Inlägg

Inlägg som AI_Charles har skrivit i forumet
Av AI_Charles

För länge sen körde jag microsoft intellimouse 3.0. Sen har jag kört MX518 som jag också gillade som fasiken. Nu kör jag Logitechs G703. Och den senast nämnda är min första wireless och går aldrig tillbaka till sladdburen mus igen och den känns asnice i min hand iaf. Men du måste ju bara testa dig fram. Tacka vetja faktiska fysiska butiker där de fortfarande har spelmöss uppraddade så man kan känna efter.

Av AI_Charles
Skrivet av magixts:

Om jag förstått det hela rätt så sitter det en switch på motsatt sida från encodern som sköter klickandet.

<Uppladdad bildlänk>

Stämmer bra det

Av AI_Charles

Om det är enkodern så har jag fler ifall du är intresserad.

Av AI_Charles

Googlade g703 lite snabbt och känner igen mig... de switcharna som jag länkade till förut är endast för höger/vänster. Ska du byta mittenknappen får du söka vidare tyvärr. Hjälper inte att byta enkodern eftersom den endast läser av åt vilket håll du snurrar hjulet.

Av AI_Charles
Skrivet av magixts:

Tack, men jag tror att det är fel switchar för mittenknappen (dom funkar nog till vänster/höger knapp).

Skrivet av StuntmanMike:

Vill minnas att det är samma, men den kanske är en mindre modell för scrollen.

Min enkoder köpte jag från Ebay, fick tull o administrationsavgift typ plus 100spänn på varans kostnad o frakt.
Minns inte att det var samma switch för mittenknappen som för höger/vänster knapparna.
Men... Har du fel på scrollningen som jag hade? då behöver du byta enkodern.
Eller har du fel på mittenknappen när du trycker ner scrollhjulet för då behöver du bara byta mikroswitchen? Två skilda saker.

Det enda som jag inte bytte var ju mikroswitchen för scrollhjulet.

Minnet sviker mig lite för hur det såg ut inuti och vill tyvärr inte riskera bryta sönder mina glas-skates som jag satte på efter bytet. Skruvarna sitter ju där under. Så kan inte öppna, titta o beskriva.

Av AI_Charles

Dåså, till det sista i min felsökning/åtgärd. Fick hem TTC gold och white. Bort med den gamla enkodern samt gamla lodet och in med gold då det kändes bättre för mig. Är lite hårdare taktil känsla än grund-enkodern. Men det viktigaste... det scrollar åt det håll som jag snurrar hjulet.

Av AI_Charles

En liten fortsättning. TTC, KAILH och ALPS är tillverkare. Sedan har dom en axelhöjd tex 9mm i mitt fall, vilket man mäter från kretskortet där själva enkodern är fastlödd och upp till mitten utav enkoderns axel. Har precis beställt både en TTC silver(white) samt en TTC gold(yellow) 9mm. Gold ska ha mer taktil känsla och silver ska ha taktil men mindre, ville prova av varför jag beställde båda.

Lite extra info är att gold och silver är TTCs nyare enkoders som ska fungera bättre än deras äldre modeller grön och röd. Hur vet du vilken modell det är... själva axelkärnan(sexkantshålet) ska ha färgen för modellen.

Varför jag skrev yellow och white inom parentes är att vissa säljare refererar till den verkliga färgen istället för TTCs egna modellnamn.

Nu kanske nån slipper sitta o söka igenom internets alla sidor som jag har gjort XD . Skriver mer när jag fått dessa och ser om de fungerar som de ska.

Av AI_Charles

Tänkte återuppliva tråden med att ni som har problem med dubbelklick som varken går att lösa med att "pressa hårt på knappen" eller att smörja mikrobrytaren så köpte jag dessa och bytte just mikrobrytaren på min vänsterknapp. Jag köpte dessa Kalih GM8.0 och sen behövs en liten stjärnmejsel o lödkunskap.

Däremot har jag inte fått till scrollhjulet ännu. Har kommit fram till det att själva scrollhjulets enkoder slutar fungera. Just på G703 verkar själva enkodern vara sluten så svårt att blåsa rent om det nu är det. Det sitter en TTC 9mm. Om någon annan vet vad dessa heter i facknamn då jag ej kan hitta liknande produkter på tex elfa.

mvh / Kalle

Av AI_Charles
Skrivet av medbor:

Datorn och jag brukar ligga i samma säng
Vi spelar oss bort till en annan plats, en ljuv digital äng!
Datorn brukar vakna svettig om natten, när jag är brevé
Då sluter jag ögonen, klickar på update, och låter det ske
...............

hahaha bland det roligare man läst tummen upp

Av AI_Charles

ja misstänker glapp i nätverksuttagen i sovrummet och/eller skarvarna som sitter i fiberboxen i hallen.

