Inlägg

Inlägg som FX9 har skrivit i forumet
Av FX9
Skrivet av Superthug:

Jag tänker lite som du. Sannlikhet i sannolikheten

Ja, undrar vad sannolikheten för det är...

backar långsamt ut ur tråden...

Av FX9
Skrivet av futhark14:

Det som många glömmer att nämna är de olika koncepten klassisk och frekvensbaserad sannolikhet. Det leder till förvirring.

Enligt Stokastik för ingenjörer av Jesper Ryden:

Den klassiska sannolikhetsdefinitionen: "Antag att ett försök kan utfalla på m möjliga sätt, varav g (antalet gynnsamma) innebär händelsen A, vilken är av intresse. Den klassiska sannolikhetsdefinitionen ger då sannolikheten som P(A) = g/m. "

Om man utgår ifrån den klassiska sannolikhetsdefinitionen så är P(Krona)=P(Klave)=1/2. Det spelar ingen roll vad det tidigare försöket resulterade i. Men som perost skriver så är det omöjligt att det här inträffar: 0.5100 (ca 7.9*10-31

Frekvensbaserad sannolikhet: "Antag att ett enskilt försök upprepas n gånger med samma förutsättningar. I varje enskilt delförsök kan A antingen inträffa eller ej. Beteckna med f antalet försök där A inträffar. Kvoten f/n kallas då den relativa frekvensen eller frekvenskvoten.Frekvenskvoten f/n är ett experimentellt bestämt närmevärde på P(A). "

Det är tal om frekvensbaserad sannolikhet i det här fallet eftersom P(Klave) = 1, nästan. Det innebär att krona och klave har inte samma sannolikhet, där P(Klave) = 0, nästan.

Så skillnaden är att frekvensbaserad sannolikhet bryr sig om vad du redan fått för att få en bättre möjlig gissning, tolkar jag det rätt?

Aldrig hört begreppet förut

Av FX9

Halvfärdigt då med andra ord

Och tidig tillgång får man såklart betala extra för...en vecka eller så.

Av FX9

Hmm, kanske skulle kunna leva med att man måste identifiera sig vid skapande av konto, men att det sen inte visas när man väl är inloggad och gör inlägg.

Då kan polisen göra sitt jobb genom att kontakta den som driver webbsidan, men gemene man kan inte se vem jag är.

Av FX9
Skrivet av Lucifer1978:

Då är det precis som jag var säker på. Om vi istället ställer frågan vilken av dessa alternativ som är störst sannolikt, att vid hundra singlingar singla 100 st klave eller att få 50 st klave och 50 st krona?

Nu börjar vi komma in på faktiskt matte och inte bara vanlig slutledningsförmåga.

Men nån som klarade kursen "statistik" får hoppa in här

Av FX9
Skrivet av FX9:

Håller med här.

Antagligen blir man lurad, och om man då satsar pengar på det 100e kastet så lär den som lurar dig ändra så det är 100% chans att det det blir det du INTE valde

Ser detta med statistik och "random" mycket från folk som klagar i spel.

Random innehåller ingen "rättvisa". Du kan få dålig loot 100 gånger i rad medans nån annan får bra loot 100 gånger i rad. Men så länge algoritmen är relativt OK och faktiskt är någorlunda random så kommer det jämna ut sig över tillräckligt många drops

Så svaret är såklart att om du inte blir lurad så är det 50% chans.

Chansen att du du däremot rullar klave 100 gånger i rad är däremot ENORMT liten, men inte 0

Av FX9
Skrivet av nasder:

Singlar man med samma slant? då är det nog 100% chans då det verkar vara riggat om du har fått det 99 gånger på rad.

Däremot teoretiskt så är det 50% då slumpen inte bryr sig om vad som hände innan.

Håller med här.

