Inlägg

Inlägg som breakman har skrivit i forumet
Av breakman
Skrivet av Hasson39:

Såg att en del av er sökte efter bra thunderbolt kablar. Dessa är nu på rea hos amazon. Ganska bra pris :

https://www.amazon.se/-/en/dp/B07T32J5DM/ref=sr_1_67?crid=6MB...

Rätt säker på att de inte gick för ~380kr för ett par dagar sedan, låg snarare nånstans mellan 300-320kr. Lite rabatt, men inte så mycket som Amazon vill påvisa.

Av breakman
Skrivet av mogelbrod:

Ser ut som jag lyckats bricka min skärm genom att uppdatera firmwaren. Skapade ett supportärende hos Acer så får se vad de återkommer med, här är felbeskrivningen:

Föll din skärm in i kriteriet för att uppdatera då? I Read Me.txt står det

Citat:

The firmware on products from batches prior to weekcode 130 may be upgraded.
The customers may check if the monitor is eligible for upgrade by referencing the SN on the product/carton label

PS: Refer to code YWW in the SN for the weekcode
Example (PPPPPPPPPPYWWSSSSSMMEE)

Kollar jag min egen så har den kod 145 och platsar därmed inte in.

Av breakman
Skrivet av db1:

Antar att detta är samma på Amazon, kollar man totalen så är det bra betyg men de som klagat tycker den håller dåligt
https://www.amazon.se/Belkin-Thunderbolt-USB-C-kabel-Thunderb...

EDIT: Eller inte, olika artikelnummer
Webhallen INZ001bt0.8MBK
Amazon F2CD084bt0.8MBK

Av breakman
Skrivet av mogelbrod:

Skapade en custom 4k@100hz genom att följa dina instruktioner och då funkade det att välja RGB/8bpc - stort tack!

Fick även hem min USB-C-kabel och testade att koppla in macbooken med den. Till en början så verkade skärmen inte få någon signal från datorn när DP ALT var vald som input. Macbooken tyckte däremot att skärmen var ikopplad och laddades av den, med bara när en annan input än DP ALT var vald. Att slå på Power-OFff USB charge i skärminställningarna verkade göra susen dock, för plötsligt fungerade både laddning och signalen.

Vad för kabel köpte du?

Av breakman

Har också beställt en skärm, kunde inte stå emot
Dock lite fundersam om jag kommer har problem med upplösning och frekvensen :/
Min stationära har ett gammalt 970-kort, men den datorn används ganska sparsamt och ofta kör jag fjärrskrivbord till den när den används. Kan bli att jag letar ett Nvidia 2xxx-kort för att kunna använda den.

Dock har jag en laptop, Lenovo ThinkPad T480s där det sitter Intels 620-krets. Någon som har koll om den klarar upplösning/frekvens?
Även på G med ny laptop till jobbet, lutar starkt åt en ThinkPad T14, någon grafikkrets som är bättre gällande Intels Iris Xe eller AMD Radeon ihop med skärmen?

Av breakman

Skönt, har haft lite ångest över att behöva ta tag i detta. Nu kan man luta sig lite tillbaka och fortsätta muttra över de funktioner som finns på vanliga gMail-konton men saknas i gSuite.

Av breakman
Skrivet av Perrablerra:

Men om det går via CDON borde de väl sköta supporten? Men håller tummarna att allt går som det ska

Nja...
Lite texter från deras hjälp-sida https://help.cdon.com/hc/sv

Citat:

Returnera en vara såld av en av våra samarbetspartners
Logga in på ditt konto, klicka på ”Kundservice”, "Kontakta oss" och välj "Retur & Byte" samt vilken order det gäller. Ditt ärende kommer sedan skickas till rätt säljare och du kommer få ett mail med deras returinstruktioner.

Returkostnaden kan variera beroende på säljare och vara. Från 49 kr. Vill du veta exakt returkostnad rekommenderar vi att du kontaktar säljaren/oss innan köp.

