Inlägg

Inlägg som Kenneth har skrivit i forumet
Av Kenneth
Skrivet av Jonas79:

Det som jag saknar på recensionen är dom exakta måtten, Längd, Bredd och Tjocklek och varit jätte mycket diskussioner bland SFF entusiaster för att se om dom kan montera detta kortet pga 2 platser som kan göra detta möjligt

Måtten finns på sida två

Av Kenneth

Just den (Houdini Power Hoodie) är till för att kunna visa upp oss på mässor eller liknande event, och hålla oss varma

Vi har länge funderat på en form av merch-shop, men måste vara en lösning som vi inte behöver ta hand om själva. Isåfall så kommer 90% av tiden gå åt till att ta hand om beställningar och skicka iväg kläder, vilket självklart drabbar det redaktionella arbetet.

Om någon har ett bra förslag på en sån tjänst så säg till! Sen om våran Hoodie kommer dyka upp där kan jag inte svara på nu

Av Kenneth
Skrivet av Adnerhill:

låter bra! fullt möjligt att jag hakar på o lirar lite! hoppas ni sätter sniperlimit om de blir hardcore ^^

Sniperlimit är väldigt trevligt, men tyvärr finns det inte direkt någon tid (eller ork) att kicka igång en server för en dag.
Har för mig att att vi (gamla SpelClockers) var ganska ensamma med sniperlimit förut

Skrivet av firstofmay:

BF4? Är inte det näst intill utdött?

Inte när vi alla invaderar det

Av Kenneth
Skrivet av hulkenstrong:

Hmm har aldrig spelat något BF spel. Kommer Origins BF4 testversion fungera? Eller krävs det extra DLCs som inte ingår i den varianten.

Jag tror inte det kommer fungera tyvärr. Minns att man inte ens kan komma in på en server ifall den har DLC-kartor, även om det inte är en sån karta just då.

Av Kenneth
Skrivet av Yoshman:

@Kenneth: ett intressant snabbtest med t.ex. GTX1080 Ti och vid tillfället snabbast tänkbara AMD-kort skulle vara jämförelse mellan DX11 och DX12 där CPU-delen är rejält nedklockad.

Gärna kombinerat med test med 2C/4T, 4C/8T, 6C/12T och 8C/16T.

Här borde man se klart fördel för DX12, framförallt när antal CPU-kärnor ökar. Om det inte blir en relevant fördel för DX12 här lär det knappast bli någon större framgångssaga framöver.

För nog måste ni ha massor med tid när ni bara rullar tummarna?

Det kan vara ganska spännande faktiskt. Ska kika på det, men tyvärr lär det få vänta tills efter Computex. Mycket saker som händer på samma gång, i vanlig ordning

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kenneth
Skrivet av str8forthakill:

@Kenneth:
Speaking of, varför saknas 1080Ti i graferna, ingen tid att testa den?

Stämmer bra. Hade otroligt mycket strul med testandet som tog massa tid. Vi kommer komplettera tabellerna med fler kort nu innan nästa recension

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kenneth
Skrivet av Enigma:

Kul med nytt testupplägg, så credit för det! Några planer på att ta med Vulkan också? Doom är ju en högteknologisk motor som svarar och skalar bra med all möjlig hårdvara. Ett fint spelexempel att kunna ta med.

Vi kikade på just Doom men det är för lättdrivet att ha med som ett vettigt test. Spelet har ett FPS-tak på 200 som 1080 Ti slår i ganska enkelt, och det går inte att ändra det heller.

Hade hoppats att Superposition hade både DX12 och Vulkan, men man kan tydligen inte få allt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kenneth
Skrivet av Sickly:

@kenneth @emilakered

Kan ni inte testa en 7700/7600k & 1800x/1600x med t.ex. 3200/3600mhz minnen i er svit? Vore intressant och se hur det presterar på riktigt från en pålitlig källa.

Just nu finns det tyvärr inte riktigt tid för det. Massa saker som händer på samma gång
Men kan vara intressant att ta en titt lite längre fram i tiden

Av Kenneth
Skrivet av ClintBeastwood:

Jag nöjde mig med videorecensionen och blev nöjd med infon. Tack Thomas! Nu vet jag inte hur duktig Kenneth är på fps-spel men är han inte jättebra vore det roligt att höra hur skillnaden blir för någon som är väldigt duktig. Kanske inte top 1% i världen men någon som är bättre än de flesta. Det kanske Kenneth är dock och då har man ju svaret där.

Hur duktig man är har ju inte så jättestor påverkan här, det är mest den allmänna upplevelsen som spelar roll

Har ca 1,7k timmar i csgo och spelar på en skärm med 144hz. Kan inte direkt säga att det var än bättre upplevelse med 240hz utan kändes ungefär likvärdigt med min skärm hemma. Det var en trevlig skärm att spela csgo på, men känns som att 240hz är lite mer skryt än funktion.

EDIT: Har tydligen 1 819 timmar i csgo. Tur att Zelda har hållit den siffran nere på sistone

Av Kenneth
Skrivet av Tumnus:

Kan man stänga av hela kluster via UEFI? Eller är det bara max en kärna per CCX kluster? Ifall man skulle kunna stänga av hela kluster och i praktiken göra en sexkärnig processor till fyrkärnig och därför slippa behovet av kommunikation av dessa? Visst låter det lite som att köpa en ferrari för att dra släpvagnen men man skulle ju iallafall teoretiskt slippa flaskhalsen som uppkommer när olika kluster kommunicerar med varandra.

Ja, det går att stänga av i en del olika konfigurationer, bland annat hela kluster.