Antagligen blir man lurad, och om man då satsar pengar på det 100e kastet så lär den som lurar dig ändra så det är 100% chans att det det blir det du INTE valde

Av FX9
Skrivet av Homdax:

Så något man kunde tro vara en naturlig utveckling av marknaden SSD SATA (snabbare - större - billigare) blir inte så i på grund av marknadsmanipulation. För det funkar ju så med HDD SATA.... ? Och då tappar vi "snabbare". Helt. Vansinne.

Eller så vill ingen satsa på det för man tror nvme kapaciteten är snart ikapp, men jag kan inte sätta nvme m2 diskar i mina lagringsburkar. Fan oxå.

Behovet av stora SSD diskar är litet från oss vanliga användare. Medans företag är beredda att betala det där extra, och därmed sätts högre priser. kapitalism när den är som bäst...

Vi kommer nog få ett långsamt kryp mot billigare stora SSD diskar, men väldigt långsamt. För oss konsumenter är det U.2 anslutna enheter som är framtiden, och därmed är det där tillverkarna fokuserar sin utveckling. Jag tror det kommer ta LÅNG tid innan 14 TB och högre SATA anslutna SSD diskar blir vettigt prissatta.

Av FX9
Skrivet av lincoln:

Säg det till nån som håller på med fysisk konst, t.ex. spelar ett instrument. Det finns inte en sportmössa att de kan ersättas av en uppenbar one-size-fits-all iPad. Oavsett hur mycket processorkraft den har. Det taktila är viktigt. Plus att instrumenten kan vara konstverk i sig. Det ersätter man inte med att kunna välja färg och form på det som visas på skärmen.

Mer allmänt till övriga: Så ni menar att alla dessa olika sätt att vara kreativ på, som illustreras av det som krossas, ska alltså gå att stöpa om till att ske inom den otroligt begränsade världen i en fyrkantig platta?

Enkelt motexempel: Skulle det gå att göra denna typ av one-size-fits-all, så skulle det t.ex. inte finnas folk som föredrog Windows X framför Window Y. Eller Linux.

Och detta är ändå bara så länge vi håller oss till preferenser kring hur skärmen ser ut och beter sig.

Börjar vi blanda in den fysiska världen, som är det det verkligen handlar om, framstår den totala fattigheten i en one-size-fits-all ännu tydligare: Det är som om det inte skulle finnas behov av kläder och skor i olika storlekar. Eller olika tyger och material.

Eller menade dom bara att man kan lyssna på och se allt som kan skapas av alla dessa saker..

Av FX9
Skrivet av Heliopause:

Behöver redaktionen skicka webservern på matematikkurs, eller varför ser det ut såhär?
<Uppladdad bildlänk>

Några som "avböjt" att svara?

Av FX9

Om du kan: uppdatera första inlägget och skriv vad som var fel

Av FX9
Skrivet av Chromatic:

Här har vi min egna uppfinning, det fungerar faktiskt... Kalla det "den fattiga mannens farthållare"
<Uppladdad bildlänk>

Istället för att sitta med sned fot så kan man läga hela sin fot på gaspedalen och hålla stadig hastighet utan att gasen åker ner i botten. Och därmed inte vrida nerven och kan vila benet.

Klarade av att köra en hel timma idag utan stor vånda.
Hyfsat säkert tycker jag ändå... det värsta som kan hända är att du får några svampar som hoppar runt på golvet.

Har även beställt ett nack/rygg-stöd som jag hoppas ska hjälpa tillsammans med höft-stödet.

Värsta som kan hända är väl att dom hamnar bakom bromsen och gör att du inte kan tvärnitta så hårt och snabbt som du borde?

Av FX9
Skrivet av Druid_john:

Tror jag hittade felet, känner mig helt dum i huvvet också att jag inte testade detta förrens nu... Men ena stiftet i PCIe strömkabeln låg lite lågt, jag tryckte in stiftet i början när felet dök upp och trodde det räckte (var första jag tittade på, strömkablarna...). NU påverkade jag strömkabeln när datorn är igång och då hoppade grafikkortet igång. En gissning är att det stiftet har tillräcklig kontakt för att fungera men otillräcklig kontakt när det drar mera ström... Därav alla intermittenta fel.

