Inlägg

Inlägg som Oortcloud har skrivit i forumet
Av Oortcloud
Skrivet av A11ium:

Ja.

Jag behöver inte ens kolla på YT. Räcker att scrolla på swec.
Core 4X
HS 5X
Mem 6X
8XX rpm.
Med tanke på fläktkurvan så går den på högsta värdet(memory) av de 3? Annars borde fläktarna stå stilla.
Minnet klockar aldrig ner sig verkar det som. 2650 konstant. Nu kör ju jag custom tune också vilket kanske påverkat detta.

<Uppladdad bildlänk>

För övrigt såkäkar mitt kort 115 watt i Death Stranding 1440p 120 hz.
Vilket är lika mycket det käkar i idle i windows(ovan).

Rätt säker på att mitt 7900XT (referens) justerar fläkt kurvan med Hotspot temperaturen. Nu har inte du och jag samma kort alls då du har en Sapphire Pulse 7900 XTX, men jag har svårt att tro att just den grejen är olika. Men jag kan ha fel. Det är ganska enkelt att testa sig fram till vad som triggar fläktarna att öka sin hastighet. Ett kortare stresstest då man loggar temeraturer och fläkt. På mitt kort syns det tydligt att det är Hotspot som fläkt kurvan baseras på. Det går att testa sig fram till vid vanligt skrivbords arbete också med lite pillande på fläkt kurvan. Man får se till att man inte kör "Zero RPM" då.

Angående att ditt kort drar 115W i idle kan du testa det jag skrev några inlägg längre ner på denna sida. Om det fungerar så påverkar det din "Idle temp" positivt, om du bryr dig om den.

M

Av Oortcloud
Skrivet av FabriciusRex:

det hände igen. Varför?

<Uppladdad bildlänk>

Sjukt....
Vet du om det händer direkt vid start av datorn eller händer det under användning (spel)? Stannar det så eller hjälper omstart av datorn?
Du har ju redan rapporterat till AMD, men gör det igen.

Jag skulle rulla tillbaka till äldre drivrutin direkt. Om inte, ta för vana att kolla ofta och se om du kommer på vad som triggar det.
Händer det med äldre drivrutin med så är det nog något knas med ditt kort.

M

Av Oortcloud

Du får väl skaffa UPS om du är så orolig över datorn vid strömavbrott.

M

Av Oortcloud

High idle power

Skrivet av bopp:

High idle power has situationally been observed when using select high-resolution and high refresh rate displays on Radeon™ RX 7000 series GPUs.

Från senaste release notes för AMD drivrutin 23.2.1. Har väl hängt med sen dom släppte korten förra året.

Hur har ni det med det? Mitt 7900XT (AMD referens kort) drar ca 90-100W vid installation av nya drivrutiner när jag inte gör någonting. Har en 4K 144hz skärm.
Dock hittade jag ett sätt att lite drygt halvera förbrukningen.

Tråd på Reddit.

En "NokturnalMortallum" påstår att hen fick ner sin Idle förbrukning från 110W till 18W och skriver följande:

Uninstalled/reinstalled adrenalin. Enabled freesync, turned windows refresh rate to 30mhz, restarted PC, turned refresh rate back to 144hz, did another restart and done. You gotta leave freesync on though, which can be a bummer i guess, idk, the FPS didn't get capped in my games so i guess thats a plus.

Jag gjorde sådär fast jag kan tydligen inte gå lägre än 60hz på denna skärm. Efter jag gjorde sådär så har jag nu 35-45W när jag typ surfar lite eller inte gör något alls.

M

Av Oortcloud
Skrivet av jope84:

Var kan man hitta vad man har för temperaturer på kortet?tex hotspot.

Kunde bara hitta att mitt xtx blev 62 grader vid time spy testet.

AMD's egna mjukvara och GPU Z fungerar väl med.

M

Av Oortcloud
Skrivet av hk-tray:

Var i kontakt med inet och enligt han jag pratade med i chatten så kollas bara det grundläggande på returnerade kort, så dom kollar inte om korten har problem med höga temperaturer.

Står fast vid att det är svagt av dom på just XTX MBA korten. Sen är det ett otyg om folk skickar tillbaka kort och använder sig av tex ångerrätten när dom borde reklamera kortet istället.

M

Av Oortcloud
Skrivet av Petyr:

Räkna inte med att de har testats. Köpte ett från fyndhörnan för någon vecka sedan som snart får åka tillbaka p g a hotspot-temp.

Dåligt i så fall. Verkar ju solklart att testa just dessa kort så som läget är. Det är ju som att be om "badwill" och problem.

M

Av Oortcloud

Från minnet så har jag för mig att det finns någon inställning i skärmens menyer där man väljer om man kopplar med USB-B eller USB-C. Kanse är det som är fel?

M

Av Oortcloud

Håller med. Har saknat en sådan länk jag med. Lägg den som en egen meny under tester

M

Av Oortcloud
Skrivet av twit:

Det som styr här är Avtalslagens 32 §. Har priset på grund av felskrivning eller annat misstag angetts till något annat än vad som avsågs finns utrymme för att backa ur avtalet. Exempelvis om du vill sätta en varas pris till 150:- men du tappar bort en femma och priset sätts till 10:-. TS har satt precis det pris TS ansåg rimligt för varan, men har efter att ett avtal kommit till stånd insett att hen kanske kunde fått mer betalt. Det är alltså inget misstag som skett med den avsedda prissättningen utan det TS missat är att tillräckligt väl undersöka marknaden innan priset sattes.

