Inlägg

Inlägg som UndaC har skrivit i forumet
Av UndaC

Har sett många klaga på storyn i expansionen. Men precis lika illa är ju silver-surfer-fortnite-gubbarna i sig.
#notmydestiny

Av UndaC
Skrivet av Gustenrocks:

Älskar inte att de inte släppts några reviews. Sent embargo har en tendens att vara negativt men jag har svårt att se hur de skulle misslyckas här.

Jo lite så. Rock solid 60 fps i faux 4k på ps5. Svårt att se att de skulle lyckas klanta till det på pc men vem vet.

Kanske lite härlig shader compilation stutter tex

Av UndaC

Har varit torsk på uppdateringar sen jag fixade första datorn.
Meckade ihop egna drivrutiner med en häxblandning av senaste DLLerna på den tiden när nvidia och Ati i regel inte distribuerade generella drivrutiner. La till PCIID med hexeditor så att nyare firmware från modeller i samma familj CD-brännare gick att använda på min etc.
Optar in i alla betaprogram osv.

Meckade tidigt med att slipstreama egna Windows-skivor med alla updated som drivrutiner etc.

Trots det har jag väääldigt sällan stött på något problem.

Så jag aldrig förstått folk som väntar månader med att installera ett servicepack eller ny drivrutin etc. 😅

Känns lite som att överklocka, man lurar ut ytterligare lite prestanda (och funktionalitet) än vad som var tillgängligt när man köpte produkten. Helt gratis.

Dessutom är det ju väldigt lärorikt att mecka och ta sönder saker för att sedan laga dem!

Av UndaC
Skrivet av SuperSverker:

Ni får 399kr, max. Fyfan att ta 900kr för ett halvbra spel.

Hur kommer det sig att man låser DS till W11, trots uttalat stöd till W10? Förstår inte riktigt den delen...

Microsoft har ju tidigare nämnt att DS kommer att ha prestandafördelar i 11 pga allmänna förändringar i lagringshantering. Med tanke på hur lite DS 1.0 verkar hjälpa till i tidiga exempel så kanske det tom är så att det knappt är lönt med DS1.0 i Windows 10 (beroende på titel osv).

Om det då krävs någon separat path per operativsystem så kanske det bara var slöseri på tid att fixa det för win10 om det ändå inte gjorde någon praktisk skillnad.

Bara teorier förstås.

Av UndaC
Skrivet av BrottOchStraff:

Du kanske är mycket bättre på den typen av spel än jag och många andra. Kolla på Returnal forumet på reddit. Tog mig 20-30h att bara klara första bossen. Men kul för dig

Haha kanske lät som en dryg humble brag men var mer menat som ”kan någon som är så dålig som jag klara det kan alla klara det”. Som en uppmuntran att i alla fall testa.

Tillhör kategorin spelare som ofta drar ner svårighetsgraden ganska direkt när jag stöter på motstånd och som har testat massor av souls like men svurit åt dem alla och rage quittat inom några timmar.

Men kanske bara var något som klickade just här för mig.

Av UndaC
Skrivet av Skyflyer:

Jag har inte själv spelat detta spel. Finns det inte olika svårighetsgrader att välja i inställningarna för spelet? Eller finns det bara en svårighetsgrad att välja? Eller går det inte att byta när man väl valt en svårighetsgrad utan att börja om från början igen? Eller är det svårt även på enklaste svårighetsgraden?

Det finns bara en svårighetsgrad.

Personligen är jag absolut inte någon som gillar överdriven svårighetsgrad. Och brukar vara bli frustrerad av sådana spel.

Jag tycker Returnal har en väldigt bra kurva.
Spelet blir lättare av ett par olika faktorer i symbios:
Dina permanenta uppgraderingar
Dina val av temporära uppgraderingar och vapen
Inlärning av fiendernas mönster, beteende osv
Inlärning av spelets mekanik överlag

Det är ju såklart mycket repetition dock, per definition i denna genre. Så om man inte gillar gameplay i spelet så kommer allt falla oavsett hur snyggt det är eller bra det låter.

Själv dog jag på första försöket på samtliga bossar utom en. Oftast med tanken ”ok det här är helt omöjligt och jag kommer aldrig att klara det” - men sen gick det fint på andra försöket.
Sista ”banan” i spelet kan vara ganska rough dock och kräver kanske lite väl mycket prepp jämfört med allt annat i spelet.

