Inlägg

Inlägg som dannegul har skrivit i forumet
Av dannegul
Skrivet av Knotvillage:

Tyvärr funkar inte elektronik som vin. Vänta några månader till så sjunker det ännu mer. Du har ett bud på 5000kr. Vänta inte för länge med att bestämma dig.

Nej alltså, den får stå! Kommer säkert till användning om något år när lilljäntan vill spela minecraft eller roblox. Men tack för din omtanke och vinanalogi!

Av dannegul

Annonsen är avslutad

Av dannegul

Tack för era kommentarer! Burken har stått orörd i 4-5 månader och kan gott fortsätta göra det

Av dannegul

Louqe Ghost S1 - RTX 2070 Super

Hej Sweclockers!

Tittar om någon kanske är intresserad av min dator.

Chassi: Loque Ghost S1 MK2 Pangea + Tophat Medium
CPU: Intel 9700-K
CPU-kylare: Noctua NH-L12S
GPU: RTX 2070 Super FE
GPU: Corsair SF750 750W SFX 80+ Platinum
Moderkort: ASRock Phantom Gaming Z390
RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16 2x8GB
Fläktar: 2 x Noctua NF-A12x25 PWM, 1 x Noctua NF-A12x15
Lagring: Samsung 970 EVO Plus SSD 500GB M.2

Kvitto finns på allt!

Säljs som ett paket.

Läs hela annonsen här

Av dannegul

Köpråd: ny 55" TV

Hej

Black friday är här och min TV har gått sönder, så tur i oturen kan man tänka!

TV:n som gick sönder var en LG POS9002/12 och den har bildmässigt varit bra. När jag strömmat video så har det ock vart lite såsidär med bilden som tear:at lite. Själva OS:et har varit sinnesjukt långsamt, särskilt när det ändå varit en rätt dyr TV, så det undviker jag gärna igen. Egentligen inbillar jag mig att jag är en puritan när det gäller färgmättnad också, så överdriven HDR känns ju inte viktigt. Ljud kvittar då jag har en soundbar.

Så vad som är viktigt för mig:
120 hz, rappt OS, bra strömmningsöverföringshastighet och 4k. 55 tum. Maxbudget 15000.

Så då har jag tittat på följande:
LG OLED55CX och specs
Panasonic TX-55HZ980E och specs
Philips 55OLED855 och specs
Samsung QLED QE55Q95T och specs
sida-vid-sida-jämförelse

Alla TV-apparater går för 15 000 just nu, men jag har svårt att avgöra skillanderna mellan dem, förutom att samsungen är en QLED förstås. Jag har inbillat mig att OLED är bättre, men jag vet egentligen inte. HDMI 2.1 bör ju också borga för en bättre bildkvalitet.

Nåväl, är det någon som har synpunkter eller tips? Jag tar tacksamt mot all hjälp - tips på andra apparater, egna erfarenheter av dessa eller likvärdiga produkter.. Ja vad som helst

Med vänlig hälsning
Daniel

Av dannegul
Skrivet av Jonathanknet:

En cykel blev såld idag.
Tror jag gör så att jag säljer den på annat håll. Verkar få bättre bud på andra sidor.
Kan tänka mig o sälja den direkt för 6000kr om du eller någon är intresserad.

Nej tack! Lycka till med försäljningen. Mitt bud står ifall du skulle ändra dig.

Av dannegul
Skrivet av Jonathanknet:

Några dagar var det tänkt. Men kör fram till söndag o ser var vi hamnar.

Så hur blev det?

Av dannegul

3000+frakt då!

Av dannegul

Jag budar 2000+Frakt för en!

Av dannegul

#yolo

Jag köpte en LG 34GN850 och den kommer förhoppningsvis i slutet av månaden. Dumt, men nu är det gjort!

Av dannegul

@Laxpudding: Tack för svar!

Som du säger finns det knapphändigt utbud, och om man är okunnig är det ännu svårare att avgöra vad som är minst dåligt för att utrycka mig klumpigt. Så kan man drista sig och fråga vilken modell du valt av dem jag föreslagit?

Av dannegul

Tips på skärm med 3440 x 1440 och adaptive sync

Hej

Som för så många andra sker mycket hemarbete just varpå tankar kring ny skärm har uppstått. Jag låter det vara osagt om det är uttråkning eller verkligt behov, men oavsett så använder jag det för att motivera ett teknikköp.

Men det visar sig vara svårt att avgöra vad som är bra och dåligt, särskilt i segmentet UWHD. Priserna varierar vilt med till synes liknande specifikationer. Det är tydligt att jag saknar kompetens att avgöra vad som är bra och dåligt, till och med via pris.

Så vad har jag för behov då? Jo, jag vill ha en jack-of-all-trades-skärm som inte behöver vara bäst på något, men bra på det mesta. Både vanligt kontorsarbete, alltså ingen bildredigering eller dylikt samt lite casual-gaming. Tack vare arbete och fritid kan sessionerna bli ganska långa, upp till 8-9 timmar, så det är ju toppen om panelen är rätt snäll mot ögonen. Designen får gärna vara något minimalistisk/normal. Jag vill inte erkänna det, men massa RGB och gaming-design gör att jag nog inte köper en annars bra skärm. Välvd ska tydligen vara önskvärt om man läser kommentarer här på forumet.