Därtill, även om det är inte det primärt avgörande här, är det olika lagrum som är applicerbara på transaktioner mellan privatpersoner eller mellan företag respektive transaktioner mellan en privatperson och en näringsidkare.

Tack!

//M

Av Oortcloud

Ni som vet så mycket.... förklara för mig....

Vad är det för skillnad på detta där en privatperson säljer till en annan och när företag säljer till privatpersoner? Finns väl oändligt med tillfällen där företag sätter "fel" pris och privatpersoner som köper får bara tillbaka sina pengar.
Typ detta som jag minns från närtid, då Microsoft sålde Forza horizon 4 och 5 Premium Edition för 8kr:

Skrivet av delta76:

must be a price error. purchased immediately. thanks

Var väl ingen som köpte dom som fick behålla spelen?

//M

Av Oortcloud
Skrivet av Kronis:

Andra kommentarer till förbättringar är alltid välkommen

Förbättring vet jag inte men, skall du inte ha fler M2 diskar och en Windows 11 Pro licens?

//M

Av Oortcloud

Men testa nätagget i brorsans burk då.... Funkar det då kan du iaf utesluta Nätagget.

//M

Av Oortcloud
Skrivet av Kalasis:

Windwalker!

Visst är det Windwalker!
👍

M

Av Oortcloud
Skrivet av Nimafor:

Ja då är det fritt fram för vem som helst eftersom det gått 24h och inget nytt har blivit postat av matuta

Ok, jag testar denna. Det första spelet jag köpte.

//M

Av Oortcloud

@JackA Ja tiden spelar en enormt stor roll här. Våra radio signaler kan ju passera någon planet med liv, men det livet kanske bara består av encelligt liv. Och vice versa kan det ha passerat signaler förbi jorden i tex. 1 miljon år fast på dinosauriernas tid. Så vi kanske missade dom signalerna med 100 miljoner år....
Samtidigt som antalet galaxer och stjärnor i universum kanske ökar sannolikheten för liv så minskar vår chans att upptäcka det i och med de enorma avstånden.
Hursomhelst kul med det nya teleskopet! Vi får se vad det kan leverera!

M

Av Oortcloud
Skrivet av Kilroy:

Tyvärr har vi inte tillräckligt med data för att göra den typen av beräkningar på den sannolikheten.
Vi har bara en enda datapunkt att utgå ifrån och det är helt omöjligt att göra ens en grov sannolikhet.
Det är bara rena gissningar och 100% spekulation som ligger bakom sådana där påståenden.

Jag har svårt att föreställa mig att det inte skulle finnas liv någon annanstans i universum, men vi vet inte och vi har inte tillräckligt med förståelse för hur saker och ting går till för att för att ens kunna göra kvalificerade gissningar, och det är så frustrerande!

Skrivet av pytonOrm:

Vacker och dessutom kan vi inte vara ensamna i hela rymden, finns garanterat liv på andra planeter, menar lixom hundra tusen tals miljarder stjärnor och oändligt med galaxer och dessutom tror jag liv funnits på mars med för längre sen tillbaka men dog ut. synd att Seti@home slutade att folda jag var med under 90-20 talet tidigt och hjälpte till och folda med Boinc clienten

Som sagt med bara en datapunkt blir allt annat 100% spekulation. Antalet nyupptäckta planeter borde öka sannolikheten för liv men även det är 100% spekulation, tyvärr. Men kan vi hitta en eller ett par bevis på liv någon annanstans borde det öka sannolikheten enormt? Miljardtals med galaxer med miljardtals med stjärnor tycker inte jag är bevis nog. Dock är det väl "slöseri på utrymme" som det sades i nån film om vi vore helt ensamma...😪
Hittar vi inte bevis för liv någon annanstans i vårt solsystem blir det nog svårt med tanke på de enorma avstånden i universum. I alla fall på kort sikt. Jag lever på hoppet i alla fall...😄

M

Av Oortcloud
Skrivet av Hondaxl:

Vad fanns innan universum då?😳 en sak som är säker är att vi knappast är ensamma i universum 😁

Skrivet av chksix:

Jag jämför ibland med att vinna på eurojackpot utan att köpa lott.
Kan oddsen för att liv uppstår spontant vara så låga att universum misslyckats på alla stjärnsystem vi ser i rymden och att vår jord är enda stället det utvecklats en livsform som kan bygga teleskop som ser ut i rymden?

Skrivet av trickeh2k:

Det är än mer osannolikt att vinna eurojackpot vid varje dragning i ett år än att det inte skulle finnas intelligent liv på andra ställen i universum.

Liv finns ju här så det är ju inte omöjligt att liv finns någon annanstans. Dock finns inte ett enda bevis för liv någonstans annat än på Jorden.
Dock var det inte så längesedan vi inte ens visste om det fanns planeter någonstans än i just vårt solsystem. Nu verkar det ganska vanligt vilket borde öka på chansen till liv någon annanstans.
Det enkla svaret på vad som fanns innan universum är, ingenting, inget rum, ingen materia, ingen tid. Men det är väl troligt att vi aldrig kommer få reda på det med säkerhet...🤯

M

Av Oortcloud
Skrivet av Oortcloud:

Settlers. (Settlers 1)

//Martin

Jösses... jag sitter och gissar på gamla bilder....😔. Jag borde sova mer på nätterna...

Av Oortcloud
Skrivet av Kalasis:

<Uppladdad bildlänk>

Settlers. (Settlers 1)

//Martin