Inlägg

Inlägg som Trullatroll har skrivit i forumet
Av Trullatroll

Jag vill kolla på NHL-matcher ibland och det finns en internationell NHL-streamingtjänst MEN inte i Sverige för här äger Viasat alla rättigheterna och det verkar som att all NHL är i totalabonnemanget. Jag hade gärna betalat 100kr/mån för tre matcher eller nått men 700kr är så otroligt otroligt uteslutet. Hoppas de går under med buller och bång.

Av Trullatroll

Kul att den här tråden dök upp nu när jag köpte spelet i förrgår. Har haft väldigt kul än så länge! Vet absolut ingenting om spelet på förhand.

Av Trullatroll

Man har fortfarande inte löst problemet med illamående och det finns potentiella problem med hur säker man är i trafik ett tag efter man använt VR. Samma problem nu som för 35 år sedan och större FOV i nyare versioner verkar förvärra problemen.
Läste en artikel för över 10år sedan där en man som jobbat med simulationer inom amerikanska armén i 30 år påstod att det är osannolikt att man inte kan lösa problemen i kommersiell VR om man bara använder headsets.

Av Trullatroll
Skrivet av Robiban:

Lägg upp! 😊

Här är länken till ett inlägg på Reddit 😁
Dreams of Dragonflight -reddit

Av Trullatroll

Jag är såld på temat iallafall! Spelat sedan urminnes tider men slutade spela efter första patchen i SL. Håller på med datorspelsmusik och skrev ett eget Dragonflight-tema bara av ren hype.

Av Trullatroll

The Mjölktrix

Av Trullatroll

Det är studion Vicarious Visions som Activision nyligen förvärvade som ska göra remaken av D2. Med tanke på vilket bra jobb de gjort med andra remakes så förväntar jag mig bättre resultat än hur det blev med WC3.

Av Trullatroll
Skrivet av KingCobra:

Jag kör med moderkortets BT och mina Sony 1000xm3 och har verkligen ingen fördröjning. Kanonljud!
Huvudsaken är att båda stödjer nyare Codec. På xm3an finns Aptx, det gör det INTE på xm4an som är nyaste modellen så den kan jag inte svara på om den fungerar lika bra. Sonys lurar har även Ldac codec som val, men jag är osäker på om detta används på moderkortets BT anslutning, jag gissar att det är AptX som används.
Står lite om det här https://helgeklein.com/blog/2019/01/bluetooth-audio-quality-a...

Har också 1000xm3 och en dongel ibland när jag spelar och ljudet är väldigt bra och utan lag. Med brusreduceringen tycker jag nästan det blir för stor skillnad mot mina andra lurar att det blir jobbigt. Ljudet och explosionerna blir väldigt levande och nära.

Av Trullatroll

Har väntat i många år, men sannolikt lär väl 5800X hjälpa även mitt 1440p-spelande jämfört mot min nuvarande i5-3570K. När den nu kommer fram...

Av Trullatroll
Skrivet av deltascu:

Fint porträtt av M3, men just galaxer är nog det svåraste man kan ge sig på med en ljusförorenad himmel. Har du modifierat din dSLR för att vara bra för emissionsnebulosor? Med smalbandsfilter kan man få riktigt bra resultat även från ljusförorenad himmel, se @Crazy Ferret, även om vi fortfarande väntar på en längre SII exponering til pacman

@deltascu: Nej den är inte astromoddad men kommer börja med the usual suspects (M42 etc) så det kommer fastna saker på sensorn i alla fall. Har funderat på Optolong-L enhance men har redan pro och tänkte köra med den först och se hur nöjd jag blir.

Av Trullatroll

Jag har så mått börjat fotografera. Har haft en EQ6-montering i flera år för att jag råkade snubbla över ett 300mm-teleskop otroligt billigt för fyra år sedan. Nu har jag sålt det teleskopet och gått ner till en Sky-Watcher 200PDS istället. Har börjat investera i lite filter som jag tänker ska hjälpa mig ytterligare eftersom jag bor mitt i stan. Kör med DSLR-kamera och har satt en QHL-II-Y planetkamera i ett gammalt finderscope som autoguider. Började så smått i våras med globulära kluster och lite galaxer men kommer ge mig på emisisonsnebulosor nu under hösten tänker jag.

https://i.imgur.com/geeOhMb.jpg

Av Trullatroll

Som hobbyastronom så är jag väldigt oroad över vad 12000 satelliter kommer ställa till med när det gäller ljusföroreningar av natthimmeln. Och då kommer starlink inte ens vara värst.

