Inlägg

Inlägg som grimmoire har skrivit i forumet
Av grimmoire

Grymt jobb!

Skrivet av mpat:

Har bränt enormt många 5kr på det spelet. En riktig klassiker, just för att det faktiskt är så pass lätt till skillnad från många spel av den eran.

Detta. Har själv aldrig varit någon större flipper-entusiast men just World Cup '94 var sjukt kul!

Av grimmoire

Jo men jag ska nog köra om det. Fortfarande dlc'et kvar så. Hoppas det inte breakar mina mods bara.

Av grimmoire

Nån hårddisk, lagring räcker aldrig tydligen. Hoppas på bra pris på en hyfsad 2tb ssd.

Av grimmoire
Skrivet av Joppis:

Ska man vara krass så handlade inte "Information wants to be free" om att man ska skulle få uttrycka sig fritt. Det handlade om något helt annat. "Nördarna" tyckte att det skulle vara var mans rätt att komma åt information fritt. Jag vet inte om det var någon form av utökning till upplysningseran eller om det bara var ett svepskäl för att få kopiera andras verk.

Vidare så har många av oss nu växt upp och har lärt oss mer om vilka begränsningar vi har i yttrandefriheten samt faktiskt förstår varför de finns? Sedan vet jag inte om censur är rätt ord. Twitter är ett privat företag och inte en stat. Du bor i ett land där det fortfarande står dig fritt att skapa en egen liknande tjänst med dina regler (om tjänsten i övrigt följer lagen).

Uttrycket har definitivt använts på båda sätt men whatever bortsett från det så fanns andan där vilket du ju själv medger iom att du säger dig "växt" ifrån det.
Det andra borde jag inte ens orka kommentera men...språkpoliser borde veta att 1. ett språk är levande (därmed kan ords innebörd ändras över tid beroende på bruk) och 2. ord kan användas i andlig och inte bara i bokstavlig mening. Debatten har främst handlat om just censur och det är även vad Elon själv hävdat var hela motiveringen till köpet så jo, det är rätt ord.

Av grimmoire

Härligt!
Visst kan man ha åsikter om den tveklöst excentriske Musk men det är trist att efter att följt debatten se att så många (speciellt sweclockare) är censurivrare nu för tiden.

Back in the days var de flesta i allmänhet och datanördar i synnerhet för yttrandefrihet (minns den gamla parollen "information wants to be free" ex) oavsett politisk hållning på höger/vänster-skalan. De enda som idkade på censur var gamla stofiler som Siewert Öholm, Hem&Skola-kärringar och trötta amerikanska senatorer. Då hade ingen hade kunnat ana att hela "vänstern" och "oberoende" (som om det existerar idag) journalister skulle ställa sig på samma barrikad om några år.

Av grimmoire

"An average professional typist types usually in speeds of 43 to 80 wpm"

Sweclockare: "fick 5000 wpm. dåligt. trodde jag var snabb :("

Av grimmoire

Kvar på 10 mest för 11 kräver microsoft konto.
Jag vill verkligen inte ha ett sådant och det är inte pga integritets skäl utan av rent praktiska skäl. Trött på att maintaina konton och passwords till allt.

Visst det finns workarounds men jag ids inte i dagsläget. Blir väl så illa tvungen om jag uppgraderar burken dock.

Av grimmoire

Förtidsröstade för första gången (tidigare röstat på valdagen) förra veckan. Var helt själv och det hela gick väldigt fort. Även om det inte brukar vara några större problem att rösta på valdagen heller så känns förtidsröstning definitivt smidigare.

Av grimmoire

Händer samma för mig. Det poppar upp flera gånger i minuten och "försvinner" så som du beskriver. Verkar röra sig om nån bugg/update som sagt men vi får väl se.
Det händer dock inte på min bärbara eller flickvännens dator. Alla kör win10 på samma nätverk.

