Inlägg

Inlägg som Peus har skrivit i forumet
Av Peus

Jag måste bara slänga in att jag verkligen saknar fredagspanelen, det har varit den bästa källan till att hålla sig uppdaterad på hårdvara, långt mer ingående och reflekterande än exempelvis LTT etc. Jag tror jag lyssnat på alla avsnitt. I början såg jag dem så klart men allt eftersom så började jag rippa dem till ljud långt innan de kom som pod iom att det var smidigt att ha dem i örat när jag gjorde annat och jag viste ju ändå hur Emil och Jonas såg ut. Och ja sedan kom podden och jag har slaviskt lyssnat på alla avsnitt och jag saknar dem verkligen. Och vart tog must-provningen vägen i extrakanalen mm? Det audio-visuella materialet har varit långt mycket viktigare än hemsidan för mig de senaste tio åren. Stor saknad, jag hoppas verkligen på återkomst av audiovisuellt material.

Av Peus
Skrivet av Rouge of Darkness:

törs inte svara på om Filezilla stödjer just den men jag har alltid kört Filezilla för filöverföring mot mina lokala datorer när jag behöver flytta filer från en dator till en annan utan problem senaste säker 10 åren.

dock iom att jag inte släpper ut datan utanför lokalt nätverk eller är använt för kritisk data för den delen så har jag aldrig använt kryptering och bara kört okrypterat så kan inte svara på om det stödjer det eller inte.

men den stödjer iaf någon form av SFTP kryptering iaf.

kan va värt att slänga ett öga iaf är ju gratis och open source.
https://filezilla-project.org/

https://youtu.be/NO92-qh9X00

Tusen tack, ja det var ett av de programen jag använt tidigare (använde WS_FTP på WIndows) men när jag kollat in det känns det rätt föråldrat nu mer så jag tänkte att det kanske finns något smidigare med autosync etc som påminner mer om säg Dropbox eller så.

Skrivet av Petterk:

Valfri ftp-klient för MacOS?

Cyberduck, Transmit, ForkLift, CrossFTP, Fetch, Commander One, FTP Rush, Viper FTP etc.

Hej och tack men är du säker på att de alla fixar SSH, det kanske alla program gör nu mer?
Och sedan var jag även nyfiken på om någon kunde rekommendera ett program framför andra etc.

Av Peus

SFTP-klient som fixar ed25519 SSH - till OSX

Hej, som trådnamnet vittnar om är jag på jakt efter bästa möjliga lösningen för jobba mot en SFTP-server med SSH ed25519 kryptering. Jag har inte kört FTP på kanske tio år och aldrig med SSH ed25519 nycklar. Någon som har erfarenhet och kan rekommendera något? Jag har givetvis googlat men innan jag väljer första bästa så vore jag djupt tacksam om någon av er kunde komma med lite input och som kanske testat flera olika allternativ etc.

Jag skulle inte gråta efter en bra tutorial också.

Allt gott och tack på förhand!

Av Peus

Tusen tack för alla svar, nu skall vi sätta oss ned och modda Corsa och testa BeamNG.

Verkligen tusen tack!

Av Peus

Fria/open world - bilspel för lite race men främst för att bara köra fritt.

Hej. Min son älskar att köra bil på datorn men han gillar inte att racea, i alla fall inte främst.

Jag modade bort allt våld och annat olämpligt i GTA V, och det har varit helt toppen i många år nur men han drömmer om att testa något annat då GTA i denna form nog är hans mest spelade spel förutom Minecraft.

Vi har även kört Burnout Paradise. Nackdelen med det är att han har behövt låsa upp varenda bil han vill testa (vilket undertecknad gjort så jag har rätt många timmar i det nu också), men i övrigt har det varit toppen då man kan välja att köra ett race eller bara köra fritt i en relativt stor stad. Men det ser gammalt ut och ja, drömmen finns om ett nytt spel som känns och ser nytt ut.

Vi har testat ett gäng men det är komplicerade träd för hur man avancerar och låser upp banor och bilar, inte sällan genom att betala för skiten. Need for speed heat, några olika Forza och The Crew 2 etc var inga hittar. Fast kanske skulle man kunna modda även dem?

Finns det något annat spel ni tror skulle kunna matcha detta?

Förstår inte att detta inte är en lukrativ genre att mjölka om man ser på alla free driving videor på youtube.

