Inlägg

Inlägg som Megachef har skrivit i forumet
Av Megachef

Tangentbord? Finns det olika? Svart är det med åäö, ej upplyst... har plockat bort tangenten, såg inget konstigt... plockade dock aldrig bort själva gummiploppen som sitter mellan knappen och tangentbordet. måste den bort för att man ska kunna få rent?

Av Megachef

Tangent reagerar inte!

Jag sprayade ytterst lite rengöring på mitt tangentbord idag, nu 3h senare fungerar inte "m" tangenten alls, den reagerar inte för 5 öre, ALLA andra tangenter fungerar!

Varit inne i "diktering och tal" det är avstängt, startat om datorn med: option,cmd,p och r... fortfarande stendöd, prövat med lite elektronik spray efter jag tog bort tangenten, men inget resultat.

Är detta troligtvis ett hårdvarufel eller mjukvarufel? Känns verkligen inte som att den mängd rengöringsspray kan orsaka detta! Vad kostar det att laga isf?

Om det är dyrt är det inte värt det isf, finns det något sätt att bind om tangenterna, så jag får "m" på min "," tangent?

mycket tacksam för hjälp! Då detta är ett fruktansvärt irriterande problem!

har en macbook air late 2010, os x 10.9.4

Av Megachef
Skrivet av mackanjo:

Tjena! Nu har jag läst runt på massa forum varit i kontakt med ComHems kundsupport och jag får ingen lösning på mitt problem så vänder mig till er nu.

Jag har 100/10 från Comhem och allt fungerar bra om jag bara "surfar vanligt" på hemsidor osv. inget som lägger ner eller kopplar ifrån som jag har haft erfarenhet av från tidigare comhems routrar. Gör jag en bredbandskoll så ligger jag stadigt på ca 105 mbit/sek trådat och runt 70 mbit/sek trådlöst. Svarstiden ligger också runt 5 ms så även den är bra.

Problemet är när jag lirar som felet märks. flera gånger per minut så åker min ping upp till max och jag laggar fast i några sekunder. Helt ospelbart blir det om man kör en raid i wow och man missar fan hela sin rotation för att det laggar till i 5 sek. Blir lika förbannad varje gång haha. Problemet sitter i routern, när jag kopplar bort routern och slår av den funktionen blir allt fint, får till och med ca 10 mbit/sek till i bredbandskollen och inget lagg efter flera timmars spelande.

Men vafan ska det behöva vara såhär!!?? Detta medför ju att modemet, som det blir, endast klarar av att hantera 4st Ip-adresser och då jag har 2st mobiler hemma, en laptop, ett ps4, en platta och TVn uppkopplad brister det liksom. Det måste ju förfan finnas någon lösning. ComHems tekniska support fattar fan mindre än vad jag själv gör och har knappt en aning om att man kan slå av routerns del i modemet. Därför vänder jag mig nu till er och hoppas att någon kanske vet en lösning på problemet. Alla portar som WoW i detta fallet använder är öppna och det finns inga virusprogram eller brandväggar som kan vara boven heller.

Jag tycker att det liksom inte är min uppgift som betalande kund att slå av routerns del och springa ner på elgiganten och köpa en extern router för att dom levererar skit ut till sina kunder. Men om detta är den enda lösningen så får det väl bli så.

Mitt modem/router från ComHem är en: Netgear CG3700EMR-1CMNDS

Tack för hjälpen

Hade exakt samma fel som dig, avbrott vid spelande. Dock hade jag sjukt dåligt wlan också. Jag tycker precis som dig, vafan ska jag behöva betala för en extern router? Varför ska jag lösa deras problem åt dom? Jag har också pratat med supporten vid flertal tillfällen och dom fattar inte mycket, jag kan bra mycket mer. Även fast jag försöker hjälpa dom lösa problemet så lyssnar dom inte, när jag vet att det är deras modem/router som är problemet. Den högra handen vet inte vad den vänstra gör! Det enda du kan göra är att köra med extern router, cg3700 suger, så länge du kör comhem. Byt leverantör! Du ska inte bekosta denna lösning själv.

Min tråd: http://www.sweclockers.com/forum/14-natverk-och-uppkoppling/1...

Jag kör på: Asus RT-AC56U, funkar bra när jag bryggar mitt cg3700 modem

Av Megachef
Skrivet av NordhNet:

Smög in och adderade Telia som ett alternativ

Gjorde du rätt i! Lägg till Tele2 om du orkar också!

Av Megachef

Ser att jag missat även Tele2, om någon kan förklara hur man editerar omröstningen så ska jag fixa detta direkt, men kanske inte går i efterhand? Hittar inte hur man gör iaf!

Av Megachef

Ok, funderar på Bahnhof, men inte bestämt mig, har bränt mig på usla internet leverantörer genom åren. Därav denna tråd!

Det går verkligen inte att editera omröstningen?!?

Av Megachef

+1 Telia, sorry, glömde den...

Av Megachef

Vilken internet leverantör tycker ni är bäst?

Försöker skaffa mig en uppfattning om vilken internet leverantör som är bäst!

Rösta gärna, och skriva gärna en kommentar varför respektive företag är bra eller dåligt!

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Megachef
Skrivet av Pusher:

Som comhem-användare så råder jag dig att köpa en router (typ ASUS) och sen brygga comhem-modemet.

Hade grova problem med comhem men sen jag köpte routern har det funkat 100%.

Köpte en Asus RT-AC56U, alla fel försvann direkt!

Nu är det bara att bryta avtalet med comhem och skaffa Bahnhof fiber istället!

Av Megachef

ska kolla tiden för dhcp, den sista biten vet jag ej om comhem äger. Helt enkelt får dom fixa skiten eller så byter jag operatör, eller att dom pröjsar för extern router!

