Inlägg

Inlägg som Faithless har skrivit i forumet
Av Faithless

Jo, det stämmer men 9 gig är lite väl mycket ändå :S

Av Faithless

Tele2 och deras surfmängd - falskt eller sant?

Hej!

Vi har Tele2 XL och taket ligger på 80g i varje månad. Nu är det så att vi bar på semester och jag tänkte att jag ska ta i lite och ladda lite så jag fyller kvoten och inte betalar i onödan.
Jag märkte ibland att kvoten räcker inte till riktigt till månadens slut, vi har många som använder nätet därför jag passade på och installerade ett program som heter DU meter. Den är ganska bra och lätthanterad program som visar all (upp och ner) datoranvändning .... för timmar, veckor och månader. Enkelt tänkte jag. Det är svin dyrt att att köpa till datormängd och därför tänkte jag att med hjälp av det lilla appen håller jag koll på trafiken för jag litar inte riktigt att Tele2 har ren mjöl i påsen vad det gäller mätning av datormängd.

I torsdags så fick jag tvärstopp när jag surfade, det kom upp en sida och bad mig att köpa mer surfmängd eller ligga på 200kp/s. Jag kollade på DU meter och det visade att jag har använt sammanlagt 71.2G av 80g i juli månad. Jag ringde till kundtjänsten där dom förklarade att deras manick visar att jag har visst surfat för 80g och jag kan köpa mer datormängd om jag vill. Jag blev lite sur och då sa killen att någon nisse som ansvarig för datormängd ska ringa mig ...
Nu är det lördag...ingen som har ringt. Dessutom det går inte att välja 200kp för då för jag ett felmeddelande och allting står stilla. Mycket märkligt dock att köpa datormängd fungerar fint.

Så frågan är, kan man lita på Tele2s bullshit? Eller ska jag lita på vad min app säger? 8G räcker för en hel vecka fattar inte vad som har hänt. Vi kan inte få ADSL här och vår hyresvärd tyckte att inkopplingen av fiber är för dyrt (7000kr) Så vi är tvungna att använda Tele2s skit än så länge.

Av Faithless

Problemet är löst, tack för alla!
Det var nätagget som var knasigt, nu fungerar allt som det skall.
Färgen på LED pinnarna har förvirrat mig, till slut öppnade jag chassi fronten och följde den "gul/vita" sladden som ska kopplas på den RÖDA delen i fronpanelen, här ska man kortsluta med mejseln om startknappen inte skulle fungera.
Nätagget strömkontakt till moderkortet gick att dela till 2x4 pin

Hoppas att det hjälper någon som får samma fel som jag

Tack för all hjälp!

Av Faithless

Tack för goda råd och tips. Jag ska göra allt jag kan, jag vill lära mig mycket men det går lite trögt om man gör det själv. Saken blir inte lättare nu när jag har inte så mycket pengar över för prylar som jag skulle helst köpa... För att börja med jag skulle köpa ett modulär agg och ta bort all onödiga sladd, men ett modulärt agg ligger väl 1500+ kr eller mer:(
Jag hörde att xfx agg är bra, är den här okej?
XFX ProSeries Core Edition 550W PSU

Mitt moderkort har bara fyra pins uttag på agget är en 8 pins som gick att dela, misstänker att jag behöver köpa en kabel som omvandlar 8 pin till 4 pins. Kostar runt 50:- hos Komplett.

Det där mjukstartet med skruvmejsel är det svårt? Jag är inte så teknisk med elsaker, hoppas att jag kommer inte pajja hela burken:/

Av Faithless
Skrivet av prOZac:

den du har kvar, som går till strömbrytaren ska du sätta där det står tex "PWR SW" "POWER SW" det ska vara någon form av en förkortning på Power Switch

Sladden har "pinnar" dvs samma taggar som som jag har på moderkortet där jag redan föst reset sw, hdd led -+ osv...
Kablen är väldigt tunn, polkagris färgad, räcker inte ens fram till moderkortet så jag utgår att det var inte där det hör till...kanske har fel.

Av Faithless

Ja, det är ett CX500, varför är det dålig? Har inte så mycket pengar just nu, tänkte spara lite trodde att Corsair var ju bra:/

Av Faithless

Nu har jag bytt nätagg, fick tag på en fin Corsair 500, testade agget funkar perfekt och det slocknar inte som Zalman men...
Av min redsla att förstöra något på moderkortet så drog jag ut alla kablar jag bara kom åt som satt på mobon... korkat av mig:/

Har pillat en hel del med med reset sw, hdd led -+, power sw, etc... kollat super noga på moderkortets manual att jag stoppar allt på rätt ställe men en röd/vit liten kabel med två små pinnuttag är kvar, den är typ flätad(den röda o den vita kanlen) och den kommer från strömknappen som sitter framme vid panelen.
För övrigt så lyser en blå led lampa framme som det ska, men när jag trycker in startknappen då kommer inget pip och händer inget...
Snälla har någon en förklaring vad hände? Kanske moderkortet är kass trots allt?

Av Faithless

Okej jag har läst lite nogare,min agg startar fint utan belastning. Den kör typ 20 sekunder sen dör den, hjälper inte ens om jag drar ut elkablen o stoppa tillbaks. Jag måste ta ut gemet och tjuvkoppla igen och stoppa in strömkablen då startar den för 20 sekunder och dör igen.

Jag undrar om agget har en max tid där det kör utan belastning? Dvs om det inte blir någon belastning då det stänger av sig själv?

Av Faithless

Jag har inte kopplat nåt alls för jag var rädd att det skulle stryka med. Vad ska jag koppla på i så fall? Tjovkopplingen gick bra med gem.

