Inlägg

Inlägg som Buddychrist har skrivit i forumet
Av Buddychrist
Skrivet av Aleshi:

Ja, men båda de alternativen är otroliga. Troligast är att de menar 30% högre CPU-prestanda vid 15W genom 5-10% IPC-ökning och en frekvensökning från kanske 1,9GHz till runt 2,3GHz. Vet inte exakt vilken frekvens en 4-kärnors Kaveri ligger på vid 15W för kärnorna, så får ju gissa lite. Frågan är ju också hur de räknar med integrerade sydbryggan, är den med i effektberäkningen eller är den exkluderad? Räknar de enbart på effekten för CPU-kärnor?

Kan även vara förbättrad turbo, nya instruktioner, eller mer GPGPU/hUMA. Men man blir tvungen att vänta nästan ett år för att få svaret från AMD.

Av Buddychrist
Skrivet av Aleshi:

Det står att dessa 30% kommer från CPU-delen.

"Excavator' (XV) CPU with ~30% perf increase at 15W"

Det brukar betyda att det faktiskt avser CPU. 30% högre prestanda i APUn totalt sett hade inte varit mycket att komma med.

Ah, på 15W missade jag. Läste lite väl hastigt. Men det är klart mer troligt än 30% ren IPC ökning.

Av Buddychrist
Skrivet av iMatter:

Många bäckar små, med prestandaökningar, blir så småningom en väldigt snabb APU för mobilt och bärbart bruk.

Gäller bara att tillverkarna ger AMD bra modeller att placera APU'erna i. Trött på att se dessa 1366x768 15.6 skärmar med dual graphics konfiguration.

Av Buddychrist
Skrivet av Aleshi:

Om Excavator har rena IPC förbättringar på 30% utan någon kostnad i skalbarhet på frekvenser så skulle man kunna översätta 30% prestandaförbättringar vid 15W till att kunna få någon liknande boost på en prestandakärna. 30% högre IPC i snitt är dock extremt orimligt så jag ser inte någon möjlighet att så är fallet.
Men är det helt enkelt effektiviseringar som tillåter Excavator att gå i högre frekvens vid 15W så är det inte alls troligt att dessa förbättringar även tillåter 30% högre frekvens på en prestandakärna. Från 1.8GHz till 2,33GHz är inte orimligt vid 15W. Men att detta skulle resultera i att man skulle kunna gå från 4 till 5.2GHz i basfrekvens på en prestandakärna vid 125W är orimligt.

Att de dessutom specificerar prestandaboosten till att gälla vid 15% så pekar det mesta på att det är energieffektiviseringar som tillåter högre frekvenser vid samma effekt som det handlar om. Självklart är det inte bara IPC eller bara frekvenser det gäller. Men tyvärr är det rimligaste helt enkelt att man inte skulle se alls lika stora förbättringar vid 4GHz+ och 8-kärnor.

Att Kaveri hade högre IPC är i sig väldigt trevligt, men ändrar inte så mycket på sannolikheten i fallet med en prestanda-excavator med 30% boost över piledriver.

Tror 30% inkluderar hela APUn, inte bara CPU delen. Var juh samma siffror vid Kaveri lanseringen. Tror det max blir 25% mer prestanda på CPUn och 5% på GPUn.

Av Buddychrist
Skrivet av THB:

Visst kan mitt inlägg ses som provocerande om man är amd-fantast, men inlägget stämmer.
Titan Z är ett bättre kort när man överklockar det då det nästan utklassar 295x2.

Nvidias kort har vanlig luftkylning och presterar bättre än AMD's värsting, det är fakta som flertalet tester visar.

Anser du att mitt/mina inlägg är trollning så bör du anmäla dem så får en moderator gör en bedömning.
Ibland svider sanningen, jag är mycket väl medveten om att AMD gjort många kort som varit bättre än Nvidias varianter och att även Nvidia haft problem med drivrutiner, tex 590 exemplet som togs upp tidigare i den här tråden.

Fortfarande, man kan inte enbart räkna in överklockning när korten jämförs.

