Inlägg

Inlägg som AplAy har skrivit i forumet
Av AplAy
Skrivet av Mateush:

Att en säger hönan kom före ägg eller motsatsen och sånt.

Och vad är det som är så skrämmande med den slutsatsen som du ägnat dig åratal intensivt tänkande åt?

Av AplAy
Skrivet av Mateush:

Nu fattar du bättre. Nä det är jag inte rädd för utan snarare vad jag dragit slutsats om efter intensiv tänkande i många år.

Och vad är det för slutsats? Eller är den bakom en betalvägg?

Av AplAy
Skrivet av Mateush:

Jag tror att det beror mer på människan än hur det kan göras bättre. Det finns alltid människor som struntar i utbildning eller har en annan åsikt. Det ÄR naivt att tänka så.

De som struntar kan alltid korrigeras eller utvisas. Låter omänskligt? Tycker jag också om hur vården belastas just nu.

Och varför är du så jävla emot att göra saker och ting bättre? Vad är du rädd att förlora om COVID-19 situationen blir bättre?

Av AplAy
Skrivet av Mateush:

Det är inte så människor funkar. Finns alltid nån som avviker sig från den utbildningen. Dagens journalism är ett bra exempel på detta.

Dagens journalism handlar om att tjäna pengar med clickbaits/sensationlism så att det inte är till allmänhetens bästa är förståeligt och endast med KUNSKAP går det att förstå annars förblir man fångad av dess järngrepp som optimerats att tala till aphjärnan som reagerar på rädsla och kortsiktigt tänkande. Dagens journalister tvingas till att skriva som Aftonbladet eller tappa jobbet. Så dålig jämförelse, imho.

Jag tolkar det dessutom som att du vill smyga in Nirvana Fallacy ( https://en.wikipedia.org/wiki/Nirvana_fallacy ) när du föreslår att "Finns alltid nån som avviker sig från den utbildningen" som om det måste vara perfekt annars kan vi lika gärna skita i det? Då kan vi lika gärna skita i att ha lagar också eftersom det alltid finns människor som "avviker sig från att följa dem".

Dessutom är tanken att när tillräckligt många är utbildade med vuxen mognad och disciplin så kan de korrigera de som "avviker från normen". I mina ögon är det bättre än den "Vilda Västern" som utspelar sig just nu i den rådande globala pandemin.

Av AplAy
Skrivet av Mateush:

Naivt att tänka så säger jag bara...

Hur då menar du?

Av AplAy
Skrivet av Caylon:

En trevlig återkomst till detta forum där man får läsa om sin bransch.
Mycket av eran information känns relevant, men ämnet är betydligt mer komplex än vad nyheten beskrivit.
Keep up the good work

Nått tips på internetkällor där man kan hålla sig mer uppdaterad om just internationell logistik? Tips på kurslitteratur inom ämnet internationell logistik? Jag vill gräva ner mig mer i ämnet för att slippa okunnigt dampa på min Kinabeställning!

Av AplAy
Skrivet av sAAb:

Det här med hur virus sprids är lite märkligt. Nu är det de rika länderna som drabbas. Ser man på de länder där ebola brukar härja så är de i princip orörda i jämförelse med de rikare delarna av världen. Här är ett antal länder från västra Afrika, från Guinea-Bissau till Kamerun:
https://i.imgur.com/5mP2Nea.png

och här är hur många som har dött per 1 000 000 sedan starten.

https://i.imgur.com/6GgLvbd.png

Enorm skillnad mot Europa, Nordamerika och Sydamerika. Det är ju inte klimatet i sig som gör skillnaden, det ser vi från Sydamerika. Trångboddheten lär ju inte vara ett enkelt argument heller - https://en.wikipedia.org/wiki/Population_density Ekonomin lär ju inte heller förklara något och de här länderna har ju mindre än en femtedel av vad Norge har per 1M. Sverige har över 1100 per 1M och och Norge över 100 per 1M. Kanske åldersstrukturen - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_median_age

Mycket märkligt.

