Inlägg

Inlägg som buddiie har skrivit i forumet
Av buddiie
Skrivet av anon334363:

vad heter programmet? gissar att du kör någon gratisversion och vill åt filerna som den inte tillåter dig att spara?

Korrekt, disk drill heter det.

Av buddiie

Se filer temp-mapp som är en mounted volume?

Hej,

Jag har kört ett program för att återskapa raderade filer. Detta program har skapat en temporär mapp i Appdata/Local/Temp som är på cirka 200gb. Mappen har en pil som att det är en genväg nånstans och när jag går in i den är den tom. Det är inga gömda filer i mappen då jag visar det per default. När jag högerklickar på mappen och kollar egenskaper står det att det är en monterad volym.

Finns det något sätt för mig att kolla på dessa 200gb?

Tack!

Av buddiie

Jag är på jakt efter en hdd för lagring av framförallt bilder/filmer. Jag tänkte se om det blir rea på denna, men finns det någon annan ni skulle rekommendera? https://www.webhallen.com/se/product/275753-Seagate-Barracuda...

Av buddiie

Tack för alla svar!

Jag tror jag börjar med att testa detta först, lite orolig för att plocka isär den och sen stämmer det inte dock. Hur vet jag att så är fallet? Det är en gammal WD (wd5000eo35-00)

Edit: tog isär den och du hade självklart rätt.
Bild på likadan:

https://i.ebayimg.com/images/g/YOsAAOSwzH1eTejI/s-l600.jpg

Skrivet av pv2b:

Ett annat tips om du inte vill köpa en strömadapter är att du kan demontera hårddisken från sitt chassi och sedan köra den direkt i din PC. Gratis om du har en stationär dator du kan sätta disken i, men då blir det inte en extern hårddisk längre.

Av buddiie

Strömadapter till gammal WD Elements

Hej,

Jag upptäckte precis att strömadaptern till min gamla externa hdd försvann i min stora purge av sladdar. Det verkar som att de inte är speciellt vanliga nu för tiden, hur hittar jag billigast och smidigast en ny? Bifogar en bild på hur den ser ut.

Hoppas jag postade på rätt ställe förresten.

https://i.imgur.com/G5BkeD2.jpg

Mvh

Av buddiie
Skrivet av Trunk:

Konstigare saker har hänt men jag skulle inte hålla andan om vi säger så. Hade paketet varit på väg hem till mig hade det garanterat inte kommit fram idag men jag bor i skogen utanför Göteborg, kanske är annorlunda om det ska till Stockholm, men jag tvivlar. Jag antar att paketet måste sorteras när det väl kommer till sthlm. Det plus själva restiden gör att du nog får vänta tills imorgon.

Jag skulle också gissa att det dröjer till tidigast i morgon, men vad jag ville höra var en rungande kör som är överens om att det säkerligen levereras någon gång under kvällen.

Nåväl

Av buddiie

Jag sitter som ett barn på julafton och väntar på paket, ni som beställt mycket från Amazon.de/utlandet kanske vet.
UPK Malmö
2020-11-26 12:05
Försändelsen är på väg

Hur stor chans är det att få detta paket, som ska hemlevereras, i Stockholm idag?

Av buddiie

Mitt Comhem-hus ska byta till Bahnhof. Vi fick ett informationspapper ang det som jag självklart har slängt, men jag minns att det stod något om router. Jag antar att man får köpa till det, någon som vet vad det kostar? Funderar om jag ska köpa denna istället för den man kan köpa av Bahnhof, vad tycker ni om det? https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/natverk/r...

Av buddiie

Battlefield V nedsatt 45% hos webhallen. Är det någon som spelar det längre så det är värt att köpa? Vad gäller annars? Köpte pubg men gillade det inte alls

Av buddiie

Jag håller med er om det ni säger, jag kommer inte försöka hitta något extra utan var mest bara intresserad av vilka möjligheter det finns där ute. Jag var lite trött och irriterad på att ännu en kväll försvann till en meningslös serie när ens tid kan spenderas bättre.

