Inlägg

Inlägg som Antersio har skrivit i forumet
Av Antersio
Skrivet av jOnÄTÄn:

Ja alla gör som dom vill men jag köper mycket hällre llano eller i3 än en E350 som kanske blir värdelös när nästa stora videoformat kommer.

Grattis grabben, då kan du få vänta ett tag då nästa bump i upplösningen kan du få vänta ett tag då nästa bump i upplösningen sker nånstans mellan 2016-2020 med införandet av 4320p och ersättaren till blu-ray. Varken en llano, i3 eller e450 kommer orka med att spela upp en 16 ggr så hög upplösning som nuvarande 1080p, särskilt inte parat med multiview 3D

Av Antersio

Uppgradera minne dv2

Hej!

Köpte för 20 månader sen en dv2-1110eo med Athlon Neo x2 L335 och HD3410 med 512mb dedikerat minne. Tanken var att direkt uppgradera till 4gb ram men det blev aldrig av. Men nu är det aktuellt då jag känner mig nöjd över datorn och den är bättre än en e-350 förutom på en punkt. Och det är prestanda i windows aero. Så min fundering är huruvida det är värt att lägga ner 630 spänn med frakt för att byta ut orginal 2gb 800mhz ddr2 minnet mot ett corsair value 4gb 800mhz ddr2. I dagsläget är ram-delningen 1280mb för systemet (blir 2898mb med 4gb), 768mb för grafiken (blir 1278mb med 4gb).
Har någon gjort detta förr och isf gör det någon märkbar skillnad eller är det ett slöseri med pengar?

Det som jag stör mig på i nuläget är att den inte klarar av 1080p blu-ray. Den "värre" modellen av dv2an som hade enkelkärnig 1.6 prolle, 4gb ram och 500gb hdd skulle klara av 1080p blu-ray enligt HP. Stämmer detta?

Av Antersio

Lagom kul att hälften av apparna på iPhonen inte klarar av den nya uppdateringen utan att dom stängs av så fort man öppnar dom. Måste man vänta en vecka eller två innan man kan använda den fullt ut igen...

Av Antersio

Det blir spännande att se hur bulldozer kommer leverera. Intel må vara bra på att göra saftigt dyra men bra processorer men skulle tro att 8-kärniga bulldozer både utklassar sandy bridge i både singel och multitrådade applikationer då kärnorna jobbar i par. Om två kärnor ska arbeta med en singeltrådad applikation så ser det ut enligt amds illustrationer som att dom två kärnorna kommer jobba som en lite bättre kärna, medans på dagens processorer delar dom arbetet på mitten och arbetar med varsin halva. Rätta mig om jag har fel, då detta bara är min egna tolkning av bulldozers design... så en 8 kärnig bulldozer kan både vara en bra 8 kärnig processor och en ännu bättre 4 kärnig processor?

Av Antersio

Håller med Haglund om 3gs, den hänger fortfarande med. Kanske iofs har mycket att göra med att det är samma gpu i iphone 3gs som iphone 4. Fördelen med iphone 4 är väl skärmen och lite snabbare cpu.