Inlägg

Inlägg som TiasE har skrivit i forumet
Av TiasE
Skrivet av Rekl3M:

Fan nu kom att tänka min egen elräkning.

Jag har Ellevio och betalar tydligen 300kr i fast elnätsavgift per månad, är inte det sjukt mycket? Sen får jag ju såklart betala för min förbrukning på det. (bor solo).

För min del låter som väldigt mycket, men det beror helt och hållet på vart man bor, själv betalar jag totalt 128kr i fast avgift + grundavgift varannan månad.

Grundavgift 20 A 1 mar 2020 - 1 maj 2020 61 dgr 570,00 kr/år 95,00 kr
Fast avgift 1 mar 2020 - 1 maj 2020 61 dgr 200,00 kr/år 33,33 kr

Och till @Pamudas så er förbrukning är helt åt helvete hög, min senaste räkning för en 73m² lägenhet visade 443 kWh, skillnaden är att detta är för 2 månader.
Har diskmaskin, tvättmaskin, dator som är igång 24/7 etc.
Som någon annan i tråden nämnde, kolla så ni inte har golvvärme igång någonstans som bara ligger och drar onödig energi.

Av TiasE

2-3GB, kör det mesta på Wifi, spotify kör jag offline listor och youtube och liknande kollar jag aldrig på i telefonen.
Det som drar mest data för min del är väl när jag använder den till GPS i bilen.

Av TiasE

Började med Spellslinger VD necro, känns riktigt stark än så länge.
Inga problem med launchen heller för min del iaf, värre är det för stackarna på andra sidan Atlanten.

Av TiasE

Vi får väl tagga in @Corsair Johan till tråden så kanske det kan komma svar

Av TiasE
Skrivet av Savage_Gray:

Detta med djuren har tagits upp av flera i tråden.
Hur mycket låter en robot? Jag har en hund och en katt som är livsrädda för dammsugaren.
När jag själv håller på så tar det ca 20 min. Och detta är väl ändå humant.
Att ha en pryl som springer runt kaotiskt i minst en timme varje dag kan ju vara lite av tortyr...?
Vad säger ni som har djur?

Gammal kommentar men kan ju säga att min katt försvann illa kvickt när vanliga dammsugaren slogs på men robotdammsugaren brydde hon sig inte om ett dugg, hände till och med ibland att den krockade med henne då hon satt i vägen (den stannar ju direkt när den möter ett hinder så ingen fara med katten).

Av TiasE
Skrivet av BergEr:

Ja det står ju ganska solklart i det jag länkade till.

Tanken var ju att inkludera de som citerade dig angående att folk inte kan gå på vanliga gångbanor men detta missade jag på något sätt.

Av TiasE
Skrivet av BergEr:

Gäller dock enbart delade GC banor att vänster är för fotgängare och höger för cyklar, på gångvägar och trottoarer är det fortfarande fritt fram att gå som man vill.
https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trafikregler/G...

Citat:

Det finns inga generella regler för vilken sida du som är gående ska använda på en gångbana eller gångväg. Det kan finnas lokala föreskrifter och de är då utmärkta med vägmärken.

Av TiasE

Kontrollera dina temperaturer (CPU och GPU).
Kör en kontroll på din HDD, en disk som är på väg att rasa kan orsaka problem med hela systemet.

Har själv problem med att explorer.exe hänger sig då och då när jag spelar vilket orsakar fryslagg på 3-5 sekunder, kan ju vara värt att ha aktivitetshanteraren uppe så du ser om något liknande händer dig (är säker på att mitt problem löses med en ominstallation då jag redan felsökt all hårdvara men är för lat)

Av TiasE
Skrivet av Joakim Ågren:

På vilket sätt är köttet från Donken och Kingen överlägset Max? Och på vilket sätt har det samband med kalibrering av grillar?

McD och BK har 100% kött medan MAX har tillsatser i köttet, felaktig kalibrering och även dålig rengöring av grillar kan göra att att vissa kött i en omgång blir klara men inte andra, då höjer restaurangerna tiden för hela omgången vilket resulterar i överstekta kött som snabbt torkar ut och blir gummisulor, ibland görs detta även pga att personen som tar temperaturen gör detta på ett felaktigt sätt.
Detta är framförallt sant på McD där de använder klämgrillar, du kan ju tänka dig själv hur en köttbit blir som normalt sett ska ta 37-40 sekunder att bli klar om den får ligga i närmare 50 sekunder (de små kötten, större ligger i ~2 minuter så här blir skillnaden mindre men fortfarande märkbar om det justeras för mycket).
På MAX brukar kötten svälla upp och bli som pannbiffar om grillen håller för hög temperatur eller om kötten ligger för länge och på BK blir de lätt brända på undersidan.

Finns flera moment av kalibrering, vissa som restaurangerna inte kan göra själva och andra som de ska göra veckovis men vi är glada om de gör det iaf en gång i månaden men även detta är det slarvigt med.

Kan tillägga att glassmaskinerna väldigt sällan faktiskt är trasiga, är i 95% av fallen SBS

Av TiasE
Skrivet av Andyah:

Max alla dagar före donkens smaklösa gummisulor med bröd. En bra hamburgare är mör. Inte vara en klump gummi.

