Inlägg

Inlägg som Sannen har skrivit i forumet
Av Sannen
Skrivet av Leifson:

Har du ett 460 så rekommenderar jag ju givetvis 460SLI! Jag kör själv på det, och det är en mycket prisvärd lösning. Speciellt om man bara behöver köpa ett av korten!

Ta mitt förslag, byt ut 560Ti mot 460, byt nätdelen till 650W och köp! ;D

Menar du en sådanhära dator ? http://www.inet.se/kundvagn/visa/659995/sahar btw rekomenderar du för en helt nybörjare att sätta ihop datorn själv? Isåfall , vilken / vilka delar bör jag ta med?

*EDIT* Menade inte delar, menade solklart verktyg

Av Sannen
Skrivet av Leifson:

Crossfire / SLI-lösningar ger i allmänhet mer prestanda/pris än vad singelkort gör.

dessutom så har jag ett GTX 460 hemma också, så jag tänkte kolla på vad ni tog för dubbel kort , ta bort ett och sätta dit GTX 460

I värsta fall får jag jobba i några veckor och skaffa http://www.inet.se/kundvagn/visa/659879/jobba-

Av Sannen

Gamingdator

Hur skulle jag få ihop en prisvärd dator för under 6 tusen ? med bra grafik ( 2 grafikkort ) och Intel I5? klart att priset får överstiga, men försök att hålla nere!

Av Sannen

Du har ju fixat dig en fin liten låda, men frågan jag ställer mig är väl hur mycket du skall glocka den ?

Av Sannen
Skrivet av LFMDailyhc:

ok aja, vill ej att det ska lagga även om det är massa mobs

men 560 ti kommer det inte hacka va? och även diablo 3 max settings.

den enda settingen som jag görde som det laggade på var inget seriöst custom game var mest ett för att se hur lång tid du klarade dig utan att du gav upp, alltså utan att det laggade för mycket.... tror inte att 560 hade klarat för mycket till alltså... det är en uppgradering helt klart ! så om du inte vill uppdatera datorn inom 3 år så gå för 560.

Av Sannen

http://www.inet.se/artikel/5408902/gigabyte-geforce-gtx-460-1... maxar SC II utan problem , spelat de flesta spelen , visst finns customgames där det kommer 3 tusen ''mobs'' i sekunden , då laggar det ju solklart med det budget grafikkortet , men spelar han 1v1 2v2 3v3 4v4 så hell yeah det funkar fin fint, har en 5 kanske 6 år gammal dator med det grafikkortet och maxar .... så blir inte det svåraste på SC II iaf men rekomenderar starkt det grafikkortet !

Av Sannen
Skrivet av XxX watercooling:

håller med, helt onödigt chassi...
men har du bestämd dig för att skaffa intel eller är du öppen för amd förslag :D?

Då vill jag höra ett bra förslag, jag har ju AMD just nu, men går ju inte att överglocka, fattar inte vad felet är , dok typ 8 år gammal processor jag har just nu, den fungerar ju, men svårt att hitta sämre alltså vad hade du för förslag ?

Av Sannen
Skrivet av anon2110:

Ett sånt chassi är ju i princip bara pengarna i sjön.

på vilket sätt menar du ? , eller liksom, jag vill iaf ha ett som lyser och som man kan stänga av lyset på, några tips ?

Av Sannen
Skrivet av Viper_82:

Jag satt precis o plockade ihop en speldator till polaren, maxbudget 10k.. dock ingår inte win7 för det hade han själv sa han..
här har du en länk iaf:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/570033/tobbes-dator-25-07-11
moderkortet klarar SLI så du kan uppgradera med ett grafikkort till vid behov.. mer än 8gb ram ska du nog inte behöva..
det är inte Level 10 GT chassi i mitt ihopplock då polaren hade en budget på 10k och kravet var en speldator och inte en rymdraket =P

Jag har ett gammalt grafikkor också , kan jag sätta i det med ? och klarar moderkortet av USB 3.0 ? Btw jag gillar rymdraketer haha nej men tycker det är grymt snygg också är vi en guild på wow ( 30 IRL polare ) som har hållt ihop i 5 år bara i wow just nu , tänkte att vi skulle visa att vi inte var snåla genom att skaffa samma chassi allihop och skaffa ett bord vid dreamhack inom kort

Av Sannen
Skrivet av anon2110:

Om du vill ha lite bättre priser kan du snegla på cdon.com, men annars är det här mitt förslag. http://www.inet.se/kundvagn/visa/659308/2011-07-25

Dock inga garantier att du kommer upp till 5GHz, som är lite svår för 2500k att upp i. Endast 2-3% av chippen klarar av det. Köp dig en SSD och dumpa hårddisken.

Är Samsung SH-222AB, SATA Svart OEM ''nödvändig'' har ju ett tretiotal olika som jag kan instalera vid behov, och om jag skulle dumpa fläktarna och dra upp priset lite för att få fram chassit , och ja dumpa SSD'n och dra in en 1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ för att köpa en riktigt bra SSD vid senare tillfälle ( för med chassit är det väldigt lätt att byta ut SSD mm ) och hur mycket tror du jag skulle gunna glocka till ? Skillnad på G.Skill 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz Ripjaws Gaming och Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE är ? och tror du ASRock P67 Pro3 REV B3 skulle funka för chassit ?

Av Sannen

Juste ja! jag behöver operativsystem med, glömde nämna det! men visst i värsta fall hittar jag nog någon windows xp hemma, men det är la inte precis det bästa, så försök att slänga in en windows 7 professional med, då får den dok inte överstiga 10k heller, men ja, jag är inte gjord av pengar

Av Sannen

Speldator under 10k

Tjennare!

Jag hade tänkt köpa en speldator , kommer mestandels användas till spel så som WoW , LoL , TF2 , men solklart lite mer krävande spel framöver som BF3 ( Kräver ju solklart inte högsta prestanda på BF3 då det verkar komma att kräva väldigt mycket!, men vill inte ha en dator som inte klarar av att maxa de flesta spelen heller ! ) budgeten får helst inte överstiga 10k , har ju börjat lite smått , har ju gjort en hel del research med mera tidigare också, men gud det finns ju inte bara 1 alternativ! såhära kommer iaf grunden att se ut ; http://www.inet.se/kundvagn/visa/659159/gaming-dator jag vill kunna få in iaf 5 Ghz på processorn och så snabb dator som möjligt , vill inte att den skall låta överdrivet, man skall alltså kunna sova 1 ½ meter ifrån den och ha bra grafik, chassit vill jag mestandels ha för att det verkar vara väldigt uppgraderbart och har fint luftflöde, är snyggt i min åsikt , ja jag älskar det, så våga bara röra det det stannar iaf och samma med processorn , undrar även om jag kan klämma in 8gb ramminne till ? så att man har ramminne så det räcker i några år framöver!

Hör gärna av er, men kom ihåg, Snabb och bra grafik är viktigt, för snygg är den redan i mina ögon Tacksam för ALLA svar!