Inlägg

Inlägg som Bacchus har skrivit i forumet
Av Bacchus

Inköp av nya hörlurar, hjälp önskas!

Har bestämt mig för att införskaffa ett par hörlurar, kan dock inte så mycket om just detta och behöver lite vägledning av visare själar!

Hörlurarna kommer att användas till framför allt spel och film via dator, så en mic på dom är att föredra men inget krav, får kosta runt en 1000 spänn.

De jag har i siktet just nu är:

http://www.webhallen.com/hardvara/141882-corsair_vengeance_1300_analog_gaming_headset

http://www.webhallen.com/hardvara/141883-corsair_vengeance_1500_dolby_7.1_usb_gaming_headset

Hur ligger det till med hörlurar från Tritton? Undrar eftersom dom verkar erbjuda mycket för priset.

Tacksam för all hjälp!

Av Bacchus
Skrivet av charlies:

Vid ett Chassival så är det enligt min uppfattning andra faktorer som startar urvals processen än rekomendationer. Nedan är ingen turordning utan bara behovsanalys.
1. Har chassiit de funktioner dvs anslutningar fram och bak som behövs
2. Har chassit de fläktplatser som behövs för den tänkta kylningen (påverkar ljudnivån)
3.Är chassit tillräckligt stort för alla prylar dvs. antal HDD/SSD, DVD osv
4. Behövs extern/intern swap plats för HDD
När svaret på ovan finns är det enklare att välja ut chassin och se vilka som är populära och det finns ju många som har åsikter om vilka som är bäst. Själv har jag valt utifrån funktioner, kylning och ljudnivå och bryr mig inte så mycket om utseende. Då är ju totalt värdelöst att ha ett snyggt chassi som skanar funktioner med dålig kylning som då ger högt ljud.

Men jag kan inte lyssna eller testa kylningen själv tyvärr och det är det ända jag bryr mig om... och dammfilter!

Känner som dig blagi, p280 verkar vara gedigna grejer. Det jag har sätt av det gillar jag, Skulle dock önskat att hårddisk utrymmet var modulärt som man kunde få bättre luftflöde.

600T känns som... mycket yta. Tycker det ser förbaskat jäkla bra ut faktiskt och har hört mycket bra om det också, men de flesta har dock påpekat att man kan få bättre för en liten slant extra.

Edit: Tackar Lan! Ska hålla borta bumpa suget, får pyssla med sånt på steam forumet... zing!

Av Bacchus

Storlek har ingen jätte betydelse, prestanda före form. Så H2 och R3 håller sig på jämn fot även med chassin i högre prisklass?

Edit: Någon som har erfarenhet av Fractal Design Define XL?

Av Bacchus

Guide sökes för resa genom chassi träsket

Hej alla glada.

Har luskat igenom forumet nu någon timma eller tre och det märks väldigt starkt att många rekommenderar följande chassin:

  • Corsair Graphite 600TM

  • Antec P280

  • Fractal design define R3

Har tänkt mig att byta ut mitt nuvarande chassi eftersom den är effektivare mot damm än min dammsugare (cm HAF 922).
Skulle vara riktigt trevligt att höra av folk som äger dessa chassin om hur de är att leva med, för och nackdelar.

Det som för mig är viktigast är följande: Sämre än min dammsugare, ljudnivå före att flytta luft.

Självklart glad om någon kommer med andra förslag i cirkus samma prisklass, tyckte dock de var intressant med dessa tre när så många talar så väl om dom. NZXT behöver ingen ta upp dock.

Av Bacchus

Jag upptäckte prestanda analysen kort efter jag startade tråden.

Skulle inte skrivit att Skyrim hackar, my bad, FPS drops är det jag menar. Men det räcker ju för att "flyt" känslan ska försvinna. Dock som det föreslogs löste det sig med att skära ner på AA från x4 till x2.

@Kagamex Har han verkligen allt igång och ställt på max? Pillat något i .ini filen? I så fall, så måste det ju vara något som "stör" i mitt system känns det som.

Det blir nog att vänta till nästa serie AMD kort, ja. Kommer bli ett intressant äventyr, aldrig haft något annat än nvidia!

Av Bacchus

Oj får man inte gilla höga grafikinställninger här eller? Nu var ju inte min fråga hur jag billigast kunde komma undan, inte heller era åsikter om det är "värt" att maxa inställningarna eller inte, eller någons åsikt om diverse höst releaser. Utan hur jag ska kunna njuta av BF3 på max. Förstår inte heller varför "flyt > max inställningar" argumentet kommer upp, det jag vill ha är ju flyt PÅ max.

@Deaflong

Okey, ska prova att dra ner AA. Borde ju lösa problemet!

Riggen
Mobo: Gigabyte P55-UD5
CPU: Intel Core i5-750 klockad till 3gz
Grafik: GTX 560ti twin frozr
RAM: Corsair XMS3 Vengeance 12gb
SSD: OCZ Vertex 2 120gb

Tror väll det var allt!

Edit: @schitzo Bra och veta, det är framför allt Skyrim som jag vill kunna få upp grafiken på (eller snarare få att flyta helt). BF3 känns mest som en bra måttstock inför framtiden.

Av Bacchus

Tackar för alla snabba svar! Tyvärr var det svaren jag fruktade och förväntade mig...

Follow up fråga då, ska man försöka sälja nuvarande kort och införskaffa sig något lite fläskigare eller vänta på bättre tider?

Hur står sig ett hd 6970 mot 560ti 2gb? Aldrig ägt något annat än Geforce och som jag uppfattar det är det inge större skillnad i varken pris eller prestanda (vissa spelar funkar bättre med Radeon andra med Geforce)?

Av Bacchus

För lite fläsk för BF3 och Skyrim

Hej allihopa!

Jag har ett problem. Jag införskaffade mig, veckan in BF3 släpptes, ett gtx 560ti 1gb. Har det överklockat lite mysigt med mjukvaran som tillhandahålls och är allmänt nöjd med mitt lilla kort.

Dock...

När BF3 släpptes insåg jag dock att det inte räcker riktigt hela vägen. På ultra blir det lite hackigt, inte mycket dock, men nog för att vara irriterande. De samma gäller förövrigt i Skyrim.
Jag är ingen expert på grafikkort och tog därför min far till hjälp. Det visade sig bestämt att jag saknar lite grafikkortsminne. Såg nyligen också sweclockers fredagspanel där de säger samma sak, minst 1,5gb krävs.

Nu till mitt dilemma. I min enfald tänkte jag att jag börjar med ett 560ti och köper ett till för SLI goodness lite senare, men har fått höra att det inte kommer att lösa mina problem då SLI inte utnyttjar de både kortens gemensamma minne. Jag känner mig osäker på källan till denna information och undrar hur det verkligen ligger till!

Måste jag köpa ett grafikkort med mer minne eller kan jag lösa detta på något annat sätt (överklocka, SLI, diverse andra åtgärder)?

Vore tacksamt att få lite kvalificerad hjälp.

Av Bacchus

Blir ju nästan sugen att sparka igång det gamla kontot när man läser den här tråden! Många fina minnen...

Edit: Upptäckte nyss att du befinner dig i Vallentuna, trodde jag var den ända som spelade Eve i V-town!