Av Peus
Skrivet av Sions:

Nu har du inte nämnt hur långa avbrott du planerar kunna klara av.
Den andra länken säger sig ge 32Wh
Då får du ca 2-3 timmar ups, räknat på att kameran drar ca 10-15W

Inte någon längre tid, kanske 30-60min.
Men som sagt de där länkarna var exempel på utrustning jag inte vill/vågar köpa iom att det är litiumjon-produkter från en för mig okänd tillverkare från en handelsplats med en massa skitprodukter (och bra produkter, men det finns inget som säger att dessa är bra). Så det är ingenting jag vill ha konstant inkopplat i huset.

Av Peus
Skrivet av Sions:

Nu har redan köpt kamerorna, men det bästa hade varit om du hade kameror som strömförsörjdes med PoE (nätverkskabeln), då kan du ha en ups för hela systemet.
Det går att använda en PoE injektor och splitter.
https://www.versatek.com/poe-injector-vs-poe-splitter/

Det förutsätter dock att du har närverkskablar.

Hej jo, jag kör HomeKit och hittade inga vettiga PoE-kameror. Tänkte faktiskt driva ett par av dem jag har nu med en sådan här: https://www.dustin.se/product/5011030088/poe-to-micro-usb-5v2...
Men de flesta kamerorna sitter nära eluttag och drivs via USB-sladd kopplade till ett sådant här uttag: https://www.dustin.se/product/5011166295/essential-surgearres...

Det jag skulle vilja ha är alltså något att koppla mellan, eller möjligen ersätta APC-uttaget med som gör att kamerorna fortfarande fungerar vid strömavbrott.

Skrivet av Maze123:

Har haft lite samma funderingar, såg att det på amazon finns en del sånna enheter, prova att söka på micro/mini ups.

Hej, tack jo jag vet, det finns en hel del på amazon och ebay etc, men jag är lite (läs mycket) skeptisk till att köpa nätadaptrar och litiumjon-produkter som skall sitta konstant ikopplade från dylika sidor där kontrollen på vad man köper är rätt bristfällig. Handlar på ebay och amazon dagligdags men just för dylikt är jag inte lika sugen. Kanske dumt av mig men ja...
Hittat dessa: https://www.amazon.se/2500mAh-Internal-Battery-Connector-Unin...
och: https://www.amazon.se/Yangers-str%C3%B6mf%C3%B6rs%C3%B6rjning...

Med flera, men som sagt, känns inte helt bra.

Av Peus

Powerbank/UPS för kameror som försörjs via USB.

Hej jag håller på att försöka bygga strömbackup för mitt nätverk och för mina övervakningskameror. Jag har redan UPSer till allt förutom till kamerorna och min HomePod som drivs via USB så jag är jakt på någon relativt billig lösning för att strömförsörja dem även vid strömavbrott.
Jag tänker mig powerbanks eller liknande som har typ passthrough tills dess att de inte matas med ström.

Ett tag tänkte jag att jag skulle bygga en värre UPS med USB-uttag och dra rejält långa USB-kablar, men osäker på hur bra det skulle fungera.

Någon som kör något liknande eller bara ha bra tips på bra produkter som fixar detta? Hur hade ni gjort?

Tusen tack för input och tips.

Av Peus
Skrivet av mrqaffe:

Det finns få headsetadaptrar men det finns en del enheter som har egen mikrofon och som man kan ansluta en hörlur till så funktionen blir väldigt lik, själv har jag haft ett par olika Ericson som även haft fmradio och mp3 spelare men de har utgått men Fiio har tex "BTR" prylarna och en del av dem kan använda en extern mikrofon https://www.fiio.com

Ohh tack, på deras hemsida var det inte helt tydligt men jag hittade ett par YouTube videor där de kopplar in just headset, toppen ju, tusen tack och bock!

Av Peus

Bluetooth Headset Adapter - två vägs

Hej, jag har nu googalt i eoner efter en bluetoothadapter som skulle kunna konvertera ett trådad headset till trådlöst.
Märk väl headset - dvs både mic och hörlurar.

Det finns otaliga adaptrar för en väg dvs för ljud åt endera hållet som konverterar hörlurar så att de blir trådlösa eller sänder en ljudsignal till en stereo eller Tv etc men jag vill alltså ha båda vägar samtidigt. Faktum är att jag skulle föredra om det var två ingångar, en för mic och en för hörlurar även om det fungerar med standard 3,5mm headset jack också. Och bäst vore om den gick på batteri men inte nödvändigt.

