Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Reyintaz har skrivit i forumet
Av Reyintaz

Köpte min ryggsäck från https://www.greenroom136.com/ De har några trevliga produkter, och det som gör det intressant är att man kan välja en custom version som görs på beställning.
Jag är en större person, så körde på en Rainmaker XL. Men som en vardaglig ryggsäck till jobb kanske den är lite för stor även för mig.

Det blev dyrt också. Men bra kvalité. Längre väntetid också

Av Reyintaz

Klår nog inte den gången jag satt och tänkte på en produkt och fick annons för den. Kunde inte komma på att jag sagt eller sökt på den produkten innan, så var kusligt. Men fanns väl någon koppling som jag missade helt

Av Reyintaz

Registerad i juli 2023 från Kuala Lumpur. Så, troligtvis ja.
För att inte tala om uppbenbar google översättning på sidan

Av Reyintaz
Skrivet av Bjirn:

Vad är det för appar folk vill använda men som inte finns i App store idag?
Bara nyfiken. Behöver inget flame war men om någon har några exempel?

Det enda som hindrar mig att gå över till iOS idag är väl Tachiyomi (Dock lägger dom ner nu men finns många variationer på de)

Av Reyintaz

Parsec fungerar bra om chrome remote desktop inte är för dig

Av Reyintaz

4+4 är med högsta sannolikhet till CPU
8 pin och 6+2 är väl till GPU. Men kolla 8 pinnen så det inte är som PeCe skriver

Av Reyintaz
Skrivet av mrnez:

Nu är mitt Telia 500/500 avslutat. De ville inte gå ner i pris så satsar på Telenor istället.
Förstår inte resonemanget att hellre bli av med betalande kunder. Sen hur Telenor som hyr in sig på nätet kan ha billigare är också konstigt. Men men..

Avslutade mitt Tele2 1200/100, går över till telenor också (Tele2 och Telenor är mina enda valmöjligheter)
Först ville de inte ge mig någon alls, sen försökte de med billigare fast med 1 års bindingstid, men då var telenor fortfarande bättre.

Tycker också det är skumt att dom inte vill hålla kvar kunder. Kör idag bredband + mobil hos dem. Byter bredband nu, och lär byta mobil i framtiden också.

Nu måste jag bara dra om kablar hemma

Av Reyintaz

Då jag föredrar att köra mina paket till ombud, och lokalt för mig så är postnord det trevligare ombudet av de alla, så är det också mitt förstahandsval.
Aldrig haft problem med postnord. Men kan säkert bero på vart man bor och vart man handlar. Har relativt få hopp från beställning till ombud så är ofta smärtfritt.

Av Reyintaz
Skrivet av KroesusSork:

Med tanke på att de redan "annonserat" att det kommer 3 DLC samma år som release, kan vän av ordning snabbt räkna ut att spelet inte är färdigt och man får betala för content-patchar.

Gissar på att det kommer vara samma typ som DLC som vid payday 2. Gick utmärkt att spela spelet utan att köpa. Men kan ha fel

Av Reyintaz

#ShikakuOfTheDay
#EASY230828 ⏱️ 00:00:11
#MEDIUM230828 ⏱️ 00:00:18
#HARD230828 ⏱️ 00:02:39
#EXPERT230828 ⏱️ 00:02:55
https://shikakuofthe.day
Tror det nog var min bästa idag. Inte kört på ett tag, men +1 för det mörka temat

Skrivet av Brandx:

"You have to divide the grid into rectangular and square pieces such that each piece contains exactly one number, and that number represents the area of the rectangle."

Jag förstår inte instruktionerna även om jag såklart förstår engelskan.

Står det 12 t ex, då ska du ha en ruta som är antagligen 1x12 rutor, 2x6 rutor eller 3x4 rutor, där sifffran 12 är inom rutan.

Av Reyintaz

Trådlös laddare vid datorn (15W, om man enbart kör 5/10 så förstår jag att folk tycker det är långtsamt).
Om jag glömt ladda under dagen så är det sladd vid sängen. Men det är inte så ofta.
På jobbet blir det sladd också om det behövs någongång.

Så 90% av tiden är väl trådlös laddning.
Kört trådlös laddning sedan 2012 med min Lumia 920, bortsett från några perioder då mina telefoner inte hade trådlös laddning. Aldrig igen

Av Reyintaz

Finns en gammal tråd om det på reddit, vet inte om det är till nytta.
De snackar lite om problem att uppgradera till W11 med det installerat, och att ta bort en specifik .sys fil verkar lösa det.
"Navigate to C:/Windows/System32/drivers and delete EspoDriver.sys."

Kanske inte hjälper ditt problem. Men värt ett försök kanske?
https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/oh74f6/espo...

Av Reyintaz
Skrivet av Spezza:

Scammat? Programvaran Steelseries Sonar som man ska ha till headsetet funkar inte som det ska då programmet dör flera gånger under en session av gaming.
Så tänk dig att du sitter mitt i ett game av något spel så dör helt plötsligt ljudet,
ibland är det bara att starta programmet igen men typ varannan gång så måste jag starta om datorn för att det ska funka.
Har under ca 6 månader skickat in olika saker till steelseries där dom tittat min data om varför programmet dör hela tiden.
Söker du lite snabbt på detta så ser du att detta problemet har funnits sen headsetet släpptes och utan ett fungerande program så är priset jag betalade för headsetet en riktig jävla scam.

Ska tillägga att jag formaterat om datorn kanske 3-4 gånger sen dess också även fast det inte ens ska ha med saken att göra då väldigt många har problemet.

Så mitt svar är att jag har INTE scammat dom utan dom har levererat en dålig programvara som du bör använda för att du ska få ut headsetets full kapacitet.
Trodde inte jag skulle behöva skriva ut hela den grejen men ja nu vet ni.