Mottagit fel vara
Eftersom CDON är en marknadsplats och har många olika säljare, kan ärendehanteringen skilja sig något. Du kontaktar rätt kundserviceavdelning genom att logga in på ditt konto och välja vilken order det gäller. Detta kommer sedan skickas direkt till säljaren i fråga och du får oftast svar inom 24 h.

Min vara har gått sönder
Eftersom CDON är en marknadsplats och har många säljare, kan retur- och reklamationshanteringen variera.

Av breakman
Skrivet av Perrablerra:

Har länge tänkt att jag nog behöver en skrivare men envisats med att inte köpa någon. Men nu fick det vara nog. Såg en HP color laserjet pro m182 för 2038 på CDON. Den som var lite misstänkt billig. Dock via cdon så skulle det vara en tegelsten i paketet så har jag ju någon att vända mig till. Kostar ca 4500 i andra butiker. Men blir nog kalas

http://minabilder.online/albums/userpics/10001/3/52002220-80058334-11453-org~0.jpg

https://cdon.se/hemelektronik/hp-color-laserjet-pro-m182-mult...

Står ju ändå "Säljs och skickas av Cdiscount". Så tror nog att CDon kommer hänvisa dit om du vill något.
Inte för att jag tror det kommer bli ett problem, har själv handlat därifrån och det dök upp utan problem efter en vecka eller så... Skickas från Frankrike

Av breakman

Nu ramlade UniFi 6 LR in i shoppen igen.
https://eu.store.ui.com/collections/unifi-network-access-poin...

Beställt en, ska bli en fin uppgradering till en av mina 3 gamla UniFi AP som bara stöder 2,4GHz med N300

Av breakman
Skrivet av superduperkille:

Spanade in korten på eBay, inte farligt dyra. Spelar det någon roll om dom är Dell-brandade? Det är väl själva chipset från Intel som är det intressanta?

...

Bör inte spela någon roll, men är inte säker.
Jag köpte iaf av denna för ~3-4år sedan https://www.ebay.com/itm/182822330440

Av breakman
Skrivet av superduperkille:

Hej igen!

UNRAID är installerat och det funkar som en dröm med shares och dockers! Har försökt att köra pfSense som VM men stött på problem med passthrough på moderkortets integrerade NIC så jag börjar fundera på ett nätverkskort med fyra portar. Läste att den fanns rekommendationer för att man skulle välja Intel-chip på nätverkskorten alternativt HP-brandade kort.
Jag har gett upp tanken på ett grafikkort i servern, det tillför just nu ingenting och PLEX funkar som man förväntar sig. Kommer inte streama något som kräver transcoding såvitt jag vet därav att jag tänkte upplåta platsen till ett nätverkskort. Hur gör ni som kör pfSense i en VM? Kör ni moderkortets integrerade nätverksportar eller har ni köpt nätverkskort?

Testade ett tag med pfSenese som en vm, dock inte under unRaid utan kör eSXI, har ett Intel T350-4 som jag utan problem körde passthrough på.

Av breakman
Skrivet av Weestman:

Hej! Lite sugen på att börja med Philips Hue belysning i min nya lägenhet. Funderar på ett startkit från Inet med 3st E27 lampor och en Hue Bridge, ca 1300kr vilket känns okej. Men för att göra belysningkomplett behöver jag även 1 eller 2 LED-strips, dessa är dock rätt så saftiga i pris så de går snabbt iväg. Frågan är således, kan jag använda ett annat fabrikat för denna listen och sen koppla upp mig via Hue Bridge? Eller måste allt vara Philips?

Går fint att använda andra märken som har stöd för ZigBee, har själv en sån här som funkar fint
https://www.webhallen.com/se/product/283095-Osram-Smart-Light...
Nackdelen med just denna är att den är betydligt ljussvagare jämfört med Philips egna, 600lm på Osram och 1600lm på Philips.
Finns säkert några fler att välja på...

