Inlägg

Inlägg som Math-ematics har skrivit i forumet
Av Math-ematics
Skrivet av Dhanjel:

Jag är lite sugen på denna kombinationen, visst. Det springer iväg men fortfarande samma eller bättre pris jämfört med motsvarande färdig NAS, och uppgraderingsbar.

https://www.jonsbo.com/en/products/N3.html

https://www.aliexpress.com/item/1005005319115317.html

(alt. https://www.aliexpress.com/item/1005005881497180.html men lite overkill och drar mer ström, samt behöver ett pcie sata kort med)

Sen TrueNas Scale som OS.

https://www.jonsbo.com/Upfiles/Prod_X/202371159799.jpg

Mycket vill ha på den lådan. sjukt hög frakt tyvärr från asien.

Av Math-ematics
Skrivet av illmatic84:

Rekommenderar Xigmanas, har 3st som jag byggt och de fungerar klockrent, tar inte heller speciellt mycket systemresurser. Mycket kostnadseffektiv lösning.

Vad är det du har byggt ihop? Xigmanas är ju mjukvaran som du kör gissar jag? Hur ser resten av bygget ut?

Av Math-ematics

Kan du dela en skärmdumpå och maska ditt kollinummer.

Vill främst se vart paketet hamnade innan det lämnades ut och hur det lämnades ut. Att du skriver med "fullmakt" betyder ingenting just nu.

Detta står ofta om det är levererat till t.ex tele2s hanterare som i sin tur har fullmakt att ta emot paket. Eftersom det inte står en privatperson som mottagare behöver någon tillstånd att ta emot paket i företagets namn.

Av Math-ematics
Skrivet av Role_Model:

De lever nog åtminstone delvis på att inte vara helt tydliga i att kommunicera slutgiltigt pris, skulle jag tro.

När man lägger bud på PSauktion så får man upp en sida där dom går igenom slutgiltigt pris väldigt väl. inkl moms och slagavgift

Av Math-ematics

Tack för ett gott skratt. Glad att det löste sig

Av Math-ematics
Skrivet av Bakgrund:

Det är förvånansvärt få beställningar av prylar med fel pris på amazon som makuleras. Av mina ca 10 beställningar av grejer med fel pris så har endast två makulerats helt, och i två av beställningarna har vissa varor strukits. Det är bara beställningar som inte levereras av amazon som nästan alltid makuleras.

Har du någon lösning för att hitta prylar med fel-satt pris?

Av Math-ematics
Skrivet av mrqaffe:

Ja. Men tänk på att priset gäller på platsen för varan så endera hämtar du den själv där den finns eller så får du ombesörja att den fraktas.

På deras större "IT/Teknik/Prylar" auktioner så brukar dom ha frifrakt ibland, det är tydligt markerat. Om inte så är det som du nämner ovan. Ibland står frakten specad

Det tillkommer även moms på både bud och serviceavgift. 25%

https://i.ibb.co/2nJ2wjw/auktion.jpg

Bifogar bild som exempel, det går såldes inte att få en överraskning när det ska betalas

Av Math-ematics

Finns ju rätt många på ebay, kollade senast idag

Av Math-ematics
Skrivet av 1337_d00d:

Har haft två dräkter åt sönerna liggandes i tullen sedan den 10:e som skickats med Aliexpress/Cianiao. Är då flyförbannad de hinner ju fan växa ur dem innan skiten kommer fram. Inte hört ett ord från dem. Helvetes jävla f**** s**** f**** #@%

Fan är fel på det här landet. Någon som vet om tullavgiften är inkluderad iaf när de levereras av Cianiao genom aliexpress?

Svarar för sakens skull då det är ett tag sedan.

Kommer paktet ifrån kina och det inte är förbetald tullavgift så kommer tullen lägga på tullavgift på detta.
Sist fick jag ett nederländskt kolli-ID så det gick Kina - Nederländerna - Sverige.

Detta för att dom tror att det är "inom" EU men posten räknar det som att paketet har ursprung i Kina och därför ska slutkund betala för detta.

Deras system vet så klart att paketet inte skickades inom EU och sorterades automagiskt till tvinga-kunder-till-att-betala avdelningen.

(sen får du ju tracking direkt på aliexpress sida, samt kan spåra det själv via andra tjänster som visar mer utförlig info. Du får nog prata med någon om dina issues gällande frakt tid. Det står garanterat när du beställde vilken tid det skulle ta)

Av Math-ematics
Skrivet av RunRookieRun:

Så det är faktisk värd att testa? Har bara puttat bort detta da frysdisk-kebab har varit ren katastrof tidligare.

Kör på, kycklingen är bra. Dom har egen sås och pitabröd också

Av Math-ematics
Skrivet av fring:

Det verkar inte finnas implementerat "power on after powerloss" vilket är rätt surt när man kan anta att moderkortet oftast kommer att användas som server,
dom lovade att framföra det till deras utvecklare....*håller andan*..

