Inlägg

Inlägg som TankYeti har skrivit i forumet
Av TankYeti

Håller helt och hållet med. Ultrabooks är verkligen inget att ha, åtminstone för mig. De klarar mer än surf, men inte spel eller renderingsprogram. De är väl tänkta att kunna göra både och ganska väl, men det gör de ju tyvärr inte.

Av TankYeti

Turtle Beach Z6A

Hej, inte så länge sedan så köpte jag ett par hörlurar, Turtle Beach Z6A. De första dagarna gick det bra, men efter mindre än en vecka så började jag märka att den högra hörluren inte lät lika starkt alls som den vänstra. Jag tänkte inte så mycket på det men efter en till vecka så lät den högra högtalaren nästan ingenting alls. Så jag kontaktade Turtle Beach's support, och de var hjälpsamma men eftersom jag bor i Sverige så måste jag använda mig av support från företaget Vidis. Tyvärr så har de support för alla hörlurar utom mitt par.
Så jag vänder mig till SweClockers eftersom jag har kollat runt mycket på nätet om svar på hur jag kan lösa detta. Har någon här någon som helst ide på hur jag kan lösa detta? Har någon haft liknande problem som jag? Som sagt så fungerar den främre högra högtalaren inte, men basen och surround ljudet verkar funka.

Tack på förhand

Av TankYeti

Mitt GTX 570 DCII fick 65.7%... men klaga ska man inte!

Av TankYeti

Mest stabila SSDn

Hej, alla SSD;are, jag ska snart köpa en SSD för första gången och jag är inte särskilt insatt på SSDer eller marknaden för dem. Sedan så har jag också hört mycket om att en viss krets (Sandforce) ska vara ganska så instabil. Och min fråga är nu; Vilken SSD är den mest stabila runt 60-120GB. Prisvärdhet och prestanda är också intressant, men jag tycker inte att prestandan gör så mycket om SSDn änså pajar efter några månader.

Tack och hej

Av TankYeti

http://www.youtube.com/watch?v=a-fsgtgY-TM <-- med intel core i7 2600k

Av TankYeti
Skrivet av Petomatick:

Men vet ingen hur man överclockar detta kort över gränserna?

Och varför är 5970 bätre än 6950?

http://oi39.tinypic.com/35nd5hh.jpg

5970 är väl bättre än ett 6950 eftersom ett 5970 är två 5870 på ett och samma kort. Ett 5970 är lika med ett 6990 från förra generationen.

Av TankYeti

Jag tycker att LG borde samarbeta med ASUS och göra en surfplatta-telefon hybrid. Den kan heta Optimus Prime

Av TankYeti

Ser ganska bra ut, jag har själv inte så bra erfarenheter med Acer, förutom deras prisvärda datorer. Om du ska spela typ BF3 eller sånt så kommer detta nog inte räcka till, men kanske Starcraft 2, Minecraft, Call of Duty, sånt där går nog bra. Också vet jag inte hur mycket du kommer behöva en i7 processor, du kan nog hitta en dator med i5 och bättre grafikkort, om du vill spela mycket spel. Jag vet inte så mycket om hur det är med laptops, men en i5 borde räcka helt och hållet för skolarbete (om det inte kräver videorendering eller liknande),och mindre krävande spel.

Av TankYeti

Corsair vs Antec

Tjena, jag håller på att bygga en ny dator för första gången, och jag funderade på att köpa ett Corsair HX750W för runt 1200kr. Sedan såg jag ett nätagg från Antec på 900W för runt 900kr. Vilket ska man köpa, jag har hört talas om att de dyrare brukar hålla längre och de billiga går sönder lätt och kan kortsluta datorn. Men Antec verkar inte till mig som ett lågkvalitetsmärke.

Tack

Av TankYeti

Hur fungerar ett grafikkort?

Tjena, jag är ganska ny här på Sweclockers, och är ganska intresserad av datorer. Jag vet lite om de grundläggande komponenterna och sånt, men jag skulle gärna vilja veta lite mer ingående om hur just ett grafikkort fungerar. Jag vet att det finns en en viss hastighet, och minne, men det är nästan bara det jag vet. Jag har sökt runt lite på nätet, men jag brukar tyvärr bara hitta dåligt skrivna artiklar från 2007.
Alltså skulle jag uppskatta om någon kanske kunde förklara grundläggande eller bara en del av det, eller länka till en bra artikel. Den här tråden kan ju också hjälpa andra kanske Och om jag har satt tråden i fel del av forumet så beklagar jag

Tack på förhand

Av TankYeti

Nu när det väl har visat sig att 570n var bättre, vilken tillverkare är bäst att köpa från? Asus DCII kylare verkar bra och stor, men Gainward's design på deras Phantom modell är minst sagt "eye-catching".

Av TankYeti
Skrivet av JesperT:

Min egna erfarenhet här är att det har varit precis tvärtom.
Körde i många år i sträck med AMD/ATI kort och det funkade alltid perfekt, inget whine om drivrutiner eller något.
Sedan hade jag ett tag en laptop med Nvidiakort som genast började hänga sig i spel och jag fick upp det traditionella "drivrutinen har slutat att svara bla bla" med jämna mellanrum.

