Inlägg

Inlägg som Hanton har skrivit i forumet
Av Hanton
Skrivet av THB:

Jo, det kan vara problematiskt.

Hade ingen banan så en burk cola får duga.

Vi verkar ha ungefär jämnstora händer, och MX vertical fungerar superbra för mig

https://i.imgur.com/45JMLH3.jpeg

Av Hanton

Jag har aldrig använt en trackball någon längre tid, men på jobbet har jag en Logitech MX vertical. Jag fick ut den efter att jag börjat få problem med axeln.

Jag kan verkligen rekommendera den om man känner att man behöver ett ergonomiskt alternativ.

Av Hanton

Jag har absolut inget intresse av retrohårdvara, även om jag förstår om man gillar det som hobby. Ibland köper jag ett äldre spel som jag har fina minnen av, men lägger sällan mycket tid på det. Har köpt en massa spel på GOG som jag sen bara spelat en timme av. Undantaget är väl Lucasarts-äventyren, som jag spelar igenom då och då.

Sen köpte jag en bärbar SBC-emulatorkonsol, men har ärligt talat lagt mer tid på att sortera in ROMs än på att spela på den.

Av Hanton

Plockar utvecklarna CPU-kraven ur luften? Min processor är jättegammal nu (köpt 2012) och har legat under minimikraven rätt länge, men allt har flutit på rätt bra ändå. De senaste spelen jag spelat genom på PC var Doom eternal, RDR2 och Cyberpunk, och jag märkte inga prestandaproblem i något av dem.

Av Hanton

9/10, hade fel på årtalet för docx.

Av Hanton
Skrivet av Thorvald:

Deras straff/belöningsstruktur påminner om något radikalt kommunistiskt land. Helt sjukt.

Företag under ett kapitalistiskt system utnyttjar den makt dess kapital ger dem.

”LÅTER SOM KOMMUNISM”

Av Hanton

Nu skickades min SE från mediamarkt. Beställd 13/10

Av Hanton

5/10. Kunde de tekniska frågorna, men inte de som berörde coola namn eller färger.

Av Hanton
Skrivet av Sysop:

Du får gärna dra detta till ytterligheter, för det gör du när du jämför en smartphone med dina ”devices” där hemma, men ta den diskussionen med någon annan, jag är med all respekt, inte, intresserad.

Då kanske du, med all respekt, inte borde kommentera. Jag citerade dig eftersom du gjorde en lite oärlig jämförelse med Microsoft. I övrigt var min kommentar allmän.

Jag håller inte med om att det är en ”ytterlighet” att påpeka att en spelkonsol eller Smart-tv också är en typ av dator med sluten affär kopplad till tillverkaren. Att säga att just telefoner är tillräckligt mycket dator för att just de måste ha ett öppet ekosystem är fullständigt godtyckligt.

Av Hanton
Skrivet av Sysop:

Nej, GRAVALLVARLIG!

Inte bestämmer [valfri datortillverkare] vilka applikationer du installerar på deras maskiner. Microsoft bestämmmer inte vad du installerar på Windows, och så vidare...

Microsoft bestämmer dock vad du får installera på en Xbox.

Jag förstår absolut idealismen hos alla här som är för öppna system, men någonstans går en enhet som kör mjukvara från ”dator” till ”device” och tillverkaren slutar underlätta för tredjepartskod. Det finns väldigt många CPU-utrustade maskiner i mitt hem som jag inte kan köra egen kod på, och jag är helt ok med att telefonen är en av dem. Jag förlorar en tinkermöjlighet och möjligtvis något väldigt specifikt program i utbyte mot ökad trygghet och stabilitet. Hade jag varit 15 år yngre hade jag kanske varit mot det, jag jailbreakade ändå min iPhone när det var enda sättet att överhuvudtaget installera appar, men nu orkar jag inte hålla på.

Av Hanton

Har inte kört det som desktop på kanske 15 år, när det gick från roligt till jobbigt att pilla och tweaka saker.

Har dock alltid haft det i några system i hemmet (NAS/htpc/emulatorsystem)

Av Hanton
Skrivet av swecop:

VARFÖR GÖR INGEN TILLVERKARE EN DÖRRKLOCKA FRÅN INSIDAN, MED TITTÖGA SOM KAMERA??
varför ska man ha en stor klump utanför sin dörr som alla kan sparka av eller slå sönder?

