Inlägg

Inlägg som hegg har skrivit i forumet
Av hegg
Av hegg

Annonsen är avslutad

Av hegg

Fractal Design Vector RS

Då jag håller på att sälja av mina gamla speldatorer så får jag ett par chassin över.
Detta Vectorchassi är i fint skick med alla tillbehör (kan fattas någon/några skruvar) och en extra USB 2.0 hubb monterad internt i chassit. Tre Fractal Design-fläktar (ingick med chassit) Dessa chassin såldes ett tag med en defekt RGB-kontroller, denna är utbytt till en helt ny som fungerar utan anmärkning (original från Fractal)
Kvitto medföljer (köpt 200605 på Webhallen)

Detta är varianten med en mörkare tint på glasen. (Ser riktigt trevligt ut med RGB-fläktar)
Jag ser helst avhämtning men kan även tänka mötas inom en körradie på 30 min från Hässleholm.

Läs mer om chassit:
Vector RS

En rätt så uttömmande recension:
https://www.guru3d.com/articles-pages/fractal-design-vector-r...

Läs hela annonsen här

Av hegg

Att gå från ett S3 Trio 64V 2MB till ett Orchid Righteous Voodoo 1 4MB var nog den mest extrema uppgraderingen jag någonsin kommer vara med om. Det var även första gången jag öppnade ett datorchassi 😀

Av hegg

Ger 1400 kr plus frakt.

Av hegg

Samsung SA700 23" 120 Hz

Säljer min gamla trotjänare då jag har köpt ny skärm.

Specifikationer:

-23" 1920x1080
-2ms GTG
-120 Hz via Dual-DVI.
-3d-skärm. OBS! Det medföljer inga 3d-glasögon OBS! (Använder dessa själv till vår TV. Kan maila lista på kompatibla glasögon om någon är intresserad av det.)

Alla specifikationer finns här :

Finns att hämta i Hässleholm. Skickar helst inte då jag inte har kvar originalförpackningen.

HDMI-kabel och Dual DVI-kabel medföljer.

Fungerar utan anmärkning.

Läs hela annonsen här

750 kr eller bud.

Av hegg

Första hemdatorn var en Commodore 64 med bandspelare. Min pappa köpte den 1988 när jag var fyra år gammal . Kommer fortfarande ihåg att min pappa fick hjälpa mig att få igång spelen. Tyckte att Donkey Kong var fruktansvärt svårt:) Första x86-dator blev inköpt långt senare i form av en 486dx2 66 mhz.

Av hegg
Skrivet av gamerfreak87:

har läst en annan här på sweclockers säga tvärtom! han sa att HBM (high band memory) är bättre än DDR5 och DDR5X så jag rättar mig nog mer efter vad han har skrivit sen har jag haft ett fury hemma och kände att det var bättre flyt med fury än ett 390X samt kolla fps skillnad http://www.sweclockers.com/test/20792-amd-radeon-r9-fury-fran... sapphire fury tri x oc är så mycket bättre än ett 390X i BF4.

Tekniskt sett finns där möjlighet till betydligt högre bandbredd med HBM/HBM2 och med olika kompressionstekniker så ska inte 4 GB vara någon större flaskhals förutom i extrema situationer, se gärna denna artikeln (gammal artikel men fortfarande aktuell i frågan) Framåt så kommer ju såklart det bli fler fördelar med att ha 8GB men om ett spel kräver så pass mycket grafikminne lär det ändå inte räcka med vad ett 390X kan prestera i övrigt. Sitter själv med ett Fury och tycker det fungerar alldeles utmärkt. Förutom att 390X har mer minne än Furykorten presterar det sämre i alla andra avseenden.

Av hegg

Hade själv turen att plocka upp ett R9 Fury Nitro för 3099:- på Netonnet:)

Av hegg
Skrivet av Hymer:

Fury är underskattade kort. Tänk om dom hade haft det här priset när dom lanserades. Skulle sålt mängdvis.

Ja,verkligen. Jag är grymt nöjd både med priset och prestandan. Sedan har de säkerligen varit relativt dyra att tillverka från början med tanke på vilken, till ytan, stor krets det är samt att de är bestyckade med HBM-minnen. Ska bli intressant även att se om där finns fler framtida prestandavinster att hämta med fler spel som har DX12 och/eller Vulkan som API. Vulkan gjorde brutal skillnad i Doom.

Av hegg
Skrivet av WadE:

Kunde du låsa upp något steg?

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, tyvärr inte. Om jag har förstått analysprogrammet rätt vill säga, fick detta meddelande:

Adapters detected: 1
Card #1 PCI ID: 1002:7300 - 174B:E331
DevID [7300] Rev [CB] (0), memory config: 0x00000000 (unused)
Fiji-class chip with 16 compute units per Shader Engine
SE1 hw/sw: 00030001 / 00000000 [..............xx]
SE2 hw/sw: 00030001 / 00000000 [..............xx]
SE3 hw/sw: 00030001 / 00000000 [..............xx]
SE4 hw/sw: 08010001 / 00000000 [....x..........x]
56 of 64 CUs are active. HW locks: 8 (R/O) / SW locks: 0 (R/W).
Sorry, all 8 disabled CUs can't be unlocked by BIOS replacement.

Av hegg

Har testkört kortet nu med nya Deus Ex, Doom (Vulkan) och Battlefield 1-betan. Måste säga att jag är positivt överraskad hur bra kortet är. Känns som om det blev ett riktigt bra köp:)
Och Freesync är ju helt underbart. Kunde tyvärr inte låsa upp min till Fury X men känner att jag inte ska gnälla för mycket med tanke på priset.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hegg
Skrivet av WadE:

Det verkar som det bara gällde när man även köpt ny dator med AMD-hårdvara. Men tack för tipset! Får köra genom DOOM med Vulkanstöd nu i helgen.

Av hegg
Skrivet av thomson:

Kortet är nu utsålt på Netonnet

Såg det precis också, de har ett Fury Tri-X som fyndvara för 4490 kr...intressant med prissättningar ibland.

Har hämtar mitt på posten så nu det blir att peta in det i datorn ikväll:)

Det finns inga aktuella kampanjer längre när det gäller bundlade spel? Fanns ju ett förra året avseende Battlefront men det ser inte längre ut att vara aktuellt....

Av hegg

Är beställt nu med expressfrakt så får göra en hårdkörning med kortet efter jobb imorgon:)
Tack för alla tipsen, är ju ännu bättre om det är kortet som är länkat ovan. Har ett 960 nu så det lär ju bli lite skillnad i alla fall.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hegg

AMD R9 Fury VS AMD RX480

Hej!
Jag har tänkt byta upp mig lite gällande grafikkort och har kommit till valet mellan RX480 samt R9 Fury. Jag har en AMD Freesync-bildskärm och vill därför hålla mig till AMD. Jag kör i upplösning 2560x1080 (21:9). Vad jag kan utläsa från prestandatester så ligger Fury väldigt bra till och Netonnet har för närvarande ett Sapphire Nitro Fury för 3199 kr, dvs i samma nivå med de RX480 8 GB med eftermarknadskylare som finns ute för tillfället. Jag har inte behov av HDMI 2.0 och bryr mig inte särskilt om strömförbrukningen på kortet. Jag vet inte riktigt hur begränsande det är med 4 GB videominne som Furyn har men i dagens läge känns det väl rätt så lugnt(?) tror jag. Som ni märker är jag inne på att köpa ett Fury men vill gärna höra era åsikter:)