EDIT:
Här är förväntad livslängd, för dessa, samt Sverige och Norge.
https://i.imgur.com/BnBFoKW.png

Jo, ålder lär ju vara den viktigaste faktorn här.

I Sverige står enligt Folkhälsomyndigheterna de över 60 år för 97 % av de avlidna.

358 av 11520 avlidna i Sverige är under 60 år.

Och nu verkar det som om de över 65 inte ska få vaccin i Tyskland. Från SVT:

Det blir olustigt, än värre.

Enligt skeptisk podcast (SGU) så hörde jag att de kommentera just detta med COVID-19-spridningen i vissa afrikanska länder för några veckor sedan. Tydligen skall dessa tidigare eboladrabbade länder vara redo och vana med att hantera en dödlig pandemi och ebolas dödlighet är inget att leka med så när COVID-19 slog till så visste de vad de skulle göra. Betyder inte att de hanterade det perfekt - men bättre än många andra länder - för människans hjärna är per definition imperfekt så det går inte riktigt att uppnå på en majoritetsskala.

De "rikaste" länderna kan ha varit länder som inte heller ha behövt hantera saker som ebola, HIV, och dylikt. Då blir det som en "life-shattering re-awakening". De har inte fått någon CBN-utbildning via livets hårda skola (dvs., pandemier) som dessa mer drabbade länder ha fått genomgå mot sin vilja. Kortfattat var dessa länder mer förbereda via erfarenhet än "rika" länder var.

CBN-utbildning borde bli obligatoriskt numera i Sverige för denna pandemi är ett "skämt" på spektrumet av hur allvarlig den kan vara - och värre/dödligare pandemier kommer att komma på grund av människans imperfektioner. Och det räcker som sagt var med en oförsiktig jäkel (snubben i Kina) för att bokstavligen talat hela resten av världen skall drabbas av deras oförsiktighet. Okunnighet dödar (t.ex. den där före detta "hobbyelektrikern"). Kunnighet ger förutsättningar att kunna rädda liv.

Ponera samma dödlighet som ebola och sedan samma smittsamhet som vi ser just nu. Då snackar vi riktig "Hollywoodfilmspandemi".

Av AplAy

Nu tar jag delvis på mig äran att min kontroversiella tråd om frakt från Kina sådde ett frö eller två!

OnT: Inte för att vara den men 30 kr (vi säger 40 kr för att vara säkra) prisökning på grafikkort styckvis är ju inte så farligt om det läggs på slutkunden? Å andra sidan lär det vara fler fraktvägar än bara från Kina så det lär väl bli ett par hundralappar i värsta fall innan det nått svenska butikshyllor och lager?

Av AplAy

I vilken bemärkelse används "lanseras" denna gång?

Av AplAy
Skrivet av HenrikM:

Mitt 7999 kr för 6800xt börjar se mer och mer ut som ett kap

Typ alla som fick tag på ett 30xx eller 6xxx innan Jul 2020 gjorde ett kap enligt mig!

Av AplAy
Skrivet av medbor:

Bara placera en sådan här under gamingbordet så är saken biff (eller vad denne nu har ätit):

https://www.ikea.com/se/sv/images/products/fniss-avfallshink-sva...

Av AplAy

Man kan inte mer än bara älska Sweclockers och deras ingresser!

https://i.ibb.co/F8rPXL2/Screenshot-2021-01-28-085301.png

Av AplAy
Skrivet av ImTheMeaN:

Har du provat appen:
"Parcels: Track packages Amazon, aliexpress, usps"?
Finns åtminstone på Android.
Fick mer info där än alla andra paket-tracking sidor jag prövat så som UPS, Postmord och liknande.

Grymt! Tack för tipset! Ska tanka hem nu och kika...

Android FTW! Jag äter endast äpplen!