Av grimmoire

Raptor lake eftersom det förmodligen är något jag kommer köpa. Förhoppningsvis har DDR5 hunnit växa till sig lite också när det blir dags att uppgradera, har skjutit på det länge nog nu (i5-6600k)...

Av grimmoire

Använt foobar2000 i uppåt 10 år nu och gillar den skarpt. På mobilen kör jag musicolet.
För den musik jag inte har lokalt blir det youtube.
Aldrig använt spotify eller liknande prenumerationsskit och kommer heller aldrig göra det.

Av grimmoire

Köpte massa brittiska speltidningar på 90-talet. De var i en helt annan klass mot svenska, brittisk tabloid-press var vid denna tidpunkt ökänd världen runt och det var lite samma stuk i vissa av tidningarna med en rå attityd och mycket humor. Minns Total, EGM, Edge, SEGA Force som även hade en svensk version som var ganska underhållande och lite sådär 90-tals edgy.

Av grimmoire

Inte menat som skryt men som souls-veteran har jag motsatt problem, tycker jag redan blivit på tok för överlevlad (just tagit 2a great rune) så det mesta är en cakewalk och då har jag alltså inte grindat nått alls utan spelat "normalt" iof explorat en del men ändå. Ashes summons är jävligt op.

En grej som många kanske missar är att staggering/poisebreak-mekaniken är så extremt effektiv i det här spelet. Känns som många fiender/bossar är designade med detta i åtanke. så även om det känns bakvänt så är det ofta bättre att spela mer aggressivt än passivt (fromsoftware verkar gilla det, både BB och sekiro körde med samma devis). Vissa attacker (främst R2, charged R2, hopp-R2) gör mycket poise dmg så får du in 3-4 sånna så blir du belönad med en gratis crit som ofta gör extrem skada.

Av grimmoire
Skrivet av MrM3:

Pinsamt om man måste köpa till handkontroll för att spela på PC.

Pinsamt att inte ha en handkontroll till PC när 90% av alla AAA titlar som släpps är konsollportar utvecklade för handkontroll.

Seriöst aldrig fattat folk som gnäller om key+mouse support i såna här spel. Det är för fan inte utvecklat för mus och tangentbord! Det är som att gnälla över att jag inte kan spela starcraft med joypad. Att det överhuvudtaget går får väl ses som tillräcklig support om ni sen prompt ska spela spelet på ett unintended sätt så får ni väl va on your own.

Av grimmoire
Skrivet av medbor:

Observera att jag inte vet om detta händer, men sett att folk blivit av med konton. Kanske är lite mer upprepade förseelser då?

Det ska till ganska mycket för att du ska "bli av" med ditt konto. Vi snackar bedrägeri, pengatvätt och liknande alltså riktiga lagbrott. Fusk inkluderas inte i det här. Exempelvis finns ju den här liraren;
https://win.gg/news/this-steam-user-has-been-vac-banned-42-ti...

Av grimmoire
Skrivet av medbor:

Jag tycker till exempel att det är konstigt att någon som testar wallhack i CS riskerar att bli av med hela sitt konto, kanske med tusentals spel på. Inte riktigt DRM, men ett allvarligt sned maktsituation kan jag tycka

Fast det där är ju totalt hitte-på, det fungerar inte sådär.

On topic så låter det som vettiga regler.

Av grimmoire

Musmarkör/zoom offset - enkel matte?

Har problem med zoomfunktionen i mitt projekt. Projektet är en app, fönsterstorlek 1920x1080 och ett scrollbart "spelfält" på 3840x2560 där man ska kunna zooma in (1x-2x). Detta funkar tills jag försöker scrolla till kanterna när jag har inzoomat då placeras musmarkören fel. Scrollningen i sig är inte heller helt korrekt.

Alltså,
när man zoomar in så hamnar musmarkörens koordinater fel så de måste modifieras baserat på zoom värdet. Detta görs med följande pseudokod.