Av buddiie
Skrivet av cyklonen:

Inte riktigt svar på frågan som den är formulerad, men borde du inte söka annat jobb i stället? Ett där du får större utmaning, kanske bättre möjlighet att utvecklas kunskapsmässigt och på samma gång få upp lönen. Då får du mer i kassan, mer att göra men slipper offra fritid!

Jag är väldigt nöjd med mitt jobb och trivs bra så att byta jobb är inte aktuellt. Jag gick även in på en väldigt bra ingångslön så jag tror inte att jag kan trycka upp den högre i dagsläget. Jag bara känner att istället för att sitta och halvsova på soffan varje kväll kan jag göra nytta och tjäna mer pengar istället.

Skrivet av dumfukk:

Kolla med din arbetsgivare först om du ens får göra det.

Borde inte vara några problem så länge det inte är konkurrerande verksamhet, vilket det inte finns i Sverige. Vill inte ha en till fast anställning direkt heller, snarare något jag kan jobba med hemma på kvällarna.

Av buddiie

Extraknäcka som utvecklare (utöver heltidsjobbet som utvecklare)

Hej!

Det är så att jag i dagsläget arbetar som systemutvecklare, junior. Jag skulle gärna dryga ut kassan lite då jag känner att jag har ett par timmar över varje kväll och ännu lite fler på helgerna. Vi har det inte speciellt stressigt på mitt nuvarande jobb utan jag kör mina 8 timmar varje dag och sen går jag hem, så det är ingen idé att be om fler timmar där.

Vad finns det för möjligheter att dra in några extra kronor i månaden? Jag antar att det eventuellt skulle gå att arbeta med hemsidor men jag sitter backend och vet inte om jag är så sugen på att lära mig ett av alla ramverk i JS.

Mvh

Av buddiie
Skrivet av Roger W:

Tyvärr är det ganska stendött på 16:10 fronten...
Det blir nog onödigt dyrt att få tag i en 30 tummare i 2560x1600 för vettiga pengar i Sverige.

Om du är beredd att lägga pengar och kan tänka dig en bredare skärm så är kanske 3840x1600 ett alternativ?
https://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=s416102201&catId=393
(högre pixeldensitet dock)

Annars lär få kompromissa med storlek eller upplösning...

Kan du klara dig med 1440 pixlar i höjdled (samma 2560 horisontellt) så finns massor av mer prisvärda alternativ i både 27 och 32 tum... Eller ultrawide 34-35 tums skärmar i 3440x1440 för mer pengar.

Ja, jag har insett att 30" verkar ha fasats ut. Mycket märktligt mitt tycke då jag har både 27 och 30 och tycker att den extra höjden 30 bjuder på är oumbärlig i vissa fall.

Nu hade jag tur och lyckades få igång skärmen igen efter två dagar i graven så jag slipper ta beslut angående vilken av de sämre skärmarna jag ska välja just nu

Av buddiie

Vilken 30" 2560x1600-skärm rekommenderar ni? Behöver inte vara värre än 60hz.

Har en 30" skärm i upplösningen 2560x1600 som jag eventuellt måste byta ut. Tips på en rimlig skärm med samma upplösning och storlek? Behöver inte vara värre än 60hz. Grafikkortet har 1 x dvi, 1 x hdmi och 1 x DisplayPort 1.4 där jag för närvarande använder hdmi så den måste passa i någon av de andra portarna eller kunna konverteras smidigt till det

Av buddiie
Skrivet av anon36896:

Hade missat att det var fri frakt den här gången. Korrigerat i båda mina inlägg!

När auktionen nu är avslutad är det bara att konstatera att den ena Harman Kardon Onyx Studio 4 såldes för 1 000 kr, d.v.s. totalpriset 1 375 kr, och den andra såldes för 1 200 kr, d.v.s. totalpriset 1 625 kr, när de går att köpa nya för 1 190 kr ...

49-tums gamingskärmen Samsung 49" LED LC49RG90SSUXEN såldes för 11 800 kr, d.v.s. totalpriset 15 250 kr.
Den kostar 14 990 kr hos Inet, Komplett, Cdon och Dustin ...