Av AplAy
Skrivet av sir_erken:

Ja, jag håller med. Han ville dessutom ha 10tkr. Så det blev inget.

Nu blev det dock ett snabbt köp på kvällen!

Följande spec:

Moderkort: MSI Z370 GAMING PRO CARBON
Processor: Intel Core i7 8700K 3.7 GHz 12MB
Grafikkort: ASUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB STRIX GAMING OC
RAM-minne: Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance
Lagring (SSD): Samsung 850-Series EVO 1TB
Extra lagring: WD Blue Low Power 2TB 5400rpm 64MB
Chassi: Fractal Design Define S Svart
Nätaggregat: Corsair RM750x 750W
Processorkylning: Cooler Master Hyper 212 EVO
Chassikylning: 2x Corsair ML120 Basic
Operativsystem: Windows 10 Home OEM

Dyrare än jag tänkt och garanterat i överkant vad han behöver men vem vet, jag kanske kan låna den och spela lite själv också 😇

9000kr blev det. (Vill inte höra att det är för dyrt för vad man får nu 🥴)
Skärm får jag lösa genom att han lånar en av mina kontorsskärmar en tid, dom är helt okej.

STORT tack till alla er som engagerat er i detta! Verkligen uppskattat!

Extremt prisvärt. Och nu ska jag vara lite fräck.

Bara grafikkortet skulle du kunna plocka ur och lägga upp och sälja för 7500 kr till någon desperat typ för att sedan köpa ett RTX3070 - fast du behöver nog en extra 8-pin strömkabel från nätagget? Pröva att bara skapa en sådan annons och se om du får napp på Blocket där alla okunniga köpare hänger.

Det verkar vara ca 30% högre fps i 1440p hos RTX3070 vs 1080 Ti:

Förresten så är väl 8700 känt för att gå riktigt varmt utan die-lid? (eller tänker jag på nån annan i7?) Kan vara värt att titta på temperaturerna för H212 är ju ingen riktig processorkylare utan mer "bättre än stockkylare".

Av AplAy

Varför står gamingbordet inne i badrummet?:

https://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/91346?l=eyJyZXNvdXJjZSI...

Av AplAy
Skrivet av Cenorida:

Har respekt för din åsikt men vill dock inte påstå att mängden fusk var mindre förr.

I de spel och de servrar jag spelade på så kändes det som extremt få fuskare. Battlefield 2-servrar, Bad Company 2-servrar, Battlefield 3-servrar (där jag spelade då det var Webhallens servrar så då vart det permabans fort och svartlistades - grymt bra på sin tid!). Gamla CS var ju endast inbjudna matcher och inget random matchmaking som med CSGO.

Jag skall lägga till att CSGO var sjukt mysigt de första åren när de kom innan man blev tvungen att spela med eller mot random ryssar. Möter sällan fuskare där - nog för att jag inte är tillräcklig hög rank. Men jag brukar kunna få flest kills som awpare då jag älskar sådana vapen. Men awp:n i csgo < AWP i 1.6. Även Deageln i csgo < Deaglen i 1.6.

Det skulle inte förvåna mig om fuskande idag också har blivit mer "tryhard", dvs., folk försöker dölja sitt fuskande. Troligen för att de har betalat riktiga pengar för det denna gång. Så det blir svårare att avgöra någon som nyttjar endast wallhack än när någon kom in på random CS 1.6 server med speedhack+aimbot och döda hela 1 sekund in per runda!

Själv måste jag köra med thermal på mina vapen i warzone för alla dessa jädrans skins som nästan smälter in i bakgrunden gör det omöjligt ibland att se. Även cold-blooded är lättare att se med thermal än utan tycker jag. Kontrasten finns där så då ser jag rörelserna som en T-rex!