MENAR DU SOM DEN HÄR? https://www.kjell.com/se/produkter/smarta-hem/smarta-dorrkloc...

Av Hanton

9/10. Kunde inte frågan om Dark Souls eftersom jag spelat väldigt få moderna spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hanton
Skrivet av Dr.Mabuse:

Jämför man med t.ex. vad ett biobesök kostar så är det helt klart mycket billigare. Frågan har varit på tapeten här förut och då räknade jag väl ut att BG3 kostat mig typ 1kr/h med DLC. Blade Runner 2049 kostade väl c:a 80 kr/h på Imax.

Jämför man med vad ett biobesök kostar så betalar du även för att en fullutrustad biograf ska finnas på plats. Ska du jämföra där så får du ju slå ut kostnaden på din spelutrustning i timpriset för spelet, och ska man hårddra det borde du också räkna med kostnaden för den del av din bostadsyta som går åt.

Folk angriper hans argument för att han gör en falsk ekvivalens. Antagligen eftersom han får betalt för att lobba i frågan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hanton
Skrivet av Elyxiator:

Åtminstone i dem tidigare har det inte funnits några fläktar alls så hela systemet blir helt tyst om man sätter i en ssd...

Intels NUC-kit har väl aldrig varit fläktlösa? Det finns däremot några passivt kylda tredjepartschassin.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hanton

Prestanda på synology ds413j (sabnzbd)

Mitt NAS (hembyggt på gamla delar) behöver bytas ut, och jag vill inte bygga ett eget just nu. Det kommer användas till sabnzbd, sickbeard och couchpotato, och kommer strömma HD-film till högst två enheter samtidigt (rena filer, ingen transcoding). Utöver det enbart ganska enkel lagring, bilder och musik utan direkta prestandakrav.

Vet någon om en synology ds413j är tillräckligt kraftfull, eller om jag borde satsa på ds413/414?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hanton
Skrivet av PippiRull:

Lätt för dig som hänger här att komma med den sensmoralen. Förklara det för gemene man som bara vill ha ett konto hos en webbutik, och som inte har lust att komma ihåg 28 olika 12-teckens lösenord.
Tycker man kan kräva, och förvänta sig, att en butik som säljer it-material ska ha åtminstånde grundläggande kunskap om it-säkerhet. Men Dustin har bevisat att man inte kan förvänta sig det. Skillnad om det vore aftonblaskan eller nåt annat där man faktiskt kan förvänta sig skräpiga system.
Hur var det nu med skomakarens son...

Jo just det Dustin, mina konton hos er ryker just nu!

Nu var ju min uppmaning riktad till nyhetsbevakningen, och inget jag krävde att "gemene man" redan skulle insett.

Däremot tyder alla utrop om bojkott från sweclockersanvändare på riktigt rutten säkerhetsinställning. Det innebär att ni antar att ett system som ni inte har någon insyn i annars skyddar era uppgifter tillfredställande. Sluta anta det. Vad ni känner till gör _ingen_ webbshop det. Att ett pr-utskick säger motsatsen ska inte styra era säkerhetsvanor.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hanton

Oavsett vad Dustin gjort så är ju sensmoralen här en helt annan än "Dustin är dumma". Det är befängt att vänta sig att okända källor ska hålla ditt lösenord hemligt. Om du använder ditt paypallösenord till andra tjänster ska du tänka "nu kan en till person mitt paypallösenord" varje gång. Det är det både Expressen och sweclockers borde trycka på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hanton

Det vore skitfett om vi kunde sluta få orgasm över 16 miljoner färger varje gång någon gör RGB-färg reglerad i 256 steg. Tack på förhand.

Av Hanton

Hemma-NAS som kan köra transmission.

Min filserver hemma (hemmabyggd mAtx-maskin byggd på överblivna delar som kör ett raid 5) har på sista tiden inneburit mer och mer problem. Nu tror jag nästan det blir billigare att köpa ett färdigt nas än den investering som krävs för att få den här maskinen att funka bra igen. Finns det någon allmän uppfattning om vad som är det bästa hemma-naset?

Den ska helst kunna köra någon raid 5-variant, ha plats för fyra diskar och kunna köra transmission. Om den kan köra sabnzbdplus också så är det en bonus, men det har jag egentligen inte använt sen nzbmatrix slocknade.

Tack