Att det skulle vara 20h mellan nämnvärda skillnader som någon skrev här har jag svårt att få ihop. Jag har nästan 100%at spelets trophies och in-game codex etc för både bas-spelet och DLCn på cirka 60h.
De sista 20h av det har mest varit saksamlande (dvs letat efter ljudinspelningar och annat bara för completionist sake).

Av UndaC

Returnal ligger högt upp på min lista av bästa spelen jag någonsin spelat. Topp fem för mig.
Riktigt skön spelmekanik, man uppnår verkligen ett skönt flowstate.
Snyggt som fan. Grymt bra musik och ljud.

Och så story/lore och voice acting är fenomenalt. Väldigt underskattad del av spelet tyckte jag personligen.
Tillhör den typen av spelare som normalt sett klickar bort alla cutscenes, ignorerar dialog osv. Men i det här hängde jag på vartenda yttrat ord och läste varenda liten lore-detalj etc.

Angående kontroll så tyckte jag personligen att det här fungerar absolut perfekt med handkontroll. Skulle nog inte vilja spela det med mus och tangentbord.

Blir sugen på att spela genom det igen på PC bara av att skriva om det nu känner jag 🥰

Av UndaC
Skrivet av medbor:

Jag sitter på andra sidan (lg) och har inget alls att klaga på. Kör den som skärm från pc, får uppdateringar ibland. Ställde in bilden en gång och inte behövt tänka

Ibland tror jag entusiaster letar fel

Kan inte komma på en gång jag skulle bry mig om processorn i en tv

Problemet med mediatek är att de bara har två hdmi 2.1 och en av dem brukar vara vigd till earc så i praktiken har man bara en hdmi 2.1 input. Är så på de flesta förutom Samsung och LG.
(TCL har lyckats kringgå det delvis genom att göra om en av de andra portarna till earc så att man iaf får två fulla hdmi 2.1 har jag för mig)

Av UndaC
Skrivet av medbor:

Gissar att @UndaC redan lagt beställning på QD-77?

Bra dag, känns verkligen som CES från förr, med mycket roliga nyheter

(ps: Låt varandra prata till punkt)

Känner mig lite bränd på gen 1 så kommer nog se lite vad andra gör med panelen. Hoppas att Sony kanske växer upp och slutar använda äckliga mediatek-kretsar tex

Av UndaC

Får nog bli TV för min del. Är nyfiken på andra generationens QD-OLED.
Dels att de kommer i storlekar jag är intresserad av (77 tum) men också att Samsung reder ut hur panelerna bäst implementeras i en färdig produkt.

Köpte själv s95b och det känns onekligen som att vara betatestare. Trasslig produkt både fysiskt och mjukvarumässigt. Men känns ändå som att den är on the cusp of greatness. Så en 77:a nästa år som känns mer mogen vore nice. Eller för den delen se vad andra tillverkare kan göra med panelerna. Skulle tro att TCL och Philips hoppar på tåget men vore jäkligt intressant om Panasonic också gjorde det.

Av UndaC

Skammen 😬

Av UndaC

”I think Wickman is a pretty cool guy. Eh kills competetors and doesnt afraid of anything.”

Vad vinner jag?

Av UndaC

Jag kör fortfarande på MPC-HC och madVR.
Beroende på hur kraftfull hårdvara man är kan man få enastående resultat med det för det mesta.

Är ju dock inte direkt vad man kan kalla för plug and play. 😬

Eller om du har lite pengar över så kan du ju köpa madVR envy. Kostar bara cirka 100 000 kr. 😅

Av UndaC
Skrivet av medbor:

Känner mig lite osäker på om detta är bra eller dåligt. Då borde ju homebrew vara tillåtet på spelkonsoler också?

Vad är skillnaden? Vad är en stor nog plattform att behöva öppna upp dessa saker? Vad händer med andra plattformar som apple tv, webos i lg tv, nasar, facebooks web-appar, …

Finns ju nästan oändligt många plattformar som begränsar appar till en central plats

Känns lite ogenomtänkt vart detta ska leda

Just spelkonsoler är väl kanske det tydligaste exemplet där en sådan här lag hade kunnat omkullkasta en hel affärsmodell på ett sätt som inte nödvändigtvis gynnar konsumenter.

Vill man betala ”fullpris” för en konsol för att EU tvingat konsolmakarna att släppa in Steam tex? Kanske. Men många hade nog velat ha kvar alternativet med en förhållandevis lågt prissatt konsol istället.