Jag tänkte i mitt stilla sinne att någon av er kanske har sett något dylikt och kunde sända mig i rätt riktning.

Allt gott, tack på förhand och mvh /Pontus

Av Peus

Mus som påminner om Logitech G9 - speciellt avseende scrollhjulet

Hej, jag har kört med G9 och därefter G9x i många år nu men nu dog G9xen också, sladden tycks glappa in i musen så jag letar ersättare.
G9an är relativt nätt och liten vilket jag uppskattar samt så har den framförallt möjlighet att justera scrollhjulet. Det är nämligen tungt och i metall. Man kan ställa om det så att det antingen fungerar som ett vanligt med klick dvs klickar fram när man rullar på det eller så kan man få det att ha minimalt motstånd så att man kan snurra till det och låta det fortsätta snurra i jämnt takt ett tag iom att det har tyng mm. Jag har blivit helt beroende av detta och ogillar vanliga scrollhjul som klickar fram för det mesta (kanske inte i spel).

Helst hade jag bara köpt en ny men det går tydligen inte att få tag på så, vad har jag för alternativ.
Liten och nätt, lätt därtill samt ett väldigt speciellt scrollhjul (kanske, har bara upplevt det på G9 och G9x).

- och jo, jag har beställt en ny kabel från eBay, men den tar nog ett tag på sig att komma och vem vet, kanske är det något annat fel.

Tusen tack på förhand för ja all slags input och tankar.

Av Peus

Ingen annan som blivit frälst av injektionstorkar?
Helt perfekt för dylikt, helt kliniskt rena och ej luddande servetter redan indränkta med isopropylalkohol. Kan ludda om heat spreadern har lite vassare kantar, isf tar man bara en till och tar bort luddet. De påminner om extremt tunna och lite fastare bommulsrondeller kanske.
Jag använder dem till allt möjligt, från rengöring av tangentbordet eller handkontroller och för att rengöra pincetter, febertermomete, fiskeknivar osv till just rengöring av processorer där de är mer eller mindre oslagbara. Samtidigt väldigt smidigt då de går att köpa på alla apotek. De ligger dock oftast väl gömda så att man behöver fråga personal och får då fundersamma miner. Jag gissar att de inte är helt vanliga att plocka ut utan recept förutsatt att man inte tar sprutor för att man ämnar bli hög, låg eller bygga muskler lite snabbare osv... Hur som helst otroligt grymma även för oss som anväder dem till sprutor!

Selefa Injektionstorkar 100 st - https://www.tryggsaker.se/injektionstorkar-70-100st
eller
Cutisoft Wipes injektionstork 100 st - https://www.apotea.se/cutisoft-wipes-100-st

Av Peus

Knivblock / knivställ - Global

Oanvänd julklapp från förra året som kanske åter kan bli en julklapp.
Knivblock för 10st Global-knivar eller 9 + sax/knivbryne.
Den rostfria modellen kostar som lägst 1395:- på pricerunner.

Läs hela annonsen här

Av Peus

iPhone X med 256gb Space Grey

iPhone X med 256gb minne. Använd men väldigt sparsamt och i så gott som nyskick. Det finns någon liten förslitning/repa runt där strömsladden ansluts om man verkligen granskar den ingående, annars nyskick.
Kommer fabriksåterställd (utan lösenord eller gammal användare) med skyddsplasten åter på telefonen och allt övrigt, låda, lurar, laddare etc är helt nya och har aldrig packats upp.

Läs hela annonsen här

Av Peus
Skrivet av pv2b:

Direktronik har en ganska bra beskrivning om det här med "Cat 7":

https://www.direktronik.se/kunskapsbanken/natverk/cat7/

Även denna artikel är bra:

https://www.direktronik.se/kunskapsbanken/natverk/cat-och-kla...

Tack!

Skrivet av Andreas Epradius:

Det blir svårt att presentera källor på att något inte finns, när det inte finns.

Det finns tillverkare som stämplar sina prylar "cat7". Jag kan stämpla cat10 på en kabel. Det betyder inte att det finns bara för det. Så det är inte svårare än så. Standardiseringsorganen som tar fram kategorier och länkklasser, har helt enkelt inte släppt något nytt efter Cat6A och länkklass Ea.