Av Kenneth
Skrivet av Ratatosk:

Vet ni om "turbo" och XFR påverkas av att stänga av kärnor?
Gillar detta med snabbtest föresten, det hinns givetvis inte med att testa allt som kan önskas, men man får i alla fall en uppfattning om saker och ting.
Det ges också en möjlighet att testa lite utanför den standardtesterna, som tex detta med att testa med några kärnor avslagna.

Nej, varken tubro eller XFR påverkas av att stänga av olika kärnor, det är först man börjar ändra klockfrekvens som båda dom stängs av.

Planen var att göra ett ganska enkelt test, men slutade med att vi slängde på mer och mer saker hela tiden. Det är inget dåligt i sig men det tar massa tid (speciellt när man bråkar med Ryzen Master)

Av Kenneth
Skrivet av FishTank:

@emilakered @Kenneth Vilka CCX konfigurationer användes när ni testade Ryzen med avstängda kärnor? Var det 3+3 eller 4+2 för sex kärnor, 4+0 eller 2+2 för fyra kärnor och 1+1 eller 2+0 för två kärnor?

För övrigt skulle det vara sjukt intressant om ni slängde in en 6900K som ni testade med och utan HT, Ryzen processorerna får knappt prestandaboost från SMT medan Intel processorerna får en fin prestandaskjuts från HT.

Skulle vara intressant om det är AMDs SMT implementation som spelet inte drar nytta av eller att spelet knappt skalar med fler än 8 trådar.

Det är lite oklart faktiskt, vi stängde av kärnorna via Ryzen Master som inte riktigt säger vilka som stängs av. Men jag antar att den stänger av en kärna var per CCX och inte börjar med ett helt kluster.

För bara en minut sedan visade Jonas (som är tillbaka från semester) vart man kunde stänga av det i UEFI, som låg begravt under 3 sub-menyer med det logiska namnet Downcore Control. Där man kan välja specifikt vilka kärnor per CCX som ska stängas av, och även det vi kommer använda i framtiden

Av Kenneth
Skrivet av Chris_Kadaver:

Hade gärna sett resultat med överklockning. Ryzen har något högre renderingstider än 7700K, men ryzen verkar ha lite jämnare renderingstider? Var det något som märktes under spelandet?

Märkte ingen skillnad alls mellan spelrundorna. Båda var lika mjuka/hackiga beroende på upplösning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kenneth
Skrivet av fisken92:

Hejsan,

Har ett konstigt problem med min Ryzen CPU, den kickar aldrig in sin boost så den går aldrig högre än 3.4 Ghz vilket är ganska drygt. Klockar man den manuellt så är det lätt att få upp den i 3.9 Ghz, har inte hunnit testa högre.

http://i.imgur.com/YXMxFbE.png

Någon som vet vad som problemet kan vara? Har ett Asus x370 Prime med en 1700x CPU och 32GB minne i Quad-Channel. Min CPU-temp ligger på 35-40 grader idle och 55-65 full load.

Mvh
Philip

Det där ser korrekt ut. Processorn går i 3,5 GHz med alla kärnor när den är belastad och kan gå upp till 3,8/3,9 Ghz med en till två kärnor när temperatur, spänning och värme tillåter det.

Av Kenneth
Skrivet av TrueType:

Okej, tack!
En annan fråga, om man tittar på t.ex Logitech G15 kan man välja 3 olika profiler för macroknapparna.
Finns det liknande knappar i K95 RGB Platinum? Såg inga på bilderna.

Det finns olika profiler för hela tangentbordet, men inte för enbart makroknapparna.

Av Kenneth
Skrivet av TrueType:

Går det att ta bort gummiknopparna på macroknapparna?

Ja och nej. Det är ju vanliga Cherry-keycaps så går att ersätta med andra, men inget som medföljer.

Av Kenneth

*Tråd rensad*

Oavsett vart nyheten presenterades så hör politiska diskussioner inte hemma i den här nyhetstråden.

Av Kenneth
Skrivet av Cenorida:

"Bra byggkvalitet" var intressant. Något som Razer inte är direkt kända för.

Svårt att testa om det håller under längre tid, men är inget som knakar eller känns för plastig i dagsläget.

Av Kenneth
Skrivet av Xaves:

Exakt min åsikt också. Sedan ser man på CES, hur fokus ligger på saker som "Kenneth gör ditten, Kenneth gör datten" I stället för att bistå djupgående och informativ mediebevakning, som de faktiskt är där för att göra.

Jämför t.ex: http://d2s91iffsebk9p.cloudfront.net/part/rendered/114261/web... (1.56s)

VS

https://www.youtube.com/watch?v=Eo1skNRW8kk (6.4s)

Och det är bara ett axplock.

Jag saknar gamla Swec! Här är en gammal goding förresten, när Jonas bjudit in Corsair på plats för Intervju:

https://www.youtube.com/watch?v=VwSKHML1P3Y

Tanken med alla videoklipp på extrakanalen var att visa mer från oss på CES och inte bara gömma oss bakom framsidan. Att visa mer hur vi är som personer utanför vår professionella roll. Varför det blev "Kenneth gör saker" får du skylla på @emilakered ( ) och vidareutvecklades på plats.

När det gäller produktbevakningen har inget förändrats där från tidigare år, även om detta var en ovanlig tråkig CES-mässa. Några jobbar på ett annat sätt, vilket går hem hos vissa och andra inte. Hur vi än försöker så kommer vi aldrig göra alla nöjda, vilket märks extra mycket när vi provar något nytt men vi kan inte stå och stampa i samma gamla hål i 20 år. Överlevnad kräver förändring och vi tar gärna emot tips och förslag från alla för att hamna i rätt riktning.

Av Kenneth
Skrivet av Silcan:

Om scrollen är som 502 är det big no no.

Kan glatt säga att den är mycket bättre. Hade också väldigt svårt för scrollen i G502, men det är en klar förbättring på G900.