Av Trullatroll

Så ska man överrösta fläktar när man pratar också... Tänk att sitta ett gäng i ett klassrum med sådana här. Dammsugarklubben...

Av Trullatroll

Tycker Tactics är otroligt underskattat. Kalla mig sjuk men jag tyckte det var roligare än tvåan. Tror inte många ens spelat det och iallafall inte klarat det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Trullatroll

Älskar dessa videos! Väldigt trevliga och informativa för oss som är i "mellansegmentet" när det kommer till intresse och kunskap!

Av Trullatroll

Har nyligen gått ner från 12" till 8" newton-reflektor. 12" var kul under jupiteråret för två år sedan men efter det hindrade det mig från att komma ut alls. Att gå från ca 300mm spegel till 200mm minskade vikten från 27kg till drygt 8kg och med kortare brännvidd kan jag köra på balkongen också vilket är skönt. Behöver fortfarande investera i autoguider för att fotografera mer seriöst. Gör ibland bilder av enskilda 40sek-exponeringar men blir mycket brus då såklart.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Trullatroll

144Hz 27" IPS-skärm med G-Sync
Gasfjädrad monitorarm (pga ställen till samtliga dessa skärmar är fula skrällen)
Game-pad

Ska bli gött att lätt kunna vända ut skärmen från skrivbordet och in över sängen och ligga där o glo på film och spela med gamepad:en

Av Trullatroll

Erfarenheter kring spänning, vrm och överklockning

Hej!

Jag uppgraderade min dator nyligen med en i5 3570k och ny mobo. Efter detta så var jag såklart sugen att se hur det förändrade min spelupplevelse i de lite mer moderna titlarna i mitt bibliotek. När jag köpte BF3 så försökte jag överklocka mitt ASUS dcu II gtx570, men allt över stock-frekvens(740MHz) gav ganska snabbt krasch eller freeze. Den gången gav jag upp rätt snabbt då jag insåg att min core 2 duo-CPU förmodligen flaskade iallafall, men nu när jag skaffat nya prylar så var jag sugen på att testa igen.

Så jag prövade att överklocka genom att endast höja core och mem -clocks vilket i Furmark funkade utmärkt till 840/2050MHz, men så fort jag testade i BF3 så blev skärmen en grön myrstack. Jag insåg rätt snabbt att Furmark inte riktigt passade som stabilitetstestare utan funkade bättre för att kolla maxtemperaturer så jag prövade Unigine Heaven, vilket verkade reagera mycket mer likt BF3. Det var samma sak där som med BF3; Höjde klockan lite och så en snabb krasch. Så vad gjorde jag då? Jo jag började pilla på spänningen på kortet vilket gav resultat. Nu är jag uppe i 815MHz på 1.050V och temperaturen på core är runt 70 i BF3(vilket iofs verkar vara ett ganska lågt resultat med så pass hög spänning som 1.050V). Det jag inte kan övervaka är temperaturen på minnena på kortet, vilket oroar mig lite nu när jag höjt spänningen då jag läst att det inte är en helt ovanlig orsak till att kort dör när spänningen höjts.

1. Jag undrar lite över er andras erfarenheter och kunskaper kring spänningshöjningar på grafikkort?
2. Vad anser ni vara en säker nivå på spänningen på kortet om jag någon gång skulle få för mig att försöka gå ännu längre med överklockningen?

Tack på förhand!

Av Trullatroll

Det verkar som att afterburners voltjustering i mitt fall inte kunde höjas med steg om 0.001 utan snarare 0.010. För mig var problemet att jag försökte höja volten för lite vilket fick mätaren att hoppa tillbaka till ursprungspositionen när jag tryckte på "apply". När jag däremot höjde lite mer så märkte jag att den hoppade upp från 1.013 till 1.025. Detta ej med beta-version.

Av Trullatroll

I och med det här beslutet så upphör behovet av att ha en licens som utfärdas och övervakas av en myndighet. Inom kort kommer alla att vara betalningsskyldiga i vilket fall som helst. De kan de lika gärna lägga ner radiotjänst (hejdå jobben i Kiruna) och låta skatter betala public service.