Du får tycka att det är hur ovidkommande som helst

Jag har en låda GG45-patchkablar du kan få om du nu ska bygga ett "cat7-nät". Däremot har jag inget testinstrument du kan få låna för att prova det, då ingen har något sådant eftersom standarden inte finns och GG45-don inte finns på något testinstrument.

Hej igen, nej då, pv2b lyckades ju utan problem och "Standardiseringsorganen som tar fram kategorier och länkklasser, har helt enkelt inte släppt något nytt efter Cat6A och länkklass Ea" är ju långt mycket mer till en förklaring än det du initialt gav.
Jag har inte sysslat med nätverk i någon egentlig mening på över tio år annat än för hemmafixande men ser ingen poäng med påståenden utan förklaring eller hänvisning etc.

Ok, men så, Cat7 kabeln jag dragit i väggen är då kanske inte Cat7 eller vad man nu skall säga eller så kommer termineringen helt enkelt vara fel iom att planen är att köra RJ45, ja iaf på de flesta kablarna. Switchen har trots allt 4st SFP+ portar vilket jag antar att ni kallar DAC-portar så de skulle jag ju kunna använda men any how.

Vad tror ni att de menar när de kategoriserar en RJ45-kontakt som Cat7 eller Cat8 ?
Samt den billigaste kontakten jag hänvisade till var en skärmad Cat6 (ej Cat6a). Tror ni att den gör någon skillnad jämfört med en Cat6a?

Dvs denna Cat6: https://www.dustin.se/product/5011071448/keystone-rj45-lsa-ca...
vad tror ni om den som terminering för mitt 10Gbits nätverk?
eller borde jag välja denna Cat6a: https://www.dustin.se/product/5011141823/keystone-cat6a-stp-r...
och vad skulle ni gissa är skillnaden?

och ja, vad fan menar de med Cat7: https://www.dustin.se/product/5011074301/keystone-rj45lsa-cat...

Alltså jag är verkligt tacksam för hjälp...
Om något ännu mer nu.

Av Peus
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

:/ Bra fråga. Rent generellt skulle jag aldrig köra skärmad kabel utan att ha skärmade kontakter i ändarna. Men prestandamässigt, nej ingen större alls om ens någon. Dock skulle jag nog inte snåla heller så det är väl en principfråga.

Tack men du borde ha kollat de länkade exemplen. De båda kontakterna är skärmade, givetvis, förutsatt att jag inte missförstått något då. Om jag förstått allt dock så är frågan om skärmningen är olika beroende på att kabelstandarden samt huruvida kontakterna i övrigt skiljer sig åt och om prisskillnaden är motiverad. Vari ligger skillnaden när det kommer till just kontakterna?

Skrivet av Fluf:

Om du ska köra skärmat, bör alla steg i ledet vara för skärmat.

Ang risk för signalstörning
Helt skärmat > Helt oskärmat > mixat

Tack för svaret men jo, om du kollar exemplen ovan så är båda kontakterna jag länkar skärmade så vitt jag förstår. Frågan handlar alltså ej om skärmning utan om eventuell skillnad i hastighet eller ja skillnad rent generellt.

Skrivet av Andreas Epradius:

Cat. 6A (Klass Ea) är det högst standardiserade idag. Det finns inte cat7 eller cat8.

Hej och tack för inlägget dock måste jag påstå att det var väldigt innehållsfattigt och därmed rätt ovidkommande. Personligen vet jag inte vad jag skall göra med den fakta du presenterar utan några som helst källor, förklaringar eller belägg. Vill du tillföra något så får du hemskt gärna utveckla ditt påstående så blir vi alla här mer pålästa eller hjälpa angående den aktuella frågeställningen.
Jag lyssnar gärna till varför klass Fa inte finns och vad det isf innebär om det står Cat 7 på en kabel eller en kontakt, det är ju liksom på sitt sätt däri frågan jag initialt ställde bottnar, vad innebär dessa märkningar i grunden och då speciellt gällande just kontakterna osv...

Av Peus
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Ska du ha 10Gbit kan du ha CAT6 (upp till 10GBps på under ca 40 meter) CAT7 (10Gbps på 100 meter). Ska du ha snabbare finns CAT8 (25-50Gbps på 30 meter). Så det beror nog lite på krav och längd av kabel.
Har du ett max på 10 Gbps i nätet så räcker nog CAT7, det blir lite mer flexibelt då den kör vanliga standarden på 1 GHz istälelt för CAT8s 2 GHz. Kräver ju lite annan hårdvara också.