Nu har jag åter nyss köpt en stationär dator med just ett GTX 570 och hoppades att mina tidigare erfarenheter med Nvidia skulle vara ett undantag, men som ett brev på posten kraschar spel då och då och "drivrutinen har slutat att svara" dyker upp...

Kortet presterar alldeles utmärkt när det fungerar, men Nvidias oförmåga att skriva fungerande drivrutiner börjar gå mig på nerverna.

Som sagt så har jag bara hört detta om drivrutinerna, och jag vet inte mycket om det själv. Jag har just nu en laptop med ett GT 240M, alltså vet jag inte mycket om de nyare grafikkorten på marknaden och hur de fungerar.

Av TankYeti
Skrivet av Palme_570:

Vad spelar du ?

Kommer spela BF3, Crysis 1/2, och de mesta grafikkortskrävande spelen.

Skrivet av AdrofleXx:

Hmm, beror på vad du spelar. Jag har beställt mig en ny rig som kommer i veckan och jag velade fram och tillbaka angående 570 & 6970, men blev ett 6970 pga. 2gb minne.

Lirar endast BF3 nu och då behövs mycket grafikminne på höga settings, nvidias räcker inte riktigt till som jag förstått det.

Skrivet av Kabelkillen:

Enligt SweClockers prestandatest så slår ju Geforce GTX 570 Radeon HD 6970 2 GB?

http://www.sweclockers.com/artikel/14650-prestandaanalys-batt...

Hur mycket spelar egentligen VRAM roll? Jag har hört många säga att det är kritiskt för bra prestanda, andra har sagt att det inte spelar mycket roll alls.

Edit: Kommer också bara köra på 1680 x 1050

Av TankYeti

GTX 570 vs 6970

Tjena, jag funderade på att köpa ett GTX 580 kort, men det känns inte så bra att spendera en massa pengar på ett grafikkort som snart kommer att bli "utdaterat". Så jag har bestämt mig för att antingen köpa ett 6970 eller ett 570. Vilket ger bäst prestanda för priset och jag har också hört att AMD's drivrutiner är lite halvdana... så gärna svar på det också.

Tack på förhand

Av TankYeti

jag är ju ingen expert eller sånt, men jag tror inte att en gtx 560 klarar bf3 på high, och jag vet inte om nätagget klarar mer än en 560.

Av TankYeti

Sandy Bridge-E eller vänta på Ivy Bridge?

tja allihopa, jag ska bygga en dator snart, och jag vill gärna höra funderingar kring om det är värt att köpa en sandy bridge-e processor nu eller bara vänta på ivy bridge?

svar och funderingar uppskattas

Av TankYeti

ASUS Maximus IV Gene-z vs ASRock Fatal1ty Moderkort

Tja! Jag ska snart köpa ett moderkort och jag är inte riktigt säker på vilket jag ska köpa eftersom jag är ganska oerfaren när det gäller sånt. Så de två moderkorten jag har funderat på är Asus' Maximus IV Gene-z, och ASRock's Fatal1ty. Vilket är bäst, och föreslå gärna andra bra moderkort om ni vet några!
Mina andra datorkomponenter är:
ASUS GTX 580 Matrix
Intel Core i5 2500K
HX750W
Corsair Vengeance 8GB 1600 MHz

Som sagt så är jag ganska oerfaren så all help is appreciated!

Av TankYeti

Köpråd för speldator

Tjena alla sweclockare, jag har nu helt gjort klart min lista av datorkomponenter till mitt nya bygge, och det skulle vara trevligt med lite feedback om den är framtidssäker, och kan uppgraderas.

Chassi: Corsair Graphite 600T
Hårddisk: WD Caviar Black 1TB
RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600MHz
Grafikkort: Gainward GTX 580 Phantom 3GB
CPU: Intel Core i5 2500K
Moderkort: ASRock Z68 Extreme3 Gen3
Optisk enhet: Samsung SH-B123L Blu-Ray
PSU: Corsair HX750W

Som sagt eftersom det här är mitt första bygge så skulle det hjälpa med lite feedback samt tips.

Tack på förhand!

Av TankYeti

förresten är det någon som vet om något av dessa kort har s k coil whine?

Av TankYeti
Skrivet av Supermotard:

Har själv ett GTX 580 DCII och är nöjd med tempsen och ljudnivån Men kör på Gainwards 3GB-modell (dubbelt minne än DCII) om du ska lira t ex BF3 i hög uppslösning.

Ja, det var därför jag först tänkte på det, men gör det mycket skillnad i 1680x1050 och 1920x1080?

Skrivet av Arginj:

Jag har ett GTX570 från Gainward, och måste säga att jag är sjukt nöjd. Väldigt tyst och kallt. Klockar rätt bra också (inte överklockat mitt jättemycket än). Ligger på cirka 60-65 grader i BF3.

Ja jag har ju själv inte mycket erfarenhet om överklockning, så mycket av det kommer jag nog inte göra. BF3 kommer jag dock köra