Logitech MK540 (mus + tgb) såldes för 450 kr, d.v.s. totalpriset 687,50 kr.
De kostar 499 kr hos Netonnet och de allra flesta kända ÅF tar under 600 kr för dem ...

34-tums LG-skärmen 34UC79G-B såldes för 4 400 kr, d.v.s. totalpriset 5 625 kr.
Den kostar 5 089 kr hos Proshop och 5 990 kr hos Komplett ...

34-tums MSI-skärmen Optix MAG341CQ såldes för 4 700 kr, d.v.s. totalpriset 6 000 kr.
Den kostar 6 290 kr hos hos Inet, Proshop, Cdon och Komplett ...

Det här är bara några av de ”ofynd” jag har reagerat på, men några köpare har förhoppningsvis även gjort en god affär!

Jag köpte två Logitech g29 för 1625 så det blev bra pris. Dock kändes det lite som en scam då jag minst kunde lägga till 100 kr per bud samtidigt som det kommer en och lägger bud på 1199 på båda mina auktioner för att pusha upp mina bud till 1200. Det känns extremt shady

Av buddiie
Skrivet av Regert:

@buddiie: SKriv gärna hur det gick sen.

Nu har jag dragit igång allt och det fungerade bra med denna adaptern https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=2011674
Dock tycker jag den verkar lite segstartad men båda skärmarna, som att det inte riktigt lirar

Av buddiie
Skrivet av heretic16:

Okej. Så det finns inget "python"-sätt i Java t.ex. "Do this" och sedan är det klart?
Det jag berömmer Python för är att man kan typ skriva en hel funktionalitet på en enda rad.

Python är definitivt bra på det. Det finns dock saker du kan göra för att förenkla din kod som gör det snyggare och kanske inte mer lättläst men iaf mer snabbläst. Tex att if(condition) {} snarare än if(condition == true). Denna kan du t.ex ändra från if (createModel(modelName) == true) till if(createModel(modelName)){} och om exist är false kan du kolla med if(!exist).

Har förvisso inte med felhantering att göra men en sak jag såg direkt när jag kollade koden

Av buddiie
Skrivet av Petterk:

Se uppdaterad kommentar.

Yes, blir till att köpa en sån. Tack för hjälpen allihopa!

Av buddiie
Skrivet av Alling:

Det borde väl bara vara att koppla DisplayPort-skärmen till DisplayPort-utgången och DVI-skärmen till DVI-utgången?

Skrivet av Petterk:

Du behöver bara en passiv kabel, DisplayPort till Mini DisplayPort.

https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?m=s413289229&o=produ...

Ja, det där borde ju kunna fungera. Dvs stoppa in 30" i DVI och sen adapter för att koppla in mini displayport till displayport, nåt sånt https://www.webhallen.com/se/product/134222-Deltaco-DisplayPo...
Tack för hjälpen, jag hittade en guide på reddit om hur man ska koppla in en LED display 27" och det verkade sjukt krångligt med tre adaptrar så jag gissade att det skulle finnas något smidigare sätt att göra det på.

Av buddiie
Skrivet av Regert:

@buddiie: 30" skärmen kräver väl dubbla DVI in typ, eller en HDMI 1.4a?
Till den gissar jag att en HDMI till full (alla piggar) DVI borde fungera. Likadant med 27"
Vad har du för grafikkort?

Nu har jag ett Asus geforce gtx 1660 OC TUF gaming.

Jag har den inte framför mig så jag är inte 100% men tror att 30" endast kräver en dvi, 27" däremot kräver både dvi och usb. Jag hade ett Gigabyte GeForce GTX 760 2GB Windforce på min gamla dator där jag kopplade in båda och den har DVI-I (dubbel länk) och DVI-D. Jag vet inte riktigt skillnaden på DVI-I och DVI-D men det verkar inte vara någon större skillnad. På denna bilden så satt 27" i den övre och 30" i den undre. På nya datorn däremot så sitter 27" i en likadan som 30" satt i på gamla, dvs den övre. Nu blev det jävligt rörigt men hoppas du förstår, haha

http://img.hexus.net/v2/graphics_cards/nvidia/gigabyte/GTX760OC/...