Inlägg

Inlägg som Joel_Sthlm har skrivit i forumet
Av Joel_Sthlm

@Calby om man kollar på dockan ser det ut att vara för någon typ av låsning till den

http://shop.lenovo.com/ISS_Static/ww/ag/merchandising/options/im...

Som @120bin sa

Av Joel_Sthlm

haha är det Kolfiber film från biltema? Snyggt bygge!

Av Joel_Sthlm

Logotypen

https://images.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Ftse1.mm.bing.n...

kör windows liknande logotyp och kalla det för "window to a virtual reality"

Av Joel_Sthlm
Skrivet av BrottOchStraff:

INte om man åker tuben i sthlm, får aldrig sitta blir svårt att kolla på nått hehe.

Har flyttat hur motsägelsefullt det än är... saknar tuben något fruktansvärt, kollade en del på Youtube utan problem ståendes andra kanske blir åksjuka dock så det är nog från person till person.

ont:
Förhoppningsvis så kommer det mer och mer serier som med tiden också går att kolla på offline.
Vet inte hur det är men appen borde kunna räkna "views" på ett avsnitt även om de är i offline eller att en nedladdning räknas som en.
egentligen borde det inte spela något roll.

disclaimer har inte koll på om Netflix helt skaffar rättigheter eller om de gör som ~annat företag~ och betalar beroende på lyssningar.

Av Joel_Sthlm

Bara tacka och ta emot :)! kommer göra min dagliga pendling "alldeles alldeles underbar"! (relativt)

Av Joel_Sthlm
Skrivet av Florrpan:

Nu har jag testat runt så länge att jag ser i kors... men resultat blev att jag var tvungen att ställa både Wide och Telefoto på +20 för att få den skarpaste möjliga bilden i mitten på fokuspunkten. Har då testat direkt mot pappret, men efter ett tag började jag skjuta mot mer detaljer. Körde med stativ och körde mot text/skyltar långt bort på både 70 och 200mm, samt macrofoto. Alla resultat pekade på att +20 blev skarpast.

oj ja det var väldigt mycket (antar att din kamera har +-20 som max. i värsta fall kan ditt objektiv tom behöva "+23" och då finns det inte så mycket att göra).
Hör av dig till åf/tamron och kolla hur de möter sig till detta.
Återkom gärna om hur de bemöter dig har varit sugen på ett par tamron objektiv vore intressant och få höra hur de behandlar garantiärenden

Av Joel_Sthlm
Skrivet av Florrpan:

Vad kallas denna funktion?
Jag hittade en funktion i kameran där man kan göra separata inställningar för fokusen per objektiv, inte gått in och testat allt där än.
Men det känns som att jag inte borde behöva ändra inställningar i kameran för att få objektivet att träffa rätt. Eller är det en vanlig grej?

I vissa fall tror jag det kan gå på garanti om du behöver ställa objektivet mer än +-5 steg
har för mig att Nikon har det för kamerahus att Pro modeller går på garanti ifall de har fokusen av med +-3 steg och andra +-5 annars räknas det inom felmarginalen

Skriv ut denna

Hur det fungerar Beskrivning

För just 70D : https://www.youtube.com/watch?v=E9fqWcgtHWA

Tänk på att ställa in vid den brännvidd och det avstånd du använder mest där det är som mest kritiskt att fokus sitter. typ öga vid 200mm @ 2.8 på porträttavstånd

Av Joel_Sthlm

" Spel som Candy Crush Saga och liknande tjänster " skönt att de kan samla all dynga på samma plats

Av Joel_Sthlm

Går att logga in och öka var gränsen ska gå jag har höjt min till 4000
(och jag har swedbank)

Så här gör du för att öka:
Tryck på "startsida"
sedan på "beställ tjänster" i listan och sedan på "mobilbetalningar - swish"
vid beloppsgräns trycker du ändra och skriver in vad din spärr ska vara

Av Joel_Sthlm
Skrivet av madtop:

Eller uttryckt på ett annat sätt:
Om routern är bryggad kommer man inte längre åt den (eftersom port4 är bryggad med internet). Man får helt enkelt inget svar om man går mot http://192.168.1.1

Däremot så kommer man åt routern om man kopplar i sig på port 1-3 vilket får mig att undra om TS har kopplat in sin egen router i fel port.

http://i.imgur.com/mfJ0DpV.jpg

Av Joel_Sthlm
Skrivet av anon224490:

Jag tar det en gång till:
Du kan inte brygga (läs: stanga av nat, "routing", dhcp. Googla om du inte vet vad det innebär) din router själv eftersom din mjukvara är GAMMAL. Telia måste brygga den ÅT dig.