För vanligt bruk räcker CAT 6 gott och väl, finns även i UTP (unshielded twisted pair) istället för CAT7/8 som är shielded i regel.

Edit: Läste såklart inte klart frågan. Men som sagt, ska du ha shielded kabel så bör en Keystone med korrekt typ användas annars är det nog rätt fritt fram.

För CAT7 fungerar nog denna rätt bra. https://www.kabelbutiken.com/keystone-rj45-kontakt-modular-ca...

Jo givetvis, skulle inte ens tänka tanken på att köra oskärmat men vad tror du som sagt ang frågan, hur stor skillnad kan egentligen kontakterna göra om man kör cat7 kabel?

Av Peus

Cat 6, 7 eller 8 på Keystone-kontakt

Hej, håller på att installera kontor/redigeringsrum för video/film och planerar att köra mycket mot en filserver över 10Gbit lan dvs har ganska stort behov av höga hastigheter.
Jag har dragit cat7 kabel i väggarna men frågan är angående terminering. Kör med keystone men frågan jag funderar på är hur stor skillnad kontakterna egentligen kan göra, jag köper att kablarna är rätt viktigt. Det finns allt från Cat6 vidare till Cat6a, Cat7 och Cat8.

Vad tror ni? Skall jag köra på en kontakt för en femtedel av priset eller gå hela vägen till Cat8 bara för att vara säker?
Cat6: https://www.dustin.se/product/5011071448/keystone-rj45-lsa-ca...
Cat8: https://www.kabelbutiken.com/keystone-modul-cat-8

Ser gladeligen framemot vilda spekulationer tillika mer empiriskt underbyggda påståenden.

Tack på förhand.

Av Peus

Alltså instämmer med Thomas, popcorn på detta, eller nä, fixar det inte, måste gnabbas för vad är detta för förvirrad tråd. Om man nödvändigtvis skall ge sig in i detta bör man kanske läsa på och ty sig till varifrån olika begrepp kommer rent historiskt i stället för allmänt tyckande. Men det är klart, att tycka något utan belägg är förstås viktigt.

Helt mörkt är det ju iofs inte så tack Nissling, Petterk, Findecanor tack...

K är ett begrepp som började användas när man scannade film digitalt, i början för VFX likt Jurassic Park mm och då standard saknas för aspect ratio så valde man ett mått som gick så att säga horisontellt över filmrutan, alltså på "vanlig" film (undantaget iMax, Vista vison etc) tvärs över filmremsan (inte längs med). Det var inte helt självklart då allt varierade och K var just därför ett högst varierande och ospecifikt värde som berodde på perforering, ljudspår, scannerns upplösning, önskad beskärning, gluggarna dvs filmkamerans optik/objektiv och deras karakteristik likt anamorfiska element och/eller vinjetering mm.

Att begreppen sedan plockades upp av de som satte standarder för digital bio-visning/distribution mm beror med extremt stor sannolikhet på att begreppet K var hyfsat etablerade bland de som jobbade med film via postproduktionshusen där K var och är en del av den dagliga terminologin. Därefter fortsatte kedjan vidare till konsumenter och det troligen så som Findecanor skriver ang att locka med sig hembioenthusiaster.

Grejen är iaf den att det inte finns någon "generell" och allmänt accepterad standard och skall man nödvändigtvis använda ...K som standard så bör man vara ytterst specifik med vad man anser så som t.ex. de TV-standarder som Nissling nämner dvs BT.601 och ITU-R etc...

Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

4K för mig är alltid 4096x2304 (16:9) / 4096x2560 (16:10)
Är de 3840x2160 är de 2160p eller UHD, inget annat.

och så vidare.

Tycker det Jackbob svarade på TechManiac helt snurriga inlägg passar gott in på detta också:

Skrivet av Jackbob:

Det enda som blir snurrigt av detta är ju för att du gör det till det genom att bestämma själv vad du tycker K-benämningen står för.
Skickades från m.sweclockers.com

Btw LeVvE, major failure:

Skrivet av LeVvE:

1080P = 2K
1440P = 2.5K
2160P = 4K

P, P, P ... i en artikel där Thomas just poängterar det dumma med att använda suffixet P när man snackar om upplösning.

och:

Skrivet av anon173108:

Så 4K kan lika gärna vara 4000x256 pixlar, vääääldigt bred skärm. Det är du som har knarkat på här.
Genom tiderna har marknaden (säljare av TV osv) förklarat för mig att 4K är lika med 4 gånger FullHD och FullHD är 1920x1080 pixlar.
Var fan har det med bredden att göra? Är alla så besatta av bredd på skärmar numera?