Av breakman

Intresserad av skåpet och UPS:en... är de kvar och vad skulle de landa på i pris?
Avhämtning som gäller isf.

Av breakman
Skrivet av Mieriola:

Bara för mig som det helt plötsligt ser ut såhär?
https://i.imgur.com/Uha2xAE.jpg

Använder temat med Stylus och såvitt jag kan se så använder jag mig av senaste versionen.

Samma här...

Av breakman
Skrivet av lgr:

Har någon här någonsin vunnit i en av dessa tävlingar? Någon som har en aning om hur många som deltar i någon av tävlingarna listade i den här tråden?

Jag vann en hårddisk i Kompletta kalender en gång. Om jag kommer ihåg rätt så var det en snurrdisk på 120GB så var det nog 20 år sedan 😁

Av breakman
Skrivet av SkyThread:

Enligt info så ska det gå att fortfarande köpa cyberpunk och få chromecast + kontroller på köpet tills idag, men ser inte på deras hemsida något om det, någon som kan bekräfta?

De stängde erbjudandet i förtid.

Citat:

Hey everyone, due to the overwhelmingly positive reception, we’ve now closed the Cyberpunk 2077 promotion in all countries. If you placed an order before 4 PM PT on December 13, you are eligible for the promotion and will receive a code within 7 days to redeem your Premiere Edition. Thank you all for the support and hope you all are enjoying Night City!

https://www.reddit.com/r/Stadia/comments/kcm1ff/the_cyberpunk...

Av breakman
Skrivet av superduperkille:

...

För att diskutera vidare det här om PLEX.. Jag har som sagt haft problem att streama det ifrån min dator (i7 8700, RTX 2070) över nätverket direkt till LG's app i deras TV. Dock stöter jag på buffrande när man kör undertexter och hög kvalité på filmen/serien.
Detta vill jag kunna kringgå genom att koppla servern direkt till TV'n och spela upp det som om det vore en dator som kör VLC med TV'n som skärm. Oavsett ESXI eller unraid så hoppas jag att man kan ha ett "skrivbord" som man kan ha framme som är kopplat till TV'n för att enklare kunna streama film/serie. Man kanske kan ha en ubuntu-installation med nåt mediaprogram i helskärm igång? Så är min tanke. Har aldrig pysslat med servrar som sagt så jag är öppen för förslag. Dock ej streaming för jag har dåliga erfarenheter av det. Jag har streamat till chromecast ultra och en nVidia Shield med samma buffrande resultat.

I unRaid kan du ex installera Ubuntu eller vad vi vill ha för skrivbord i en vm, sedan kan du skicka vidare grafikkort och allt vad du behöver till den vm:en och därmed få ut den bilden till din TV.
Detta går mig veterligen inte med ESXi.

Av breakman
Skrivet av Fextreme_fa:

Hur många är det som fått/inte fått sina lurar från Bonniers?
Jag beställde STYLEBY den 23e november och har ännu inte sett några lurar.

Beställde 11/11 och fick de 24/11.

Av breakman
Skrivet av Sec:

Jag har inte byggt ihop en dator på 12 år så det var lite nervöst att koppla in allt.
Datorn är tänkt att bli äldsta sonens julklapp/första dator och är en blandning av begagnade och nya delar.
Det hela slutade på ca 7500 kr.

https://forumbilder.com/images/2020/12/02/Dator1-2.jpg

Jubel! Allt verkar fungera och det är bara lite cable management kvar.

https://forumbilder.com/images/2020/12/02/Dator2.jpg

Gjorde motsvarande för några år sedan med min grabb, dock fick han alla delar i julklapp och vi hjälptes åt att montera allt senare vilket han tyckte var roligt och intressant. Gäller ju att försöka ge dem lite tekniskt kunnande tycker jag, vet hur allt hänger ihop.

Av breakman
Skrivet av Linus:

Tradera (dom slutade tillverka den 2017, så den säljs inte längre i butik)

Därför man sitter med två ex, en byggd och en kvar i kartong