Alternativ 2:
Du ber Telia uppdatera till senaste fw. Därefter kan du brygga den själv.

Vad är det för routerfunktioner du saknar om man får fråga? Jag frågar eftersom 9/10 personer som klagar på operatörers gratisroutrar vill ha ett "bättre" wifi, och då är det en accesspunkt eller omplacering av routern som är lösningen - inte en annan router/dhcpserver vilket många tror

http://i.imgur.com/j2CdsH9.jpg

Skrev även att Telia nyligen laddat ner nya filer till routern då jag bad dom brygga deras router den 13/6 och vore märkligt om dom inte laddade över bryggnings kompatibel mjukvara då det var hela syftet med det.

Främst Portvidarebefordran för spel och egna servrar. men använder även AiCloud. sedan är Wi-fi räckvidden bra mycket bättre.

Ville nu snarare framhäva att Telia verkar beskriva det "gamla" sättet att brygga. Då blev deras router låst mot användaren så hade inte ens tanke på att gå in och ställa Dmz mot min egna routerns ip eller att brandväggen i thomson routern gick att stänga av då det inte gick förut. detta fick jag först hum om nu då jag startat denna tråd.

Av Joel_Sthlm
Skrivet av anon224490:

TS har en gammal mjukvara och det betyder att han inte kan brygga routern själv. Dmz gör att alla portar står öppna mot en ipadress du själv väljer.

Om du har deras senaste mjukvara så "betyder" dmz något helt annat. Telia har tagit den "funktionen" i gränssnittet till att låta folk själva brygga routern.

Läs mitt tidigare inlägg 5ggr till. Återkom därefter om du undrar något.

Om du läst och kollat mitt inlägg 5 gånger som du citerat hade du sett att "TS" kommer åt dmz i sin router.
Sedan vore det sjukt märkligt om routern skulle ha så pass gammal mjukvara att dessa funktioner som vissa verkar haft länge inte finns på den jag fick för en vecka sedan och dessutom Telia laddat om.

Av Joel_Sthlm

Har varit i Göteborg över helgen så har varit inaktiv och nu är jag hemma i min kära stuga.

Har ej varit medveten om "deras nya sätt att brygga" om så är fallet. Då jag som sagt kört det förut och vid senare tillfälle inte informerats om att det var annorlunda. hade routern bryggad till november 2015 då jag flyttade och fick den utbytt pga fel. Sedan dess har jag försökt få den bryggad ett antal gånger var av en av gångerna tog runt 5 telefonsamtal innan telia kom fram till att enligt dom "en inställning ej låst sig och där av bryggan ej gått igenom".

Nu! har jag iallafall varit in och kollat lite vilka inställningar jag kommer åt
1.2 Programvaruversion: 10.5.1.R
1.3 Enhetens namn : TG799vn v2
1.5 DSL programvara : A2pv6F037b.d24h
1.7 Datum / tid : 19/06/2016 23:45:07
Tjänstnamn: TeliaSonera SMART 3.6.1
Klicka Spioler för Skärmdumpar

http://192.168.1.1/dmz.lp :

http://i.imgur.com/QUAgVdJ.jpg

brandväggen gav dock olika resultat beroende på hur man hamnade där:

http://i.imgur.com/knInGlF.jpg

och

http://i.imgur.com/JVdf98L.jpg

Tänkte även uppmärksamma att deras hjälp handbok hänvisar till funktioner som ej finns:

http://i.imgur.com/emQT13I.jpg

Dold text

Förut så Satt man i chatten i 2 minuter bad supporten brygga. 20 minuter senare lyste lampan blått. man kopplade in sin egna router och det vara bara tuta å köra.

Vore Trevligt om @TeliaKundservice Kunde reda ut förvirringen

Telia #15742107 :
"Precis som cenorida skriver så behöver du kontakta vår support via chat, epost eller telefon för att få hjälp med att brygga din router. Det görs då på distans och efter bryggningen är genomförd så kommer routern fungera mer som ett regelrätt modem där port 4 levererar ditt bredband samtidigt som du kan köra din telefoni genom din Telia router som vanligt."

