Inlägg

Inlägg som SwedeHog har skrivit i forumet
Av SwedeHog
Av SwedeHog

Samma strul här på båda mina datorer som är i mitt hemnätverk. Någon om vet vad det beror på?

Jag har internet från en lokalleverantör, oktv.

Av SwedeHog

Tack för svaren.

Av SwedeHog

Uppgraderings råd

Jag ska uppgradera sonens dator, han har nu en Q8200 2.33Ghz cpu och 4 Gb ram. Den ska användas som gamingrigg i första hand.

Budgeten är 4000.- för cpu, moderkort och ram. Därutöver ska jag köpa ett nytt nätaggregat. Det gamla (ett Be quiet 600W) är 5 år gammalt och man bör väl byta när man skaffar nya delar eller?

Grafikkortet han ska använda är det han har nu, ett Asus 7950 3Gb. Jag vill att moderkortet har crossfire stöd då vi har 2 likadan kort som troligen hamnar i samma burk så småningom.

Vi har tittat på detta uppgraderingspaketet https://www.komplett.se/uppgraderingspaket-intel-core-i5-4690k/783615 för 3.695:-

i5-4690K
ASUS LGA1150 Z97-P
Crucial DDR3 BallistiX Sport 1600Mhz 8GB KIT

Kan man plocka ihop något lika bra/bättre för ungefär samma pengar men med crossfire stöd (jag hittar inte att det moderkortet har stöd för det iaf)

Vilket nätaggregat rekommenderas till den datorn med framtida crossfirekonfiguration i åtanke?

Tack på förhand

Av SwedeHog

Mitt spel crashar typ var 4 gång jag ska dela ut skills till generalerna/admiralerna men bara då. Har hänt 5 ggr nu. Vet någon om man kan bug rapportera nånstans?

Av SwedeHog

Tack så mkt. Det var Arcania gothic 4.

Jag hatar när man inte kommer ihåg vad spelen heter. Inte lätt att bli gammal.

Tack iaf.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SwedeHog

Kommer inte ihåg namnet på detta spelet, Hjälp!

Spelade ett Rpg för några år sedan, vet inte om det var 2 eller 4 år sen. Spelade bara några timmar och vill nu spela det igen, men kan inte komma på vad det heter.

Spelet börjar i en by och har en smått humoristisk ton. Slår du ihjäl fåren får du skäll och det är någon brud du är förtjust i som retas eller hur det var. Du utforskar området runt omkring byn och lär dig spelet på det sättet. Bla ska du in och jaga hjortar i en inhägnad med pilbåge. Sen kommer jag inte ihåg hur hände men på något sätt blir din by förstörd av någon arme eller så.

Jag tror att sen spolas du upp på en annan ö och där börjar själva spelet.

Hoppas någon vet vilket spel det är.

Tack på förhand.

Av SwedeHog

Grabben önskar sig ett nytt grafikkort till sin dator han har hos sin mamma. Nu sitter det ett X1950XTX i som har hyfsat med kraft (för att vara så gammalt) men det är ju bara directX 9 stöd på det så en del spel vill inte starta upp ens (tror att det är därför iaf).

*CPU= Intel Core 2 Duo 2.4Ghz
*PSU= 500W
*CF/SLi= Nej
*Gränssnitt= PCI-E
*Vilka spel du ska spela: Minecraft, Black Ops 2, m.m.
*Vilken upplösning du spelar i: Max upplösning 1600*900, han bryr sig inte om hur snygg grafiken är eller upplösningen, bara det flyter på bra.
*Din ungerfärliga budget: 12-1400.- Fan att man ska vara arbetslös. Vill ju köp ordentliga grejer till han egentligen.
*Är det viktigt att grafikkortet är tyst? Nej

Av SwedeHog

Jag köpte det idag (170.-) och jag tycker det är skitkul. På de flesta servrar jag varit inne på vill folk samarbeta och jag gillar känslan, stämningen och tror att detta kommer att bli allt roligare i takt med mer och förbättrade funktioner.

Om du är tveksam till att köpa det så avvakta tills det kommit längre i utvecklingen och se, svårare än så är det inte.

Jag har köpt "storspel" som hypats av multinationella företag och diverse speltidningar/siter som klart haft lägre underhållningsvärde än detta och då är detta bara en alpha än så länge. De spelen kostar ju ofta 4-500 kr.

Jag har spelat DayZ också, och gillar det spelet med.

Av SwedeHog

Jag är intresserad om ni skapar en pluton till. Jag är 43 och har en son på 12. Vi lirar ihop en hel del då vi har 2 datorer och 2 stycken bf 3 förstås. Han är hos mig varannan vecka. Det skulle vara kul att lira med folk som liksom jag gillar teamplay (det gör iofs min grabb oxo) och inte så mycket "run n gun all solo". Visst är man långsammare än kidsen men man får ju överlista dem istället. Där ligger de i lä för det mesta.

BF3 nick: SwedeHog

Av SwedeHog

Återförsäljarna får väl sälja byggsatser istället, typ Uppgraderingspaket med hdd och chassi för sig...

Av SwedeHog

Lite åt det hållet har jag funderat oxo just att flytta över ett kort senare. Tack så mycket för hjälpen. Den är ovärdelig för mig som inte uppdaterat mig angående hårdvaran de senste åren.

xJom for the president....

/Andreas

Av SwedeHog

Jag och grabben har 2 datorer som vi lirar på. Vi har pratat om att byta ut hans x1950xtx 512mb kort och skaffa ett nytt men behålla 4850 kortet från andra datorn. Han bryr sig inte så mkt om hur grafiken ser ut bara den är ok och inte laggar. Jag vill dock peta upp inställningarna så långt jag kan utan att det blir diabildsvisning. Men så pajade ju förstås 4850 kortet innan vi kunde göra det.

Jag antar att det får bli 2 kort istället. Processorerna i datorerna ska få ny kylning då fläktarna är slitna. De kommer att överklockas en del men i stort så kommer datorerna se ut som de gör nu då min ekonomi är väldans ansträngd som den är. Det jag vill ha är bra kort (duuuuuh) men vad skulle passa bäst utan att resten av datorerna stryper graffekortet? Budgeten är max 1500 per kort men jag köper helst billigare, speciellt om korten inte kan utnyttjas "fullt ut" på dessa datorer.

*CPU= Intel Core2Quad Q8200 2.3hz
*PSU= ACE 620W (de fejkade tydligen med watten så det är kanske bara 500 eller något)
*Moderkort= ASUS P5Q Pro
*Ram= 4Gb
*Crossfire X stöd finns tydligen på mb (...at x8 link - Jag vet inte vad detta innebär dock)
*Gränssnitt=pci-e
*Vilka spel du ska spela. BF3, Red Orchestra Stalingrad, skyrim m.fl.
*Vilken upplösning du spelar i? 1600x900
*Din ungerfärliga budget max 1500.-
*Är det viktigt att grafikkortet är tyst? Nepp
*Skulle du kunna montera en kylare själv för att få kortet kallare? jajemensan

*CPU= Intel Core2Duo E6600 2.4hz
*PSU= Apevia 550W Chameleon
*Moderkort= MSI P965 NEO-F
*Ram= 3Gb
*CF/SLi= nej
*Gränssnitt=pci-e
*Vilka spel du ska spela. BF3, Red Orchestra Stalingrad, skyrim m.fl.
*Vilken upplösning du spelar i? 1600x900
*Din ungerfärliga budget max 1500.-
*Är det viktigt att grafikkortet är tyst? Nepp
*Skulle du kunna montera en kylare själv för att få kortet kallare? jajemensan

Tack på förhand....