Inlägg

Inlägg som IshethZenunim har skrivit i forumet
Av IshethZenunim
Skrivet av anon200632:

Men många behöver snabba kärnor i tex spel så då är Ryzen inte ett alternativ.
Sitter man och spelar helt seriöst gör man inte så mycket annat.

Streaming är så 2015.

Så du har ingen browser, Skype, någin bittorrent-klient eller mediaspelare öppen i brakgrunden när du spelar? Det har jag, alltid. Chrome, Firefox, OpenOffice, qBittorrent, Media Player Classic och Skype är väl minimum jag alltid har öppna.

Av IshethZenunim

Har redan börjat planera mitt Threadripper-system. Nu måste jag hitta ett jobb snabbt som fan, för det kommer kosta mig tre månadslöner.

Av IshethZenunim
Skrivet av _Merc_:

lulz eller Lulz ?

Överklockning är inte bara för entusiaster, nästan vem som helst kan göra det bara man läser på och inte går balls to the wall med volten. Sänkte min OC för att dra ner värme utvecklingen under sommaren och vänta på vega. maxar redan ett RX 480 utan problem så jag märker ingen skillnad på 50mhz ish.

När 98% av alla CPU:er som säljs aldrig överklockas så får man nog ändå säga att det bara är för entusiaster.

Av IshethZenunim
Skrivet av cyprus:

Du är som en Papegoja med ditt tjat om kokheta Kaby Lake. Sluta tramsa om det tack, det skulle göra diskussionen lite mer normal utan överdrifter.

Ja, skäms. 90C på processorn med sluten vattenkylare är väl inget att klaga över?

Av IshethZenunim
Skrivet av SwedenVirre:

Trashtalking nu?

Ojsan, Intel verkar inte ha mycket att komma med verkar det som...

Jodå, Intels nya värmesystem 7900x har gjort stor succe.

Av IshethZenunim
Skrivet av Sebbe092:

Jag försökte mig på denna liga efter en paus på ett halvår men jag klarade mig bara några timmar innan jag lessnade ut. Börjar märka att det inte är så kul att spela om samma akter 80+ gånger så 3.0 kan inte komma snabbt nog!

Samma här, spelade bara en vecka i denna ligan, väntar på 3.0 istället.

Av IshethZenunim
Skrivet av snajk:

Det borde inte vara några problem. Tänk dock på att inte alla spel har stöd för så breda skärmar så du kan behöva meka lite för att få det att funka, och det är inte alltid det går alls. Nyare spel brukar funka rätt bra dock.

Båda skärmarna har samma vertikala upplösning (jag antar att din nuvarande skärm är 1080p) och är ganska lika i höjd på skärmytan så de passar bra att köra ihop. Alltså saker kommer inte att vara så mycket större på den ena skärmen eller så, och lägger du dem bredvid varandra i skärminställningarna så kommer muspekaren inte att flytta sig när du rör den mellan skärmarna.

Tackar!

Av IshethZenunim

LG 29UB55 29" + Benq 23,9"?

Jag funderar på att köpa en ultrawide 2560x1080p skärm, mest för att jag vill ha en bättre upplevelse när jag ser på film, men också så att jag kan använda min nuvarande Benq 23,9" som andraskärm för att kunna spela upp film eller video när jag spelar Path of Exile eller liknande.

Den här skärmen har jag funderat på, eftersom den är i rätt prisklass (IPS under 3000 kr): http://www.lg.com/uk/monitors/lg-29UB55-B

Finns det något skäl till att inte köpa den? Kan inte så mycket om flerskärmssetup. Jag har ett 8GB Sapphire Nitro R9 390 och kör Windows 7.

Av IshethZenunim
Skrivet av BrainDrain56:

Så ifall du inte vill lägga allt för mycket så skulle jag rekommendera en Zowie alternativt Logitech mus, för att bestämma vilken modell så får du åka och testa dom själv ^^. Skulle vilja rekommendera en edge 3200 för palmgrip men den säljs inte längre samt att sensorn med dagens mått inte är så het längre.

