:

Hur blev det då? Ska du köpa en 30 tums datorskärm eller en tv? (Nicke Nyfiken)

Jag är sjukt sugen på en U3011 nu. Kommer skicka tillbaka min Eizo Foris (inget fel på den, men jag vill ha en större skärm) och senare ev. sälja mina andra skärmar, och satsa helhjärtat på en U3011. Köpte du din via postorder eller butik?

Av Swetorch

Vad tror ni om "skärmlotteriet" när det gäller U3011? Jag tänker att när det är en sådan dyr skärm så borde den vara ordentligt kvalitetscheckad i fabriken (hört att den kalibreras där också). Jag har beställt skärmar hittils just för att kunna använda mig av ångerrätten om jag får ett måndagsexemplar med backlight bleed och liknande, men jag är sjukt sugen på att köpa en U3011 och ser att den finns i en butik nära mig. Vågar man köpa den direkt i butik och hoppas att man får ett bra ex?

Av Swetorch

Dell u3011 - riktigt sugen

Jag vet, jag har tittat på/ägt absurdt många skärmar vid det här laget.

Men jag har börjat fundera på att slå till på en riktigt fet skärm på avbetalning, och det lutar åt en Dell u3011. Det som lockar är storleken, jag vet hur "cinematic" det blev att lira på min TV som är 37" (men 1080p vilket ger en lite väl stor pixelstorlek) och skulle vilja ha lite samma upplevelse igen, men med bättre bild.

Hur står sig U3011 vad gäller snabba spel, om man jämför med min Eizo Foris FS2331? Läste att responstiden var bra på 30", t.o.m bättre än 27" och 24"-versionen (?). För mig låter det nästan för bra för att vara sant. Bilden lär vara sjukt bra då på U3011, som kör en IPS-panel.

Hur är svärtan och uniformiteten på Dell-skärmen? Har den clouding/backlight bleeding?

Av Swetorch
Skrivet av landahl:

Där har du fel! Jag har en BENQ XL2410T (120 hz) Den står nu i garderoben efter att jag köpte min Dell U3011, jag märkte ingen som helst skillnad i spel mellan den och min Dell som har 60 hz. Jag har mycket bra syn för övrigt.

Jag är lite sugen på att testa en Dell u3011. Är lite trött på min dassiga 120hz:are med TN:panel. Visst, 120:hz känns skönare att spela i hög-fps spel, men bildkvaliteten är horribel, iaf på min Samsung (som sägs vara den bästa 120:hzaren bildmässigt). Är lite sugen på att köpa en U3011 på avbetalning.

Hur funkar det med den höga upplösningen? Klarar man av att driva även en del nya spel som skyrim och deus ex: human rev. med ett enda grafikkort?

Av Swetorch
Skrivet av Nollan:

Du har rätt att HÄVA köpet inom 14DAGAR. Vilket innebär att du MÅSTE meddela din återförsäljare INOM 14dagar för att kunna häva köpet!

PS Posten är snabb

Precis, så mycket har jag fattat, men vad jag undrar är :

Måste varan ha kommit tillbaka till återförsäljaren inom 14 dagar för att ångerrätten ska gälla?

Säg nu att jag meddelar återförsäljaren på måndag att jag vill häva köpet. Jag blir akut sjuk och kan inte skicka iväg varan förrän på onsdagen. Posten får krupp pga. rekordkyla och varan kommer inte tillbaka till butiken förrän måndagen efter helgen. Då har jag alltså sagt att jag vill häva köpet redan på måndagen, men varan har kommit in till å.f senare. Detta är så klart en hypotetiskt situation men jag undrar lite över det

Av Swetorch

En fråga angående ångerrätten/distanslagen

Hej!

Jag undrar över detta med ångerrätt då man beställt hårdvara från nätbutiker. Om man ska ångra/häva ett köp, måste själva varan vara tillbaka hos butiken inom 14 dagar, eller har man alltid 14 dagar på sig att tala om att man häver köpet? Säg att jag fick en vara fredagen den 27:e januari, och jag skulle vilja skicka tillbaka den nu i veckan, behöver jag oroa mig för att posten är seg och gör så att jag missar ångertiden? Jag borde alltså ha till nästa fredag på mig att ångra köpet, men betyder det att jag bör skicka tillbaka varan redan på måndag för att vara säker, eller är det när jag talar om att jag vill häva köpet som det gäller?

Tackar

Av Swetorch
Skrivet av Mr Mack:

Tror du får skicka tillbaks din Måndags exemplar, låter inte alls rätt av det man läst på nätet.

Btw, hur går det med bilderna ericone?

Sorry, jag har varit väldigt seg på den fronten. Skulle behöva sänka sluttiden på min kamera, men vet ej hur. Bilderna jag tar blir sjukt suddiga och visar således inte så mycket :S

Av Swetorch
Skrivet av Vikingen_94:

Så har fått hem den nu Dock är jag mycket förvirrad. Jag testade båda inställningarna som föreslogs tidigare i tråden och jag tycker inte alls att bilden är speciellt bra. Detsamma gäller för de andra olika lägen. Har min gamla TN-skärm igång vid sidan om och bilden där ser betydligt bättre ut än på min nya Eizo :s. Någon som kan ha en aning om vad jag kan ha gjort fel?

Vad konstigt

Ingen offence mot någon i tråden, men jag testade inställningarna som föreslogs och de var i mina ögon inga höjdare, färgerna blev alldeles för "saturated". Jaq kör med grundinställningarna efter en reset- alltså ingen contrast enhancer, overdrive inställt på "standard", contrast på 50, brightness på 50 någonting, inget meck med färgerna annars. Tycker bilden är klockren så, men om det är dåligt för dig vad du än har så är det nog ett måndagsexemplar du fått, tyvärr

Av Swetorch

Som medmänniska kan jag bara säga: undvik Samsung som pesten. Riktig skit rent ut sagt, de kan inte göra någonting rätt.

Asus VG23HE (minns ej exakt vad den hette) har fått bra recensioner och har inte den löjligt störande backlight bleedingen som alla Samsungs skärmar har.
Ett annat alternativ för den som har en okej 120hz:are för spel men vill ha en skärm för bildhantering kan jag starkt rekommendera Eizo Foris FS2331, underbar skärm på alla sätt och vis, även om den lider av lite trailing i vissa spel.