Jag har ett 2070 Super för tillfället varpå G-sync är att föredra även om jag förstår att Freesync ändå borde (?) fungera. Generellt sett borde ju 1 ms vara otroligt overkill för en glad spelentusiast som sällan spelar FPS.

Budget för detta då? Ja, jag tänker mig 8000 till 12000-kronorsspannet.

Här är några "kanske"-exempel
LG 34GK950G-B
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorskar...

BenQ E Series
https://www.dustinhome.se/product/5011053005/e-series-ex3501r...

Samsung C34J791WTU
https://www.dustinhome.se/product/5011095381/c34j791wtu

Dell UltraSharp 34
https://www.dell.com/sv-se/shop/böjda-bildskärmen-dell-ultras...

BENQ-skärmen ser ju ut att vara ett toppenalternativ, men varför är den då billigast?

Tacksam för alla tips och råd!

Av dannegul
Skrivet av soder123:

Kan du tänka dig att sälja kortet ?

Jo visst. Vad vill du ge?

Av dannegul

RTX 2070S FE mot 2080S FE/2080Ti FE

Hej

Som rubriken säger önskar jag byta mitt RTX 2070 Super FE, som för övrigt fungerar felfritt mot ett 2080 Super FE eller ännu hellre 2080 TI FE. Anledningen är att jag vill kunna spela i 4k, och där räcker inte mitt 2070 Super inte hela vägen fram. Jag byter helst mot ett FE men är inte ett måste. Dock är 2-slot ett måste pga chassibegränsningar.

Inköpt 20:e augusti 2019 och har gått uppskattningsvis ungefär 10 timmar/vecka i en Ghost S1. Kvitto finns naturligtvis.

Självklart betalas en skälig mellanskillnad, föreslå gärna!

Med vänlig hälsning
Daniel

Läs hela annonsen här

Av dannegul

@patrik80: Hej igen

Du är en stjärna! Jag har inte hunnit prova, men det ser lovande ut. Återkommer om det funkar

Av dannegul

@patrik80: Tack igen för ditt svar.

Idén är att få en indikation när det är dags att påbörja upphandlingen, säg 4 veckor innan ett särskilt datum infinner sig. Alltså; ingen färg när det är "datum + 5 veckor" men färg när det är "datum + 4 veckor".. sedan utveckla det vidare med 2-3 färger för att indikera när i tiden det är aktuellt.

Vi får se om jag lyckas lösa det på något vis

Av dannegul

@patrik80:

Tack för ditt svar! Lärde mig lite ytterligare nu.

Tyvärr räknar excel med inte med datumvärdet, exempelvis 2015-10-12, när 42-15 returneras, utan med 42. Så den villkorsstyrda formateringsformeln förstår inte när exempelvis =VECKONR("2016-01-18";21) ger veckonummer 3 är "mer" än =VECKONR("2015-10-12";21) som ger veckonummer 42.

Har jag missat något eller bör jag helt enkelt tänka om? Anledningen till just veckonummer är att organisationen jag jobbar för vill ha det på det viset, så jag kan inte med enkelhet komma undan..

Tacksam för återkoppling, oavsett svar!

Av dannegul

Utmatning av vecko- och årsdatum i Excel

Hej

Jag har ett litet problem med att få en bekväm utmatning av datum. Det handlar om en inköpstidplan som baserar sig på veckor och inmatningar ser ut så här 44-15 (VV-ÅÅ).

Nu försöker jag villkorsstyra dessa mot =VECKONR(IDAG();21) där utmatningen idag skulle bli 42 för att se när särskilda poster skall köpas/avropas mot det datumet, med leveranstider och allt vad det innebär.

Projekten sträcker sig över långa perioder, så jag skulle behöva en formel som kunde returnera VV-ÅÅ. Någon kunnig som kan hjälpa?

Tack på förhand

Av dannegul

@giplet:

Jag fick detta meddelande av supporten från Glodon beträffande min fråga:

"We notice that your computer is a laptop and only has an Integrated graphics card. The FPS drops rapidly when the project increases in size.
Firstly, we recommend that you use a computer with a discrete graphics. The NVIDIA GeForce GT series is supported well.
Secondly, you can use a desktop to run the program if condition permits, because the performance of the desktop is better.
Besides, you can use the element entity display settings(F12) in the program to hide some entities. If the displayed entities decrease, the FPS will increase."

Så även om jag inte själv kunnat utläsa några extrema påfrestningar på den integrerade kretsen, kanske det är så ändå? Min kunskap om belastning på GPU:n är tämligen begränsad.

Det svar jag fick leder en att tro att Quadro inte är att föredra framför GeForce. Synd bara att Workstations inte verkar komma med GeForce-kort..

Av dannegul

@giplet
Drog ned Afterburner. Enligt det jag som lekman kan utläsa så stämmer det nog att det inte är GPU:n som är flaskhalsen. Mailade Glodon och frågade om rekommenderad uppsättning, så får se vad de svarar. Tack för input iaf!

@alla
Det tycks som att invänta Lenovo P50/P70 låter vettigt. Släpps i någon gång i fjärde kvartalet står att läsa, så det borde vara närsomhelst.

Tack för alla svar!