Av Megachef
Skrivet av Pusher:

Jag vet men det är den bästa lösning. Investera i en bra router så ska du se att många problem försvinner.

jo, får vänta och se vad comhem säger...

Hade du också problem med lagg, i så fall. Försvann detta helt med en extern router? Min uppkoppling dör 15-20 sek 1-3 ggr/h.

Som sagt, körde via mobila nätet. Inte en enda lagg! Helt klart fel hos comhem!

Av Megachef

Tragiskt att behöva punga ut med egna pengar, när comhem skall tillhandahålla hårdvaran. Får se vart detta leder. Annars får jag väl byta operatör!

Av Megachef
Skrivet av mrqaffe:

Du kan börja med att kräva att de fixar problemen, har du tur kanske du kan få en gratismånad i kompensation.

1 gratismånad är det minsta jag kan kräva! Jag är inne på det strular när den skall förnya dhcp, men jag vet inte hur jag ska lösa det, vet du hur jag kan lösa detta? Finns ett alternativ för static ip men det går inte att välja i routern. Och comhem sa att det alternativet ej går att välja. Kan man få routern att sluta förnya dhcp hela tiden?

Det mesta talar för att modemet är problemet, men dessa laggar uppstod ju innan jag fick det nya modemet och då körde jag ett cg3100, enda skillnaden med mitt nya cg3700 är wlanet som är ett skämt!

Så om det finns någon som har haft exakt samma problem och hittat en lösning på detta får gärna ge mig råd!

Av Megachef

Uppdatering!

Min router har fått totalt fnatt! Wlan är ett enda stort kaos. Tappar uppkoppling, lagg osv... MEN nu har även tp sladdarna börjat krångla, tappar anslutning. Kört internetdelning via mobilen på mitt mobil abonnemang och det fungerar flawless! Ringt comhem x antal gånger, får prata med olika personer varje gång som säger "vi ska felanmäla" så går det några dagar, "nu ska det vara fixat". Inte ett skit bättre, ringer igen, "vi har uppdaterat programvaran, nu ska det funka", så fan heller!

När det väl fungerar så är dessutom wlan räckvidden ett skämt, spelar ingen roll om jag väljer 2.4ghz eller 5ghz. Även prövat att sätta fasta kanaler samt stänga av 5ghz nätet utan resultat. Kan knappt gå 3-4 meter från routern innan det inte går att surfa alls, till skillnad från mobilen som jag har perfekt räckvidd till!

Så där håller det på, min internet uppkoppling till comhem är obrukbar. Är det andra som har input på detta Netgear cg3700 modem/router?

Har ni förslag på vad jag kan kräva av comhem? Det har gått 2 veckor nu och börjar bli jävligt less på detta.

Av Megachef

Tack för hjälpen! Ska ringa operatören...

Av Megachef

kan tillägga att jag har ingen möjlighet att välja statisk IP, rutan finns i modemet men det går ej att välja...

Av Megachef

Okej, nu körde jag ping till routern och en sida på nätet, så kom dippen... och resultatet visar på att jag tappade mot servern på nätet, men inte mot routern, fick 3 package lost mot sidan på nätet och exakt samtidigt så fortsatte pingen utan problem mot routern.

Har du tips på vad jag skall göra gaffe?

Av Megachef

Tack för svar!

Jag vet faktiskt inte om det är routern eller nätet som dör, jag har ej provat statisk ip. Jag märker detta endast när jag använder trådlösa konstant eftersom det handlar om en dipp. Ska pröva pinga min router samt en server på nätet. Men kan vara klart intressant att se om det beror på dhcp. Det märkliga är att detta började när jag böt till mac.

Ingen som vet om just mac, eller mac os x tenderar att ha dessa problem?

Ska köra windows 7 ett tag nu och se om det fortsätter...

Av Megachef

Dippar i wlan

Hej!

Jag hoppas verkligen någon kan ge mig råd i detta då jag verkligen är helt tom på ideer och likaså comhem!

Problemet är att mitt wlan bara tokdör. Sitter med Netspot i macen och kollar och ser hur både 2.4ghz och 5ghz nätet dyker, så får jag ett avbrott på 10-20 sek. Detta började sedan jag skaffade en ny dator, macbook air late 2010 med OS X 10.9.4, jag har fått en ny router från comehm (netgear cg3700). Pratat med comhem om problemet, dom hävdade att problemet låg i att signalen in till huset var för stark, visst det löste mina problem att wlanet dog på min iphone, padda osv... men dipparna fortsätter på min mac. Så summan är:

Började efter jag bytte till macen från pc, fått nytt modem, fortfarande dippar. Börjar undra om detta ligger i macen, men vad kan jag göra åt den i så fall?

Detta är ett sjukt irriterande problem, dipparna uppstår 1-3 ggr per timme. Finns det något jag kan göra för att felsöka? Körde ping mot en stor sida, tappade 1 packet av 1000, snitt ping var 29ms.

Prövat att köra på både 2.4ghz och 5ghz, avaktiverat antivirus programmet, kört port forwarding. Upplever även att räckvidden på mitt wlan är betydligt sämre än tidigare. (gäller även mobilen)

Kört bootcamp, kan det vara mac os x som orsakar detta? Kan mitt nätverkskort vara dåligt?

Kort sagt, mitt wlan är inte stabilt! Mycket mycket tacksam till alla råd jag kan få!!!

Av Megachef
Skrivet av Willhelm:

Hade också problem med Airplay ett tag men i princip alla "klipp" o.dyl försvann när jag började köra ATVn över trådat nät, vet inte om det är ett alternativ men du kan ju pröva i varje fall

Önskar jag hade fler än 2 tp utgångar på routern. Men får pröva detta!