Inlägg

Inlägg som Ricstark har skrivit i forumet
Av Ricstark

BALDURS GATE 3

Av Ricstark

Det här var kul!

Av Ricstark

Jag fick ett påslakanset med örngott 😊👍 Mysigt!

Av Ricstark

Hur gör vi med Cintiq då?

Det vore intressant att läsa och lära hur man ska sitta om man jobbar framför en stor Cintiq skärm 40h i veckan!? Jag själv och många av mina kollegor har pajat både nacke, skuldra och axel pga flera års sittande framåtböjda som krabbor över skrivbordet. I mitt fall högerarmen. Iskalla fingrar och stel i skuldran dagligen, med ilande nerver längs hela armen så fort man rör huvudet.

Att sitta rak i ryggen med ritskärmen stående som ett staffli fungerar inte heller i längden eftersom man blir trött av att hålla armen i luften hela dagen. Så för att avlasta armen måste man lägga armbågen och vila emot skrivbordet, vilket medför att skärmen måste placeras liggande, vilket i sin tur leder till att blicken faller ner mot golvet. För att inte tala om stående vid skrivbord. Att stå upp framåtlutad över skrivbordet pajar ryggen på bara några timmar.

Sen måste man dessutom ha tangentbordet tillgängligt för snabbkommandon vid sidan av skärmen eftersom skärmen ligger emot magen. Så man sitter oundvikligen som en framåtböjd ostbåge med armarna ut som en krabba och tittar ner i bordet.

Nobelpris till den ergonom som löser detta, tycker jag

Av Ricstark

Efter mer än en månad i denna tråden tackar jag för mig! Det blev CDON som levererade i slutändan. Förbokade i Maj 2020, bankade F5 på lanseringen, men satt mest och suktade medan andra medlemmar hämtade ut sina konsoler. Tack för CDON tipset! När man förväntat sig leverans framåt våren, känns det som ett julmirakel att äntligen bära hem PS5an 🎅

Order: 1/2
Hur: Online
Var: Inet
När: 13/05/2020
Modell: Disc
Status: Obekräftad

Order: 2/2
Hur: Online
Var: CDON
När: 09/12/2020
Modell: Disc
Status: Levererad 22/12/2020

Av Ricstark
Skrivet av Ledkung:

Inet hade jag 20 Juni men där är det ju knäpptyst. Tror dom är runt Juni på se versionen som jag beställt men inte helt säker.

Skrivet av e3henri:

Så när jag bokade 2020-06-30 antog jag att man låg riktigt bra till (mer än 2 månader innan pris/datum kom), men så va det alltså inte. Så frågan är nu om min teori stämmer (att den stora mängden WH/Inet bokningarna kommer nu 2020-06 och framåt) och i så fall att det börjar gå trögt på Inet igen....eller att det släpper på...

Inet har knappt nått fram till Maj 2020 ännu med SE bokningar. DE har de kunnat leverera bättre. De har sagt till mig att de täckt in bokningar till mitten av April 2020. Folk med senare bokningar som fått sina, har fått hämta avbokade enheter ur butikernas egna kösystem. Jag väntar fortf på någon preliminär info om min SE bokning från 2020 05 13..

Av Ricstark
Skrivet av woskar:

Ni som har beställt hos CDON, vad står det för status på er beställning förutom ”behandlas”?

På min står det ”Mottagen av lagret” när jag trycker in på den. Innebär det att den snart skickas, eller står det så oavsett när den ska skickas?

På min står det bara "behandlas" och "förbokad". Beställde igår vid 16.30 typ.

Av Ricstark
Skrivet av Carl ulvenhag:

Tycker bara det är så konstigt att alla andra återförsäljare har fått in sina december leveranser men MM har inte fått in ett skit.

Så vitt jag vet har inte Inet eller Webhallen heller fått någon decemberleverans
(Förutom möjligtvis några Digital edition)

Av Ricstark
Skrivet av Interp:

Men förstod det som att digital förhandsbokning släpptes efter standard?

Före den 16e Juni 2020 fanns bara standard. Ingen kände till digital edition. Så man fick valmöjlighet att ändra version på sin förbokning efter 16.e Juni. Förbokade man efter det så kunde man nog välja vilken som helst.

Av Ricstark
Skrivet av Fuyiikon:

Måste ge creed till Inet för bra information kring PS5 ordarna till oss konsumenter samt bra kundbemötade både i mail och telefonkontakt.

Inet har ju inte gett någon som helst information sedan 20.e Nov. Visst har de trevlig ton, och svarar på mail. Men det är ju copy/paste svar så fort det handlar om tillgång.

"Våra inköpare jagar Sony konstant efter information och vi kommer att uppdatera alla kunder med beställningar när vi väl får tag på detta. Vi önskar det bästa för våra kunder, och det är tyvärr riktigt tråkigt när det tar lång tid att leverera riktigt feta produkter".

Så man är ju helt lämnad i mörkret, om man ska förvänta sig en konsol i år eller till sommaren 😢

Av Ricstark
Skrivet av Interp:

Sry för repetition från förra posten men är det någon som hört något om Inet? Jag beställde förvisso så sent som 20 juni 2020 men är nyfiken på om någon alls fått från Inet.

Inget officiellt från Inet efter 20.e Nov 😐

De har tagit bokningar från April 2019 till några veckor före release (Oktober 2020?), hittils har de täckt bokningar fram till mitten av April 2020. Vissa som valt hämta i butik med senare bokning har dock fått chans på avbokade konsoler eftersom butikerna har egna kösystem för sina lager... I korta drag!