Jag kan rekommendera QPAD OM-75 om man gillar palm grip och inte har för små händer: https://www.inet.se/produkt/6101568/qpad-om-75#specs

Bra pris är det också.

Av IshethZenunim

Sökes: "stort" gamingtangentbord

På mitt Logitech-tangentbord (K120) sitter tangenterna så tätt att jag får klämma ihop fingrarna på ett mycket obehagligt sätt för att kunna spela med WASD (jag har stora händer; sträcker jag ut fingrarna så når jag från Caps Lock till Enter mellan tumme och lillfinger). Jag letar därför efter ett tangentbord jag kan spela med utan att bli krympling på köpet.

- Jag är allergisk mot tangentbord med högljudda switchar.
- Pris helst under 500kr.

Kom gärna med förslag.

EDIT: Mitt nuvarande tangentbord är 45,5 cm brett, varav själva bokstavsdelen är 28cm.

Av IshethZenunim

Ser fram emot 490 och Zen-processorerna; hoppas att de gör att AMB tar en ännu större del av marknaden.

Make AMD Great Again!

Av IshethZenunim
Skrivet av formerself:

Jag har en ocraftad 6L chest (hittade i en Fully Linked strongbox) som jag skulle kunna sälja billigt. Det är Strength-base, så det är svårt att få många gröna och blå sockets. Typ 25c kan du få den för och så får du hoppas på lite tur med Greed Essence-crafting.

25c? Det finns hur många bra 6L för under 20c, men jag har ingen currency kvar alls. Det är därför jag ska grinda Dried Lake. Har sex tab fulla med oidentifierade lvl 60+ Rares, saknar tyvärr amuletter och ringar. Hade jag det så skulle jag ha 40+ Chaos orbs. Ska försöka grinda ihop 50 Chaos innan Breach, så jag kan köpa Astramentis.

Av IshethZenunim
Skrivet av Bael:

Hur gick det?

Köpte sent omsider ett EVGA Supernova G2 750W, då datorn börjat stänga av sig igen. Verkar funka kanonbra än så länge, har spelat Witcher utan problem - grafikkortet går aldrig över 65 grader, CPUn håller sig runt 55.

Av IshethZenunim
Skrivet av brajonk:

vet ej när detta event var men förmodligen har dom inte fått upp zen till mer än 3ghz än, säkert därför de inte kommer lansera den slutet av detta året..

längtar tills de släpps hoppas nu det håller vad det lovar. kommer denna zen bli effektivare än intels monsvarigheter då det gäller strömförbrukning? synd ja nyss uppgraderat till 6700k men man kan alltid bygga ny burk ^^ senaste amd:n var en x2 3800 ..

Tror att oavsett om Amds Zen klår intels motsvarighet med 10% så kan intel plocka fram en som klår zen med 20% relativt snabbt ..

I somras var de uppe i 3,8 GHz, och i förra veckan rapporterade de att det nu är 4,2 GHz som gäller. Octacore med 16 trådar har en PWB på 95W, quadcore med 8 trådar har PWB 65W.

Av IshethZenunim
Skrivet av ChipZ:

Svalara nätagg = kallare i burken => svalare gpu

Skulle kunna vara så, tack för svaret. Kör dock utan sidopanel, så jag vet inte hur mycket det påverkar egentligen.

Av IshethZenunim
Skrivet av Gavelinus:

Hittade en Mjölner för några dagar sedan. Bestämde mig då för att testa en build runt den som inte kostar mycket (Alltså ingen Voll's).

Kör istället med Romira's Banquet och Repentance och discharge så klart.

Valde Juggernaut då jag tänkte testa hur långt jag kan ta mig med lab runs. (Skönt att undvika stuns, att bli nedsaktad, freezed och så gör den fortify bättre.