Always Mouse : Set X position to Xcamera + ( Xmouse - Xcamera ) / zoom Mouse : Set Y position to Ycamera + ( Ymouse - Ycamera ) / zoom

zoom = variabel 1.0 (ingen zoom) till 2.0 (inzoomat x2)
XYcamera = skärmens mittpunkt.

Så långt funkar allt som det ska, man kan zooma in och ut och musen hänger med.
Men nu blev det problem när jag ville scrolla/zooma in till kanterna. Jag "löste" (mja) det problemet med följande kod.

if Xcamera < 960 Set "ZoomX" to 0.5 - ( ( ( 960 - Xcamera ) * 1.0 ) / 1000 ) if Xcamera > 2880 Set "ZoomX" to 0.5 + ( ( ( 2880 - Xcamera ) * 1.0 ) / 1000 * ( -1 ) ) if Ycamera < 540 Set "ZoomY" to 0.5 - ( ( ( 540 - Ycamera ) * 1.0 ) / 1000 ) if Ycamera > 2020 Set "ZoomY" to 0.5 + ( ( ( 2020 - Ycamera ) * 1.0 ) / 1000 * ( -1 ) )

960/2880 540/2020 = X/Y kordinater där mitten av skärmen "når kanten", ergo man ser kanten och det går inte att scrolla längre. (baserat på fönsterstorleken 1920x1080 och det scrollbara "spelfältet" på 3840x2560)
ZoomX = variabel på zoom shadern som anger position där zoom utgår ifrån. 0.5 är alltså mitten och default value, minskar man talet = mer åt vänster och ökar mer åt höger.
ZoomY = samma som ovan fast Y axeln då. minskar = uppåt, ökar = neråt.

Min mattekunskap är hemsk och formlerna här känns inte rätt, det borde gå att simplifiera och göra mer korrekt. Till att börja med vore det förmodligen bättre att använda Absolute() värden istället för * (-1) ?
Hur som, så beter det sig som jag vill på X axeln då maxvärden på ZoomX blir -0.5 och 1.5 medans på Y axeln scrollas det inte lika lång. maxvärden på ZoomY blir -0.04 och 1.04 dvs en decimal mindre vilket jag inte riktigt förstår. Det stora problemet är dock att musmarkören hamnar fel åter igen och jag lyckas inte hitta formeln för att korrigera.
Gissar att man bör ta med camera avstånd till scrollpunkten så nått sånt här:
Mouse : Set X position to Xcamera **avstånd till 960** + ( Xmouse - (Xcamera + ***avstånd till 960***) ***+-/* med ZoomX värdet*** ?

Skulle eventuellt kunna posta en demonstrerande *.exe där koden körs men det känns som att matten borde vara ganska enkel så nån kanske har en idé?

Av grimmoire

Under årens lopp har jag haft alla 3 alternativ, mest beroende på var det finns plats men ju äldre jag blir desto mindre vill jag att datorn syns. Just nu står den på en hylla under skrivbordet (ikea fredde).

Nån kanske redan nämnt det men en kul grej angående topic är ju att det heter "DESKTOP PC" och inte "Floor PC"

Av grimmoire

Jag köpte varianten med 8GB RAM+256GB storage från Amazon.de under black friday för 2000kr
Väldigt nöjd med den gällande prestanda, skärm och kameran är helt okej. Det där med ads är bullshit för det kan du stänga av hur lätt som helst. Jag kör stock rom, MiUi Global 12.5.4 icke rootad och ser aldrig några ads.
För mig personligen är dock ett minus att den är så jävla stor men det gäller ju alla telefoner med samma skärmyta. Jag hade hellre haft en mindre storlek men i den här prisklassen så är poco x3 pro överlägset allt annat i prestanda så den fick det bli.
Nått att se upp för är "ghost touch" som flera rapporterat om. Vi får väl se men so far so good.

Av grimmoire

Trist lista. Jag hade röstat på Loop Hero