Av Faithless

Jag har rensat allt när jag gjorde testet. Kopplade bort hårddiskarna, plockat ut minnen o grafikkortet, kopplat bort alla sladdar från moderkorter i fall något skulle gå galet. Agget startade, fläkten snurrade fint o den blå lampan lyste innuti som det brukar.

Agget tillhörde en låda som kostade runt 15 000 (utan skärmen). Handplockade grejer som netbutiken byggde sedan efter min önskemål.

Agget heter, Zalman ZM500-HP (ver 2.03/ATX 12V Ver 2.3)

Moderkortet har nu flera år på nacken, Gigabyte GA-P35-DS3 med en Intel quad 6600 eller 6400 kommer inte ihåg riktigt.

Minnen är från Corsair, Dominator 1066Mhz 5-5-5-15 (4x1)

Burken funkade kanon bra hittills, grafikkortet pajjade för ett år sedan det var en 9800 GTX som jag bytte ut mot en GTX560ti... jag tror inte att jag har överbelastat agget för mycket med det nya kortet.

För en månad sedan köpte jag en liten låda från Sandberg (USB 2.0 Hard Disk Box 2.5") för att återanvända en gammal bärbardators hårddisk. Den får ström via usb uttag och jag misstänker att jag nådde mitt aggs smärttörskel när jag hade den inkopplat och höll på med massa andra saker samtidigt.

Jag har är på gång att köpa ett agg nu, hoppas att det löser mitt problem. Återkommer med svaret.

En fråga till med tjuvkopplingen, ska agget slockna efter en tid själv när man tjuvkopplat eller om det slocknar under körningen då är det något fel med det?

Av Faithless

Nu har tjuvkopplat agget, det gick igång och lätt tyst och fint som innan... i ca. 10 sekunder eller lite mer och sedan dog den, agget la av dock strömmen var fortfarande på.

Av Faithless

Tack Grizzly för en utförlig svar, jag uppskattar verkligen all info jag får från er. Jag hade precis samma tankar om att byta nätagget typ var tredje år, för det tydligen hjärtat av en dator och början av all "ondska" ...som jag bitter fick erfara nu.

Min tanke var att köpa ett begagnad agg här, men det lutar åt att jag köper en halvmodulär nätagg (silver) som jag såg på cdon för 1000 kr

Finns det några skydds utrustning som man kan montera på som hjälper för ev framtida ström spik i ett agg?

Jag har kollat på moderkortet noga, alla kondenser ser ok ut. Kanske då är det bara byta nätagget och datorn blir hel igen ...

Vi lirar wow på den med min son... (han på laptopp och jag på stationär)

Av Faithless

Suck... den där strömspiken uppkommer av plötskig överbalastning? Typ kortsluter allt? Det blir intressant att se vad som har hänt:/

Jag har ingen annan dator att laborera med, har ...eller haft en stationär och har en bärbar.

Om man köper en nytt nätagg för 1000 spänn med 5 års garanti, om den skulle pajja och spika allt jag har i datorn kommer företaget att ersätta dem andra delarna som agget har förstört?

Av Faithless

Jag misstänker också att det är nätagget. Jag ska tjuvstarta agget imorgon och se i fall den vill starta. Tack för infon om tjuvstart, har aldrig gjort det hoppas att jag kommer inte förstöra något mer typ moderkortet eller CPU-n. Har inte råd och lust att lägga pängar på ny dator efter en saftig bilreparation på 13 sura tusenlappar...

Kan det hända att jag lyckas få liv i agget men det är ändå kass? Jag menar att det orkar inte dra igång datorn med belastning?

Av Faithless

Nätagg eller moderkorts strul?

Hejsan!
I flera år jag har bara läst och fått många goda tipps hur man löser diverse problem.
Jag är tacksam för att Sweclockers finns och med hjälp av ers kloka svar försöker jag hitta lösningen på mitt problem.
Jag har en 5år gammal låda med en Zalman HP500w nätagg.
Moderkortet är en Msi Gigabite, som har en intel quad core q6400 processor med 4G interminne
Grafikortet bytte jag nuligen, inget höjdare geforce gtx 560ti 1G

Det hände innan ett par gånger att datorn tappade kontakten med min tangetbord, G15 Logitech och efter det hade jag svårt att få liv i lådan tills jag tog ut ett par minne och stoppade tillbaks dem igen.

Förra helgen satt jag och laddade filer, samtidigt skickade jag över några filer till den externa hårddisken och bums sa det, datorn bara slocknade helt:/

Körde igång det, då hörde jag något konstig ljud från aggets fläkt, typ att det tickar eller någon lös kabel ivägen när flänsen snurrar runt. Alla lämpor lyste och fläktarna gick men det hände inget på skärmen Windows laddades inte in.
Stängde av med powerknappen bak för att göra ett nytt försök. Inget hände. Drog ut strömkablen stoppade tillbaks det, slog på strömknappen, det gick 1 sekund, led lämpan vid minnen lyste upp, nätagg och proc fläkt snurrade en halv varv och sen var det försigt:/

Tog ut batteriet från moderkortet. Tog ut alla delar från moderkortet. Utan och med minne får samma resultat. Så fort jag sätter på strömknappen bak datorn vill starta upp och sen dör. Efreråt måste jag dra ut strömsladden och stoppa tillbaks och då kan jag få liv i det igen för 1 sekund.

En gång fick igång det av ren tur men nu dör den efter 1 sekund:/

Vad kan vara för fel? Nättagg? Moderkort? Minne?

Tacksam för hjälp