Inlägg

Inlägg som conluceo har skrivit i forumet
Av conluceo
Skrivet av SUMITOMO:

Cyber Monday.

Tja, vilken annan dag hade jag trott att det var fel. Men vettefan, de kanske kör nån vansinnesdrive med lite lagerrensning.

Av conluceo

För de som är intresserade fick jag min skärm från storewithstory i måndags. Jag är VÄLDIGT NÖJD. Har inte kunnat hitta några döda pixlar eller märkbar BLB. Enda nackdelen var väl att det inte direkt är någon överklockningspotential på den, kan max piska upp den i 80Hz, sen börjar jag få artefakter och horisontella band i bilden.

Av conluceo
Skrivet av aluminium:

"Estimated delivery :
Fri 3/07/2014 by 6:00 pm"

Skulle jag ha valt något annat än gratis frakt i kassan eller vadå? Beställde från accessorieswhole igår.

Edit: finns det några siffror på input lag och responstid någonstans?

Är det spårning via e-bay? Den funkade inte för mig.

Eftersom skärmen är direktkopplad till panelen och inte har något kort som sköter skalning/färgkalibrering etc. är det ingen input lag alls. Responstider tror jag ligger runt 8ms men är inte säker.

Av conluceo

storewithstory skickade just paketet idag, 5 dagar efter beställning och betalning. Jävla söligt enligt mig.

Av conluceo
Skrivet av Dex:

Har bara en fråga till!

Hur funkar det att det inte är tull på skärmarna? Allting över 500 kr måste man väl betala tull för?

Du betalar moms men inte tull. Tullsatser varierar men du behöver alltid betala 25% moms.

Av conluceo

Någon som har koll på hur lång tid det brukar ta att få sitt tracking number? Jag beställde en PP Qnix QX 2710 från storewithstory i måndags och betalade omedelbart via paypal. Fick bekräftelse att de mottagit ordern och "prepare for shipping" samma dag. Har dock fortfarande inte fått något tracking number och Ebay säger att den inte är skickad ännu.

Förresten, den jag beställde hette "Slim Qnix QX2710". Nån som vet vad "Slim" innebär. Den ser ut som alla andra Qnix på bilden, vad exakt är det som är "Slim".

Av conluceo
Skrivet av Feeku:

Förutom att 8.1 är gratis samt 8 kostade typ 300kr. Det kommer ta en massa år innan dx11.2 är minimikravet på spel.

Att 8.1 är gratis är inget att skylta med då det i princip är SP1. Sen tycker jag bara det underbygger mitt case. De släpper en så kass produkt att folk inte vill byta trots att den är gratis i stort sett. När folk ändå vägrar byta börjar de försöka tvinga över folk med bristande bakåtkompatiblitet.

Jag har windows 8 gratis om jag skulle vilja via jobbet, men är totalt ointresserad av att byta.

Edit. Och varför tror du MS försöker tvinga över folk så desperat? För att de förväntar sig att generera massa intäkter med Windows store så fort de fått över massorna. Jag har ingen lust att min desktop blir en IPhone.

Av conluceo
Skrivet av Kingofmoon:

Varför tror du att MS kommer ge bort grafik till dig?

Varför släpper MS uppdateringar till sina program gratis? För att man vet att om man inte gjorde det skulle användarna känns sig blåsta och gå över till ett alternativt OS. Vem vill lägga 1000kr+ på ett operativsystem som du vet kommer ersättas av vad du upplever som en sämre uppgradering inom några år som du tvingas punga ut 1000kr+ en gång till för att MS totalt dumpar bakåtkompatiblitet? Det samma gäller med nästan all programvara.

För att svara på din fråga: För att MS kanske skall unvika att pissa på sina lojala kunder.

Av conluceo
Skrivet av wibbe44:

Så varför inte gå över till Win8 och sluta vara bakåtsträvare?

Ehh, kanske för att man inte vill göda MS med pengar för produkter som man inte känner att man behöver eller är anpassade för ens förutsättningar.

Om jag skaffade en tablet skulle jag nog dra in Win8, men för min desktop vill jag inte sitta vid det vidriga jävla modern UI.

Av conluceo
Skrivet av Hoggaforfan:

Radiotjänst är en privat firma så är inte våld mot tjänsteman. Bara allmän misshandel.
Inte bra ändå såklart men ville bara påpeka

Skrivet av Uniko:

Det spelar ingen roll om det är en privat firma, rekvisitet för våld mot tjänsteman ligger i att du angriper en person i sin myndighetsutövning. Att kontrollera och registera tv-innehav är en myndighetsutövning då det är en lagstadgad avgift för tv-innehav.

Jämför med biljettkontrollanter.

PS. Du är en pajas.

Av conluceo

Kolla på några LP's: http://www.reddit.com/r/civ/comments/13ei2b/official_civiliza...
Spela igenom några gånger på skitlätt svårighetsgrad och bara lek lite.
Läs tooltipsen/ha på advisors.

Av conluceo

Lustigt, min Palemoon x64 build funkar utmärkt och jag har inga problem med crasher. Det är ju onekligen inte omöjligt att göra.

Av conluceo

Utmärkt, jag verkar vara neurotypisk.

Men poängen var att vad jag har för reaktionstid är rätt ointresseant, det som är intressant är att NVidia hävdar att atleter och pro-gamers har en responstid på 50 ms, vilket inte stödjs i litteraturen på området. En stor del av problematiken runt streamade spel är ju just att det blir en input-lag, och att hävda att man löst problemet samtidigt som man inte ens kan få basal fakta kring reaktionstider rätt känns ju rätt trött.

