Inlägg

Inlägg som eelias2 har skrivit i forumet
Av eelias2

@bärplockaren: Är senaste firmware på den, men någon annan mjukvara har jag inte testat. Vad bör man testa?

Av eelias2

Hjälp med uppladdning som ger skyhöga spikar

Ungefär en gång i timmen är min uppkoppling extremt slö. Jag får dessa spikes när detta händer. All hjälp uppskattas. Routern är en ASUS RT-AC66U som är kopplad till vårat fibermodem. Tack på förhand!

https://i.imgur.com/jyOHK1C.png

Av eelias2

Dell T610 & Dell t420 server säljes

Säljer nu två Dell servrar. Upphämtning i Påarp(utanför Helsingborg) som gäller eftersom de väger så mycket.
Dell T420 Startbud 2000 :-
2st Intel Xeon E5-2407 2.20GHz
PERC H310 Adapter RAID Controller
2st 146GB, SAS 6Gbps, 2.5-in, 15K
2st 300GB, SAS 6Gbps, 3.5-in, 15K
1st 600GB, SAS 6Gbps, 2.5-in, 15K
4st 8GB RDIMM, 1333 MHz, Low Volt
2st 750W PSU

Dell T610 Startbud 1000 :-
2st E5504 2.0Ghz
PERC6I-INTG RAID Controller
2st 146GB,Serial Attached Scsi,15K,3.5IN
3st 300GB,Serial Attached Scsi,15K,3.5IN
Registered Dimm 16GB(8x2g)
2st 870W PSU

Läs hela annonsen här

Av eelias2

1500:- givet om du kan skicka. Betalar givetvis frakt.

Av eelias2

20 nm på g. ssd, ssd ,ssd....

Av eelias2

Lägger 1000kr + frakt för ett 280x.

Av eelias2

Pris idé på paket 2?

Av eelias2

Det ser bra ut som budget dator, dock inte mycket rum för uppgradering i framtiden.

Av eelias2

Har köpt 4 st, 4mb 30 pin SIMM. Hittade även en hårddisk på runt 850 mb. Bör fungera eller? Tråden har blivit lite off topic men eftersom ni hjälpte mig att fixa ihop delarna för att få igång den så kan jag fortsätta på denna tråd och fråga om eventuella problem som kommer uppstå vid installation mm.

Vilken OS bör jag använda?

Av eelias2

Vad fan är detta... Intel moderkort till amd.

Av eelias2

Tack för svaret. Connectify verkar intressant. Dock verkar det som att det kostar. Om jag förstod rätt så delar den endast anslutningen trådlöst via wifi, vilket skulle betyda att jag skulle få köpa ett par trådlösa nätverkkort. Trådad delning är prioriterat.

Om man skaffar en 3g router är det då hela dongeln man pluggar in i routern eller bara själva SIM-kortet?

Av eelias2

Dela 3G från USB-sticka.

Tjenare. Jag ska dela internet uppkoppling till tre olika datorer med hjälp av en 3g dongle. Är detta möjligt? Hur går jag till väga?

Av eelias2
Skrivet av sten1930:

Du loggar in på paypal --> My Account --> My profile --> Ad or Edit creddit card och så klicka bara på Add a Card

Har försökt med detta innan. Då gör den en test avdragning på 10 kr (eller något) på mitt electron kort. Då misslyckas den. Blir väll att testa igen. Tack för hjälpen.

Ber om ursäkt till TS.

Av eelias2
Skrivet av sten1930:

Fråga dina föräldrar eller länka ditt kreditkort med paypal (ifall du har VISA electron)

Ska inte hijacka tråden men, hur gör man detta? Har försökt göra detta väldigt länge nu. Jag har Visa electron från nordea.

Av eelias2

Och angående SSD så är det generellt meningen att du ska lagra ditt operativsystem på den. En SSD snabbar upp laddtider och resulterar i ett mycket mer responsivt operativsystem. Om du väljer att lagra dina spel på en SSD kommer detta även snabba upp laddtiderna i spel, men ger ingen större skjuts i spelprestandan, dvs Fps. Och för din information så finns det ingen lag som säger att du inte kan lagra både spel och ett operativsystem på en SSD.

Av eelias2
Skrivet av Pilot69:

Oj bärbar ska det vara. Trodde att jag hade postat under tråden "köpråd bärbara"?

Det hade du, bara jag som är ute och cyklar. Om du nu anser att priset inte är ett problem så är laptopen du länka ett bra val för spel. Ska klara Battlefield 3 på High/Ultra grafikinställningar beroende på hur mycket Fps du vill ha. Den kommer även klara av Battlefield 4, dock på lite lägre inställningar.

Av eelias2

Lite mer specifikt? Är det en laptop eller en stationär dator du är ute efter?

Av eelias2

Synd att jag lirar på west annars hade jag gärna joinat.

Av eelias2
Skrivet av schaki:

486 DX 33MHz. Den går att överclocka till 66 MHz om du har processorfläkt till den vet jag av egen erfarenhet. Med en polare byggde vi en dator av lite överblivna delar som vi hade liggandes för ungefär tio år sen. Processorn var överclockad av misstag och datorn hängde sig ungefär 10min efter att Windows 95 hade bootat. Men väl med kylfläkt så gick det fint köra den i 66 MHz.
Hårddisken, om det sitter någon i, kan du byta ut mot en IDE - Compact flash adapter och införskaffa ett CF kort på 1 eller 2 gb, kanske mer beroende på vad Bios pallar med. Det borde snabba upp laddningstider en del.
Tror jag har några EDO minnen på 16mb vardera liggandes såvida jag inte har slängt dem. ska kolla. Finns dem kvar kan jag sälja dem för en hundring inkl frakt.

Det sitter ingen hårddisk i och jag har inga liggandes som är så små i gb. Det minsta jag har är någon IDE 20gb men jag antar att BIOS inte pallar med något så stort. Får väll lösa det på det sättet du nämnde.

Om du hittar SIMM- stickorna skulle jag kunna tänka mig betala för dem.

Av eelias2

http://s16.postimg.org/ljthmsbnp/P30725_183631.jpg green shot sc...

Här utgår jag ifrån att CL betyder att jumpern ska vara slöten och OP betyder att jumpern inte ska vara det. Originellt så var JP18,19 och 20 slötna så jag tog bort den lilla saken som sluter samman pinnarna på jumper 20 (jag vet inte vad de heter). Den andra chartlistan behöver jag hjälp med, jag vet inte om de ska vara på ">33" eller "<33". Även den chartlistan längst behöver jag hjälp med.

Råkade även sätta de två kablarna från nättagregatet fel så skiten small till när jag starta den(oops). Satt de rätt och nu startar datorn med "tre beeps" vilket borde vara normalt eftersom jag inte har några SIMMar i.

Tack för all hjälp hittils!