Av AI_Charles

Inte att förglömma. TACK! för era insatser och expertisen. Sweclockers medlemmar kan man lite på.

Av AI_Charles
Skrivet av Rouge of Darkness:

där gjorde du ju i princip själv felsökningen att felet ligger mellan din dator fram till routern.

kan vara lankort, router eller kabeln mellan dem.

ditt namn blev fel i ren text när jag skulle skriva till alla.

Av AI_Charles

@eXim @tcntad @Rouge of Darkness @blade80 @mrqaffe @Basketigge @Louwsy Shroom @jocke92 Ja vad ska man säga... började koppla med lite olika kablar och fick inte till det. Kopplar tillbaka till hur jag hade från början för att se ifall jag hade fått mer förslag i forumet och vips... jag har 1gbit mot routern från datorn. Frustrerande men jag är glad iaf Kanske behövde ur o inkopplingar för att släppa vissa flaggor i datorn eller routern.. kanske ? ingen aning. Men problemet avhjälpt fick över 200Mbit mot både speedtest och bredbandskollen.

Av AI_Charles
Skrivet av mrqaffe:

Länkhastigheten är inget du testar utan det är ett värde som visas som du ska läsa av, den ska visa 100 eller 1000 Mbit/s oavsett hur din uppkoppling presterar.
Så här visa min router länkhastigheten >
https://i.imgur.com/Xu6dU1y.pnghttps://i.imgur.com/Xu6dU1y.png

ja ok. Tror jag hittade rätt ställe i routern och den visar WAN 1Gbps, LAN1 100Mbps. betyder det att kablarna är dåliga? eller vilken hårdvara pratar vi

Av AI_Charles
Skrivet av eXim:

Vad får du för hastighet om du kopplar in direkt i fiberboxen med en pc ?

Ska prova idag när familjen tillåter mig. Måste leta fram lite nätverkskablar.

Skrivet av tcntad:

Din nätverksanslutning ska ju brytas iom att du bytt. Vad säger auto duplex? Finns det loggar i routern?

Ställde in på autoduplex nu och den fungerar men får fortfarande bara 100/100. verkliga siffran ligger på ca 95/95.

Skrivet av Rouge of Darkness:

kan vara en kabel med trasigt trådpar nånstans på vägen då får du max 100/100 trots cat 5e /cat 6 kabel där av att det lägger av helt när du låser till 1000.

Detta läste jag i nån forumdel eller vart det nu var igår. Så ska testa med bara en kabel (flera kablar om inte första funkar) in mot fiberboxen direkt o se vad som händer.

Skrivet av blade80:

Kör med så få saker som möjligt. En kabel in i fiberboxen och testa hastigheten där. Sen bygger du på med mer saker och testar igen. Repetera tills du hittar felkällan.

Som sagt, börja med så få saker mellan dator och fiberbox som möjligt tills du får ut den hastighet du ska ha. Byt ut kabeln till en annan för att se vad som händer då.

Ganska enkelt att felsöka om man gör så.

Ja detta ska testas. Är sugen på att låna mätinstrumentet från jobbet för att se att den färdiga kabelinstallationen i våran lägenhet håller måttet, är rätt kopplade, är kopplade.

Skrivet av mrqaffe:

Varför ställer du in hastigheten manuellt i stället för att låta allt stå på auto ?
Och vilken hastighet pratar du om, jag förstår att det är länkhastigheten du reglerar i inställningarna men är det uppkopplingens hastighet du mätt ?
Länkhastigheten bör ju vara 1Gbit oavsett om du har valt en uppkoppling på 100 eller 500 Mbit/s och skulle länken visa 100 Mbit vilket inte är helt ovanligt eller orimligt så klarar hårdvaran i nätet inte av mer utan måste bytas ut.

Har den på auto nu. Som sagt jag är fortfarande ny på det här med nätverk. Testade länkhastigheten mot både bredbandskollen och speedtest. När jag ställde in nätverkskortet på 1Gbit så dog hela uppkopplingen. Får inte ens kontakt med routern då och det känns som kabelfel men vi får ju se när jag har labbat klart här hemma.