Av Joel_Sthlm
Skrivet av anon224490:

@Joel_Sthlm:

om du har senaste mjukvara till deras TG79X så är en ny typ av "bryggning" dom har börjat med, du får två externa ipadresser. en på port fyra som "passerar" routerfunktionen i din TG79X. samt en annan ip på port 1-3 samt wifi. du kan stänga av wifi på "statuslampan".

kolla på minip.se om du har olika på port 4 jämfört med port 1-3. då vet du om den är bryggad.

Ok intressant! ska kolla det här med supporten! Ja det lär va nyaste eftersom jag fick den utbytt förra veckan. Problemet är att deras router fortfarande verkar ha Brandväggen och NAT aktiverat när deras brygga gått igenom.
"Feature" med deras nya sätt att brygga? (Ironi).
Förklarar dock varför dess wifi synts i våra mobiler men det har varit till och från och inte ständigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Joel_Sthlm
Skrivet av WoG:

Jag har exakt samma modem bryggat, det tog ett samtal till telia å högst 5 minuter å fixa

Satte nätverkssladden i port 4 (antar att du redan har det) å hade i förväg stängt av Wifi på routern.

De fjärrade in på routern och bryggade porten, nu går trafiken direkt till min RT-N66U

samtal + chatt går hur smidigt som helst Telias support är guld värda. de säger att routern ska "tanka hem filerna för bryggning och att detta kan ta upp till 20 minuter och sedan ska man koppla in sin routern i port 4"
kör samma Router som du.

fick låna mobil 3gsticka och köra med under driftfel som vi hade här som jag körde i asus routern direkt som USB Modem och det fungerade så har uteslutit att det är fel på mina prylar.

Av Joel_Sthlm
Skrivet av jonas1972:

Min TG799vn v2 har funkat perfekt från första dagen i bryggat läge. Jag ringde telia och bad dom brygga den, efter några minuter var det bara att starta om den och koppla vidare till min asus N-65u och det har funkat felfritt i 1,5 år nu:-)

Ja som sagt när det fungerar fungerar det klockrent. Har kört bryggat dock på tg789 tidigare. vet inte hur många samtal och chatter jag suttit i men endå så vill det inte. har haft 2 TG799vn v2 nu och varken har bryggats korrekt.

Av Joel_Sthlm
Skrivet av Mange43:

Har glömt hur det var för min del.
Men ville brygga för att få ännu bättre wifi,med min Netgear WNDR 3700.
Som har grym räckvidd för att vara så pass gammal.
Men jag blev ej nöjd och strunta i bryggningen.Kan ju varit samma klabb som du upplevt.
Annars säg till Telia att du är missnöjd med routern.
Och vill ha TG 799 vac istället.

Wifi räckvidd/hastighet, Portvidarebefordran, kör server på kerbal Bla. co-op spel fungerar inte alls osv osv
Thomson routerns wifi räckte knappt till sovrummet. den vi kör nu så har vi ut på tomten och till garaget tom

nu blev det ingen support idag men ska kolla alternativ med dom

Av Joel_Sthlm

Någon som kör med eget modem? i så fall vilket?

Av Joel_Sthlm
Skrivet av Mange43:

Den ska gå att brygga.
Har för mig lampan lyser blått istället för grönt då.

Skrivet av Gark2001:

Sitter med samma modem i bryggat läge, powerlampan lyser blått. Fick ringa Telia ett par gånger innan dom fick till det ordentligt, så det är nog bara att ligga på Telia.

Detta stämmer Den annars gröna lampan ska vara den enda som lyser och ska lysa blått för att indikera att routern är bryggad.
Det gör den också. Men ändå så går den inte. Har som sagt varit i kontakt med Telia flertal gånger ang detta.
Har haft problem som IP-konflikter routrarna emellan. brandväggen i TG799vn v2 verkar fortfarande vara aktiv. dess wi-fi har tom dykt upp i telefonerna. Sist på förra routern tog det runt 5 samtal och då kom de fram till att "en inställning inte gått i lås"
Ska ge det ett nytt försök imorgon.

Skönt att se att det fungerat för dig ger hopp

Av Joel_Sthlm

Telia okapabla att brygga TG799vn v2?

Har haft bredband via Telia ett bra tag och haft deras Thomson/technicolor/tg 7xx routrar i bryggat läge förut. Detta har fungerat "utan problem" tills jag fick TG799vn v2.
Har varit i kontakt med Telia support både via telefon och chatt. Fått TG799vn v2 bryggad X antal gånger utan framgång.
I samband med ett större driftfel fick jag även den utbytt mot en ny som även den ej gått att brygga.

Någon som lyckats brygga TG799vn v2? Eller löst det på annat vis?