Inlägg

Inlägg som Frostyfog har skrivit i forumet
Av Frostyfog

Provat att bara byta plats på skärmkablarna?

Av Frostyfog

Man får dock tillägga att GPU3 har något lägre PPD än GPU2 på nVidias "äldre" kort dvs icke-Fermi, (Fermi-prestanda har jag inte sett vid en snabb koll)
så mina 260 och 275 kommer fortsätta tugga på GPU2 och få 20-30% mer...

Av Frostyfog

Förresten verkar integrering av klienterna vara på gång Folding@home: Update on the v7 client

Av Frostyfog

Intressant att se att folk inte kan tänka sig att köra standardklienten.

Jag har foldat sen 2003 (då jag fick min första PC... första gången jag gjorde något mer än att skriva i word på en Mac typ) och har nog provat alla win-klienter utom big-adv.
och om jag har fått igång dom så skall det inte vara svårt för en SweC-are (jag är långt ifrån avancerad datoranvändare)

Av Frostyfog
Skrivet av MarkSix:

1. Det är för lite feedback över resultaten som foldingen ger.
2. Multi-GPU är fortfarande krångligt att konfigurera och man kan då inte ha SLI aktiverat.

1) du vill ha någon annan form av feedback än listan på publikationerna? ge i så fall ett tydligt exempel på vad som skulle göra dig gladare
2) ok.. det funkar inte på 100 % av konfigurationerna, främst på system ägda av dom som klagar på oljud, värme och elförbrukning
Man får helt enkelt medge att Stanfords program inte kan utnytja all kapacitet dessa system har att erbjuda. Hindrar det att köra dom med reducerad belastning?

Av Frostyfog
Skrivet av Redzo:

Det är Stanford som vill ha hjälp, det är alltså åter igen Stanford som ska se till att mjukvara görs så lätt som möjligt.
Deras och enbart deras ansvar. Trött på folk som skyler på MS så fort det regnar. Finns gott om andra OS därute för er som inte är nöjda. Lycka till.

Du citerar allt och svarar på bara den sista parentesen?
Läs början och besvara den först.
och ja, jag håller med om att det är fel att man behöver (behövde?) brottas med installationsproblem - Stanford borde ju ha upptäckt dessa väldigt lätt och åtminstonde skrivit en workaround

Av Frostyfog
Skrivet av Redzo:

På tok för mycket pengar, möda och svett för en möjlighet att bidra forskningen. Det finns en lika stor möjlighet att all foldande leder till....inget alls.

Vill du veta en hemlis?
Det finns stor risk att att den millionen du skänker till ett forskningslabb inte kommer leda till någonting alls heller

Av Frostyfog

Jätte kul att se hur folk klagar på att det är omständigt att få igång beta-klienter och att det krävs lite mer insats för att hålla sig med de mest poäng-bonus-givande WUs.
Men varför inte köra den vanliga då?!
(att Win7 inte tillåter admin-cmd trots att man är inloggad som admin och skriver lösenord är ju rejält skit, men är det Stanford eller MS som är skyldiga?)

Varmt och högljut?
"30+ inomhus med fönster öppet" <--- VA?!
Ljud är en fråga om prioritering och pris - håller man sig med ett el-monster krävs det mycket jobb för att få det tyst. Har man något el-mässigt i "medelväg" så går det ganska lätt med rätt kylare.
Har man ett monster kanske man inte behöver belasta det fullt ut.. då blir det väldigt lätt att tämja...
Folding behöver ju inte premiera de största burkarna i allt, det är ju upp till användarna att välja nivån på sin insats.