Läs det jag skrev ovan men ja, 4K är, eller var, ett mått på bredden och inget annat. Man kan mäta i pixlar också och då kallas det i regel megapixel och UHD är då 8 megapixel.
Det försäljarna hänvisat till var UHD-standarden som är 1920 x2 (eller 1920 + 1920) i bredd vilket närmar sig 4 000 (4K) men iom det behöver man även lägga på upplösning på höjden då detta rör sig om en upplösning dvs både höjd och bredd aka kvadrat, enkel geometri.

Ok ursäkta alla så mycket om jag trampat eller klampat på en massa tår. Har svårt att hålla mig när jag ser uppenbara fel och allmänt tyckande, något jag i min tur borde jobba med. God natt.

Av Peus

Det är inte mycket jag kan tävla om i moddningssammanhang men i denna kategori kanske jag faktiskt skulle kunna göra mig ett namn. Nackdelen är ju att man så sällan sparar sina alster och än mindre dokumenterar dem men jag vet ej hur många olika hålsågar jag köpt för att skära ut lämpliga fläkthål eller eller för den delen skivor till vinkelslipen.

Jag har dock en favorit som faktiskt blev galleri här på Sweclockers som finns dokumenterad just därför, dock väldigt ofullständigt. Jag var i behov av att bygga en server för att förvara i min mor och fars källare för allmän backup och för nedladdning av diverse mm
Fick ett spontant infall av att göra slag i sekin vid ett bohov, bara det att det saknades i princip allt förutom lite smådelar över från någon gammal dator hemma hos dem men exempelvis inget chassi. Däremot bor de på en gammal bondgård och ute i logen/ladugården stod där ett arkivskåp i trä så jag tog helt sonika en låda från skåpet och gjorde om den till chassi tillsammans med en bit spånskiva. Distanser hade jag inga men moderkortet skruvades fast direkt med träskruv mot spånskivan med en antistatpåse som underlag. Starknapp hade jag som tur var så jag kunde dra ut den ur lådan för tillfällen då jag skulle behöva be föräldrarna om en hard reset så att säga.

Två hårddiskar fick plats inuti men jag hade ingen lämplig kylning av processorn, däremot ett mindre nätagg med en liten svart plasttunnel och en kylflänns för nordbryggor. Så jag limmade fast kylflännsen mot processorn med epoxi dvs runt om processorn. Mins inte exakt modell men tror det var en Celeron i samma generation som Pentium 3. Sedan tog jag nätagget och trick den svarta plastkanalen mot kylflännsen och drog fast allt med något tunt nylonrep som jag hittade och fick på så ultimat kylning via endast nätaggets fläkt. Resterande delar fick även de en fläkt som jag hittade senare via ett hål i "chassits" ena hörn.

Hade även lite plats över i lådan så satte även in en CD-spelare för OS och liknande.

Mins inte specar men var nog SDRAM så gissningsvis inte mer än 256mb.

Servern finns dock inte längre men den levde i säkert åtta år och knotade på. Fungerade bla som FTP för olika projekt jag jobbade på, hemma i Sverige och under en period då jag trodde jag skulle bosätta mig på dra sidan pölen i Kalifornien.

Det var ju även så att lådan hörde till ett skåp med många fler lådor så jag började faktiskt bygga om hela skåpet till ett värre bygge för 3D rendering baserad av många enheter, en i vardera låda plus några dedikerade enbart för diskar för att på så sätt utöka lagringen till något seriöst. Projektet blev mer seriöst efter att servern rullat oproblematiskt i fem, sex år men som det mesta annat rann det ut i sanden då behoven som gav upphov till starten av bygget avtog och det innan det fanns något färdigt att dokumentera eller visa upp. Ghettomoddning i sitt esse är just spontana infall framför planerade byggen är min högst subjektiva slutsats.

Any how, har bara bilderna från galleriet men kanske gläder det någon med en reprisering här.

https://cdn.sweclockers.com/galleri/bild/22442?l=eyJyZXNvdXJjZSI...

https://cdn.sweclockers.com/galleri/bild/22443?l=eyJyZXNvdXJjZSI...

https://cdn.sweclockers.com/galleri/bild/22444?l=eyJyZXNvdXJjZSI...