Inlägg

Inlägg som Henry Rollins II har skrivit i forumet
Av Henry Rollins II

Radeon RX 64

Köper en eller flera RX 64.

Hämtar gärna men går även att skicka!

Betalar bra, PMa mig med vad du vill ha.

Läs hela annonsen här

Av Henry Rollins II

@Miscal:

Hej!

Skickade PM till dig men skriver även här i förhoppning om att du får någon notifikation.

Har du nätagget kvar? Behöver köpa ett snarast. Svara mig gärna här eller på PM!

Av Henry Rollins II

1200 + frakt

Av Henry Rollins II

Hmm 2600 då?

Av Henry Rollins II

Har ett Asus GeForce GTX 1060 Dual OC 2xHDMI 2xDP 3GB om du är intresserad av byte + pengar. Garanti finnes.

kortet + 2300?

finns i sthlm för personligt möte

Av Henry Rollins II

@headlight:

bytte diskar i min raid för ett tag sen, kikade i gömmorna efter de gamla diskarna och en av dem är en HD154UI, 1.5GB varianten på samma disk. Kontrollerkortet på det är dock av en annan revision, ser inte exakt likadant ut, se bild. Oklart om detta är något du kan använda. Själva disken fungerar.

Bild: http://imgur.com/a/eGaZS

Av Henry Rollins II

Halloj

Det är i princip alltid basen i en högtalare som sätter begränsningen, det som händer om man spelar för högt för länge är att limmet som håller ihop talspolen smälter och man får en fin röra av koppartråd i hela talspolegapet = krävs totalrenovering.

Men i ditt fall låter det som att det är förstärkaren som inte pallar. På beskrivningen du ger så låter det för mig som att förstärkaren "klipper" vilket är ett mycket allvarligt tillstånd där förstärkaren börjar skicka DC(likström) till högtalarna. Istället för att vibrera så trycks högtalarens kon åt ena hållet och talspolen agerar doppvärmare istället. Det tar bara nån sekund för högtalarna att brinna upp då. Dock så är din förstärkare såpass ny att den har säkert något skydd för detta - antagligen så klipper förstärkaren när det börjar "hacka" den ger delvis kraftigt distorderat ljud, delvis DC, innan skyddsfunktionen går in och klipper ljudet helt för att högtalarna inte ska paja.

Så varför klipper förstärkaren? Den ska lämna minst 5 x 100 watt säger pioneer. Det kan man undra om det verkligen stämmer enär den den har en såpass liten transformator som den har. Vad står det på baksidan där strömsladden går in? Där står transformatorns effekt och förstärkaren kan inte lämna mer effekt till högtalarna än vad den ger(förutom i mycket korta spikar).

Renodlade 2-kanalsförstärkare brukar vara uppbyggda mycket bättre än hembiorecievers och därmed bättre lämpade att spela högt med. Kolla efter en beggad NAD: C370, C372, C375BEE eller Rotel RA-1520 tex. Cerwin wega slutsteget är nog inget vidare för hifi, mer PA-steg.

Du kan ju också kika på lättdrivna högtalare så du inte behöver så fet förstärkare, till exempel klipsch som har modeller som ligger kring 100 db/1w

Av Henry Rollins II

Nej men vafan köp en riktig beggad stärkare på blocket istället. Jag gav 500 spänn för ett par Audio Pro Image 10 och då fick jag en helt ok Sony förstärkare med fjärrkontroll på köpet. Den stärkaren är långt bättre än nåt av de nya alternativen som listas här. Eller köp ett sånt microsystem med cd o kassett i och använd det, såna prylar kastar ju folk efter en, gå till grovsoprummet o kolla!

Av Henry Rollins II

Raid 5 skrivhastighet

Har prexis satt upp en raid 5 med 5 st 7.2k sata2 hårddiskar. Kontrollerkortet är ett gammalt PCI-X Adaptec med 6 portar och 64Mb cache. Jag valde writeback, 64K blocks och adaptive readahead.

I hdtach får man bara ca 55 Mb/s, och nu när jag för över från en annan sata2 hdd går det bara 35 Mb/s.

Detta känns lågt, vad får ni andra med era raid-5or?

Av Henry Rollins II

Öhm...priserna är ju helt galna på de där siterna. :-S

Av Henry Rollins II

Mjo, jag har sett dom, men det verkar som man får betala 200-220 euro för skärmar med 640 x 480 eller 800 x 600.

Man kanske kan köpa en 15" till vettigt pris? Den ska stå på köksbordet så allt större än det funkar ej. :-/

Av Henry Rollins II

Liten skärm?

Hej

Jag undrar om någon känner till någon bra skärm som är 10" eller mindre och inte kostar en förmögenhet? Upplösning typ 1024 x 768 vore optimalt.

Av Henry Rollins II

Sådär långsamma fläktar blåser ju nästan ingenting. Den tystaste 120 mm jag hört som faktiskt blåser nåt är Artic Coolings som bara funkar i utblåshål pga designen. Bra blås, lite ljud.

Av Henry Rollins II

jag skulle nog köpt 4gb med tanke på vad pc5300 kostar just nu

Av Henry Rollins II
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cookie_monster
betalar direkt till deras konto få se va tandläkaren vill ha av mig först:D

kolla upp så det inte blir avgift då, kan vara upp till 150:- för utlandsbetalningar.

Av Henry Rollins II

ok, ska titta på det.

RAM-kylarna känns ganska billiga faktiskt, dom sitter ju i rader om 4 så det skulle lika gärna kunnat ha varit 3 stora kylarne istället för 12 små. Men inget hindrar en ju från att skaffa andra, man måste se till att den/de kylare som skall sitta övanför GPU'n är tillräckligt tunna eftersom kylarens heatpipes går där.

Citat:

billigare nu.. 56€

Efter checkout? Om man väljer kortbetalning så ökar fraktpriserna något.

Av Henry Rollins II

vat = moms

ingår i priset

fästet som medföljer tar 92 mm endast. 120 mm blir lite fel, 2 x 92 mm skulle däremot vara optimalt, skulle täcka hela flänsen.

Av Henry Rollins II

Auzentech?

Hej,

har inte brytt mig om ljudkort på många år då jag alltid har köpt moderkort med bra inbyggt ljud. Men nu när jag gick över till Xeon fanns inte den valmöjligheten så just nu har jag nån cheap-charlie version av AC97.

Tänkte köpa ljudkort, undrar om nån sitter på Auzentechs 2 dyraste modeller: X-Meridian 7.1 eller X-Plosion 7.1? Är dessa bra? Jag lyssnar bara i 2-kanals stereo och använder bara den analoga utgången.

Dyra i Sverige, men finns billigt i USA(även med tull inräknad).

Av Henry Rollins II

63 euro

mm, dom blir ganska varma...kan man köpa termiska klisterlappar? var?

Av Henry Rollins II

Thermalright HR-03 plus

Köpte en till mitt 8800GTX, tillsammans med en långsam 92mm fläkt.

Ljudnivån var ju låg redan innan, men nu hörs inte kortet alls. Däremot sjönk temperaturen betydligt, från 68-70 grader ute i Vista till 48-50 grader.

Rekommenderas! Kunde inte hitta i Sverige så jag köpte från tyskland via pcsilent.de.

Notering: En av ramkylfänsarna vill inte sitta fast. Är det kritiskt med kylning på minnena?