Av Frostyfog
Skrivet av anders.149:

Sedan närmar sig sommaren med stigande temperaturer och ljudnivåer vilket också minskar antalet foldare.

sant, stiger tempen med 5 grader kommer jag nog börja höra serverburken (ligger på bakrundsljud-nivå nu)

Av Frostyfog
Skrivet av anders.149:

Woohoo! Äntligen 3 miljoner!
Imorgon blir det team rank 19 samt ligger och slåss med EoZ om tredjeplatsen i top producers. =D

Jag tycker det är känns fel att jag ligger som top5-producer... när jag köpte mina gtx260 och 275 så hamnade jag på 7-8:de plats - forumets datorpark verkar ha blivit sämre under året!

Av Frostyfog

mille - kör du någon SMP-folding på CPUn samtidigt?

Av Frostyfog

Vill se denna guide!
inte för att jag sitter med hårdvaran, men det måste finnas flera på swec som inte använder sina system till deras fulla potential.

Av Frostyfog

tja, kommer säkert köpa det nån gång på slutrea för 300:-
SÅ kasst ser det inte ut, och b-nätdelar är bra att ha i reserv, för SÅ dåliga är inte CMs nätagg
Har idag en Centurion 5, och en Elite 340, och en Centurion 5-liknande från Color också... de tunna, billiga men stabila lådorna blir rätt bra efter att 3mm bitummatta klistrats på exakt alla ytor invändigt...

Av Frostyfog
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xyllian
WOHO har configurerat smp clienten:)

Bra!
Misstänker att det är ganska många som borde använda SMP istället för att köra den vanliga klienten.

Av Frostyfog

Vilket OS (7 eller vista?)? ej kollat, men det är inte en bugg som beror på sånt?
Har inte kollat på buggar där då jag inte gått från XP än

Av Frostyfog

Kan jag få be om en lite med detaljerad problembeskrivning?

Jag erkänner: jag har inte tittat på GPU-klientens "display" sen jag återvände för ett par månader sen, fick ta upp den nu... (har knappt tittat på den gamla gpu-klientens infoskärm heller, och GUI-CPU-klienten har jag aldrig installerat, utom en gång på Mac)
Skulle jag få 0,5% ppd-ökning mot att den funktionen inte fanns på datorn är mitt val väldigt snabbt och lätt... Utseendet kan inte vara viktigt i det vi gör.

CPU och GPU-klienternas GUI är troligtvis olika och kan mycket väl visa olika info, skillnaderna mellan olika versioner av klienterna är antagligen mindre, men även där är det få som kan förändringarna version till version i huvudet.
Man är det något annat än sådana skillnader det handlar om kan det vara kul att känna till.

Av Frostyfog
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Liff
Kör SMP (E6750) och GPU (8800 gt) samtidigt. Givetvis för Sweclockers.
Enligt FahMon så ska det ge 319 + 5750 (tot. 6069) PPD till Sweclockers-laget. Men det verkar som om jag får mer med bara GPU-klienten igång.

Har dock märkt att det inte går smidigt att göra vissa saker med GPU-klienten igång så jag tvingas ju pausa den då jag använder datorn. Typ VLC player osv. Går det att fixa måntro?

Mitt förslag är att du börjar med att sätta SMP-klienten på 90% (har inte testat fram om det verkligen är bäst, men jag tar gärna poängförlusten för att inte riskera hack vid användning) och höjer prioriteten på GPU-kärnan (FahCore _11 eller _14) till normal eller högre än normal (ex vis med programet SetPriority). GPU-klienten verkar väldigt känslig för att behöva vänta på processorn, men tar samtidigt knappt någon % av CPUkraften, det gör att man utan vidare kan ha GPUn på högre prioritet utan att märka av den.

Av Frostyfog

http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php/un=F...

alla tävlingar måste man ju vara med i, vare sig musmatta används eller inte

Av Frostyfog

Just nu är det på håret om jag kommer förbi Ludenben och TheJerk innan du hinner förbi mig

btw, tack tack båda!

Av Frostyfog
Citat:

Ursprungligen inskrivet av grana
Dags att stressa Frostyfog lite

Väldigt bra tänkt

(jag får väl bara hoppas att dina 22-25k ppd inte håller i sig, annars kommer du glida förbi lätt)