Av conluceo

Man blir ju lite tveksam när de inte ens lyckas lista ut hur snabbt en människa kan reagera ens. Den gamla trötta myten om att "pro athletes" och "gamers" har en responstid på 50ms är bara bullsshit.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mental_chronometry

Rätt pinsamt NVidia, spelar ingen roll hur bra cykel ni än bygger om det visar sig att ni utgått från att varje människa har 3 1/2 ben när ni gjorde designen.

Av conluceo
Skrivet av dysenteri:

Gäller samma sak för ASUS kort?

Ingen aning, men stabilitetsproblem kan i allmännhet lösas av högre spänning. Så länge man håller sig inom kortets specifikationer och håller ett öga på temperaturer så ser jag inget problem med att prova iaf.

Av conluceo
Skrivet av Burks:

Såhär efter (lite väl sent kanske) så hade jag ju några rätt ser jag!

Citat:

* 3GB minne stock. (Kanske blir en special version på 6GB)

Fel.

Citat:

* Helt ny Kylning.

Nej, ser ut som vanligt.

Citat:

* drar runt 280-290W (2 st 8 pin)

Drar 190W, helt fel ute här.

Citat:

* Kommer att krossa konkurrenten ;P (Helt rå prestanda)

Bättre men knappst krossade, inte rätt.

Citat:

* Landar nog på ett pris med 1000kr över 7970.

Här har du nog prickat rätt nu när priserna fått stabilisera sig lite.

Citat:

* Stöd för fler än 2 skärmar på ett kort.

Rätt, men det här var väl knappast en högoddsare?

Citat:

* Förbättrad Design för bla för luftflöde, sli och ljud.

Tycker de ser ut precis som vanligt.

Citat:

* Förbättrad Skalning.

Har ingen uppfattning om detta, men SLI-skalning har väl varit rätt bra länge och påverkas väl mycket av drivrutinerna.

2/7 varav en som knappast var något man inte förväntade sig. Jag tror du får slipa på din analys.

Av conluceo

Nu blir det bump av den här tråden som är rätt gammal men jag har fått ordning på precis det problemet som många beskriver här. Mina problem har varit att drivrutinen har chrashat vid 2d-accelererad användning som firefox och uppspelning av youtubeklipp etc. Har varit allt ifrån att drivrutinerna har kunnat återställa sig till grafikartefakter etc som gjorde att jag dator låste sig totalt. Sjukt irriterande. Uppdatera, rensa, ominstallera drivrutiner gav inget resultat. Kortet gick svalt och gav aldrig några problem i spel. Jag hade nästan gett upp ett tag och funderade på att skicka in till tillverkaren, vilket givetvis alltid känns lite surt för en hemmafixare.

Efter mycket läsande och lite snack med MSI-supporten kom jag fram till att detta är ett problem som beror på att de är lite för låg spänning på korten i idle och 2d-accelererat läge. Detta resulterar i systeminstabilitet. Det går tyvärr inte att att åtgärda i Afterburner eller liknande då en höjning av spänningen där endast kommer att fungera i 3d-accelererade applikationer. Anledningen till att de inte uppkommer i spelande är att kortet går in i ett annat powerstate då och klockar upp sig.

Hur löser man det då? Vad vi måste göra är att flasha med ett nytt firmware. Tyvärr är det många tillverkare som ännu inte löst detta med firmwareuppdateringar ännu, och då blir det att göra sitt eget. Detta är inte så hemskt som det låter, då vi bara skall ändra tre poster egentligen, dvt. P3, P7 och P0 powerstaten. Dessa ligger vanligtvis på 0,95V och jag valde att höja med 0.025V till 0.975, vilket löste mina problem. Detta görs lämpligtvis igenom att dumpa ditt bios med tex. GPU-Z, öppna det med NiBiTor och välja fermi clocks. Höj tidigare nämnda powerstates och spara bios som .rom. Sen flashar du med NVflash (google, finns många bra guider) och dina problem skall vara lösta.

Detta bör funka på fermi-kretsar I GTX-500 serien.

Fråga i tråden om du behöver hjälp med modifikation av firmware eller övriga frågor.

Av conluceo
Skrivet av rektor:

Tycker ändå 150 W TDP är för mycket.

En sänkning från 170W för föregångaren och det verkar var en hel del kräm i det här kortet. Förstår inte riktigt hur du förväntar dig så låg energiförbrukning för ett kort som ligger i övre mellanklassen.

Av conluceo
Skrivet av Absurd:

Det är absolut inte säkert att det gör, det är knappast för att höja priserna som de köper dem (ifall det nu är sant då det bara är en spekulation att de vill köpa dem), priserna gick ju inte upp på hårddiskar bara för att de köpte upp Maxtor

SSD kommer aldrig att kunna ersätta mekaniska diskar när det gäller lagring på ett säkert sätt, vi kommer inte att se servrar som använder SSD till lagringsdelen då det inte går att rädda data lika lätt och effektivt på en kraschad SSD

Vi har ju tydligt sett effekterna av att det nu råder ett oligopol på hårddiskmarknaden. Det är en av anledningarna till att priserna fortfarande är mycket högre än före översvämmningarna i Thailand. Hårdisken jag köpte för ett år sedan kostar fortfarande runt 40% mer än den gjorde när jag köpte den. Samtidigt har priset för en motsvarande SSD mer än halverats under året som gått.

En av fördelarna vid ett uppköp är att OCZ får tillgång till stora resurser i form av kapital, infrastruktur och forskning som finns hos Seagate. Tillverkning av mekaniska diskar är en enormt mycker mer komplicerad process än att tillverka SSD's.

Du har dock helt rätt i att SSD på inget sätt kommer döda den mekaniska disken, den kommer leva i MÅNGA år till.

Av conluceo

Det där sa absolut ingenting om det kommande spelet.