Av UndaC

Bad den skriva om min polare Erik som alltid håller på och lootar medan vi andra är i firefights i Warzone 2.

Erik had always been a loner when it came to playing Call of Duty online. He enjoyed the thrill of the game, but he always put his own interests ahead of his team's.

As a result, he would often spend most of the game looting, searching for better weapons and equipment, while his teammates were left to fend for themselves against the enemy.

At first, his team mates didn't seem to mind too much. They were used to playing with selfish players and were able to hold their own. But as the games went on, Erik's lack of support began to take its toll.

One by one, his team mates started to fall, and Erik would just continue looting, oblivious to their cries for help. In the end, he was the only one left alive, but he didn't even care. All he cared about was the loot he had collected.

From then on, no one wanted to play with Erik anymore. He was seen as a liability and a traitor, and he was forced to play alone, always searching for loot and never finding the camaraderie and teamwork that made the game fun.

Av UndaC
Skrivet av Necrophor:

Det finns onekligen ex som fungerar och soundbars som inte lider av "disconnects" etc (den jag köpte t ex), det gör detta så väldigt "konstigt". Vet åtminstone en som inte fick det att fungera med sin S95B, men det fungerade utmärkt på hans QN95A. Jag är absolut inget fan av LG, men de led av samma problem med "fördröjning av ljudet" t ex, det åtgärdade de i en firmware update rätt omgående - hos Samsung har det fortfarande inte hänt och det känns rätt tveksamt om det någonsin kommer att hända. (Med tanke på att problemet har existerar sedan Q90T tiden)

Men om båda spelar ihop bra för dig är det bara att gratulera och glädjas över att det fungerar!

Men pratar vi bara om soundbaren är jag en aning besviken, speciellt på lägre volymer och Stereo-förmågan. Stereo gör verkligen att det låter en aning ihåligt så att säga. Det verkar vara först när man kliver upp på ljudvolym 20-25 den vaknar till liv på riktigt, vilket tyvärr blir lite för högt i ett litet rum. För ett bio-rum tror jag den passar utmärkt faktiskt, men i ett litet rum i en lägenhet är denna "onödig". Att jag sedan även har blivit mer ljudkänslig tack vare neurologiska besvär hjälper ju inte direkt till, så min besvikelse ligger just på de lägre volymerna, drar man upp är det en VÄLDIGT kompetent soundbar, speciellt om den matas med rätt källor. Då skulle jag våga påstå att "bio-känsla" inte är långt bort.

Min förhoppning var att den, liksom mitt klipsch system, skulle kunna ge den underliggande "tyngden" även på lägre volymer (runt 10-14) men just på denna nivå låter den inte bättre/sämre än i stort sett vad som helst. Kikar man t ex på Youtube tycker jag till och med den presterar sämre än Audio Pro T14 (aktiva stereo högtalare) såvida man inte lyssnar på musik och drar upp volymen en aning. Men tar man "program" som t ex Matkoma blir ljudbilden inte alls bra.

Sammanfattning:
Onödig (ibland rent av dålig) om du främst tänker konsumera tv, youtube eller slikt material och använder lägre volym.
Ruskigt kompetent om du främst ser filmer/serier och har möjligheten att dra upp ljudvolymen.
Kan inte riktigt konkurrera med "tower högtalare".

Håller verkligen med om att den låter för tunn på låga volymer.

Men brassar jag på en det mesta med Atmos med lagom volym tycker jag det låter kanon. Där det brister är mer det vardagliga tittandet och musik IMHO

Av UndaC
Skrivet av nu1mlock:

Då är S95B den enda TVn från Samsung som klarar av det. Antingen har dom fixat problemet endast för din TV eller så har du kanske bara inte märkt av det?

Internetrapporter menar dock att även S95B har samma problem. Eventuellt har dom i sådana fall löst det med senare uppdateringar, men det känns långsökt. Jag har gärna fel!

Om konsolen är ansluten direkt till TVn så nermixar Samsungs TV-apparater ljudet till 2.0 innan det skickas vidare via eARC till soundbar/förstärkare. Är ens soundbar/förstärkare inställd på ett läge för uppmix (t.ex. Game Mode på Samsungs soundbars, vilket går igång automatiskt om HDMI-ingången för konsolen är inställd på Game Mode, i alla fall på 2021 års soundbar) så försöker soundbaren mixa upp ljudet, men det är ju långt ifrån likt det 5.1/7.1 som konsolen faktiskt skickade.