Av Buddychrist

Detta är bra, tvinga OEM tillverkare att sluta leverera dessa nätagg som inte klarar 80+ certifieringar. Framförallt älskar de att använda denna 85+* som inte är samma standard eller helt och hållet utan någon certifiering. Bytte genast ut nätagget en familjevän fick med en dator från HP, ringde stora varningsklockor när 12Vs linan stod för knappt 50% av nätaggets totala kapacitet.

Av Buddychrist
Skrivet av Lindhe:

Tycker knappast att en moderator behöver rycka in, men Lifooz - det är inte tillåtet att trolla här.
§ 1.5 Att uttala sig provocerande endast för att reta upp andra (så kallat trollande) är inte tillåtet.

Låt han tro det han litar på, vi har juh massa politiker i vårat land som tror stenhårt på att skattehöjningar/sänkningar löser hela landets problem och där rycker vi inte och skriker "TROLL!".

Av Buddychrist
Skrivet av Ase:

Vem bryr sig om batteritider ?
Mobilsidan. men inte dator entusiaster
det sista intressanta som dykt upp var nog sandy bridge (x79/5520)känns som det var länge sedan det dök upp något intressant . Nästa som kan bli av intresse för mig är nog skylake.

Håller med, tycker batteritid på bärbara börjar bli mer och mer orelevant nu när man hittar el-uttag mer eller mindre överallt nu för tiden. Vad datortillverkarna ska börja fokusera på är smidigare laddare som tar mindre plats i väskan.

Av Buddychrist
Skrivet av Yoshman:

Är lite ute på tunn is här, är inte så påläst på GPUer. Men antalsmässigt kan man inte rakt av jämföra Intes EU (Execution Units) med AMDs Graphic cores / Nvidias CUDA cores. Såg någon jämförelse där man beskrev hur dessa skiljer sig rent designmässigt och har för mig att slutsatsen var att en EU motsvarar rent logiskt 8st (tror jag det var) graphic cores / CUDA cores.

Nvidia/AMD räknar tydligen varje flyttals "slot" i sina SIMD register som en separat "kärna", med det sättet att räkna blir varje Haswell kärna 8 kärnor då den kan utföra 8st 32-bitas flyttalsberäkningar parallellt med AVX. Verkar inte helt taget ur luften då "Iris Pro" med sina 40EU ligger mellan 640M och 650M i prestanda, de senare har 384 "kärnor" som är något lägre klockade än "Iris Pro".

Inte helt illa direkt, typ som Fermi kärnorna som är rätt kraftiga i sig. Intel kanske håller sig undan för att undvika orättvisa för AMD och Nvidia

Av Buddychrist

Undrar hur en fullstor grafikkrets från Intel skulle prestera med ca 1000 beräkningsenheter och gddr5. Känns som de har tagit rätt stora framsteg på grafikfronten på sistonde.

Av Buddychrist
Skrivet av ThomasLidstrom:

Är det bara jag som tycker att AMD har ett amatörmässigt beteende med de senaste icke-släppen av Catalyst?
Den senaste skarpa, kompletta, fullt testade, supportade drivrutinen släpptes i December, dvs för fyra månader sedan.
Fyra månader är en eon i grafikkortsmarknaden.
Att bara släppa betor, fyra olika version utan att släppa en enda fullvärdig drivrutin, tycker jag är amatörmässigt.
En beta för mig är en ofärdig produkt, och skall ses som ett tidigt släpp av en ofullständig, inte färdigtestad produkt.
Så jag undrar om detta är AMDs nya releasestrategi?
Hur supportar de dessa betor?
Blir svaret "det är en beta, ingen support" om kontaktar dem.

Skärpning AMD, släppa skarpa versioner av Catalyst till era betor!

Mycket har i att göra med lanseringen av HSA(Kaveri/Kabini), Mantle och Trueaudio som alla tre är i tidig stadie och därav vill inte AMD sätta foten och säga "Hej våra tre inte så helt fullprövade tekniker vi precis infört är stabila".

Av Buddychrist

Här sitter man med Galaxy S(1) och känner mig ball. Tiden går fort när man inte köper nya lurar konstant.

Tycker fortfarande allt över 4,3 tum är för stort, min får knappt plats i fickan.

Av Buddychrist
Skrivet av slusk:

Det där såg ju riktigt nice ut med bättre ljudkort, intern strömförsörjning, optiskt utgång osv osv..
Men då är ju bara frågan hur mycket dyrare kommer det där att bli?