Av Ricstark
Skrivet av Dave88:

Nej men tror många som jag blev riktigt arga på WH och förbokade hos Amazon/EG istället, så de borde få ganska många extra i slutet vill jag tro.

Hoppas det! WH och Inet sitter nog lite i samma båt tror jag. Att de sitter på mängder av bokningar från kunder som de inte kommer kunna leverera förrän långt in på 2021 😢 WH verkar ha betat av bokningar fram till Oktober 2019 och Inet fram till April 2020.

Det har ju dessutom visat sig att boka hämtning i butik varit en fördel eftersom butikerna skapar egna köer med deras lager och folk har fått chans på avbokade konsoler även om de haft senare bokning.

Försökte också i ren frustration roffa åt mig en konsol den 19.e från Amazon/EG men inget ville hamna i kundvagnen 😐

Av Ricstark
Skrivet av anon5930:

Med lite tur kanske de som köpt från övriga butiker får lite andrum inom kort. Era frågor har tyvärr drunknat i flödet emellanåt. Men snart så.

Haha ja! 😄 Tråden förvandlades till "Logistik - Elgiganten & Bring"

Av Ricstark

Inet!? Är det nån som hört något från Inet?
På sistone menar jag, om eventuell restock etc.

Av Ricstark

Jag beställde aldrig från EG, har inte hört ett pip sen dess!! 😉

Av Ricstark
Skrivet av MinpinStudios:

Bra förklarat för mig som inte har så stor koll på hur det funkar! 👍 Har mer förståelse för detta nu.

Förstår dock fortfarande inte vad expressleverans betyder iom detta och varför man ska betala extra för det.

Jag spekulerar logiskt ska sägas. Ska editera mitt inlägg så det framgår. Express tror jag betyder att försändelsen dirigeras noggrannare för att inte bli stående på nått släp onödigt länge. Kanske skickas mellan serviceställen i mindre bilar istället för att följa med en långtradare på massa omvägar.

Av Ricstark

Såhär spekulerar jag om jag tänker logiskt:

Den tidpunkt man har på sin order avgör väl bara i vilken "batch" man hamnar i. När ÅF får in en batch på t.ex 1500 konsoler så tilldelas 1500 ordrar ur köordningen. De tar knappast en och en per tidpunkt ordern är lagd och skickar ut en 12:12 order före en 13:12 order.

Kön hos en ÅF betyder knappast att man får sin vara i handen före eller efter någon annan i batchen. Om jag bokat 1h före "Olle" betyder inte det att jag ska få den 1h före "Olle" (inte en dag/helg före "Olle" heller för den delen)

Av Ricstark
Skrivet av Cyberpunk2077:

Finns givetvis de som har det värre än oss som bokade 19/11. För egen del så handlar det om att jag kom på att jag blir farsa i februari och fick köphets 😂

Grattis till både PS5a och barn då! 😉

Skrivet av Utopolitan:

För att man fortfarande är rädd att åf-arna inte har en aning om vad de pysslar med och följaktligen inte förmår leverera en enhet över huvud taget. Jag har redan blivit blåst av både Webhallen och Netonnet, på liknande premisser.

Det förstår jag! Men att oroa sig hjälper väl inte så mycket tyvärr 🙈 Antar att man är precis lika hajpad och orolig oavsett hur länge man köat.

Skrivet av anon5930:

Har Webhallen kommenterat deras idiotiska sätt att starta förbokningar långt i förväg innan produkten officiellt ens går att förboka? Vet man inte vad man faktiskt har att sälja ska man inte öppna upp för förbokningar heller.

Förstår din frustration och hoppas du får tag i en konsol från någon annan butik om de inte kan leverera.

Även Inet öppnade bokningar 2019 skrev de till mig. Tycker inte heller att ÅF ska kunna ta bokningar utan bekräftade lagersaldon. Tror inte Sony vill det heller.

Är faktiskt inte så frustrerad om det verkade så. Mest fascinerad av kaoset med denna lansering 🙂 Men hade känts lugnare med ett preliminärt leveransdatum iaf..

Av Ricstark

Ni som lyckats köpa på releasedagen, speciellt från Amazon och EG, varför denna hets och hajp om leveranserna? 😊 Nån timma, nån dag hit eller dit. Det är bara 2 veckor ni behövt vänta (?) Ni har ju fått information och det är inte långt bort..

Tänk alla dem som hajpat detta sedan hösten 2019, förbokat, och ändå inte fått sina konsoler än! Fy f*n..

Själv bokade jag först när techdemot visades i våras, och sedan dess har jag "tömt" internet på information om PS5an känns det som. Varje dag har man väntat och längtat, knappt kunnat spela annat tillsvidare. Pumpade F5 i 8 timmar, och försökte rycka en konsol på natten/morgonen 19.e, men förgäves.

Jag hade varit jä**igt nöjd om jag åtminstone fått ett leveransdatum som ni fått 😄 även om det stod Q2 2021 så hade det känts bättre än att inte veta alls. Och jag har "bara" varit hispig i ett halvår typ!

Av Ricstark
Skrivet av Toobnr1:

Beställt: 20/6
Butik: Inet
Leverans: Okänd

Är det bara jag upplever att hos Inet händer ingenting, just nu?! Ingen info utskickad sedan lanseringen.

Jag instämmer! Den 20.e Nov skrev Inet att de har täckt bokningar åt de som bokat fram till April, och att de kommer informera löpande åt de kunder som är näst på tur. Eftersom jag bokat 13e Maj och kundtjänst sagt att jag ligger bra till för nästa leverans, så tolkar jag det som att de fortfarande inte har någon som helst info från Sony om när nästa leverans kommer. =(