Inlägg

Inlägg som YellowZombie har skrivit i forumet
Av YellowZombie

Tja!

Då har man fått pärlan (ja, eller vad det nu blir)

Jag har inte hunnit testa så mycket, blir ju Valborg nu och allt men lite stress test har jag hunnit med, dock är detta test utan något krävande spel men jag tyckte utgången av det var bra. (datorn står på ett vanligt skrivbord utan extern kylning)

Processorn var aldrig över 80 grader på dessa 25min. Ligger kvar på knappt 2700 Mhz under hela testet.
Men nu kickar ju inte turboboosten in för den ska ju upp i 2900.
Ena kärnan gick lite varmare än den andra men tror det är normalt, skiljer bara några grader.
Ingen throttling kan konstateras, men det verkar kräva mer grafikkrävande applikationer för att detta skall bli synligt.

http://img96.imageshack.us/img96/9162/stresstest.jpg

Kom gärna med kommentarer och frågor.
Tänkte återkomma med en mer utförlig åsikt men några saker jag tycker är bra är

+Gillar byggkvalitén överlag(se minus), bra "finish på lacken"
+Pekplattan fungerar superb,till och med "pinch to zoom"
+Mellanrummet mellan tangenterna är strålande
+Bra interna högtalare(ganska viktigt för mig)

- Aningen svaj på tangenterna i mitten, om det skulle svaja mer skulle det vara störande.
- Tycker inte placeringen av ström kabeln är den bästa((tack och lov vinklad plugg), själv vill jag ha den på höger sida(sitter på vänster) Sen tycker jag adaptern var lite för stor.

Det var allt för nu!

Av YellowZombie

hoppas det...

Av YellowZombie

Ja, detta skall bli intressant att undersöka. Hoppas det bara rör sig om just den datorn, men det kan även vara bios som det ser ut.

Skall bli spännande hur det ter sig..

Av YellowZombie

Beställningen är lagd, nu återstår bara att se vem som får den först? Vore ju nice att gör en unboxing. Funderar bara på vilken ssd man ska sätta i den, nya vortex3:an har ju bra spec. Det får komma i andra hand.

Av YellowZombie

sry för "ingen länkning",

Kan ju konstatera följande: Annan design, gamla designen eller fel bild?
Den har ssd, sämre CPU och ingen seprat grafik krets.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=630933

Av YellowZombie

Den kommer med en fläkt. Finns lite info på ett annat forumt(notebookreview) om den och där diskuteras det om throtteling(Rättstavat?). Dvs att vid tex spel klockar cpu:n/gpu:n ner för att inte bli för varm, men än så länge ganska obekräftat. Inte kul att få dippar när man sitter och spelar. Kan ju bli att får köra med kylplatta när man har den "hemma".

Det verkar vara drivrutiner och bios som skall putsas till fast det är fortfarande väldigt oklart gällande detta. Jag lägger i alla fall en order på denna ikväll.

Btw så finns en modell med ssd men denna kostar mer och har "bara" i3 processor. Den går för 8500kr har jag för mig. Varför vet jag inte men jag antar Acer vill hålla nere priserna.

Av YellowZombie

Jag har hittat många användningsområden.

*Videospelare, tänkte mest glo på film
*webbsurfande, så klart
*spela arkad spel, älskart
*pilla med onödiga appar, tidsfördriv.
*Lyssna på musik i viss mån
*Formatet passar mig skitbra på tåget, dvs storleken
*När man träffar släkt som nu vid påsk är det kul att visa bilder, prefekt att visa på Plattan
*Världens dyraste fotoram(för att spinna vidare på bilderna)
*läsa böcker på? njaa, de verkar vara jobbigt

Så ja, tycker det är en bra investering.

Av YellowZombie

Du gör mig lite osäker i dina argument vilket inte alls är dåligt, men jag är väldigt velade. En hybrid är bättre fast den bräcker inte en vanlig ssd.
Då kan man dessutom köpa en sata3 disk och man får välja den själv.,,,:) om SB varianten fanns i U36 NU, hade mitt val blivit annorlunda.

Av YellowZombie

har i princip bestämt mig för acern. Kommer nog dra i en ssd disk var efter, tycker nog att 5400 är väl slött.

Av YellowZombie

Så länge du inte ska spela på den, eller köra avancerad grafisk programvara på den tycker jag köpet är givet. Vet nämligen inte om den integrerade SB grafiken kommer att räcka till.