Av AplAy
Skrivet av JoOngle:

Tjena, "gammal" 52+ gamer här, spelat spel sen 12+

Ja du, vi har onekligen haft guld tider, såsom CS i starten, och star-wars/quake före detta. Numera är det jättetoxic som du säger, riktig illa faktisk, men det kan ju bero på att vi är äldre nu och inte längre tolererar skitsnack och skrik i mic'ar.

Detta problem löste vi dock många år sen, tiden går och man får ju ganska många vänner via Steam och online forums, och dom bästa av dom (inte spelmässig bästa) bildar en liten privat klan, och sen så har man egna servers med lösenord så spelar man bara ihop, och inviterar vänner och folk man litar på, detta är vägen att gå om man vill spela lagom och i roligt sällskap, har ohört många goda minnen från detta, och det slutar inte vid 50+

Jag vill nästan säga det finns FÖR många spelare, RUST är ju mega-toxic men se hur många som spelar, finns hur många servers som helst, men lik fan står man i kö 60-120 plats varje gång, då orkar man inte spela officiellt online. Men det ÄR jätteroligt när man väl hittar nån ny server och folk tävlas på samma nivå.

Har 1400+ timmar i ARK, 500+ timmar i Empyrion etc. För det mesta privata servers, men ...hur roligt som helst.

Jovars, jag tackar jag! 32 i februari blir jag. CS 1.5-1.6 var gyllene tider med mIRC #pcw #pracc, egna noob-klaner i cuper, och så vidare. Då vill jag också påstå att trots vårt tillfälliga dampande som småbarn så var vi ändå rätt hyfsade socialt online. Och så var inte inbyggt mikrofonsnack i spel lika vanligt utan då var det Ventrilo, Mumble och Teamspeak som gällde och att gnälla bland ens lagmedlemmar "avskräckades" för det ansågs förstöra stämningen.

Har inte tänkt på det förrän i skrivande stund nu att sällan någon i någon röstkanal som säger åt någon annan som gnäller rätt ofta att bara sluta och "skärpa sig". Däremot har jag hört vissa kommenterar i efterhand att, "Det är bara ett spel" när gnällspiken lämnat röstkanalen. Jag skall erkänna att jag ibland är en av dessa gnällare (typ "fuskanklagar" när jag dör blixtfort på medel eller långt avstånd av Rifles - ej snipers dock - i Warzone). MEN! Jag skall säga att jag oxå har haft sjuka "lucky shots" själv.

Det där med egna servers har ju tyvärr blivit svårare med vissa moderna spel som inte tillåter egna fysiska servrar utan endast tillfälligt virtuellt hostade. När du säger ARK så menar du online survival-spelet där dinosaurier finns med?

Av AplAy

Uppdatering (eftersom det är morgon i Kina och jag har vänt på dygnet som vanligt):

Kinasnubben svara nu:
"Now, the parcel is waiting ups shipped in poland, and tracking number will not changed, we do door to dorr service, so this parcel will be delivered in Sweden.
Regards
Jack"

Jag får inte ihop hur det INTE kan börja spåras med mitt UPS-nummer som visar från Polen->Sverige. Möjligen tror Kinasnubben att sådan leveransform är möjlig Sverige medan så inte är fallet? Alltså, omöjligt att det bara skulle plinga en dag på lägenhetsbyggnadens portkod. Men visst, vem vet...

Jag vet att det är Lastbilsstation som är underleverantör för UPS i Sundsvall. De har tidigare kört ut mina tidigare två paket från denna tillverkare samt andra slags paket från Kina när UPS använts (eller ja UPS i andra länder oxå, t.ex. när jag köpte Oculus Quest).

Av AplAy
Skrivet av siglolmic:

Jag måste säga att jag inte riktigt förstår din poäng. Vad har någon med de saker du beskriver med att "multiplayerspelande känns dött" att göra?

EDIT: Vill tillägga också att spel känns mycket mindre dött om man är med i ett community/forum på något sätt. Spelar man med andra och det finns en scen att se till så hjälper det. Men det är inte lätt, jag håller med, tycker också det känns dött att bara queuea och spela om man inte har vänner eller en scen att koppla spelandet till.