Annars fungerar den bra hittils, inte märkt några konstigheter

ca 11-12grader där burken står

cpu scaling

cpu temperature

cpu top

proxmox web

/F

Kan du inte summera det du kör och länkar till vart man skaffar det.
mobo, ram, vilket nät agg mm.

Av Math-ematics

Köpte tp link m9 mesh.

När jag väl hittade vilken switch som bråkade så fungerar det väldigt bra. Har 250mbit överallt i hela lägenheten som är på 150 med mycket bärande väggar med sten i och två murstockar, gammalt flerfamiljshus.

Men switcharna måste klara ett visst protokoll för ethernet backhaul. Jag kör två trådade och en puck i mitten som endast är wifi.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Math-ematics
Skrivet av Madz:

Någon som vet om de fortfarande går o köpa en mobil på Tele2's black friday deal o sen avsluta abonnemanget o begära att få betala hela summan ? Någon som vet?

Mvh

Inga problem, dom har en månad minimum som bindningstid MEN du har även ångerrätt så det är bara att ångre köpet av abonnemanget.

Du kan även ringa in och för köp så be dem ta bort uppläggningsavgiften och även lägga in ett avslut av abonnemanget dagen efter

Av Math-ematics

Blir bra för återkomsten hackerspel på webben

Skickades från m.sweclockers.com

Av Math-ematics
Skrivet av Hyhyyh:

Det kanske mest verkar som en gimmick men den har fungerat grymt för min del. Har mest haft ett terminalfönster där nere när jag sitter med en linux VM men har annars Spotify fjärren eller ett YT-klipp. Jag förstår verkligen varför Asus fortsätter satsa på sina Screenpads.

Tack för svar, försökte själv förstå syftet med en skärm där. Om den inte går att vika upp så har jag svårt att förstå funktionen.
Kunde man vika upp den hade jag kunnat se en funktion med den.

Annars verkar ju datorn rätt bra

Av Math-ematics

Du kan ju sätta om det finns ett värde över 0 t.ex i Chef_ID så kan ju isChef sättas till 0/1 och där ifrån får ett yes/no

Av Math-ematics
Skrivet av Hyhyyh:

@Dinosurr: Först och främst hade jag inte rekommenderat en Mac om du ska plugga IT. Du kommer inte använda MacOS alls om programmen som nämns i rekommendationerna är gjorda för Windows (Såvida du inte kör en i nuläget) och det är operativsystemet som gör en Mac åtråvärd IMO. Det beror ju såklart på vad man pluggar mer specifikt men jag dömer från min egen högskoletid. Även om de funkar sjukt fint till många saker.

Om du inte ska spela är ju Razer också overkill. De har snygga maskiner och mycket prestanda men en stor del av pengarna du lägger går till grafikkortet på den fronten.

Om du absolut vill hålla dig i premiumprisklassen tycker jag du ska köra på den Dell XPS eller en Thinkpad Carbon X1 eller Extreme. De är välfyllda datorer som är mer inriktade på "normalt jobb" som inte innefattar så grafikintensiva uppgifter som (i vissa fall) programmering, office-arbete, grafisk design, etc... De har även dedikerad grafik som man inte ska fnysa åt om du skulle behöva det.

Jag tycker dock det är onödigt dyrt om du inte har det väldigt gott ställt och/eller verkligen vill ha en premiummodell.

I annat fall kan du satsa på en billigare Zenbook eller en Ideapad, som också har lite dedikerad grafik.

Personligen kör jag med en Zenbook Pro UX580GE och är grymt nöjd med denna även om jag kommer behöva lämna ifrån mig den (Y)

PS: Ett tips är att sikta på en processor från 8e generationen om du kör Intel då den förhoppningsvis håller sig billig nu med att 9e generationen släppts.

Vad tycker du om den lilla skärmen på tangentbordsdelen?

Av Math-ematics
Av Math-ematics

Glöm inte räkna på kostnad för el om du har gratis server

Skickades från m.sweclockers.com

Av Math-ematics
Skrivet av EagiZ:

Jag får behålla mobilen och kommer inte få någon faktura för abonnemanget enligt kundtjänsten. Inga konstigheter alls lät det som. Skulle jag få faktura för första månaden av abbonemanget så kommer den fakturan skrivas av enligt kundtjänst. Du får gärna citera sidan eftersom du hävdar att det jag gjort inte är möjligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Det du har gjort är helt enligt riktlinjerna och inga konstigheter alls. Han som påstod något annat har noll koll och borde inte yttra sig.

Det var många år sedan abonnemang och hårdvara hängde ihop. Idag är detta två skilda ting och kan sägas upp bäst som man vill. Ångra abonnemang är något dom inte får uppmuntra vid köp men kan informera tydligt om att det inte är bindningstid och öppet köp/ångerrätt.

Man kan ringa in och säga så fort systemet har registrerat ordern, man behöver inte vänta på hårdvaran. Efter ett par timmar, nästa dag. Inga konstigheter alls.