Inlägg

Inlägg som PyzzeN har skrivit i forumet
Av PyzzeN

Ang streamingen så kommer det mesta att ske till min TV, en Samsung Smart TV. Ang routern så behöver jag en ny då det byggs om hemma och behöver en router med avtagbara antenner ( kommer behöva att förlänga dem ).

Av PyzzeN

Har ändrat mig angående nasen, blir nog att beställa en TS 259 pro. Tack för all hjälp. En fråga. Räcker ett 100mbit lan för att streama alt skicka filer eller bör man fixa en gbit router?

Av PyzzeN

Förstår jag rätt om jag tolkar det som att streama 1080p kommer vara problem om jag vill köra raid 5 eller 6?

Av PyzzeN

Har stött på ett problem. Jag har pratat runt lite med polare och fått svaret att varken Qnapen eller Synolgyn kommer klara av att streama 1080p filmer. Är detta sant och ifall det är sant vad för nas behöver man för att kunna göra det?

Av PyzzeN

En snabb fråga mellan qnap och Synology. Qnap använder twonkymedia för mediastreaming och har någon inställning till Itunes för att lätt kunna koppla ihop dem. Vad använder Synology sig av, är det bättre / sämre? Kommer användas av okunniga familjemedlemmar så det enklaste hade varit det bästa för mig.

Kanske blev lite flummigt men hoppas att ni förstår vad jag menar.

Av PyzzeN

Hjälp angående NAS

Hej!

Nu är det så att jag har funderat på att köpa en NAS till hemmet. NASen jag har tittat på är https://www.inet.se/artikel/4304145/qnap-ts-412 men vill ha andras åsikter om den är bra eller om det finns bättre alternativ. Till NASen har jag tänkt köpa 4st 2tb hårddiskar men vet ej vilka jag ska köpa. Blir det någon skillnad mellan 5400 rpm eller 7200 rpm? Har tänkt köra NASen i raid 5.

Tacksam för svar!

Av PyzzeN

Ang alt + 1-12 så är de keybindings i asus pgu tweak så det borde lösas sig genom en avinstallation. Dock har jag ingen aning varför mina windowsknappar inte fungerar.

Av PyzzeN

Jag fick det löst efter en ominstallation av windows så antar att det var något program som spökade. Har dock samma problem nu fast med windows knappen så får väll bli ännu en ominstallation.

Av PyzzeN

Om du tänkt köra sli i framtiden bör du byta grafikkort. 2 st DCUII i sli är inget att rekommendera.

Av PyzzeN

Avinstallerade gpu tweak, får hoppas att det var det som var problemet.
Kortet är inte överklockat.
Vad menar du med Elektrostat skada? Sökte på google men hittade inget.

Ifall det är så att grafikkortet är trasigt och att något fel uppstår ibland och gör att datorn hänger sig, kan jag få ett nytt grafikkort då? Ifall jag skickar in det så lär dom testa kortet men felet uppstår ju bara ibland.

Av PyzzeN

Nej den har inte dammat igen. Det var det första jag trodde när det hände för första gången. Sen angående fläktkurvan så är den på auto med asus gpu tweak.
Jag hittade inget som visade på att något program har schemalagt något så det borde inte vara problemen (eftersom låsningen kan hända random, efter 4 timmar eller efter 44 timmar.
Märke på kortet är Gainward reference design. Cpu kylare är be quiet! DarkRock Pro C1 riktad bakåt. Sen använder jag ett Nzxt Phantom med 6 120mm fläktar som insug och 1 120mm och 2 200mm som utblås.

Av PyzzeN

Självklart kan jag starta om den då och då men det löser inte problemet. Men som jag skrev, det är inte efter en specifik tid den hänger sig, utan det kommer helt random. Ifall den hänger sig när jag är hemma är det inget problem men om det händer på natten eller när jag är i skolan så blir det lite problem.

Av PyzzeN

Den går inte in i viloläge eftersom ibland så händer detta efter att datorn stått på i 24H och ibland efter flera dagar.

Av PyzzeN
Skrivet av widL:

Det låter konstigt. Använd t ex GPU-Z för att logga temperaturen till en fil för att bekräfta att det faktiskt handlar om överhettning. Jag är lite skeptisk (inte för att jag inte tror på dig, men datorer är skumma ibland!).

Ska testa så får väll hoppas att det händer igen inom en snar framtid (eftersom jag vill bekräfta problemet).

Av PyzzeN

Gtx 570 överhettas?

Tjena!

Jag har ett problem med mitt Gainward gtx 570. Av någon anledning så överhettas det. Inte när jag spelar utan i idle? Detta händer när datorn stått på ett bra tag. T.ex. en kväll såg jag på film x antal timmar och när jag kom tillbaka till min dator va grafikkortsfläkten på 100% (lät förjävligt högt) och skärmen var svart. Genom att dra ut strömkabeln och sedan starta om datorn så var problemet löst, för stunden.

Detta har hänt flertal gånger och blir trött på det då jag använder min dator till att hosta serverar mm.

Har testat att uppdatera drivrutiner men problemet kvarstår. Har inte tillgång till ett annat grafikkort att testa med men då detta händer efter datorn har stått på x antal timmar (stänger sällan av datorn) så är det inte något som man upptäcker ofta.

Att skicka kortet till komplett för att testa det lär inte hjälpa då det inte händer varje dag utan ibland.

All hjälp uppskattas!

Av PyzzeN

Låter som en riktigt bra idé som jag gärna skulle vilja vara med och hjälpa till med. Tyvärr har jag inga gamla dator delar hemma men ifall detta blir något kan jag hjälpa till med hemsida ev söka bidrag av kommunen.

Edit: Kom just på att min skola precis bytt ut några hundra datorer (klarar dock inte av att spela på men är alltid något). Kan försöka att prata med någon i skolledningen ifall man skulle kunna få några.

Av PyzzeN

Ang skärmen, vad ska du ha datorn till? 120hz är mycket skönare om du ska spela spel (tycker jag) medan IPS ger mycket bättre färger ifall du ska hålla på med animeringar eller sådant.

Av PyzzeN

Budget?

Av PyzzeN

Slängde ihop ett paket snabbt vad jag skulle köpt för pengarna

http://www.inet.se/kundvagn/visa/785063/eldamar85

Går att få ner priset lite då jag valde ett moderkort samt nätagg som ska klara sli i framtiden ifall du skulle vilja ha det. Angående ssdn. Eftersom du spelar wow så kommer loading screens mm bli snabbare vilket är riktigt skönt enligt mig.

Edit: Dansken han före med ett snarlikt paket

Av PyzzeN
Skrivet av Daskat:

Eftersom du har ett x58 mb så kommer du inte kunna utnyttja all kraft i de nyare 6 gb/s ssder så tänkt innan du beställer om det är värt de extra pengarna.