Programvaran är inte ett krav för att headsetet ska fungera. Programvaran fungerar även till vad som helst, behöver inte ha ett steelseries headset. Så du bör kunna använda annan programvara om det strular.

Använt headsetet ganska länge själv med Sonar, och visst så finns det några problem som visar sig ibland, men knappast så ofta som du påstår. Så känns inte som det är programet problemet ligger hos, utan din hårdvara. (eller specifikt ditt headset)

Är det återförsäljaren som bad dig att fysiskt förstöra ditt headset för att göra en återbetalning? Låter väldigt skumt, varit med om det med t ex datorstolar som är dyra att frakta. Men ett headset är knappast dyrt att frakta tillbaka.

Av Reyintaz

#ShikakuOfTheDay
#EASY230727 ⏱️ 00:00:09
#MEDIUM230727 ⏱️ 00:00:46
#HARD230727 ⏱️ 00:04:00
#EXPERT230727 ⏱️ 00:07:07
https://shikakuofthe.day

Vet inte om jag är ett fan över att expert nästan känns som det bara är större tal.

Av Reyintaz

#ShikakuOfTheDay
#EASY230725 ⏱️ 00:00:06
#MEDIUM230725 ⏱️ 00:01:16
#HARD230725 ⏱️ 00:04:26
#EXPERT230725 ⏱️ 00:05:33
https://shikakuofthe.day

Huvudräkning med lite större tal var länge sen man gjorde och kan ta lite tid att få in i huvudet igen.

Av Reyintaz

När datorn rebootar, får du någon typ av blåskärm?
Ifall skärmen blir svart direkt och startar om, så skulle jag nog kolla på PSUn. Har du någon annat agg du kan byta och testa med?

Tråkigt att köpa nytt moderkort och problemet kvarstår fortfarande.

Av Reyintaz

Gillar räknaren!

#ShikakuOfTheDay #HARD230710
⏱️ 00:03:50
https://shikakuofthe.day

Av Reyintaz

#ShikakuOfTheDay #HARD230709
⏱️ 00:10:25
https://shikakuofthe.day

Riktigt kul, fastnade verkligen i en fälla på hard som to en stund för mig att klura ut.

Den raka 8:an..., var bombis på att den var 4x2 först

Dold text
Av Reyintaz
Skrivet av mrqaffe:

Om du är så tung bör du inte välja en enkel standardcykel, cykeln ska hålla för typ 180 kilo och det kommer inte den länkade att tåla i längden och bromsarna är knappast dimensionerade för det heller.
Vill du börja cykla mer regelbundet borde du snarare kolla på en touringcykel eller lastcykel som är dimensionerad för att hålla när ekipaget väger 180 kilo och de har också mer anpassade och oftast fler än 3 växlar och generellt lägre uttväxlingsförhållande för att man ska orka med även i lite motlut.
Jo det blir dyrare men jag tror ärligt talat inte att det komemr att gå bra med cykeln eller bli roligt att cykla om du inte letar en cykel som är dimensionerad för uppåt 180 kilo och det är verkligen inte de billigaste standardcyklarna, det behöver inte bli tokdyrt men dyrare vbör det få bli.typ
Långfärdscykel TOURING 520, 9 999 kr
Cykeln klarar 170 kg, Hydrauliska skivbromsar för kraftfull och pålitlig bromsning, 11 hastigheter (11-46) och punkteringståliga däck,

https://www.decathlon.se/p/332407-176660_langfardscykel-touri...

Nått sånt tror jag faktisk kommer att kunna hålla och vara trevligt att cykla på för det är en enklare touringcykel med vettigare delar för att tåla högre vikt tex fler ekrar i hjulen, hydrauliska skivbromsar, 11 växlar och ordentlig belysning.

Jag får tacka för tipset, ska fundera på det. Trodde de flesta sådana typer av cyklar var väldigt sitta framåtlutande (vid sökning på touringcykel så är alla styren lägre än sadeln) men den du länka var ändå rätt så balanserad, även om det inte är de jag är ute efter. (som förklaring, stor mage gör en framåtlutande postion rätt jobbig i längden, speciellt med en dålig rygg. Men förhoppningsvis med mer cykling så är det ett icke problem).

Lite dyr tycker jag, men som du säger troligtvis värt det i längden. Skulle dock vila prova en men ser ut att bara vara butiker i Stockholmsområdet.

Av Reyintaz
Skrivet av GLaDER:

Som med så mycket annat får man vad man betalar för. Jag skulle säga att du behöver komma upp i 10 000 SEK innan en "vanlig cykel" drabbas av avtagande marginalnytta.

Det borde gå att kolla vad respektive tillverkare säger om max-vikt, men en snabb sökning gav iaf inte mig svar, så du behöver kanske söka upp en återförsäljare och be dem kolla upp med respektive leverantör.

I min värld finns bara två alternativ:

1. Billigaste möjliga cykel och hoppas att den håller. (Köp en begagnad.)

2. En bra cykel (jag hade t.ex. föregångaren till https://www.crescent.se/cyklar/city/skans-7-vxl.html och var nöjd i flera år) som du tar hand om ordentligt och får ut många års rullande av.

Köp inget halvbilligt.

Tack för svaret. Ska nog provsitta Skans cykeln, även om jag tycker priset är lite högt. Hittar ingen max vikt på deras sida om den bara.

Det billigaste alternativet (det billigaste är väl en helt begagnad cykel, men vet ju inte riktigt vad man behöver byta ut och fixa då) för mig är att byta däck på min nuvarande gamla cykel och leva med den. Men ett bra däck lär ju gå på runt 2k om man ska köra efter vikten (vad jag förstår så är bakdäcket det viktigaste nästan när de kommer till min vikt)