Har beställt hem nya pcie kablar så hoppas problemet är löst. Undrar bara varför jag inte kom på att man kan rucka strömkablarna när datorn är igång för att hitta glapp. Känner mig som en byfåne.

Vad har du beställt för nya kablar?

Modulärt nätagg?
Då är det OERHÖRT viktigt att du får exakt rätt kablar för exakt det nätagg du har. Annars kommer grafikkortet antagligen gå sönder på riktigt...

Av FX9
Skrivet av Gender Bender:

Det här har jag nog mest problem med. Användare som bidragit till sajten får inte ens en chans att ta bort sina inlägg. Måste ju nästan bryta mot GDPR?

Om dom är verksamma i Europa kan man be om rätten att bli bortglömd ja. Men offentlig kod är jag lite osäker på om det hamnar under GDPR...finns inte några personuppgifter i hur man gör ett anrop till en SQL server

Av FX9
Skrivet av jOnÄTÄn:

Haha okej. Själv fick jag nyligen en "ny" dator på jobbet. En Core i5 ivy bridge 8gb ram och HDD. Gissar att den är lika rapp som din verkar vara.

i7-10850H, 32 gig ram samt SSD (tvivlar på att det är nvme). fick en "utvecklardator" för att jag bad snällt

EDIT: pc711 nvme sk hynix tydligen

Av FX9
Skrivet av jOnÄTÄn:

Okej trycker jag crtl + skift + esc öppnas den inom en sekund efter att jag tryckt. Så det är nog inget normalt jag skulle installera om Windows.

Jobbdator...så ingen ominstallation här inte.

Av FX9
Skrivet av Thomas:

Något är det fel på åtminstone. Jag testade att ta tid så gott jag kunde från ctrl+shift+esc tills att den öppnats och fick 0.77 sek, 0.4 sek, 0.4 sek.

Jo, felet ligger i windows 11...var och varannan gång öppnar den med svart överallt istället för läsbart GUI...

Enda jag gjort är att uppdatera till windows 11, så uppenbarligen har något blivit snett vid uppgraderingen. Men det är en jobbdator så bryr mig inte

Av FX9
Skrivet av jOnÄTÄn:

Att en dator med en tre år gammal i5 och ssd skulle vara seg som kola i saker den inte var det före win 11 uppdateringen, får mig att tro det är något fel på datorn eller installationen. Har nämligen inte upplevt att de datorer jag uppgraderat blivit slöare.
Och då är inte min laptop särskilt modern. En zen+ 4c8t cpu (minns ex exakt modell) 16gb ram och 2060.

Kanske dåliga win 11 drivrutiner från tillverkaren av datorn som ställer till det? Eller någon inställning som blivit felaktig.

Aktivitetshanteraren är avsevärt långsammare på min jobbdator...9 sekunder att öppna...
Nej, det är inte datorn det är fel på

Lika lång tid om jag öppnar den igen och igen och igen...

Av FX9
Skrivet av Joppis:

Anledningen till att jag gick över till Windows 11 i september förra året var för att vänja mig. Nästa laptop på jobbet kommer ha Windows 11 och då vill jag vara redo.

Men jag fick verkligen tvinga mig själv att byta. Antar att jag hade bytt tidigare om jag vore yngre.

I övrigt ser jag inga konstigheter med att hårdvarutillverkarna skippar stöd för Windows 10 för ny hårdvara redan nu.

Jag gör tvärtom. Låter jobbdatorn gå upp till 11 som försökskanin så jag är redo den dagen när hemdatorerna måste uppdateras

Av FX9

Tycker dom skulle gjort tvärtom: Krossat en Ipad och ut kommer en massa roliga saker istället