Skulle lätt köpa denna annars, kanske inte den mest prisvärda datorn men den väcker ha begär.

Av YellowZombie

Tack för svaret, inte för att jag blev klokare men
Det är just det med tiden, behöver en ganska omgående.

Var inne lite i tråd om u36jc här och läste om att den får SB och ett uppgraderat GPU, men den är ju fortfarande inget fast datum på. Fast det är juen Asus

Av YellowZombie

Valet och kvalet. portabel bärbar

Står och väger dessa 2 datorer mot varandra. Tycker kanske om Asus som märke än Acer men tycker denna verkar vara bra.

Jag prioriterar bra batteritid. Schysst processor hastighet. Den slimade desigen. Vill ha 13" så den är dessa modeller som gäller. Acern har inte riktigt hittat till närbutikerna ännu, men jag beställler om 2 veckor. Asusen finns redan nu. Den har Hybriddik men ingen SB.

Acer 3830tg
Asus U36JC

Eftersom jag inte kan bestämma mig tänkte jag att ni kunde dela med er av åsikter/erfarenheter. har själv hört om lite taskig kylning på Acer men ingen direkt bekräftat. Asus är ju Asus, tycker de har pålitliga grejjer.

Tack/

Av YellowZombie

<<<det ser ju ut som en nördig trevlig pokal Nya DH pokalen?

Av YellowZombie

Så här är det, har varit på tidigare serie:

TG har sparat grafikkrets medans T har integrerad, om nu dessa kommer följa det äldre exempel.

Välj 3830 för 4830 när den kommer, 4830 har optiskt läsare vilket 3830 har befriats ifrån, det gör troligtvis att kylningen kommer bli lite bättre. Denna 1000 är välspenderad.

Och just kommer beställa en 3830tg

Av YellowZombie

Ja, enligt många är den absolut det, men om det är det bästa för dig är ju frågan. Acer 3820tg är också en trevlig 13" som presterar både när det gäller design och prestanda.

Av YellowZombie

Då är jag en av dem som kommer att dö av ålderdom innan jag hunnit köpa något, sneglar alltid på något bättre..

Och såklart, svaret på frågan. Tror ingen tillverkare vill skylta med SB i bärbara för än deras andra datorer är slut på lager.

Av YellowZombie

Testat och ansluta ett annat tangentbord? Då kan du väl i alla fall konstatera om det är mjuk eller hårdvaran som är problemet.

Mjukvara= ominstallera, uppdatera drivrutiner för bordet, kolla så inte något står i konflikt med varandra.
Hårdvara= Service?

Av YellowZombie

Jag tycker det är spekatkulärt att Apple i stort sätt bara har en produkt och endå har så stor marknadsandel när det gäller telefoner. källa: http://www.hbl.fi/text/ekonomi/2011/4/7/w61676.php

Det är inte själva statestiken inriktar mig på utan den enskilda produkten. Apple har med Iphone nästan 20% (jag litar inte alls på denna källa, men någonstans mellan 15-25% är väl rimligt) marknadsandelar men en enda produkt.

Att jämföra med Android som i år väntas ha nästa 40 %(som sagt,källan är disskutabel, men vi måste ju ha något att jämföra med) där det är flera tillverkare som slåss om konsumentarna. Då får alltså SE, Samsung, HTC, LG, Huawei med flera slåss om konsumenterna med flera olika produkter från varje tillverkare.
Då tjänar de inte heller lika mycket som Apple som helt klart sätter ett överpris på sin telefon. Visslingen är lur att jämföra med de nämnda tillverkarnas flaggskepp men de har inga budgetlurar.

Kommer nog inte bli samma sak med tablats men Apple har ju visat att det räcker med en produkt inom den genren för att livnära sig, och det med råge.

Av YellowZombie

Jag är absolut ingen expert, men om du orkar ta det ett steg längre. Plocka ur alla delar och motera igen. Svårt när datorn verkar heldör. ESD?

Av YellowZombie

Kändes som det är en rejäl uppgradering, Dock tycker jag inte du ska köpa någon av de ännu.
Den äldre 20t kommer förmodligen droppas ytterligare när det nya ska in och 30t:an har ju inte kommit till butikerna ännu, annars skulle den vara det självklara köpet. Fast man ska inte sticka under bordet att 3820t är en mycket kompetent maskin med bra chassi och hyffsade komponenter.