Skickades från m.sweclockers.com

Är det smaklösa gummisulor så är deras grillar felinställda och de har missat att krydda kötten
Källa? Jag jobbar som servicetekniker med utrustningen på McD, MAX, BK, Sibylla, mfl.
När vi kalibrerar grillarna (vilket restaurangerna själva sedan ofta ändrar på eftersom det utförs kontroller av temperaturer på kött minst 3 ggr per dag) så är köttet på McD och BK överlägset mot MAX.

Edit: med det sagt så är jag ganska opartiskt, finns burgare från både McD och Max som jag kan betala för.

Av TiasE
Skrivet av Info:

Alldeles för högt.
De som inte instämmer i det har redan hörselnedsättning eller hörselskada. Att många sedan inte vill inse den sanningen gör att vi med normal hörsel får lida. Jag går inte på bio längre pga detta oväsen.

Skickades från m.sweclockers.com

Tycker inte det är för högt och har enligt senaste hälsoundersökningen perfekt hörsel

Edit: med det sagt så är det ju inte helt omöjligt att det är olika nivå på olika biografer, går mest på Filmstaden Scandinavia om jag går på bio.

Av TiasE
Skrivet av Joppis:

I förrgår insåg jag att Path of Exile fanns i min backlogg på Steam. Minns inte hur det hamnade där ens. Har inte läst på något alls utan kastade mig ut handlöst genom att välja en Marauder som klass. Spelar med chatten avstängd och som om det vore ett single player-spel. Tycker det har fungerat ganska väl att hack n' slasha mig fram till level 8 och det mesta har varit relativt självförklarande och hela upplägget fungerar väl för casualspelande.

Kul att du testar!
Får se om du har samma inställning när du tagit dig igenom alla 10 acter

Av TiasE

Beror ju lite på vad som spelas, men de flesta spel drar inte allt för mycket.

Kika in https://www.zen.co.uk/blog/posts/zen-blog/2019/05/24/the-inte...

Skrivet av www.zen.co.uk:

The speeds required to enjoy online video games will typically vary between different consoles and games. But, on average, the majority of online gaming sessions will require an upload speed of at least 1 Mbps, and a download speed of no less than 3 Mbps. However, these are the minimum speeds you need to have spare, so you certainly need to consider the data usage of other devices when picking out your next broadband package.

Så för ren gaming lär 1Gbit räcka, men om folk helt plötsligt dra igång torrents, börja kolla videos eller liknande så räcker det helt plötsligt inte längre även om varje person är begränsad till 100Mbit.

Av TiasE

Eftersom ingen nämnt det ännu, har du kollat dina temperaturer? Om CPU kylaren inte sitter korrekt så kommer CPU att gå varm och klocka ner sig tillräckligt länge för att svalna för att sedan klocka upp sig igen och då gå för varmt igen så den då klockar ner sig i en ond cirkel.

Av TiasE

@NiklasNE Låter som att du ej installerat drivrutiner, är dessa nerladdade och installerade?
Om inte så https://www.amd.com/en/support

Edit: och du har kopplat in skärmen till grafikkortet och inte moderkortet?

Av TiasE

Vad menar du med att det inte dyker upp? Ger installern för drivrutinerna ett felmeddelande?

Av TiasE
Skrivet av Stefflo:

Tack för svaren, kanske får testa någon gratisvariant nu under julen och se vad som egentligen finns, är det skräp så går det ju att byta.

Ja de flesta har ju en gratisperiod så det är inte värre än att testa och sedan avbryta det du inte vill ha, med vanlig prenumeration kan du avbryta dagen innan fakturering utan problem på både HBO och Netflix (bara de jag testat) och det bör ju vara detsamma under testperioden.

Enda tjänsten jag själv använder för tillfället är Netflix, HBO avbröt jag efter GOT tog slut, har inget större intresse av deras övriga utbud för tillfället och är inget fan av deras layout.

Av TiasE
Skrivet av cyklonen:

Jag kör med AdblockPlus. Ser aldrig nån reklam på Youtube...

Samma här, tvivlar på att jag skulle nyttja youtube i samma utsträckning som jag gör idag utan AdBlock.
Skulle inte ha något emot en 10 sekunders reklamsnutt före ett klipp, men 30 sekunder före och sedan var 5e minut som vissa kör med är inget jag vill supporta.

Av TiasE
Skrivet av TechGuru:

Vad betyder "slår i taket"? Stängs processer av? Kan du inte starta en flik till i webbläsaren? Eller togs en fil bort ur filcache som du senast använde för flera timmar sedan och aldrig kommer använda igen? Bara nyfiken på vad taket består av.

Skickades från m.sweclockers.com

Med "slår i taket" menar jag att minnesförbrukningen når 16GB och växlingsfilen används flitigt. Stänger jag av växlingsfilen (som så många rekommenderar nu för tiden) så får jag varningar om att minnet håller på att ta slut med programkrasher som följd.

Av TiasE

Skulle absolut inte gå under 32GB vid nybygge idag, slår regelbundet i taket på de 16GB jag har i nuvarande burk när jag spelar och har webbläsare osv öppet.
Men som med allt annat så beror det på hur man använder sin dator, för min del skulle det bara vara dumsnålt att inte köpa 32GB medan för någon annan så räcker 16GB hur långt som helst.