EDIT2: Det kan ha lite att göra med ålder också tror jag, när man var yngre var man nöjd med att spela online medan nu ser man till den större bilden för att kunna njuta av ett spel, så det räcker inte med bara multiplayer utan man behöver något "mer", som en community osv. omkring sitt spelande.

Sant.

Jag känner nu i äldre ålder att det är mer laget före jaget i multiplayer-spel. Och spelar man då med yngre som ser "jaget före laget" så blir det som att spela med massa bokstavligen talat "Singleplayers". Fast en annan sak är oxå att jag spelar delvis också för gemenskapen, typ män som måste snickra för att kunna snacka och hänga och kan inte bara sitta och snacka som kvinnor stereotypiskt talat kan göra.

Så egentligen äré mer för det sociala som jag spelar multiplayer dessa dagar. Blev lite klurigare sedan pandemin fick järngrepp om Sverige. Och då har jag inte samma tålamod för "gnäll" när man dör i ett game, utan då äré bara köra nytt direkt - inte sitta och prata igenom varför man dog mot kanske nördar eller fuskare.

Kardemumman är nog att jag spelar multiplayer för att kunna vara social, inte vara social genom att spela multiplayer. Typ så antar jag!

EDIT: Jag vill tillägga då att vissa svenskar jag hamnat med på dessa Discords har varit riktigt mysiga och roliga att spela med för då har det spelats mer för det sociala än att "man måste vinna" (inte så att man försöker förlora utan det är inte det viktigaste så det blir mindre "gnäll" och allmän "tilt" - panga snygga HS eller hektiska strider som man vinner är roligare, imho). Finns ett par som är superseriösa där det blir mindre roligt för det blir lättare "tilt", "gnäll" och bara dålig stämning. Typ KDA-fanatiker är väl det värsta, "Vilken KDA har du då? - .... jaha ...." *left the voice channel*

Av AplAy
Skrivet av Saddl3r:

Börja med onlineschack.

Att folk blir sura online är ingen nyhet. Stäng av chatten eller mutea spelarna och njut av spelet Det finns även grupper bl.a. här på Sweclockers för folk som vill spela tillsammans, testa en sån!

Det är där jag spelar! Dvs., Warzone Discord som jag hittat via Geek & Warzone Sverige (eller vad den heter). Men det känns inte lika kul när man inte är säker på vilka som fuskar och vilka som bara är bättre än en själv.

Utan antifusk & ranksystem så är det verkligen glädjedödande rätt fort. Eller ja, ranksystem hade löst en hel del - så fuskarna kan hamna med varandra! Och ja, sen har vi också faktumet "Aim Assist" mot PC-spelare. Tack för det! /s.

Det känns som om vi i Europa får spela mot nördarna och/eller fuskarna (kinser+ryssar). När jag ser vissa amerikanska streamers så verkar de många gånger få gott om tid på sig att spreja ihjäl medan man själv sällan får det (hinner typ bränna 20-40 skott ur en Mac-10 (vilket är dåligt, jag vet) och dör eller så dör jag på en burst vilket tyder på aim key) vilket tyder på färre fuskare i kombination med färre bra spelare.

Typ DrDisrespect (som är helt klart bättre än mig men ändå långt ifrån lika bra från hans duopartner ZLaner som är fyra i världen) tycker jag alltid får sjukt gott om tid att skjuta ihjäl och sällan bli iskjuthjälen direkt och då brukar han oxå ha skitping i bland. Själv har jag alltid 40 ms eller lägre. Snubben är ju oxå några år äldre än mig och spelar med solbrillor och peruk, lixom...

Det enda jag är riktigt duktig på är Gulag - vinner runt 7/10 - vilket kan vara för att majoriteten av spelarna där INTE är nördar eller fuskare för vilken fuskare hamnar i Gulag liksom?!