Det har gått över förväntan med tanke på hur lite jag spenderat på karaktären (Mjölner hittade jag ju som sagt). Köpte dock en 5L Brass Dome då den ger mig massor av armor (Juggernaut = 2x armor på chest).

Ligger just nu på 38 tusen armor (77% phys reduction) och då använder jag en spellcaster shield för spelldmg, har ingen armor-bonus på bältet eller ringar eller amulett. Och skorna jag använder just nu ger mig bara 100 armor. Använder dock determination auran.

Alla 3 "vanliga" labs har jag klarat utan problem och i dag blev jag level 82. Så jag tänkte varför inte testa Uber lab?
Saker jag noterade:
1. Traps gör i stort sett ingen skada på mig när jag har så mycket armor. Blev faktiskt förvånad.
2. Det går fort att springa igenom fiender med shield charge och discharge.
3. Izaro kunde jag i stort sett facetanka bortsett från sista fighten då det var massa eld runt som han teleporterade runt mig i (Svårt att se ringen på backen när discharge proccar precis hela tiden).
4. Helm enchant blir aldrig som man vill (+45% temp chains duration denna gång)

Så nu fick jag mina sista ascendency-poäng för första gången. Riktigt kul att det gick så pass bra med tanke på att jag inte ens varit över Tier 8 i maps med honom.

Edit: Softcore är det jag kör och lab kördes med ungefär 4.6k HP. Och det var aldrig ens nära att jag dog

Låter lovande. Jag kör en Marauder Chieftain just nu, är lvl 58 och håller bara på att grinda mig upp till Dried Lakes för att farma mig till lvl 70 ca. Vid lvl 65 ska jag prova att använda Righteous Fire, just nu kör jag Explosive Arrow.

Behöver dock en riktigt bra 6L chest, och det är ju inte det billigaste...

Har samma problem med min CI Occultist. Har en jäkligt bra 6S chest piece som med Discipline ger mig 8k ES, men den är inte länkad än, och jag kommer knappast att ha råd att länka den innan ligan är slut.

Av IshethZenunim

Bytte nätagg, grafikkortet blev något kallare?

Jag bytte nyss nätagg från et gammalt Coolermaster 700W (ingen certifiering) till ett EVGA Supernova G2 750W. Jag har nu märkt att mitt grafikkort (Sapphire Nitro R9 390 8GB) toppar vid 68 grader när jag spelar Path of Exile, oavsett hur länge jag spelar. Med mitt gamla nätagg var det alltid 71 grader som gällde, alltid.

Kan ett byte till ett bättre nätagg faktiskt göra att grafikkortet går mindre varmt, och isåfall hur?

Av IshethZenunim

Beställde en SSD igår bara för att kunna spela Path of Exile med riktigt bra flyt, det är i princip allt jag spelar i dagsläget. Håller just nu på att levla en MF Voltaxic Barrage Ranger, men det går långsamt - inte för att jag dödar långsamt, men Tabula Rasa + inga Life-noder i början + låg Evasion i början gör att jag har väldigt lätt för att dö. Var tvungen att farma några levels i Docks på Normal så att jag i alla fall hade några Life Leech-noder, och nu går det lite bättre.

När jag är lvl ~60 så ska jag skaffa gear med Increased Quantity + köra md levlat Item Rarity Support, och när karaktären blir flyttad till Standard köper jag ett Item Quantity Support-gem.

Av IshethZenunim

Bra start på E3. xD

Av IshethZenunim
Skrivet av jOnÄTÄn:

Finns rätt många kylare som bara går montera på ett håll med amds nuvarande så hoppas det löser sig med denna. Vet att jag haft tornkylare där man fått blåsa luften upp i "taket" istället för bakåt mot utblås pga det endast gick montera på ett vis.

Japp, min kylare gick bara att montera på det viset.

Köpte tyvärr en begagnad Noctua-kylare till mitt kommande Zen-bygge, så jag får betala för mitt fäste.