Ansluter man konsolen direkt till soundbar/förstärkare så behåller man orginalmixen utan problem.

Väljer man Dolby som ljudformat så nermixas ingenting, men istället får man - som jag har nämnt tidigare - en fördröjning av ljudet.

Har du kryssat i att din "förstärkare" har stöd för alla olika Dolby-format i Kodis inställningar? DTS avkodas inte alls och skickas inte vidare av Samsung TV, så se till att du inte spelar upp en film med DTS valt som ljudspår. Vill du ha DTS, DTS:X osv. så måste du ansluta datorn direkt till soundbaren. Och glöm inte att aktivera "utökad HDMI" (vad det nu kallas) för alla HDMI-ingångar på TVn.

Kodi skickar inte LPCM, Kodi skickar det som finns på filmen/serien. Dvs. Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Digital Plus med Atmos, Dolby TrueHD och Dolby TrueHD med Atmos. Även DTS motsvarande om datorn är ansluten direkt till soundbaren.

Jo jag har sett många påstå det. Men under inga omständigheter händer det med min ps5 tex. Inte i spel i alla fall.

Kan panorera och ankra surroundljud extremt tydligt i diskreta bakkanaler osv.

Vet inte om det är kombon s95 och q995 som är extra snälla mot varandra eller något i den stilen.

Av UndaC
Skrivet av Necrophor:

Det verkar vara som följande:
"No Samsung TV supports LPCM passthrough 5.1 or 7.1".

Verkar vara ett ganska känt problem med ett flertal serier av TV's från Samsung som de "vägrar" fixa och flertalet verkar ha "open cases" gällande just detta. Det står i manualen att de skall klara av det, men gör det inte i verkligheten. Verkar vara något i Earc grejen som gör att TV'n mixar ned all lpcm multichannel till lpcm stereo oavsett.

Lösningen på xbox är att man ställer in "Dolby Atmos for home theater" och då kan man även ha "passthrough" på tv'n.

Skumt. S95B som jag har klarar det utan problem i alla fall. Så jag antog att andra 2022-modeller också var lugna eftersom de använder samma kodbas för firmware trots olika paneltyper.

Av UndaC
Skrivet av Vexo:

Köpte QN95B TV samt Q995B soundbar här under Black Friday.

Kör just nu PCn direkt in i TVn via OneConnect boxen HDMI1 och sen eARC porten (HDMI3) till soundbaren. Försökte ställa in Passtrough i KODI men då vart det bara tyst. Är det pga att TVn inte fixar LPCM?

Det här är mina inställningar i TVn:

Under Ljud->Expertinställningar
HDMI-eARC-läge: Auto
Digital utgångsljudformat: Koppla genom
Dolby ATMOS: iklickat
Digital utgångsljudfördröjning: 100

TVn klarar absolut av passthrough av både PCM surround och tex DTHD med atmos osv. Inställningarna du kör är rätt.

Av UndaC
Skrivet av Necrophor:

Om vi bortser från spelande, hur är det med film på fysisk skiva?
Det är lite av grejen för mig då jag köpte en xbox one x just för att spela filmer och spela som sekundärt.

Har sett att man bör ställa in Bitstream (inte lpcm) samt tillåta passthrough ((let receiver decode), sedan även ställa in passthrough på "blue-ray" appen från inställningar. Sedan skall man ställa in passthrough på tv'n istället för Auto också, för att kunna få Dolby Atmos, på den hdmi ingång man har kopplat in blue-ray/uhd spelaren dvs. Den är tydligen "grå" och inte valbar om man inte har något inkopplat och streamar, då är det Auto man skall använda för att få Dolby Atmos på t ex Netflix.

Kortfattat då jag strular till mina tankar

Kan man kika på en UHD-film från t ex en konsol som är kopplad direkt till tv'n och få ut Dolby Atmos? Tänkte spara mig en massa besvär med vridande och vändade på tv'n och koppla den direkt till Soundbaren annars.

Edit:
Jag tror inte Samsung kommer göra något åt det då detta tycks ha varit ett känt problem sedan Q90/95T släpptes utan att något har hänt.

Matar du ut bitstream från konsolen och har TVn på passthrough så går det det att köra Dolby THD med atmos osv

Om jag förstod frågan