Skrivet av Basketigge:

Du är säker på att det är 1200G+ routern och inte den vanliga AC1200? För den vanliga har bara 100 portar och skulle förklara varför du bara för 100 och att nätverket kopplas ner när du väljer 1 Gbit Full duplex.

Ja det är 1200G+ modellen. Såvida de inte har klistrat fel klisterlapp baktill på mitt modem o lurat mig hehe

Av AI_Charles

Får inte 500/500 att fungera.

Hej

Jag är inte dumdum men vet inte heller helt hur nätverk fungerar. Så att hur dumt det än verkar så föreslå det gärna.
Till problemet...

Jag bytte nyligen hos telia från 100/100 till 500/500. Har pratat med telia och dubbelkollat och det ska vara aktiverat.
Får bara ut det som verkar vara 100/100. När jag ställer in mitt ethernet på 1Gbit full duplex så stängs mitt nätverk av helt. Men på 100Mbit full duplex så fungerar det som vanligt.

Har kollat alla kablar som är cat5E eller cat6.
Router: Asus RT-AC1200G+
Fiberbox: Raycore RC-CP9sz

Vet inte vad mer jag ska skriva just nu men ideer, förslag vad som helst. Välkomna.

Tackar // Charles

Av AI_Charles
Skrivet av CyberNerd:

@AI_Charles:

Lenovo har 2 års garanti.
Acer har 1 års garanti.

Acern har bättre batteritid, om det är viktigt.

Annars gillar jag Lenovons design, fast utseende är ju en smaksak..

Skrivet av videopac:

Haha, mer källkritisk än vad jag är då Då är nog inte valet så svårt!

Tack för hjälpen. Blir till att beställa Lenovon.

Av AI_Charles
Skrivet av videopac:

Skulle ta Lenovon alla dagar i veckan Nu vet jag inte med just den här modellen av ACER men jag har inga goda erfarenheter av det märket. Men det var ett tag sedan, och helt andra modeller så de kanske har ryckt upp sig.

Men Lenovo får en röst från mig

[EDIT]: Dock verkar Lenovon "bara" ha 60Hz på skärmen så om det är viktigt så...

Tack för svar

Inte så viktigt. Men källkritisk som man är så såg jag att på inet står det 60Hz. På CDON står det 144Hz. Lenovos hemsida säger att Y530 serien har 144Hz.

Av AI_Charles
Skrivet av CyberNerd:

@AI_Charles:

Lenovo har 2 års garanti.
Acer har 1 års garanti.

Acern har bättre batteritid, om det är viktigt.

Annars gillar jag Lenovons design, fast utseende är ju en smaksak..

Tack för svar

2 års garanti är garanterat nåt som jag räknar med i beslutet.

Batteritiden är nog inte lika viktig i beräkningen då han bara kommer ha den hemma på laddning 24/7 och döda batteriet iaf. Han vill inte ha stationär

Själv gillar jag också lenovos mer stilrena design men den är inte till mig så stil känns lite hugget som stucket.

Av AI_Charles

Lenovo eller Acer

Tjenare alla.

Är i valet o kvalet på vilken jag ska välja. Ska köpa bärbar till grabben (24år).Båda kostar ca 15tusen. Som ni ser är de väldigt lika varandra i specen förutom lite design och färger. Låter både skärmarnas uppdateringsfrekvens samt RAM-minnenas fart vara osagt då de skiljer sig åt hos de olika ÅF men tror att båda har 144Hz skärmar. Men vad min fråga är ifall det är några andra detaljer som kan göra upplevelsen bättre om jag väljer ditt eller datt? Tex kvalite på knappar, bräcklig konstruktion, bra konstruktion etc.
Om nånting är bra/dåligt får ni gärna förklara varför så att jag kan ta till mig informationen på ett konstruktivt sätt.

Acer Predator
Prisjakt
1920x1080 IPS-panel.
Core I7 8750H.
16GB RAM.
512GB SSD.
GTX 1060.

Lenovo Legion
Prisjakt
1920x1080 IPS-panel.
Core I7 8750H.
16GB RAM.
512GB SSD.
GTX 1060.

Tack på förhand
Charles

*edit Glömde att lägga till att det är mest spelande och normalt vardags användande. Inget cad eller foto/filmredigering eller andra tungdrivna program.