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/136102-d... en sån lär väl funka sen väl eller? 90w lär ju räcka kan man väl tycka med 2-3st hårddiskar och någon chassifläkt?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2571440 Verkar redan finnas i lager om än små kvantiteter

Det är bara dessa företagsbutiker som har, vilket betyder att de kan sätta priset högt för konsumentbutikerna har än inte fått in produkten. Vänta bara tills Webhallen, Inet etc. får in så kommer nog priset sjunka till 200-300kr.

Och Tomshardware visade maximal strömförbrukning med 1 HDD 48W, 3 diskar till kommer nog kunna drivas på 90w adaptern utan problem.

Av Buddychrist
Skrivet av slusk:

Jo jag vet därför jag kollade på det moderkortet för MSI AM1I mITX har 4st SATA 6,0 Gbit/s vilket borde väl räcka?

http://www.asrock.com/mb/AMD/AM1H-ITX/ lanseras väl inom kort här, har 4 SATA6 portar. Ser bara 2 portar på MSI mobot men specifikationerna säger 4 stycken.

Av Buddychrist
Skrivet av HurMycket:

Hehe, detta var faktiskt riktigt kul, för de har verkligen missbrukat Rx-namnen: 270 är ett R9 – WTF? Det får ju det att låta som att det är jämförbart med 290X. "R9 – for players who want the best of the best" eller vad det är de skriver.

Så det skulle knappt förvåna mig om dessa grafikdelar också hette R9. Men kollar man på bilden ser man att de heter R3.

R3 är low-end, r5 low-mid, r7 mid-high, r9 high-end.

AMD införde detta för att undvika dumma konsumentmisstag som "Oj HD8250 måste vara bättre än HD7970 med sitt högre värde!".

Av Buddychrist
Skrivet av Aleshi:

Suck hade gärna sett speltester med ett lågpriskort som 260X eller GTX750

Av Buddychrist
Skrivet av tvelander:

Titan Z klarar ju adressera 5.5GB men behöver ju minst 2x Titan Z för att adressera dessa mängder utan att få 20 FPS i dom spelen som du kan göra det i.

Har du överbelastat Skyrim där borta eller? Hur man ens kan komma upp till dessa nivåer för att kunna bekräfta det.

Av Buddychrist
Skrivet av JDM:

Ska inte titan Z vara 2 st 780ti fast med dubbelt minne. då lär det ju vara snabbare än detta kortet.. eller?

Och jag tycker nog att vattenkylning är lite "B" om det kommer som originalkylare, det verkar som AMD bara slutat brytt sig om värmeutveckling och skickar med det på alla deras high-end produkter. Det blir att man betalar extra för något man tycker de borde gjort något åt.

Mer minne betyder inte att något blir snabbare, bara fler/större texturer kan laddas(När 3GB minne resulterar kraftiga FPS drops skulle 6GB eliminera detta).
Fortfarande har 780ti och Titan Z lägre minnesbandbredd vilket spelar mer roll i högre upplösningar där 290x/295X2 kommer fortsatt behålla sin ledning.

Av Buddychrist
Skrivet av Orici:

Om R9 295X2 hade använt luftkylning som Titan Z, hade AMD också klockat ner detta kort. Faktum kvar står att GTX780 Ti SLI slår detta och Titan Z är i stort sett samma sak men med mer minne.

http://www.sweclockers.com/image/diagram/6256?k=1c46875548984...

1920x1080 är så orelevant att jämföra med nu för tiden, toppkorten kan inte utnyttjas fullt ut.

780ti SLI visade 4% vinst över 295X2 i 2560x1440, 2% i 5760x1080, -6% i 4K upplösningen. Jag ser en trend hära...

Minnesbussen hos GK110 flaskar i högre upplösningar, Titan Z kommer kunna reparera klyftan litegrann med högre mängd minne men kommer fortfarande inte hålla jämnt med 295X2.

Av Buddychrist
Skrivet av fermia:

Lite kul att dom skriver världens snabbaste grafikkort när inte Titan Z är med i testet..Eller har det inte släppts än ??

NDA har än inte släppts för Titan Z så i praktiken "finns" inte det kortet än, därför kammar 295x2 hem titeln. Vilket ändras så småningom... eller icke ^^.