Inlägg

Inlägg som Pellepelikan har skrivit i forumet
Av Pellepelikan

Inte varje leverans men ibland har behovet funnits och då hade det alternativet varit guld.

Av Pellepelikan

Vet att det står i artikeln men jag förstår inte riktigt... Är det typ grossister för teknikprylar? Aldrig hört talas om dessa företag men det är ju många anställda och hög omsättning...

Av Pellepelikan

Kul som plojgrej. Sålänge der inte tar kraft från att utveckla användbara tillämpningar så gillar jag sådant här.

Av Pellepelikan
Skrivet av FreddeY2K:

Jag fick också den nya modellen från Webbis förra veckan men kunde jämföra med en annan (vet dock inte om den var ny modell eller inte) och den jag fick från Webbis var definitivt mycket tystar fläktmässigt, dock en hel del coil whine (i tung spelbelastning annars 0) men det har alla som jag förstått det. Tror jag har en NMB fläkt i den. Besviken dock nu när man får reda på att de har snålt in på kylflänsen...

Så du har en produkt som är bättre men är ändå missnöjd? Utveckla gärna!

Av Pellepelikan

Jag förstår inte riktigt, gör firmwareuppgraderingen att diskar med de gamla kretsarna också blir sämre eller är det de sämre kretsarna,eller är det kombintionen? Helt förvirrad....

Av Pellepelikan

Och jag som köpte en sån till farsan för en månadsedan... Som tidigare sagts hade man ju velat veta hur man tar reda på vilken version man har... Nu kommer ju inte far min jobba med filer större än 12 GB så inte hela världen men hade jag vetat detta hade jag ju köpt en annan modell...

Av Pellepelikan

Ör alla dess atjänster någon man intstallerar på varje klient eller kan man lägga in det i routern så allt bakom blir skyddat?

Av Pellepelikan
Skrivet av SCORPIUS:

Jag kommer bry mig om telefoners prestanda igen när det följer med en docka som lätt förvandlar den till en väl fungerande kontorsmaskin. Det är så väldigt många som inte behöver både en dator och en telefon.
En allt i ett vore så smidigt för dom.

Det hade microsoft med windows phone 10. Lumia 950

Av Pellepelikan

Nej, men hade gjort om mina datorer inte var för gamla och utan stöd😆

Av Pellepelikan
Skrivet av Malde:

Jag är helt grön på smartwatch området, så undrar hur det fungerar att lyssna på spotify utan att ha med telefonen? Måste man ha ett separat simkort/abonnemang för det? Tack!

Skrivet av Jensahremark:

Tycker jag läst mig till att offlinelistor ska bli tillgängliga också.

Finns en inofficiell spotifyapp som kan köra offline

Av Pellepelikan
Skrivet av Mr_Reiss:

Efter detta så kanske något sånt kan införas. Vet dock inte tillräckligt tekniskt för att säga om detta skulle kunna vara problem för tjänster som kan hostas på synology Nas. Men de borde, kan man tycka, göra att enbart betrodda får ens försöka logga in. Alltså krav att 2FA måste användas innan inloggning får försökas.

Jag tänker inte just bara för detta utan alla inlogg... En-sekundsregeln skulle ju kunna triggas vid felinslag av lösenord så det gpr logga in hur många som helst med rätt lösenord... Nåväl,vara tankar från en lekman. Det finns säkert många skäl till att man inte har det så ...

Av Pellepelikan
Skrivet av Aloysius:

Då blir det svårt för dig att tajma att lyckas logga in. Sannolikheten att ditt inloggningsförsök är det "första på en ny sekund" som kommer att exekveras normalt istället för att automatblockas är ju rätt liten om det bruteforcas från kinesiska bottar.

Och om timern nollställs vid varje nytt försök så kommer du ju aldrig kunna logga in.

Ah,såklart att det skiter sig vid pågående intrångsförsök. Men om det är en gång per sekund och ip så borde det ändå sänka effekten eller hur snabbt kan de ändra ip och hur många enheter har de (storleksordning miljard?)

Av Pellepelikan
Skrivet av Mr_Reiss:

Det kan man ställa in. Jag har 2st fel på 5 min. Problemet är att de byter IP när de inte kommer in efter blockering vilket gör att de kan försöka igen, då enbart IP addressen blir spärrad. Hade det inte varit så hade risken funnits att du själv blivit utelåst ut din egna NAS.

Jo men kan inte inloggningstjänsten ha ett tak på ett inloggningsförsök per sekund oavsett varifrån inloggningsförsöket kommer?

Av Pellepelikan

Utan kunskap om inloggningstjänster överlag så förstår jag inte varför det inte sätts en spärr på max ett inloggningsförsök per sekund. Det är ju sällan det skulle vara ett problem för en människa men för att brute forcea ett llsenord skulle man ju göra det nära på omöjligt?

Av Pellepelikan

Om någon annan skulle råka hitta hit så hittade jag en lösning. Det finns en inofficiell spotify app till wear os som gör att man kan spela musik offline.
Jag insåg också att mitt krav inte var just spotify utan möjlighet att spela musik via klockan och det kan tex en del av amazfits klockor göra men man måste då ladda in egna mp3-låtar.

Av Pellepelikan
Skrivet av yugurt:

En vivoactive 4s kan du spara några hundralappar med. Uppfyller alla dina krav.
Annars tror jag du får börja kolla på begagnat marknaden. Läs DC rainmakers recensioner på modeller du är intresserad av. Han är ofta väldig grundlig i sin testning.

Tack för tipset! Fortfarande lite dyrare än jag önskat men det är väl helt enkelt vad mina krav kostar.

Ska kika på dc rainmaker. Än är jag i stadiet att jag inte vet vilka klockor jag ska jämföra men kan ju börja med den du föreslog som utgångspunkt.

Av Pellepelikan

Träningsklocka med gps och spotify

Hej,

Skulle behöva tips på träningsklocka för löpning.
Mina önskemål är:
-Spotify i klockan så jag slipper ha med mobiltelefonen
-vibrationslarm då den även ska användas som väckarklocka
-gps för att logga löprundan
-så billig som möjligt

Då prisjakt inte har filter för spotify så finner jag det svårt att sondera marknaden. Garmin forerunner 245 music verkar lovande men hade gärna haft en billigare. Behöver inte ha superprecision på gps:en, vilket jag förstått det som att garmin har.

Jag har en androidtelefon om det gör skillnad.

Tips mottages gärna.

Mvh Erik

Av Pellepelikan
Skrivet av Tip Top:

Har precis lagt 4K på ett Dark Power PRO 1200w, så jag ser nog att det ligger kvar som det gör för annas var det ingen bra investering för framtiden, så mitt svar va nej

Och jag som har dieselbil säger nej till elbilar! Nåde den som Driver teknikutveckling som jag inte hakat på!

Av Pellepelikan

Hur står sig 1660 i denna ligan? Många färdigdatorer har det kortet men jag har svårt att hitta tester, framförallt ställd mot 3060.

Av Pellepelikan

Sia hade en sorbet med smak av rödbeta och svartpeppar. Otroligt god men jag har aldrig hittat den mer än en gång.håller alltid span. Annars är det klings glass från Mariestad som gäller.